Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Aυτοψία στην Ολυμπία οδό | Aγώνας δρόμου μέχρι τον Μάρτιο του 2017

Ολυμπία Οδός: τελευταίες "πινελιές" μεταξύ Κιάτου - Ξυλοκάστρου (video)


Υπό την αιγίδα της Βουλής θα εγκαινιασθεί η Μόνιμη Έκθεση Νίκος Μπελογιάννης στη γενέτειρά του Αμαλιάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης Νίκος Μπελογιάννης, στην οικία του αγωνιστή, στελέχους του ΚΚΕ, στη γενέτειρά του Αμαλιάδα, θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 12:00, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων σε συνεργασία με τον Δήμο Ήλιδας. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας παρουσία του Προέδρου της Βουλής κ.

Εντυπωσίασαν με την δυναμική τους τα Πελοποννησιακά προιόντα στην 4η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών FoodExpo ( video)

  • Από τις πιο πολυπληθείς και δυναμικές συμμετοχές της έκθεσης
Εμφάνιση φώτο 2.JPG
Με προμετωπίδα τις παραγωγικές της δυνάμεις συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 4η διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo η οποία έλαβε χώρα από 18 έως 20 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. Οι παραγωγοί οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στα συνολικά 212 τμ περίπτερα της “Μυθικής Πελοποννήσου” έφθασαν τους 30, ενώ στην έκθεση συμμετείχαν και 32 ακόμη μεμονωμένες επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντας την συμμετοχή της Πελοποννήσου ως μια από τις πιο πολυπληθείς και δυναμικές ολόκληρης της έκθεσης.

«ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: Οι πολίτες δε χρειάζονται αυτόκλητους σωτήρες και λαϊκιστικές κορώνες που δήθεν υπόσχονται σωτηρία από ανύπαρκτους όμως εχθρούς».

Δήλωση Αντιπεριφερειαρχών Πελοποννήσου Κωνσταντίνας Νικολάκου και Βαγγέλη Γιαννακούρα

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε τη βαθιά άγνοια που αποπνέουν οι κατηγορίες του κυρίου Κωνσταντινόπουλου κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όταν όλοι γνωρίζουν ότι επί των ημερών του ως Υφυπουργού Ανάπτυξης, δρομολογήθηκαν εκείνα τα κριτήρια, βάσει των οποίων αποκλείστηκε η Τρίπολη ως περιοχή εφαρμογής του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης (ΒΑΑ).

ΠΡΩΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδος: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ & Ολυμπιακός - ΑΕΚ

Ημιτελικά Κυπέλλου Ελλάδος: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ & Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Eνα ήταν σίγουρο... Οτι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος θα είχαν δυο μεγάλα ντέρμπι. Ωστόσο, η κληρωτίδα δεν επέτρεψε να προκύψει αυτό των «αιωνίων», αλλά μας ταξίδεψε στο μακρινό 1949, δηλαδή τη μοναδική φορά που είχαν συναντηθεί οι τέσσερις μεγάλοι του ελληνικού ποδοσφαίρου στους «4» της διοργάνωσης.  
Μάλιστα προέκυψαν ακριβώς οι ίδιες μάχες με τότε. 
Τα ζευγάρια
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 
Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Θυμίζουμε ότι τα πρώτα ματς των ημιτελικών θα διεξαχθούν στις 12-13 Απρίλη, δηλαδή τη Μεγάλη Εβδομάδα και οι ρεβάνς στις 25-27 Απρίλη.  Μάλιστα πριν από το Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (12 ή 13 Απρίλη) για το πρώτο ματς των ημιτελικών, διεξάγεται το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός στις 9 Απρίλη για την 28η αγωνιστική της Super League.

