Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αμβρόσιος : "ΣΩΣΟΝ, ΚΥΡΙΕ, ΤΟΝ ΛΑΟΝ ΣΟΥ". ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ "ΕΛΛΑΣ" ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ!



ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ;
Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ!



_________Δεν συνηθίζω νά καταπίνω τη γλώσσα μου, αγαπητοί μου φίλοι του μπλόκ καί αδελφοί μου εν Χριστώ αδελφοί! Δεν συνηθίζω να εξωραΐζω τα πράγματα! Μ'αρέσει η αλήθεια! Ο ακατέργαστος λόγος, η απερίτμητη αλήθεια, η ατόρνευτη εξαγγελία των ειδήσεων. Κι' αυτό σε αντίθεση με την περιρρέουσα πραγματικότητα, όπου οι εφημερίδες καί οι τηλεοράσεις της Χώρας μας "επεξεργάζονται" τις ειδήσεις και τις παρουσιάζουν μέ τόν τρόπο που εξυπηρετεί είτε την εκάστοτε Κυβέρνηση, είτε τα καρτέλ, είτε τους από το εξωτερικό εργοδότες τους. Η ταπεινή γνώμη μου λοιπόν είναι ότι -παρά τα σκληρά μέτρα, που λαμβάνει συνεχώς η Κυβέρνησις, παρά τό "κούρεμα" (ω!, πόσο ατυχής είναι ο όρος αυτός), το κούρεμα, επαναλαμβάνω, των αποδοχών και των εισοδημάτων η Χώρα μας οδεύει στην καταστροφή! Το καράβι βυθίζεται! Τα μέτρα δεν θεραπεύουν τό πρόβλημα, απλώς το επιβαρύνουν. Αν θέλετε να πιστοποιήσετε τα όσα σας καταγγέλλω, δεν έχετε παρά να διαβάσετε τούς τίτλους δύο-τριών εφημερίδων (ΤΟ ΠΑΡΟΝ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΤΟ ΒΗΜΑ, Η ΕΣΤΙΑ, ΤΑ ΝΕΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ) ενός από τα περασμένα τριήμερα (Παρασκευή-Κυριακή 10η Απριλίου). Και έπειτα καθήστε και συλλογισθήτε.

Κώστας Κόλλιας : «Θολώνει και πάλι τα νερά η Κυβέρνηση με τις συγχωνεύσεις των σχολείων»

Προβληματισμένος δήλωσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, σχετικά με τη δημοσίευση, προ ενάμιση μήνα, Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, στην οποία αναφέρονται οι σχολικές μονάδες που συγχωνεύονται, καταργούνται ή υποβιβάζονται. Σχετικά με το θέμα... ο κ. Κόλλιας σχολίασε:

Συνεδρίαση Διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε. Ν. Κορινθίας

Βρίσκεται από της 7 το απόγευμα σε εξέλιξη στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε (Κολιάτσου 44- Κόρινθος),συνεδρίαση Διευρυμένης ΝΟ.Δ.Ε ( μέλη,ex officio, Πρόεδροι ΔΗΜ.Τ.Ο, Υπεύθυνοι Πολιτικών Κύκλων Δράσης) με την συμμετοχή του βουλευτή Κορινθίας Κώστα Κόλλια και των πολιτευτών του νομού. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Καλημέρα, καλό μήνα, καλή βδομάδα. Ξεκινάω με τα θέματα  δημόσιας ασφάλειας: Την ώρα που τα κρούσματα βίας αυξάνονται ανησυχητικά, η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση σε αστικά κέντρα και Περιφέρεια -θυμίζουμε το τραγικό περιστατικό, το περασμένο Σάββατο, με τον πυροσβέστη, που δολοφονήθηκε στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει ληστές σε σούπερμαρκετ στην Πάτρα- το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.
Δείχνει ανίκανο να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να τονώσει με αποτελεσματικότητα το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Γιάννης Ιωαννίδης : Oι εχθροί του Αθλητισμού Η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια Ο αγώνας μας στρέφεται εναντίον και των τριών.

Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Μετά το τέλος της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έπειτα από πρόσκλησή μου, συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Σοφοκλή Πιλάβιο στα γραφεία του κόμματος, προκειμένου να συζητήσουμε τα θέματα της βίας στα γήπεδα.

Στον κ. Πιλάβιο, εξέθεσα τις θέσεις του κόμματος και του ανέφερα μία σειρά προτάσεων που πιστεύουμε ότι η υλοποίησή τους θα συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση της βίας.

Οι κυριότερες θέσεις μας είναι :

1.            Αυστηροποίηση και κωδικοποίηση των ποινών (ποινοκατάλογος), ώστε να υπάρχει αντικειμενικότητα και να μην υπάρχουν αδικίες σε βάρος των λεγόμενων μικρών ομάδων. Να θεσπιστούν ποινές ανάλογες με αυτές της ΟΥΕΦΑ. Για παράδειγμα, να προβλέπεται διαφορετική ποινή για την απλή περίπτωση του ανάμματος πυρσού, πιο αυστηρή για το άναμμα και την εκτόξευσή του και ακόμα πιο αυστηρή για την εκτόξευση βομβών κρότου και άλλων αντικειμένων που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Στην περίπτωση εισβολής φιλάθλων στο γήπεδο να γίνεται άμεσα διακοπή του αγώνα σε βάρος της ομάδας της οποίας οι φίλαθλοι εισέβαλαν. Σε όλες τις περιπτώσεις υποτροπής, οι ποινές να διπλασιάζονται και να αφαιρούνται βαθμοί.
2.            Εντός του γηπέδου υπεύθυνες για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα  να είναι οι Ανώνυμες Εταιρίες. Εκτός γηπέδου ο έλεγχος να πραγματοποιείται από την Αστυνομία, στην οποία να παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιεί τόσο το υλικό από τις κάμερες όσο και τα ονομαστικά εισιτήρια. Επιπλέον, το υλικό από τα βίντεο του κάθε αγώνα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις Αρχές που διεξάγουν τις έρευνες σε περίπτωση επεισοδίων.   
3.            Να υπάρχει εκτός του παρατηρητή αγώνα και παρατηρητής της ΔΕΑΒ, οι οποίοι θα υπόκεινται σε πειθαρχικό κώδικα. Ταυτόχρονα απαιτείται και αναβάθμιση της ΔΕΑΒ.
4.            Να εφαρμόζονται οι παρεπόμενες ποινές και να καθιερωθούν ποινές για παράγοντες που πυροδοτούν με δηλώσεις τους το προαγωνιστικό κλίμα και από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και από την Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας.
5.            Να αναβαθμιστεί η σχεδόν ανενεργός σήμερα Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας, με στελέχωσή της από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους κοινής αποδοχής από όλους τους φορείς. Να της παρασχεθεί η δυνατότητα να προβαίνει μέχρι και σε αφαίρεση της φιλάθλου ιδιότητας με σύμφωνη γνώμη της ΕΠΟ.
6.            Να πραγματοποιηθεί συζήτηση στη Βουλή για το θέμα της βίας στα γήπεδα στην οποία θα εκφραστούν οι απόψεις όλων των πολιτικών δυνάμεων  με σκοπό την εξεύρεση κοινής συνισταμένης.

Τρεις είναι οι εχθροί του Αθλητισμού : Η βία, το ντόπινγκ και τα στημένα παιχνίδια. Ο αγώνας μας στρέφεται εναντίον και των τριών. Ο Αθλητισμός, που είναι κομμάτι της Παιδείας, ενώνει και δεν μπορεί να κομματικοποιείται».


ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η Κυβέρνηση, μετά από την ολοκλήρωση ενός πρωταθλήματος το οποίο στιγματίσθηκε από επεισόδια, όφειλε να έχει λάβει μέτρα που θα διασφάλιζαν, τουλάχιστον, την απρόσκοπτη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλου Ελλάδος.
Τα επεισόδια έδειξαν τη γύμνια της Πολιτείας και την αδιαφορία της Κυβέρνησης να λάβει μέτρα προκειμένου να προστατεύσει το άθλημα, αλλά και τους Έλληνες φιλάθλους.
Με απειλές, «θα» και βαρύγδουπες ανακοινώσεις, δεν λύνεται το τεράστιο πρόβλημα της βίας στα ελληνικά γήπεδα.
Οι αθλητικές διοργανώσεις πρέπει να γίνονται κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και οι νόμοι του κράτους να εφαρμόζονται, όπως αρμόζει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων
».

Ημίμετρα της Κυβέρνησης για το λιμάνι του Κατάκολου


               Με ημίμετρα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τα προβλήματα που παρουσιάζονται στο λιμάνι του Κατάκολου, ενώ δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένη να προχωρήσει άμεσα σε μόνιμα έργα που θα διευκολύνουν τους χιλιάδες επισκέπτες και τα εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια που θα αρχίσουν να καταπλέουν μετά το Πάσχα.
                Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. Διαμαντίδη  στην Ερώτηση που κατέθεσε επί του θέματος ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
         

ΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚ​ΟΤΗΤΑΣ -ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ"

Το «Forum για την Ελλάδα» και η Δημοκρατική Συμμαχία διοργανώνουν στις 4 Μαΐου και ώρα 18:30 ημερίδα με θέμα: «Αύξηση της εγκληματικότητας- ασφάλεια του πολίτη».
Στην ημερίδα θα μιλήσουν η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, ο καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης, ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η κοινωνιολόγος και επιστημονική συνεργάτης της Εταιρίας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας Αθηνά Βακαλοπούλου, ο Διευθυντής Μελετών του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και μέλος της ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ. Κυριάκος Ρερρές και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θανάσης Κοκκαλάκης.
Στη συζήτηση την οποία θα συντονίσει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη”, (Ηρακλειδών 66Α και Θεσσαλονίκης, Θησείο) θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι συλλόγων κατοίκων του κέντρου της Αθήνα.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:

-Ομιλία Χρήστου Μαρκογιαννάκη με θέμα «Νέες μορφές εγκληματικότητας και εκσυγχρονισμός της ΕΛ.ΑΣ.»
-Ομιλία Γιάννη Πανούση με θέμα «Σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας και διαχείρισή τους»
-Ομιλία Αθηνάς Βακαλοπούλου με θέμα «Κοινωνικός αποκλεισμός και εγκληματικότητα»
-Ομιλία Κυριάκου Ρερρέ με θέμα «Η εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας και οι συνέπειες του φαινομένου στην οικονομική ζωής της πόλης»
-Ομιλία Θανάση Κοκκαλάκη με θέμα «Εγκληματικότητα και παράγοντες που την επηρεάζουν, δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπισή της».
-Ομιλία της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη.

