Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

O A.O Ζευγολατιού με σκόρερ και ηγέτη τον Μάκη Μυργιώτη κτυπά την πόρτα της Γ Εθνικής

http://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/xtelikos-kipelou-1-680x365.jpg.pagespeed.ic.M04dwaosm8.jpg 
Ο Α.Ο. Ζευγολατιού, ο νταμπλούχος Κορινθίας, από σήμερα βρίσκεται το απόγευμα, προ των πυλών της Γ΄Εθνικής κατηγορίας. Σήμερα η ομάδα της Βόχας σημείωσε ίσως την πιό μεγάλη νίκη της στην ιστορία της, καθώς εκτός έδρας,  στο  γήπεδο Καματερού,εξουδωτέρωσε, θέτοντας "νοκ άουτ" από την διεκδίκηση της ανόδου, την πρωταθλήτρια Δυτικής Αττικής, ΑΟ. Ζωφριάς, επι της οποίας επικράτησε με σκορ 3 - 1 , όπως και στο Α γύρο των μπαραζ.

Οι παίκτες του Τάκη Χριστόπουλου, επαιξαν αξιόλογο ποδόσφαιρο, και μέσα σε 7 λεπτά πέτυχαν με τους Μυργιώτη και τον Γκολέμη πέτυχαν την ιστορική αυτή νίκη.
Συγγεκριμένα στο 64’ με κεφαλιά ο Μάκης Μυργιώτης, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωστέρη, άνοιξε το σκορ.

Πριν κοπάσουν οι πανυγηρισμοί, ο Ηλίας Γκολέμης, που είχε περάσει ως αλλαγή ζευγάρωσε στο 66΄  τα τέρματα του ΑΟΖ. Το κερασάκι στη τούρτα έβαλε πέντε λεπτά αργότερα στο 71  και πάλι ο Μάκης Μυργιώτης σημειώνοντας το 3 - 0 για το Ζευγολατιό. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοιήταν να μειώσουν στο 75’ με τον Παπάζογλου στο τελικό 1-3, αποτέλεσμα που σχεδόν στέλνει τον ΑΟΖ στη Γ’ Εθνική


Αποτελέσματα 4ης αγωνιστικής
Θύελλα Ραφήνας – Πυθαγόρας 3-0
ΑΟ Ζωφριάς – ΑΟ Ζευγοαλτιού 1-3

Η Βαθμολογία στον 11ο όμιλο

1. ΘΥΕΛΛΑ ΡΑΦΗΝΑΣ    8 - 0   10
2. ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ      7 - 5    9
3. ΑΟ  ΖΩΦΡΙΑΣ               3 - 6    4
4. ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΣΑΜ.         0 - 7    0

Ελλάδα - Οι 430 παραλίες που κέρδισαν «Γαλάζια Σημαία» για το 2016

 Ελλάδα: Οι 430 παραλίες που κέρδισαν «Γαλάζια Σημαία» για το 2016

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα).
H Ελλάδα είδε φέτος να κερδίζουν την «γαλάζια σημαία» για την ποιότητά τους συνολικά 430 παραλίες, αριθμός-ρεκόρ για την χώρα με τον οποίο η Ελλάδα διατηρείται στην 3η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά στις βραβευμένες ακτές, ανάμεσα σε 50 χώρες. Οι περισσότερες από αυτές ανήκουν στο Νομό Χαλκιδικής, αφού δόθηκαν σε παραλίες του συνολικά 52 σημαίες.
Δείτε όλες τις ακτές που πήραν «Γαλάζια Σημαία» σε Ελλάδα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης

euronews  

ΚΟΡΙΝΘΙΑ [7]

Δήμος Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων

Λουτράκι 1
Λουτράκι 2
Λουτράκι/Μπούτσι
Πευκάκια

Δήμος

Βέλου - Βόχας

Βραχάτι

Δήμος Σικυωνίων

Πευκιάς

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ξυλόκαστρο/Πευκιάς

ΑΡΓΟΛΙΔΑ [3]

Δήμος Ερμιονίδας

Πόρτο Χέλι/Χηνίτσα

Δήμος Ναυπλιέων

Καραθώνα
Τολό

ΑΡΚΑΔΙΑ [1]

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Καλλιστώ

ΛΑΚΩΝΙΑ [12]

Δήμος Μονεμβασιάς

Νεάπολη
Αρχάγγελος
Πλύτρα/Παχιάμμος
Τηγάνια
Μονεμβασιά
Πορί
Μεγάλη Άμμος

Δήμος Ανατολικής Μάνης

Σκουτάρι
Μαυροβούνι 1
Μαυροβούνι 2
Βαθύ
Γύθειο 2/Σελινίτσα

ΜΕΣΣΗΝΙΑ [5]