Το 1949 στον τελικό έπαιξαν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και τον τίτλο κατέκτησε η Ενωση κερδίζοντας 2-1 στις 3/7/194.
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός – ΑΕΚ θα κοντραριστούν τα πρώτα ματς στις12-13 Απρίλη, δηλαδή τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 25-27 Απρίλη.   
Φυσικά μιλάμε για δύο ντέρμπι στα οποία δύσκολα μπορούν να γίνουν προβλέψεις...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών μεταξύ των κόμβων Ξυλοκάστρου -Δερβενίου

Ολυμπία Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μεταξύ Ξυλοκάστρου και Δερβενίου την Τετάρτη
Ολιγόωρη νυχτερινή εκτροπή της κυκλοφορίας στο τμήμα της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών μεταξύ των κόμβων Ξυλοκάστρου-Δερβενίου για εργασίες ασφαλτικών ανακοίνωσε νωρίτερα η Ολυμπία Οδός.
Την Τετάρτη 22/03, από 01:00 έως 03:00 τα ξημερώματα, το ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Πάτρα, μεταξύ των κόμβων Ξυλοκάστρου (ΧΘ 120,9) και Δερβενίου (ΧΘ 142,0), θα εκτρέπεται στην Παλαιά Εθνική Οδό,.
Καθ’ όλη τη διάρκεια των ανωτέρω ρυθμίσεων η κατεύθυνση προς Αθήνα θα λειτουργεί κανονικά. 
Οι ρυθμίσεις είναι απαραίτητες για να εκτελεστούν εργασίες ασφαλτικών από τον αρμόδιο κατασκευαστή (ΤΕΡΝΑ, μέλος της Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ).
Η Ολυμπία Οδός ευχαριστεί για την κατανόηση και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τη σχετική εργοταξιακή σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδείξουν αυξημένη προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την εν λόγω περιοχή.

Η τεχνική που θα σας... βάλει για ύπνο σε 60 δευτερόλεπτα!

countingsheepromanou22.jpgΗ τεχνική που θα σας... βάλει για ύπνο σε 60 δευτερόλεπτα!


Κρατήστε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα σας, για την επόμενη φορά που δεν θα μπορείτε να κοιμηθείτε. Tην επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα αϋπνίας, δεν χρειάζεται να μετράτε προβατάκια! Ο ειδικός για τον ύπνο Δρ Άντριου Γουέιλ, επινόησε μία τεχνική αναπνοής,

Νέα απόφαση “βόμβα” Ε.Σ. για τους συμβασιούχους -Θέτει θέμα 24μηνου ( ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Aftodioikisi.gr )


Μετά την από 11.4.2016 ΑΠΟΦΑΣΗ του (ΠΡΑΞΗ 105/2016) με την οποία δεν εγκρινόταν ένταλμα δήμου για την πληρωμή συμβασιούχων (τόσο δίμηνα όσα και οκτάμηνα) των οποίων οι συμβάσεις είχαν παραταθεί με βάση τη ρύθμιση του ν. 4325/2015 (Κατρούγκαλου), το 1ο (Ι) Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ) με νεότερη απόφασή του (ΠΡΑΞΗ 42/14.2.2017), που αποκαλύπτει η aftodioikisi.gr, θέτει και πάλι θέμα 24μηνου για την παραμονή συμβασιούχων στην εργασία τους.

ΚΕΔΕ: Δεν θα διαλύσετε την Αυτοδιοίκηση

Πρόσκληση σε πανστρατιά προκειμένου να αναχαιτιστεί η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει την Αυτοδιοίκηση απεύθυνε στους αιρετούς όλης της χώρας ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης από τη Λαμία όπου βρίσκεται, στο ...
airetos.gr

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ της EurActiv.gr

Γαλλία: Ένα ιστορικό debate – Πως τοποθετήθηκαν οι 5 υποψήφιοι

Γαλλία: Ένα ιστορικό debate – Πως τοποθετήθηκαν οι 5 υποψήφιοι

Το πολυαναμενόμενο debate για τις προεδρικές εκλογές ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Ελλάδας) μέσα από τη συχνότητα του TF1. Μέσα σε ένα εξαιρετικά βεβαρημένο από τα σκάνδαλα και τις αποκαλύψεις περιβάλλον η Γαλλία διοργανώνει για πρώτη φορά τηλεμαχία ανάμεσα στους πέντε επικρατέστερους υποψηφίους για τη γαλλική προεδρία 35 ημέρες πριν από τον πρώτο γύρο των

Πως να εντοπίσετε τα προϊόντα «μαϊμού» στο ίντερνετ


Πως να εντοπίσετε τα προϊόντα «μαϊμού» στο ίντερνετTα e-shop πολλές φορές λύνουν τα χέρια του καταναλωτή, αλλά εξίσου πολλές φορές κρύβουν και απάτες, όπως για παράδειγμα υπερπληθώρα απομιμήσεων, δηλαδή προϊόντων-«μαϊμού»...
Περισσότερα 

iservices.gr

Σήμερα μπαίνει η Άνοιξη


nemeapress.

