Κυριακή 8 Απριλίου 2012

«Διπλό» παραμονής, «γιούχα» κορυφής!

«Διπλό» παραμονής, «γιούχα» κορυφής!

Η Κέρκυρα χάλασε τη φιέστα και με το μεγάλο «διπλό» (0-1) στο «Καραϊσκάκης» έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία! Αποδοκιμασίες από τον κόσμο του Ολυμπιακού! »
sentragoal.gr

Οριστική διακοπή και βαριά καμπάνα για τον Αρη!


Την οριστική διακοπή του αγώνα Αρης-Αστέρας Τρίπολης αποφάσισε ο διαιτητής Τριτσώνης, λόγω του ότι η βοηθός του Χρυσούλα Κουρομπίλια δέχθηκε ένα μπουκάλι με νερό στα πλευρά και το στομάχι!
Το ματς διεκόπη στο 43' και ενώ αρχικά φαινόταν ότι η διακοπή θα ήταν προσωρινή, τελικά μετά από 1 και 10 λεπτά περίπου, ο Αθηναίος διαιτητής αποφάσισε να διακόψει οριστικά το παιχνίδι. Πλέον ο Αρης κινδυνεύει με βαριά «καμπάνα», καθώς είναι πιθανό να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών φέτος, δύο του χρόνου και μεγάλο πρόστιμο.
Αυτό είναι το δεύτερο παιχνίδι που διακόπτεται φέτος, καθώς πριν λίγες αγωνιστικές είχε διακοπεί και το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Μια απόφαση που είναι σωστή και ενδεχομένως να αποτελέσει την αρχή για τέτοιου είδους αποφάσεις από 'δω και πέρα, όταν υπάρχουν τραυματισμοί διαιτητών ή ποδοσφαιριστών... Αλλωστε από φέτος ο κανονισμός είναι σαφώς πιο αυστηρός και θα πρέπει να εφαρμόζεται, όχι μόνος στην περίπτωση του Αρη, αλλά σε όλα τα γήπεδα που υπάρχουν ανάλογα (και πολύ χειρότερα) φαινόμενα. Να σημειωθεί ότι όταν το παιχνίδι διεκόπη, ο Αστέρας Τρίπολης βρισκόταν μπροστά στο σκορ, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Ράγιος από το 35'.
Το χρονικό της διακοπής
Η ένταση ξεκίνησε στο 34', όταν α Αρης ζήτησε κόρνερ σε μια φάση στο 34' με τον Τριανταφυλλάκο με την βοηθό να υποδεικνύει (σωστά) άουτ. Κάποιοι φίλοι των «κίτρινων» άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς το μέρος της βοηθού με αποτέλεσμα να φύγει από τη θέση της και να κατευθυνθεί προς τον διαιτητή του αγώνα τον κ. Τριτσώνη ώστε να τον ενημερώσει για ό,τι συνέβαινε.
Κι ενώ τα πνεύματα έδειχναν να ηρεμούν, κατά την επιστροφή της κ. Κουρομπίλια στη θέσης της (σ.σ. μπροστά από τη θύρα 2) ένας οπαδός των γηπεδούχων της πέταξε ένα μπουκάλι με νερό το οποίο τη χτύπησε στο στομάχι και το δεξί πλευρό. Χτύπημα από το οποίο η κ. Κουρουμπίλια χρειάστηκε να πέσει για λίγο στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια όταν σηκώθηκε έδειχνε να πονά έντονα στα πλευρά και κάνοντας έντονους μορφασμούς.

Εν συνέχεία ο διαιτητής Τριτσώνης πήρε την κυρία Κουρομπίλια και τον άλλο βοηθό του, κύριο Αλεξέα (Μεσσηνίας) και κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια.

Εκκένωση μισής θύρας!

Εκεί διαπιστώθηκε ότι η βοηθός δεν έχει υποστεί κάποια σωματική βλάβη, αλλά όπως είπε η ίδια στον Τριτσώνη, είχε υποστεί σοκ. Ετσι, κατόπιν διαβουλεύσεων με τους παράγοντες του Αρη, αποφασίστηκε το ματς να συνεχιστεί, αφού όμως πρώτα εκκενωθεί η μισή θύρα 2, στο κομμάτι προς τη θύρα 1.