Δήμος Καλαμάτας

Μικρή Μαντίνεια
Ανατολ. Καλαμάτα 1/Ανάσταση
Ανατολ. Καλαμάτα 2 / Τέρμα Ναυαρίνου
Βέργα-Αλμυρός

Δήμος Μεσσήνης

Μπούκα

ΗΛΕΙΑ [8]

Δήμος Πύργου

Σκαφιδιά

Δήμος Ήλιδας

Κουρούτα

Δήμος Πηνειού

Αρκούδι
Βαρθολομιό
Γλύφα

Δήμος

Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Κάστρο/Χρυσή Ακτή 2
Λουτρά Κυλλήνης 1
Λουτρά Κυλλήνης 2

ΑΧΑΙΑ [6]

Δήμος Δυτικής Αχαΐας

Καλογριά
Λακκόπετρα
Τηγάνια

Δήμος Αιγιαλείας

Αλυκή
Διγελιώτικα
Πούντα
- See more at: http://webmail.eepf.gr/el/blueflags-2016-greek-beaches-marinas#sthash.fzS3FgzR.dpuf

Ο Α.Ξανθός στην Γενική Συνέλευση του (Π.Ο.Υ) στη Γενεύη

logo newsletter

xanthos_zirihi.jpg 

 

 

Ο Α.Ξανθός στην Γενική Συνέλευση του (Π.Ο.Υ) στη Γενεύη


Είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση δεν «παράγει» μόνο ανεργία και φτώχεια αλλά και ασθένεια. Όλοι οι κοινωνικοί προσδιοριστές της υγείας επηρεάζονται αρνητικά , αυξάνεται η ευαλωτότητα και η ψυχοσωματική νοσηρότητα , ειδικά στα πιο οικονομικά αδύναμα και περιθωριοποιημένα τμήματα του πληθυσμού .
Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα του airetos.gr






Απόλυτα αντίθετη η ΚΕΔΕ στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού που ψήφισε η Κυβέρνηση

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο ρυθμίζονται θέματα των ΟΤΑ καθώς και οι τελευταίες νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης ...



Τι προβλέπει για δημοτικούς αστυνομικούς, σχολικούς φύλακες και σχολικές καθαρίστριες το ν/σχ του ΥΠΕΣ

 Θέματα που αφορούν τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους σχολικούς φύλακες και τις σχολικές καθαρίστριες περιλαμβάνονται στο ...



Μανώλης Αντωνάκος: Επαναφορά της υποχρεωτικής έκδοσης βεβαίωσης ΤΑΠ

 Η τεκμηριωμένη τοποθέτηση που είχα δημόσια διατυπώσει με άρθρο μου από το Σεπτέμβριο του 2014 σχετικά με τις συνέπειες στα έσοδα των Δήμων από ...

Οι πρώτες παρεμβάσεις Κουρουμπλή στον εκλογικό νόμο (έγγραφο)

Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι πρώτες αλλαγές που επιλέγει να φέρει στο προσκήνιο ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής στο γενικότερο εκλογικό σύστημα. Με το πολυνομοσχέδιο για τους ΟΤΑ (δείτε ολόκληρο το έγγραφο του νομοσχεδίου ΕΔΩ), έρχονται μια σειρά από παρεμβάσεις στο σύστημα που διέπει την εκλογική διαδικασία -και συγκεκριμένα στο ΠΔ 26/2012– που αφορούν:

Πολιτικό deja vu η απόφαση του Eurogroup και θολή η απόφαση για το χρέος


Androulakis Nikos VideoΠολιτικό «deja vu», για την ελληνική οικονομία, χαρακτηρίζει τη συμφωνία στο Eurogroup, o ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» επισήμανε ότι το μόνο θετικό για την Ελλάδα είναι ότι δεν θα επαναληφθούν τα αδιέξοδα και η αβεβαιότητα του περασμένου καλοκαιριού, με το κλείσιμο των τραπεζών και αναρωτήθηκε για ποιον λόγο πανηγυρίζει η ελληνική κυβέρνηση.

1989 Το πρώτο δελτιο του MEGA (βίντεο)


Το πρώτο Δελτίο του #MEGA_telos με την…Λιάνα Κανέλη! (βίντεο) Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου » 

Greek Hellenic News Feed

O Kostis Hatzidakis έγραψε το Tweet: Με δηλώσεις όπως του #kammenos στέλνουμε διεθνώς το μήνυμα ότι υπάρχει έλλειμμα σοβαρότητας στην κυβέρνηση και την πολιτική της. #skai

Η Εταιρεία Συγγραφέων ανακοίνωσε τον βραχύ κατάλογο για το Βραβείο Γιάννης Βαρβέρης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ανακοινώθηκε ο βραχύς κατάλογος πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών για το «Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη» της Εταιρείας Συγγραφέων, το οποίο θεσπίστηκε το 2011 στη μνήμη του ποιητή και μέλους της Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011), με σκοπό να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες ποιητικές φωνές της χώρας. 