Δικαίωση της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας


  Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απόφαση της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Βατοπεδίου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν.
 
Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα» 

Προσοχή! Δείτε πως κλέβουν τον κωδικό του e-banking σας

Προσοχή! Δείτε πως κλέβουν τον κωδικό του e-banking σας
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για απόπειρα απάτης με υπολογιστή κατά συρροή.
H διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες πολιτών για απατηλά – παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάμβαναν, με τα οποία γινόταν προσπάθεια αλίευσης προσωπικών δεδομένων, οικονομικής

Πόση ώρα την ημέρα περνούν οι Έλληνες στο διαδίκτυο

Πόση ώρα την ημέρα περνούν οι Έλληνες στο διαδίκτυο
Τη σχέση των Ελλήνων με το διαδίκτυο διερευνά μια νέα έρευνα, σύμφωνα με την οποία το 68,6% κάνουν καθημερινή χρήση του Ίντερνετ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα Focus on Tech Life της εταιρεία έρευνας αγοράς Focus Bari, το 77,6% των Ελλήνων σερφάρει στο διαδίκτυο με οποιαδήποτε συχνότητα, ενώ το 31,5%, δηλαδή 1 στους 3 δήλωσε ότι επισκέπτονται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε καθημερινή βάση. Εδώ αξίζει να

Οι «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Οι «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου
Τη νέα ψηφιακή παράσταση «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» θα παρουσιάζει από σήμερα Τρίτη, 21 Μαρτίου, το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.
Η παράσταση, η οποία παρακολουθεί τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιούνται για την εξερεύνηση των ουράνιων σωμάτων, θα ταξιδέψει τους θεατές από τη Ζώνη των Αστεροειδών μεταξύ Άρη – Δία μέχρι την ευρύτερη

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ NGO- PRO


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
Γεώργιος Αλκ. ΓΚΙΩΝΗΣ
σας προσκαλεί στο
"NGO Pro"
το Συνεργατικό Εργαστήριο με θέμα:
"Από τον εθελοντισμό, στην κοινωνική επιχειρηματικότητα"
Αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων
Δευτέρα 03 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, ώρα 18:00 - 21:00
Το Εργαστήριο αφορά σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τα στελέχη τους, που επιθυμούν να αναπτύξουν τεχνογνωσία και διαχειριστική δυνατότητα, επωφελούμενοι από το πρόγραμμα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων "Loutraki PLUS", για:

Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης Τουριστικού προορισμού για το Δήμο Ξυλοκάστρου–Ευρωστίνης


Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
στα πλαίσια της προσπάθειάς του για την ανάπτυξη του τουρισμού  
και τη χάραξη στρατηγικής για την αναβάθμισή του,
έχει προχωρήσει στην ανάθεση μελέτης με τίτλο
«Στρατηγικό Πλάνο Ανάπτυξης Τουριστικού προορισμού για το Δήμο Ξυλοκάστρου–Ευρωστίνης».
Για την παρουσίαση του πρώτου μέρους της μελέτης
 «‘Έρευνα Πεδίου και Συγκριτική Ανάλυση Προορισμών»,
που αφορά -κατά κύριο λόγο- στην αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του τουριστικού προϊόντος στην περιοχή,
 σας προσκαλεί
την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017, στις 6.30 μ.μ.,
στη Συνεδριακή αίθουσα του Sikyon Coast Hotel & Resort, στο Ξυλόκαστρο.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί από τους κ.κ.
4Πολύκαρπο Καρκαβίτσα, Διευθυντή Τομέα Περιφερειακής Ανάπτυξης της Lever Α.Ε. (ανάδοχος μελέτης)
4Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Ειδικό Σύμβουλο



Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ηλίας Ανδρικόπουλος

Μήνυμα-καταγγελία του Προέδρου της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης των Φυλετικών Διακρίσεων

«Η επιβίωση των δυνάμεων του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας, των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος ευπαθών ομάδων ή απλά διαφορετικών δοξασιών στη σημερινή Ευρώπη και στη χώρα μας είναι μια δραματική εξέλιξη για τον κόσμο. Θέλω να είμαι πάρα πολύ σαφής στην καταγγελία μου για την απουσία τοποθέτησης, για τις σιωπές στην καθημερινότητα, για έναν υφέρποντα λαϊκισμό ο οποίος κλείνει τα στόματα στις ανοικτές καταγγελίες. Όχι λοιπόν στη σιωπή, όχι στο κλείσιμο ματιού,

Πελοπίδας Καλλίρης: εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις νέων έργων στην Κορινθία συνολικής αξίας 4.800.000 ευρώ.

                                                              Κόρινθος 21/3/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις νέων έργων από τις εκπτώσεις συμβασιοποιημένων έργων, που βελτιώνουν το οδικό και επαρχιακό δίκτυο, αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων από φυσικά φαινόμενα καθώς και αντιπυρικά έργα.
Ενδεικτικά αναφέρονται τα ακόλουθα έργα  
Η συντήρηση – βελτίωση ΠΕΟ Κορίνθου Αθηνών, η κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης στη περιοχή του Δήμου Σικυωνίων, η συντήρηση – βελτίωση τμήμα Κόρινθος – Χιλιομόδι, η συντήρηση – βελτίωση Χούνι – Κλημέντι – Καίσαρι και Χούνι – Κλημέντι – Βελίνα, η συντήρηση – βελτίωση οδού Στεφάνι – Μυκήνες, η κατασκευή έργου αναδασμών περιοχής Μεσινού, καθώς και η κατασκευή και συντήρηση δεξαμενών - αξιοποίηση αρδευτικών γεωτρήσεων και αρδευτικών δικτύων.
Εγκρίθηκαν επίσης οι μελέτες για την κατασκευή δύο κυκλικών ισόπεδων κόμβων στην είσοδο του Λουτρακίου καθώς και κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στα Ροζενά.
Σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η έγκριση των προγραμματικών συμβάσεων με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Σικυώνος, την συνέχιση των ανασκαφών στην Φανερωμένη Χιλιομοδίου και την Κατουνίστρα Λουτρακίου.
Ο συνολικός προϋπολογισμός των προαναφερθέντων έργων είναι 4.800.000 ευρώ.

Συνεχίζουμε καθημερινά και δυναμικά για την Κορινθία μας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Με την ευκαιρία της μνήμης...

Homo.Scientis%25C2%25ABS.Drekou%25C2%25BBN.Lygeros2
Με την ευκαιρία της μνήμης της Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης που είναι στις 21 Μαρτίου, επιτρέψτε μου αγαπητοί μου φίλοι και αδελφοί, να σας παρουσιάσω και το άλλο Ιστολόγό μου «Νίκος Λυγερός Λόγοι - http://nikos-lygeros-poihsh.blogspot.gr/» το οποίο διαχειρίζομαι και επιμελούμαι καθημερινά με ποιήματα που περνούν στην Ανθρωπότητα σαν μηνύματα αφύπνισης συνειδητότητας, και δοκίμια του Δρ. Νίκου Λυγερού. Δεν θα μπορούσαμε να μην τιμήσουμε την ποίησή του(μηνύματα ανθρωπότητας) λόγω της ημέρας!
«Η Παγκόσμια Ημέρας Ποίησης εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Η αρχική έμπνευσή της ανήκει στον Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι' αυτό.»
Σοφία Ντρέκου
Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Στις Περιφέρειες το πολιτικό βάρος της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας της χώρας»

Εμφάνιση img_9340-enlarge.jpg


Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Περιφέρειες, σε αγαστή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και τους Δήμους, έχουν αναλάβει με επιτυχία το βάρος της εξωστρέφειας, αλλά και της αναδιοργάνωσης της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης τροφίμων και ποτών Food Expo 2017, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.