Ανοχύρωτη Πολιτεία

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ το Σάββατο το βράδυ, μέσα κι έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο, στον τελικό του Kυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο αποτελούν ντροπή για το ποδόσφαιρο, την Πολιτεία και τους θεσμούς. Δεν είναι η πρώτη φορά και δυστυχώς φαίνεται πως δεν θα είναι και η τελευταία. Το γήπεδο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης των χούλιγκαν,
οι οποίοι -σαν να μην τρέχει τίποτα- το είχαν μετατρέψει σε πραγματική μπαρουταποθήκη. Οι «γνωστοί άγνωστοι» των γηπέδων, που έχουν καταντήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο μια περιθωριακή κατάσταση που απολαμβάνουν πλέον μόνο οι ίδιοι, έδρασαν ξανά εντελώς ανενόχλητοι από
την ΕΛ.ΑΣ., η οποία επεφύλαξε στον εαυτό της το ρόλο του θεατή. Η πραγματικότητα των ελληνικών γηπέδων προσβάλλει τους πολίτες και ουσιαστικά τους απαγορεύει να απολαύσουν ένα λαοφιλές άθλημα.
Η ΧΩΡΑ ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ με εικόνες σαν αυτές που είδαμε προχθές και οι οποίες δυστυχώς επαναλαμβάνονται με εντυπωσιακή συχνότητα, χωρίς κανείς να προσπαθεί να τις απαλείψει. Προχθές θα μπορούσε να βρίσκεται στο γήπεδο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - τελευταία στιγμή ακύρωσε, ευτυχώς, την παρουσία του. Θα μπορούσε επίσης θεωρητικά να είναι εκεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο υπουργός Πολιτισμού. Δεν βρίσκονταν στο γήπεδο, δεν βρίσκονται όμως ούτε καν εκεί που απαιτεί το καθήκον τους, αφού αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά και αυτοί -όπως και πολλοί προκάτοχοί τους- αναποτελεσματικοί. Αυτά που συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα αποτελούν κλασικό δείγμα εκφυλισμού της διακυβέρνησης του τόπου. Μια Πολιτεία που σηκώνει τα χέρια μπροστά στους «γνωστούς αγνώστους» είναι ανοχύρωτη, αδύναμη, κατώτερη των περιστάσεων. Ποιος θα βρει επιτέλους το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για όλα αυτά; Οι αρμόδιοι υπουργοί, αντί να κρύβονται, θα έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις, αφού δεν μπόρεσαν να δώσουν λύσεις!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Από 10 έως 24 Μαΐου η απογραφή πληθυσμού

Από τις 10 έως και τις 24 Μαΐου θα γίνει η απογραφή πληθυσμού στο σύνολο της χώρας, σύμφωνα με όσα απάντησε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Μουσουρούλη.
Πιο συγκεκριμένα ο Γ. Ντόλιος διέψευσε ότι επίκειται αναβολή ή ακύρωση της απογραφής, λέγοντας ότι οι προετοιμασίες εξελίσσονται κανονικά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Και πάλι κανονικά με τα ΚΤΕΛ από αύριο οι μαθητές της Κορινθίας

 «Σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Τρίτη 3 Μαΐου 2011 και ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας όπου λάβαμε τη διαβεβαίωση για την άμεση προώθηση της απόφασης αποπληρωμής των οφειλών από μεταφορές μαθητών, ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ την διακοπή μέχρι νεωτέρας και συνεχίζουμε τη μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία με τα μισθωμένα λεωφορεία».

ΚΤΕΛ Κορινθίας

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Την ώρα που τα κρούσματα βίας αυξάνονται ανησυχητικά, η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση σε αστικά κέντρα και Περιφέρεια -θυμίζουμε το τραγικό περιστατικό, το περασμένο Σάββατο, με τον πυροσβέστη, που δολοφονήθηκε στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει ληστές σε σούπερμαρκετ στην Πάτρα- το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσιάζει εικόνα διάλυσης.
Δείχνει ανίκανο να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να τονώσει με αποτελεσματικότητα το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Η εικόνα αποσύνθεσης, η απουσία συγκροτημένου σχεδίου και ο άκρατος κομματισμός (πρόσφατο παράδειγμα οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.) έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.
Χαρακτηριστικό της εικόνας διάλυσης είναι το τελευταίο περιστατικό, όπου 90% της Ομάδας «Δ» δήλωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από το νευραλγικό αυτό πόστο.  Αναλυτικά για το θέμα αυτό έχει κάνει σχετική δήλωση ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Νάκος.
Όμως δεν είναι μόνο αυτά. Οι αστυνομικοί καταγγέλλουν:

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Ντόρας σε όλη την Ελλάδα. Στην Κορινθία βέβαιος υποψήφιος ο Θεόδωρος Κοτσώνης


 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα παραχωρήσει αύριο Τρίτη 3 Μαΐου και ώρα 11:00 συνέντευξη Τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις , στα γραφεία της Συμμαχίας(Συγγρού 47).