Μήνυμα αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα της Συρίας από μικρούς μαθητές

 
Ένα τραγούδι για τα προσφυγόπουλα της Συρίας με τον τίτλο «Ελπίδα» παρουσίασαν στην Αντιπρόεδρο της Βουλής κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου, ως εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση, 24 μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του 130ού Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, που επισκέφθηκαν σήμερα το Κοινοβούλιο. 

Το προσφυγικό ζήτημα στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Βουλής με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Thorbjorn Jagland.
Καλωσορίζοντας τον κ. Jagland, ο κ. Βούτσης δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε στη Βουλή των Ελλήνων μία μεγάλη προσωπικότητα της ευρωπαϊκής πολιτικής, του ευρωπαϊκού πνεύματος και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι αναφορές μου δεν είναι τυπικές, είναι ουσιαστικές και αφορούν το σήμερα και το αύριο της χώρας μας και της Ευρώπης. Διότι έχουν τεθεί πολύ μεγάλα ζητήματα και διλήμματα για όλη την πορεία της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα οποία η παρουσία του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέσα από τις πρωτοβουλίες του Γενικού Γραμματέα, είναι ιδιαίτερα σημαντική και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ. Οι βουλευτές μας, οι υπηρεσίες της Βουλής αλλά και η Κυβέρνηση –θα συναντηθείτε αμέσως μετά και με τον Πρωθυπουργό– είμαστε στη διάθεση μιας αλληλέγγυας και συλλογικής προσπάθειας που καταβάλλεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης, ώστε να υπάρξουν λύσεις, στο άμεσο μέλλον, στα πολύ μεγάλα προβλήματα της Ευρώπης».    
Από την πλευρά του, ο Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης επισήμανε: «Κύριε Πρόεδρε, είναι πολύ σημαντικό που βρίσκομαι εδώ, στη Βουλή των Ελλήνων, σε αυτό τον τόσο σημαντικό θεσμό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι εδώ για να δείξω την αλληλεγγύη του Συμβουλίου της Ευρώπης σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η Ελλάδα και η Ε.Ε. αυτή τη στιγμή. Θέλουμε να δούμε πώς το Συμβούλιο της Ευρώπης μπορεί να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές ν’ αντιμετωπίσουν την πολύ δύσκολη πρόκληση που αποτελεί το προσφυγικό θέμα, αλλά, βεβαίως, θα συζητήσουμε κι άλλα θέματα. Απευθύνουμε έκκληση προς όλες τις χώρες της Ε.Ε. να δείξουν μεγαλύτερη αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και δίνουμε το παράδειγμα εμείς σε αυτή την αλληλεγγύη, με τη βοήθεια που προσφέρουμε προς τη χώρα σας».   
Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αναστάσιος Κουράκης, η βουλευτής κυρία Αννέτα Καββαδία, με την ιδιότητά της ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας και Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Αθανασίου και ο καθηγητής κ. Στέλιος Περράκης, Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Τον Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης συνόδευαν οι κ.κ. Daniel Holtgen, εκπρόσωπος, Alexandre Guessel, διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων, Χρήστος Γιακουμόπουλος, διευθυντής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ο κ. Hallvard Gorseth, σύμβουλος.  

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Ενημέρωση για τη ΤΤΙΡ



STOP TTIP CETA TiSA

Συντρόφισσες- σύντροφοι

H Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA (Δίκτυο οργανώσεων, συλλογικοτήτων και ενεργών πολιτών) διοργανώνει συνάντηση στρατηγικoύ σχεδιασμού για όσους δραστηριοποιούνται, ενδιαφέρονται και επιθυμούν να αναπτύξουν δράσεις σε τομείς που επηρεάζονται από την TTIP CETA.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το  Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στην Αθήνα  από 10:30 πμ εως 16:30 μμ . ¨Οσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα  πρέπει να συμπληρώσουν τη δήλωση συμμετοχής/εγγραφής.
Σκοποί της συνάντησης είναι α) Να υπάρξει ενημέρωση για τις εξελίξεις β) Να προετοιμαστεί η διεθνής δράση ενάντια στις συμφωνίες [Οκτώβριος – Νοέμβριος 2016] γ) Μέσω των τραπεζιών εργασίας να υπάρξουν ειδικές δράσεις ανά θέμα.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συνάντηση καθως και τη δήλωση συμμετοχής θα βρείιτε στο παρακάτω link:
Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
Ερμού 16 20100 Κόρινθος
2741026116