Ο κ. Τατούλης τόνισε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν η πρώτη που ακολούθησε την πολιτική της εξωστρέφειας στην προώθηση του τουρισμού

Πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων», ΚΒ´ Σύνοδος 2016-2017: κάτι αλλάζει…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον ρόλο του ενεργού πολίτη εστιάζεται την τρέχουσα σχολική χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων. Του πολίτη που ζει και δραστηριοποιείται με γνώμονα τις θεμελιώδεις δημοκρατικές αρχές και αξίες, παρεμβαίνοντας εποικοδομητικά για να βελτιώσει την κοινωνία στην οποία συμμετέχει. Στόχος είναι οι εργασίες της φετινής Συνόδου να αποτελέσουν για τους μαθητές μια ανοικτή πλατφόρμα προβληματισμού, ανάδειξης καλών πρακτικών,

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Δερβένι, 14.03.2017
ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                     Αριθ. πρωτ.: 3192
ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

 

Π  Ρ  Ο  Γ  Ρ  Α  Μ  Μ  Α – Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

  25ης  ΜΑΡΤΙΟΥ 


            Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 24-03-2017 μέχρι ώρα 24:00 της 25-03-2017, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  24-03-2017
Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.

ΣΑΒΒΑΤΟ  25-03-2017
Ώρα 07:00   Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
Ώρα 09:30   Συγκέντρωση Σχολείων Δερβενίου και Φιλαρμονικής με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον  Ιερό Ναό του «Αγίου Ιωάννου».
Ώρα 09:45   Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων, Φιλαρμονικής.
Ώρα 09:55   Είσοδος Αρχών & επισήμων
Ώρα 10:00   Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Θα γίνει ομιλία για την 25η Μαρτίου από την καθηγήτρια Λυκείου Δερβενίου  κα Πληθάκη Ιωάννα .
Μετά  την  δοξολογία : Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων
2. Ενός λεπτού σιγή
3. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική
4. Λήξη τελετής.

ώρα  11:00                                     

Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η      Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η  παρέλαση θα γίνει στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.

Θ Ε Σ Ε Ι Σ    Σ Τ Η Ν     Ε Ξ Ε Δ Ρ Α

            Στη πρώτη σειρά ο Αντιδήμαρχος και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος  Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου, οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, οι  Τοπικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι ως και οι λοιποί επίσημοι.
            Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλείται να ρυθμίσει ο Αιδεσιμότατος Εφημέριος.
Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου.
            Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Καΐτσας Κωνσταντίνος.

   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


     ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΗΛΙΑΣ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                             Ξυλόκαστρο   15.03.2017
ΝΟΜΟΣ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                           Αριθ.  πρωτ:    3324
ΔΗΜΟΣ    ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
                                                                                       

Π  Ρ  Ο  Γ  Ρ  Α Μ Μ  Α – Π  Ρ  Ο  Σ  Κ  Λ  Η  Σ  Η

  25ης  Μ  Α  Ρ  Τ  Ι  Ο  Υ 


Γενικός Σημαιοστολισμός από ώρα 08:00 της 23ης-03-2017 μέχρι της δύσης του ηλίου της 25ης-03-2017, Εκκλησιών, Οργανισμών, Γραφείων, Συλλόγων, κατοικιών και καταστημάτων γενικά, καθώς και πανηγυρική φωταγώγηση όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών καταστημάτων.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-03-2017            Ομιλίες στα σχολεία, υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ με φροντίδα των προϊσταμένων τους για την σημασία της Εθνικής Επετείου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-03-2017
ώρα 18:30                                        Μέγας Εσπερινός στον Ιερό Ναό
                                                            ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ Μερτικεΐκων.
ΣΑΒΒΑΤΟ 25-03-2017
ώρα 07:30                                        Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών του Δήμου.
ώρα 09:30                                        Συγκέντρωση Σχολείων, Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, και Σωματείων με Λάβαρα στο χώρο μπροστά στον  Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου".
ώρα 09:45                                        Είσοδος στο Ναό: Λαβάρων, Σχολείων,
                                                Σ. Ελληνικού Οδηγισμού, Σωματείων, Συλλόγων.
ώρα 09:55                                        Είσοδος Αρχών & Επισήμων
ώρα 10:00                                        Θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό ‘‘Αγίου Βλασίου’’ επίσημη Δοξολογία στην οποία καλούνται να παραστούν ο Ιερός Κλήρος όλων των εκκλησιών του Δήμου, οι ανάπηροι πολέμου, οι τιμηθέντες με παράσημα, το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, οι Έφεδροι Αξιωματικοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δάσκαλος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου κ. Σπανάκος Κωνσταντίνος.
Μετά  την  δοξολογία :                  Θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και θα ακολουθήσει :
1. Κατάθεση στεφάνων 2. Προσκλητήριο πεσόντων 3. Ενός λεπτού σιγή 4. Εθνικός Ύμνος από την Φιλαρμονική 5. Λήξη τελετής.
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης, θα ραίνει το Μνημείο με λουλούδια.