 Στο  μεταξύ σήμερα η iefimerida.gr σε δημοσιευμά της αναφέρει:

Ένα χρόνο εκτός Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει αυτή την εβδομάδα η Ντόρα Μπακογιάννη. Για την ακρίβεια, την επόμενη Παρασκευή 6 Μαΐου-ανήμερα των γενεθλίων της- συμπληρώνονται ακριβώς 12 μήνες από την ημέρα που ανακοινώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες η διαγραφή της επειδή υπερψήφισε το Μνημόνιο.
Σχεδόν πάνω σε αυτή την «επέτειο» θα κάνει το πρώτο τεστ αντοχής του κόμματος που ίδρυσε πριν από μερικούς μήνες. Από τις 27 ως τις 29 Μαΐου έχει προγραμματιστεί το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας όπου θα συγκεντρωθούν περίπου 3000-3500 στελέχη – τόση είναι η χωρητικότητα του ποδηλατοδρόμιου του ΟΑΚΑ- απ όλη τη χώρα.
Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών δεν επιτρέπουν χαμόγελα καθώς στις καλύτερες περιπτώσεις δείχνουν ότι το κόμμα μπορεί να εξασφαλίσει οριακά την είσοδο του στη Βουλή ενώ στις περισσότερες οι αριθμοί βρίσκονται κάτω από το όριο του 3%.

Είπε το "ΝΑΙ " ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος για την ένταξή του στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας

 

Επανερχόμαστε στα της Νέας Δημοκρατίας και στο ψηφοδέλτιο της Κορινθίας..
Μάθαμε λοιπόν, απο  έγκυρες πηγές, πως πρόταση για ένταξη του στο ψηφοδέλτιο έγινε επισήμως και γιατρό Θανάση Παπαχριστόπουλο ...
Ο γιατρός δεν χρειάστηκε... να το σκεφτεί! Αυτήν την φορά είπε ΝΑΙ  για το ψηφοδέλτιο της Κορινθίας κι απο ό,τι φαίνεται θεωρείται βέβαιη πλέον η συμμετοχή του σ΄αυτό !
 
Jenny's World 

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΥΡΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Με αφορμή την έκδοση του 20ου τεύχους της τριμηνιαίας επιθεώρησης Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική που είναι αφιερωμένο στην κρίση της ζώνης Ευρώ, οι Εκδόσεις Παπαζήση και το
διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:
Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΖΩΝΗ ΕΥΡΩ
Μια κρίση βαθύτατα πολιτική
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 2 Μαΐου 2011 και ώρα 19.30 στο METROPOLIS Live Stage
(Πανεπιστημίου 54 & Εμ. Μπενάκη, 4ος όροφος)
Ομιλητές :
Γιώργος Φλωρίδης Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - πρώην Υπουργός
Μαριέττα Γιαννάκου Ευρωβουλευτής Ν.Δ. - πρώην Υπουργός
Δημήτρης Παπαδημούλης Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Θεόδωρος Σκυλακάκης Ευρωβουλευτής Δημοκρατικής Συμμαχίας
Δημήτρης Χατζησωκράτης Υπεύθυνος για την οικονομική πολιτική της Δημοκρατικής Αριστεράς
Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Καπόπουλος
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ: Νικηταρά 2 & Εμμ. Μπενάκη - 10678 Αθήνα, τηλ.: 210 38.38.020, 210 38.08.173, fax: 210 38.09.150, e-mail: papazisi@papazisi.gr  

Παιχνίδια και τρόπαια της ντροπής


Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής
συγκάλεσε για σήμερα άλλη μια σύσκεψη κατά της βίας
 