Δηλαδή στον χώρο ευθύνης της κυρίας Κουρομπίλια, σε μια κίνηση του Τριτσώνη να προστατεψει τη βοηθό. Από τα μεγάφωνα γίνονταν συνεχείς συστάσεις στον κόσμο, ώστε να βοηθήσει στην εκκένωση του μισής θύρας 2 και να μετακινηθεί από τη μέση και προς τη θύρα 3.

Η διαδικασία αυτή κράτησε αρκετή ώρα και ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα συνεχιστεί, τελικά μετά από μία ώρα και 10 λεπτά περίπου, ο Τριτσώνης αποφάσισε την οριστική διακοπή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέκυψαν, ο Αθηναίος διαιτητής ισχυρίστηκε ότι ένας από τους λόγους που το διακόπτει είναι ότι η εκκένωση άργησε να γίνει και ότι δεν έγινε μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο. Επίσης λέγεται ότι η βοηθός ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι μπορεί να συνεχίσει, κατόπιν ισχυρίστηκε τελικά ότι δεν μπορεί.

Ετσι το ματς διακόπηκε οριστικά εις βάρος του Αρη, με τον Αστέρα να βγαίνει φυσικά κερδισμένος στην μάχη για την κατάληψη της 6ης θέσης, αλλά το ποδόσφαιρο να βγαίνει χαμένο μετά το συγκεκριμένο συμβάν.

Αυτό το περιστατικό ξυπνά άσχημες μνήμες στους φίλους των γηπεδούχων, καθώς περιν από περίπου 7 χρόνια είχαμε τη διακοπή του αγώνα Αρης-Ηρακλής, ένα αποτέλεσμα που οδήγησε την ομάδα του Θεσσαλονίκης στην δεύτερη κατηγορία...
Υπήρχε και… ματς!
Εκτός από τα παραπάνω, υπήρχε και ένα παιχνίδι που κράτησε για 43 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα Αρης είχε την υπεροχή όμως ήταν ανούσιος και «φλύαρος», καθώς εκτός από μία καλή κεφαλιά του Νέτο στο 30', δεν απείλησε σχεδόν καθόλου την εστία του Μπαντή. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι «κίτρινοι» πλήρωσαν ένα τραγικό λάθος του Σανκαρέ (σ.σ. δεν ήταν το μόνο καθώς στο 29' είχε προηγηθεί ένα ακόμη) μέσα στην περιοχή, το οποίο ο Ράγιος εκμεταλλεύθηκε ανοίγοντας το σκορ με ψύχραιμο πλασέ στο 35'.
Να σημειωθεί ότι ο Σάκης Τσιώλης χειροκροτήθηκε κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και ανταπέδωσε όπως βλέπετε και στη σχετική φωτογραφία.
ΑΡΗΣ (Μ. Μασάδο): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Μίσελ, Καστίγιο, Φατί, Καζναφέρης, Σανκαρέ (40΄ Καπετάνος), Λαζαρίδης, Τριανταφυλλάκος, Ουμπίντες.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σ. Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Πιπίνης ΠΟυλίδο, Ουσέρο, Ναβάρο, Ράγιος, Αλβάρεζ, Φορμίκα, Μπρέσκα, Φρανκού.