25-03-2017    ώρα  11:00               Π Α Ρ Ε Λ Α Σ Η      Τ Μ Η Μ Α Τ Ω Ν
Η παρέλαση θα γίνει επί της Π. Τσαλδάρη από το Μνημείο των  ΗΡΩΩΝ μέχρι την πλατεία Αγίου Βλασίου.
Τα της Ιεροτελεστίας παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι Αιδεσιμότατοι  Εφημέριοι. Τα της τάξεως και τυχόν λεπτομέρειες σημαιοστολισμών κ.λ.π. το Αστυνομικό Τμήμα.
Τελετάρχες ορίζονται οι υπάλληλοι του Δήμου κ.κ. Φιλιππάκη Σοφία,  και Παρίδης Βασίλειος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Και νέα παιχνίδια με τους αριθμούς!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τελικά δεν είναι δύσκολο να παίζεις με τους αριθμούς, να επιδίδεσαι δηλαδή σε προπαγάνδα των αριθμών.
Τον τελευταίο καιρό η ΕΛΣΤΑΤ περιλαμβάνει στις ανακοινώσεις της και κάποια στοιχεία για το 2014. Επιλεκτικά όμως!
Στις 16 Μαρτίου, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε αύξηση 18,6% του δείκτη παραγωγής στις κατασκευές το δ' τρίμηνο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2015, έναντι αύξησης 5,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2015 προς το 2014.
Ταρατατζούμ και άλλοι πανηγυρισμοί!
Ανακοίνωσε επίσης ότι ο ίδιος δείκτης, σημείωσε αύξηση 25,7% το δ' τρίμηνο 2016 σε σχέση με το

Τι συζήτησαν Μητσοτάκης-Μεϊμαράκης: Η χώρα σέρνεται με τον Τσίπρα, δε θα ψηφίσουμε τα μέτρα

Σήμερα η συνάντηση Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη
Η εικόνα ενότητας της Ν.Δ. σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία προτάσσει το αίτημα για εκλογές δηλώνοντας έτοιμη να αναστρέψει την καταστροφική πορεία της χώρας με την εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου εξόδου από την κρίση, ενισχύθηκε σημαντικά από τη χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, διήρκεσε λίγο περισσότερο από μία ώρα και είχε ως κατάληξη τόσο τη σύμπτωση απόψεων για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τη χώρα όσο και τις διαβεβαιώσεις του τέως προέδρου του κόμματος για «πορεία σε κοινή κατεύθυνση». Σε

ME ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΜΙΖΑ


Αδίστακτο και αμείλικτο το βαθύ Κράτος της Ελλάδας τρομοκρατεί την Ευρώπη και διασύρει την Ελλάδα. Αρνείται πεισματικά να παραδώσει τα ηνία της αποκρουστικής μας κοινωνίας και της αποτελειωμένης οικονομίας μας στους ενεχυροδανειστές της. Η Ελλάδα του 1830 λίγο διαφέρει πια από την Ελλάδα του 2017. Ένα αιώνιο τσιφλίκι κατακτητών και σύγχρονων σκλάβων που διαγκωνίζονται για μία δοτή θέση εξουσίας. Το αιώνιο μοντέλο δουλοπάροικων επιβάλλεται με ντόπιους δαμαστές ευγενικών ψυχών.