Της Σοφίας Βούλτεψη
 
Τα σοβαρά επεισόδια  που στιγμάτισαν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει βούληση να δοθούν λύσεις.
Τα επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ Ατρόμητου και ΑΕΚ (που κέρδισε το κύπελλο, αλλά δεν έχει σημασία), όταν οπαδοί και των δύο ομάδων εισέβαλαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου και συνεπλάκησαν.
Δύο φορές χρειάσθηκε να επέμβουν τα ΜΑΤ έως ότου αποκατασταθεί η τάξη και ξεκινήσει το παιχνίδι, που κατέληξε στο 3-0 υπέρ της ΑΕΚ.
Αλλά εκεί βρίσκεται το πρόβλημα: Στο γεγονός ότι ξεκίνησε το παιχνίδι. Αποδεικνύεται ότι δενυπάρχει βούληση εκ μέρους της πολιτείας να μπει τέλος στη βία. Διαφορετικά, το παιχνίδι θα είχε ματαιωθεί, δεν θα υπήρχε ούτε τελικός, ούτε κύπελλο και ίσως στο μέλλον να το ελάμβαναν υπ’ όψη τους αυτό όλοι οι εμπλεκόμενοι – «παράγοντες», «διαιτητές», «οπαδοί».
Όπως αποκάλυψε μετά ο Γ. Δώνης, προπονητής του «Ατρόμητου», ο ίδιος ζήτησε από τον διαιτητή να μην ξεκινήσει το παιχνίδι, αλλά δεν εισακούστηκε.
Αν ισχύει αυτό, τότε η επιβολή αρχών στα γήπεδα δεν εξαρτάται από την συντεταγμένη πολιτεία, αλλά από την βούληση ενός ανθρώπου – όποιος κι’ αν είναι αυτός.
«Είναι θέμα χρόνου να έχουμε νεκρό στο γήπεδο», είπε από την πλευρά του και με δάκρυα στα μάτια ο Νίκος Λυμπερόπουλος της ΑΕΚ, που αφιέρωσε το κύπελλο σε δυο μικρούς οπαδούς της ομάδας που δίνουν την μάχη τους στο νοσοκομείο.
«Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάντια», πρόθεσε. «Μέχρι και εσείς οι δημοσιογράφοι έχετε ένα σημαντικό μερίδιο. Μπορείτε να επηρεάσετε καταστάσεις και μπορείτε να κάνετε αγώνα ενάντια σε αυτό. Μπορείτε να πιέζετε αρμοδίους για να πάρουν αποφάσεις. Είναι θέμα χρόνου να έχουμε νεκρό ποδοσφαιριστή. Εύχομαι να βγω ψεύτης, αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι για να αποτραπεί αυτό».
Προφανώς. Γιατί και στο ποδόσφαιρο συμβαίνει ό,τι και με όλα τα άλλα: Το παιχνίδι συνεχίζεται, όσο βίαιο και βρώμικο κι’ αν είναι, διότι κάποιοι πρέπει να κόβουν εισιτήρια και κάποιος πρέπει να κρατά το τρόπαιο της ντροπής. Είτε πρόκειται για το κύπελλο ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, είτε για το αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης.
Μάλιστα, επεισόδια είχαμε και στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Και πάλι επενέβησαν τα ΜΑΤ, ενώ η Λεωφόρος έμεινε κλειστή για ώρα.
Είχαμε και μηχανοκίνητη πορεία στη Θεσσαλονίκη οπαδών του Ηρακλή, που διαμαρτύρονται για τη μη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής της ομάδας τους στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.
Επειδή στον καιρό του μνημονίου δεν υπάρχει η πολυτέλεια ούτε να απασχολείται η αστυνομία σε συγκρούσεις μεταξύ αυτών που αποκαλούν «ανεγκεφάλους» οι ίδιοι που τους διαπαιδαγωγούν, ούτε να πληρώνουμε τα σπασμένα από τις ζημιές, ενώ η βενζίνη είναι πολύ ακριβή, έχει έλθει η ώρα να ανασταλεί κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα. Έως ότου αυτοί που ευθύνονται να καταλάβουν ότι χάνουν περισσότερα από όσα κερδίζουν από τίτλους και νίκες…
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Μνημόσυνο στον Σάντα: Να τους ρεζιλέψουμε μέχρι να πέσουν τα spread

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Και ξαφνικά, εκεί που το Έθνος σέρνει το βήμα του πάνω σε ερείπια, με την ψυχή πλημμυρισμένη από αισθήματα οργής και το μυαλό καρφωμένο σε εγκλήματα χωρίς τιμωρία, συμβαίνει κάτι.