sentragoal.gr

Ήττα του Αστέρα με ρεζέρβες στο Δερβένι από τον Σολομό


Αποκαρδιωτικός ο Αστέρας ηττήθηκε στο Δερβένι με 0 – 2 από τον ΑΟ Σολομού, που είναι μια από τις υποψήφιες για υποβιβασμό ομάδες. Σε έναν κακό αγώνα, με μια ομάδα που έκανε τρεις φάσεις σ’ όλο το 90λεπτο, ο Αστέρας εμφανίστηκε με παίκτες χωρίς αγωνιστικό κίνητρο και έτσι γράφτηκε μια από τις χειρότερες σελίδες του φετινού πρωταθλήματος. Το μόνο κέρδος του Αστέρα ήταν η χρησιμοποίηση τριών 15χρονων από την παιδική ομάδα.
Οι φάσεις του αγώνα ήταν λιγοστές, μιας και οι παίκτες των δύο ομάδων συναγωνίζονταν στις λανθασμένες ενέργειες. Ζήτημα είναι αν ολοκληρώθηκαν, και από τις δύο ομάδες, είκοσι συνδυασμοί με περισσότερες από τέσσερες πάσες. Επικράτησε ο ατομισμός και η χαλαρότητα στις αντιδράσεις, μιας και οι δύο ομάδες έδειχναν ότι είχαν το μυαλό τους στις διακοπές που έρχονται, παρά στον αγώνα. Βέβαια η νίκη του ΑΟ Σολομού, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, ήταν δίκαιη και πρέπει στο μέλλον να αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν, για το πώς μια ομάδα πρέπει να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους της, όσο αδύναμοι και αν είναι θεωρητικά. Τον αντίπαλό σου πρέπει να τον κερδίσεις στο γήπεδο και όχι στις συζητήσεις του καφενείου.
Ο Αστέρας ξεκίνησε φουριόζος και στο 6’ ζήτησε πέναλτι, όταν ο Δημόπουλος σούταρε μέσα από την περιοχή και η μπάλα αποκρούστηκε από το χέρι του Φ. Μπέκου. Στο 12’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ με κεφαλιά του Βυζά, σε σέντρα του Δημόπουλου. Οι πάγκος του Αστέρα ισχυρίζεται ότι ο Βυζάς ερχόταν από πίσω από τους αμυντικούς, όταν σέντραρε ο Δημόπουλος. Αυτές ήταν οι μόνες φάσεις που δημιούργησε ο Αστέρας στο α’ μέρος, αφού ο ΑΟ Σολομού με δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα, δεν άφηνε κενούς χώρους και διατηρούσε και μάλιστα για αρκετή ώρα την κατοχή της μπάλας. Σε μια από τις σποραδικές του επιθέσεις στο 34’, ο Δ.Σ. Μπέκος πλάσαρε άουτ προ του εξερχόμενου Μπαξεβανάκη. Στο δε 41’ ο ΑΟ Σολομού ζήτησε με τη σειρά του πέναλτι, όταν ο Μερκούρης απομάκρυνε την μπάλα χρησιμοποιώντας το χέρι του.
Στο β’ μέρος ο Αστέρας εμφανίστηκε αλλαγμένος με πολλές εσωτερικές αλλαγές και νωρίς στο 47’ σε κόρνερ του Δημόπουλου ο Δάνης, SOLOMOS ENTOS2βρισκόμενος στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι του Στέφη. (βλέπε φωτο δίπλα) Ο Αστέρας συνέχιζε να έχει μια φλύαρη υπεροχή, καθώς ανέβαζε πολλούς παίκτες στην επίθεση. Ήταν όμως εκτεθειμένος στην άμυνα, γιατί δεν γύριζαν οι παίκτες του και έτσι στο 57' έγινε το  0 – 1 με τον Φαρμάκη, που βρέθηκε ακάλυπτος μετά από συνδυασμό τεσσάρων παικτών του ΑΟ Σολομού και από κοντά πλασάρε στην απέναντι γωνία τον ανήμπορο να αποκρούσει Μπαξεβανάκη. Οι παίκτες του Αστέρα “θύμωσαν” προς στιγμήν και πίεσαν περισσότερο τους αντιπάλους τους. Στο 62’ είχαν και δεύτερο δοκάρι σε σουτ του Δημόπουλου έξω από την περιοχή, με τον τερματοφύλακα Στέφη άγαλμα. Όμως στο 68΄ο Δ.Σ. Μπέκος σούταρε έξω από την περιοχή του Αστέρα, ο Μπαξεβανάκης ξεγελάστηκε με το γκελ της μπάλας, η οποία  του πέρασε μέσα από τα χέρια και την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του για το 0 – 2. Πλέον οι κινήσεις των παικτών του Αστέρα, για το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, ήταν σπασμωδικές και η μόνη αξιόλογη φάση που έκαναν ήταν ένα φάουλ από το ύψος της περιοχής, που ο Στέφης μπλόκαρε στη γωνία του το σουτ του Δημόπουλου. Τα νεύρα των παικτών του Αστέρα από την εξέλιξη του αγώνα και την κακή εμφάνισή τους έφεραν και την κόκκινη κάρτα στον Νιάνγκ που διαπληκτίστηκε με τον προκλητικό  Δ. Μπέκο.
SOLOMOS ENTOS3Συμπερασματικά ο Αστέρας έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του στον πιο εύκολο θεωρητικά αγώνα της χρονιάς και φανέρωσε μια κακή νοοτροπία. Η αδιαφορία των περισσότερων παικτών του άφησε πληγές στην ομάδα. Οι μόνοι που διασώθηκαν ήταν οι Γιαννακόπουλος και Μετεβελής καθώς και οι πιτσιρικάδες Βυζάς, Νικολούλιας, Καλυτέρης που είχαν αρκετές καλές στιγμές.
“Ασορτί” με τον αγώνα ήταν η διαιτησία του κ. Τρίμη και των βοηθών του κ.κ. Πιφέα και Τάγκαλη.
ΑΣΤΕΡΑΣ : Μπαξεβανάκης, Μερκούρης, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Δάνης, Νιάνγκ, Φωλιάς, Πεθαίνος (65' Καλυτέρης), Κουτρούλης, Δημόπουλος, Βυζάς (46' λ.τρ. Νικολούλιας).