Το τελευταίο αντίο στον εκδότη της εφημερίδας «Φως των Σπορ» Θεόδωρο Νικολαΐδη

Το τελευταίο “αντίο” στον “μεγάλο” Θόδωρο Νικολαΐδη! [pics]
Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, είπαν τον τελευταίο «αντίο» στον κορυφαίο της ελληνικής αθλητικής δημοσιογραφίας,  εκδότη της εφημερίδας «Φως των Σπορ» Θόδωρο Νικολαΐδη, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και αθλητές το πρωί της Τρίτης 21/3 στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. 

Ο Θόδωρος Νικολαΐδης έφυγε σε ηλικία 91 ετών το πρωί του Σαββάτου (18/3), με το χαμό του να αφήνει τεράστιο κενό στο χώρο της εληνικής δημοσιογραφίας. 




Τον εκδότη του «Φωτός» αποχαιρέτησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Στην κηδεία για να πουν το τελευταίο «αντίο» βρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, μαζί με τον αντιπρόεδρο Σάββα Θεοδωρίδη, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, o υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναίκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Μίμης Δομάζος και ο Αντώνης Αντωνιάδης, καθώς και πλήθος κόσμου από τον αθλητισμό, τη δημοσιογραφία και την πολιτική. 

Στεφάνια μεταξύ άλλων, έστειλαν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Θανάσης και ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, οι παλαίμαχοι του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο αντιπρόεδρος της UEFA, Θοδωρής Θεοδωρίδης, ο πρόεδρος της Super League και αρκετά Μέσα. 

Φόρο τιμής απέδωσαν από την Κορινθία με την παρουσία τους στην εξόδιο ακολουθία του Θ. Νικολαΐδη οι παλιοί ανταποκριτές και συνεργάτες της εφημερίδας «Φως των Σπορ»  Βασίλης Λάλος και Γεράσιμος Γκολφινόπουλος.

160.000 ευρώ για έργα στο γήπεδο των Ροζενών

 http://korinthiannews.gr/korinthian/wp-content/uploads/2016/11/174-960x600.jpg
Μετά από προσωπικές ενέργειες του Περιφερειακού σύμβουλου κ. Ευριπίδη Γκιάτα , απόψε το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου ενέρινε  χορήγηση 160.000 ευρώ για έργα στο γήπεδο  των Ροζενών 

Σεισμός 3,6 Ριχτερ κοντά στη Καλαμάτα αισθητός σε,Μεσσηνία,Λακωνία και Αρκαδία

Σεισμός 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καταγράφηκε στις 21:48 στην περιοχή της Καλαμάτας
Το επίκεντρο ήταν 20 χιλιόμετρα Βόρεια της Καλαμάτας. Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Αρκαδίας, της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.
Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου) στην Παλαιά Βουλή

http://passiontheater.gr/wordpress/wp-content/uploads/2017/03/Passion-theater_ERT-kai-Etaireia-syggrafewn.jpg 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η Εταιρεία Συγγραφέων και η ΕΡΤ συνεορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στις 21 Μαρτίου, στην Παλαιά Βουλή στις 19:30, με μια μεγάλη εκδήλωση βασισμένη στην ανθολογία του ποιητή Ηλία Γκρή
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΦΕΡΝΕΙ  ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ
            Θα απευθύνουν χαιρετισμό η Πρόεδρος των ΕΛΤΑ Ευφροσύνη Σταυράκη, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων Δημήτρης Καλοκύρης, και ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής.
            Την ανθολογία που εξέδωσαν τα ΕΛΤΑ, και περιλαμβάνει σχεδόν 160 ποιητές, θα παρουσιάσει ο κριτικός λογοτεχνίας Αλέξης Ζήρας.
            Θα διαβάσουν τα ανθολογούμενα ποιήματά τους, ποιήτριες και ποιητές από όλο το φάσμα της νεότερης ποίησης, αρχής γενομένης απ’τη γενιά του ’50 (Γιάννης Δάλλας, Τίτος Πατρίκιος), μέχρι και πολύ νεότερους ποιητές της εποχής μας.