Κοντοστέκεται το Έθνος για μια στιγμή, σηκώνει το κεφάλι από τον βούρκο. Ανακαλύπτει, για λίγο, πόσο κοντή είναι η μνήμη του. Πόσο ξεχάστηκε στις θλιβερές περιπλανήσεις του σε δρόμους που δεν του άξιζαν, σε λουστραρισμένα ψέματα και ανοίκειες επιθυμίες.

Α, ναι, λέει το παραζαλισμένο Έθνος. Συνέβη κι’ αυτό. Αλλά ήταν πριν από πολλά – πολλά χρόνια. Για πότε πέρασαν κιόλας εβδομήντα ολάκερα χρόνια; Και, κυρίως, πώς πέρασαν εβδομήντα ολόκληρα χρόνια;

ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η ΔΥΤΙΚΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΗΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΥΡΟ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΕΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΛΠ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ , ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΟΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙς ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΜΟΝΟ... ΧΙΟΝΙΑ. ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ κ. ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΛΑΖΑΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΚΛΑΔΟΥΧΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ , ΑΥΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ.

Χωρίς Σχολικά λεωφορεία από σημερα και η Κορίνθια

Χωρίς Σχολικά λεωφορεία από σημερα και η Κορίνθια, όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του ΚΤΕΛ, «ύστερα από απόφαση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, το ΚΤΕΛ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Α.Ε. σταματάει τη μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία με τα μισθωμένα λεωφορεία λόγω μη καταβολής 17 μηνών παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Ο τρόπος μετακίνησης των μαθητών θα γίνεται μόνο όπου υπάρχει τακτικό δρομολόγιο και με την ένδειξη της μαθητικής κάρτας. θα πληρώνουν το 50% του εισιτηρίου».

Έξι πλανήτες ευθυγραμμίζονται στον ουρανό.



Από Jenny's World
Υπάρχει ένας καλός λόγος να σηκωθεί κανείς λίγο πριν από την ανατολή κάποια στιγμή τις επόμενες εβδομάδες: θα μπορέσει να θαυμάσει όλους τους... πλανήτες, εκτός από τον Κρόνο, να παρατάσσονται σε μια ευθεία -την πορεία που ακολουθεί ο Ήλιος στη διάρκεια της ημέρας.
Όποιος μάλιστα ξυπνήσει νωρίς το επόμενο τετραήμερο, θα μπορέσει να δει και τη Σελήνη να παρακολουθεί την σπάνια κοσμική παρέλαση.
Το τελευταίο δίμηνο σχεδόν όλοι οι πλανήτες παρέμεναν αθέατοι  πίσω από τον Ήλιο. Τις επόμενες ημέρες επανέρχονται στην ίδια πλευρά με τη Γη και γίνονται ορατοί παραταγμένοι στο επίπεδο της εκλειπτικής, δηλαδή της φαινόμενης τροχιάς που ακολουθεί ο Ήλιος.
Η Αφροδίτη, ο Άρης, ο Δίας και ο Ερμής είναι ορατοί με γυμνό μάτι, ενώ για τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα χρειάζονται κιάλια ή ένα μικρό τηλεσκόπιο.
Η Αφροδίτη θα είναι όπως πάντα η λαμπρότερη. Δεύτερος σε φωτεινότητα θα είναι το επόμενο διάστημα ο Δίας, ο οποίος θα βρίσκεται περίπου στα μισά της απόστασης ανάμεσα στην Αφροδίτη και τον ανατέλλοντα Ήλιο.
Ο Άρης θα είναι ορατός σαν μικρό στίγμα πάνω από τον Δία, ενώ ο μικρός Ερμής ίσα που θα διακρίνεται με γυμνό μάτι ανάμεσα στον Δία και την Αφροδίτη. Ο Ουρανός θα βρίσκεται πάνω και δεξιά από την Αφροδίτη, ενώ ο Ποσειδώνας θα βρίσκεται 40 μοίρες δεξιότερα στον αστερισμό του Υδροχόου.
Οι μόνοι που δεν έχουν λόγο να χαίρονται με το θέαμα είναι οι αστρολόγοι, για τους οποίους οι πλανητικές ευθυγραμμίσεις φέρνουν κακά μαντάτα.
 Έχει γραφτεί ευρέως, εξάλλου, ότι μια ευθυγράμμιση όλων των πλανητών στις 21 Δεκεμβρίου 2012 θα φέρει το τέλος του κόσμου.