SHARE
TWEET
FORWARD
Λάβατε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, επειδή έχετε εγγραφεί στην ιστοσελίδα μας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ KORINUIAS: ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Στις 19 Απριλίου 2016, 41 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και οι Βουλευτές Κορινθίας, Μαρία Θελερίτη, Γιώργος Ψυχογιός και Γιώργος Τσόγκας, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη με θέμα τη «Μη συμμόρφωση πιστωτικών ιδρυμάτων στις ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά». Ειδικότερα κατήγγειλαν το ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρούνται από πλευράς των τραπεζών κατά τη χορήρηση βεβαιώσεων οφειλών στους πελάτες τους. Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν δημιουργήσει σε πολλές περιπτώσεις προβλήματα στην εμπρόθεσμη κατάθεση των δικαιολογητικών στα Ειρηνοδικεία κατά τη διαδικασία των Αιτήσεων για υπεχρεωμένα νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη).
Στην Απάντησή του ο αρμόδιος Υπουργός, μέσα από στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, τόνισε τα εξής:
·         Σύμφωνα με το άρθρο 55 του Ν. 4384/2016 προβλέπεται παράταση, έως και τις 30 Ιουνίου 2016, της προθεσμίας προσκόμισης στις αρμόδιες Γραμματείες των Δικαστηρίων επικαιροποιημένων στοιχείων για τους οφειλέτες των οποίων η Αίτηση εκκρεμούσε στις 19 Αυγούστου 2015.

·         Η αρμόδια Γενική Γραμματεία προωθεί άμεσα τις καταγγελίες για καθυστερήσεις προς τις τράπεζες, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση που έχουν αυτές να παραδώσουν την αναλυτική κατάσταση των οφειλών εντός 10 ημερών από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος του οφειλέτη.

·         Από το Δεκέμβριο του 2015 έως και τον Απρίλιο του 2016 η Γραμματεία έχει λάβει 628 τέτοιες καταγγελίες και στην πλειονότητα των περιπτώσεων έχει επιβάλει ως διοικητική κύρωση το ανώτατο προβλεπόμενο πρόστιμο, δηλαδή 10.000 ευρώ ανα παράβαση.


Κόρινθος, 24.05.2016
Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας

Καθαρές αποφάσεις, καθαρές λύσεις


Γράφει ο
Λεωνίδας Γρηγοράκος
 
Τα αδιέξοδα της χώρας είναι πρωτοφανή. Οι ατέρμονες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας, δείχνουν την πρόθεση της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου να τρενάρει την υλοποίηση των δεσμεύσεών της. Κι αυτό σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για τις δημοσιονομικές ανάγκες. Φαίνεται πλέον καθαρά πως οι κυβερνώντες, εκτός του ό,τι δεν μπορούν, δεν θέλουν να προχωρήσουν σε αλλαγές, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Έτσι αντί να διαθέτουν μια στρατηγική διαπραγμάτευσης, μετατρέπουν τις διαπραγματεύσεις σε στρατηγική για λαϊκή κατανάλωση.

Τα βαφτίσια και τα ψέματα συνεχίζονται

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ό,τι κι αν λένε τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ αυτές τις μέρες στα τηλεπαράθυρα, όσα βαφτίσια κι’ αν κάνουν, η αλήθεια είναι μία και δεν μπορεί να κρυφτεί.
Την γνωρίζουν ακόμη και αυτοί που ψάχνουν τρόπους να δικαιολογήσουν την ψήφο τους – για την ακρίβεια τη γνωρίζουν ακριβώς αυτοί!
Και η αλήθεια είναι πως η κυβέρνηση υπέκυψε στην (παλαιά) απαίτηση, στην οποία δεν είχε υποκύψει καμιά άλλη ελληνική κυβέρνηση (πλην αυτής του Δηλιγιάννη που με τον λαϊκισμό και το ψέμα της οδήγησε τη χώρα σε μια ταπεινωτική πολεμική ήττα στο «Μαύρο 1897» και σε μια Διεθνή Επιτροπεία που κράτησε ως το 1981).

ΑΛΕΞΗ, ΧΑΣΑΜΕ…

Δεν έχει όρια ο διεθνής εξευτελισμός της Ελλάδας, του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμένου. Ο περίγελος της οικουμένης έχει γίνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που κουράστηκε και η ίδια να πανηγυρίζει την ήττα της. Ακόμα και  ο ζητιάνος έξω από ένα σούπερ μάρκετ των Γερμανών έχει περισσότερη αξιοπρέπεια από την Ελλάδα χωρίς γραβάτα που βρίζει, παρακαλά, εκβιάζει και λοιδορεί για τη δόση της, χωρίς να συγκινεί κανέναν πια από τους λαούς της γης.