ΠΗΓΗ: manier

Νεκρός ο Μπιν Λάντεν - Στους δρόμους οι αμερικανοί πανηγυρίζουν!

- "Αποδόθηκε δικαιοσύνη" είπε ο αμερικανός πρόεδρος
- Βίντεο από την στιγμή της επίθεσης έδωσε πακιστανική τηλεόραση
- Περιμένουν αντίποινα λέει το Στέιτ Ντιπάρντμεντ
- Η σορός του τυγχάνει της μεταχείρισης που ορίζει η μουσουλμανική παράδοση
 

Ο επικεφαλής της αλ Κάιντα Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με αμερικανικές δυνάμεις στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, δήλωσε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Απίστευτο κράξιμο στον Παπανδρέου στο facebook , δείτε τι του λένε ...

Απίστευτο κράξιμο "τρώει" καθημερινά ο  Πρωθυπουργός στη σελίδα του στο facebook . Από τους 42.000 "φίλους" που έχει  οι 40.000 σίγουρα κάνανε "I Like" στη σελίδα μόνο και μόνο για να χουνε το δικαίωμα να σχολιάσουν (κράξουν) τις αναρτήσεις του Πρωθυπουργού . Παραθέτουμε μερικές φώτο από τη σελίδα του για να πάρετε μια ιδέα ... εάν θέλετε να
κάνετε αναζήτηση για να σχολιάσετε και εσείς τις Καθημερινές δημοσιεύσεις του πρωθυπουργού απλά βάλτε στην αναζήτηση του facebook  ( George A. Papandreou ) . 
Απολαύστε τις φώτο ...


 επόμενο κράξιμο 


http://www.peramatozoa.info/2011/05/facebook.html



ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ Τατούλης - Καραγιάννη Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΗΘΟΠΟΙΟ

Αντιπαραθέσεις µε φόντο  τον Παρθενώνα...  Αν δεν υπήρχαν «Οι Αταίριαστοι», ο Πέτρος Τατούλης µε τη Μάρθα Καραγιάννη δεν θα είχαν ποτέ συναντηθεί. Κι αν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε πάει σε µια παράστασή της, δεν είναι ο άνθρωπος που θα ζητούσε µετά να τη δει. Αλλά και η Μάρθα Καραγιάννη δεν είναι ο άνθρωπος που συχνάζει σε πολιτικές οµιλίες - µάλλον απουσιάζει εντελώς από αυτές. Με λίγα λόγια, το πολιτικό και καλλιτεχνικό τους στάτους δεν προέβλεπε τη συνάντηση αυτή.

Out of the blue - F1 101,1 - Εκπομπή 28/4/2011

Image


Out of the Blue


Η ραδιοφωνική εκπομπή της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στον F1 101,1 κάθε Πέμπτη 5 - 7 το απόγευμα !
Κάθε Πέμπτη από τις 5 έως τις 7 το απόγευμα, η Ντιάνα, η Κατερίνα και ο Στέλιος, παρουσιάζουν μια πολύ φρέσκια εκπομπή, με καλή μουσική, έξυπνους διαλόγους και καλή διάθεση !
Ακούστε ολόκληρη την εκτης Πέμπτης 28 Απριλίου 2011 :










Image

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΙΩΑΝΝΙΔΗ - Σ. ΠΙΛΑΒΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας,  βουλευτής κ. Γιάννης Ιωαννίδης, μετά τα χθεσινά επεισόδια στον αγώνα ΑΕΚ – Ατρόμητου, ζήτησε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ.  Σοφοκλή Πιλάβιο, προκειμένου να συζητήσουν για το γενικότερο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα.
Η συνάντηση θα γίνει θα γίνει αύριο στις 13:00 στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, Συγγρού 340