asterasderveniou.gr

Πρωταθλητές και δευτεραθλητές αποχαιρέτισαν την κατηγορία με ήττες

Τα «φώτα της ράμπας» έσβησαν στο πρωτάθλημα της Β1 κατηγορίας Κορινθίας , καθώς έπεσε η αυλαία με την διεξαγωγή της 26ης ( τελευταίας) αγωνιστικής. Μίας αγωνιστικής που βρίσκει τους εδώ και καιρό πρωταγωνιστές του ομίλου , Εθνικό Ξυλοκέριζας και Άγιους Θεόδωρους, να έχουν κερδίσει εδώ και καιρό την άνοδό τους στην Α΄ κατηγορία, να αποχαιρετούν την κατηγορία με ήττα.
Ο πρωταθλητής Εθνικός Ξυλοκέριζας έχασε με 1 – 0, στον Συνοικισμό, από τον τον Άρη Κορίνθου πού παραμένει στην κατηγορία . Την ήττα γνώρισε και η ομάδα των Αγίων Θεοδώρων αποχαιρετά την κατηγορία , ως δευτερααθλητές, με ο – 1 τον εντός έδρας αγώνας τους από την Περαχώρα, η οποία υποβιβάζεται. Από την άλλη πλευρά η Πρόοδος Αγίου Βασιλείου , νίκησε με 2 - 1 εκτός έδρας τον αποβιβασθέντα Α. Σ. Λουτρακίου και θα διεκδικήσει την παραμονή της σε μπαράζ. Παρά την εκτός έδρας με τον αποβιβασθέντα Κουταλά νίκη του με 2 – 1 υποβιβάζετε και ο Μαψός. Ισόπαλος με 2 - 2 έληξε η αναμέτρηση του Αετού Αγγελοκάστρου με τον Κύψελο , ενώι ο Τενεάτης Αθικίων σάρωσε με 7 - 1 τους Γαλάζιους Νέους. Τέλος στα Εξαμίλια η Δάφνη νίκησε με 4 – 1 τον Αγιάννη , που αποχαιρετούν την κατηγορία καθώς υποβιβάζονται.

Η (τελευταία) 26η Αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.   1 - 0
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ - Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ         0 - 1
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ   4 - 1
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ. - Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ       2 - 2
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                       7 - 1
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ.  1 - 2
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ - Α.Ο. ΜΑΨΟΥ              1 - 4

Η Τελικη Βαθμολογία
1 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.93 - 34 64
2 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ          87 - 26 56
----------------------------------------
3 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ         63 - 38 52
4 ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ               58 - 37 45
5 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ          60 - 51 43
6 ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛ.          44 - 43 41
7 ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ      43 - 43 41
----------------------------------------
8 ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ. .47 - 44 39
----------------------------------------
9 ΑΟ ΜΑΨΟΥ                 63 - 61 37
10 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ      36 - 50 37
11 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ.         32 - 43 26
12 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ    40 - 59 23
13 ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ    39 - 110 13
14 ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ        21 - 87 3

Ο Πανευρωστινιακός νίκησε με 3 - 2 τον πρωτοπόρο Πανκαμαριακό και το Σπαθοβούνι τον έπιασε στην κορυφή

Ο Πανευρωστινιακός ήταν ο μεγάλος νικητής καθώς στο ντέρμπυ της ημέρας, στο Ξυλόκαστρο επικράτησε με 3 - 2 του πρωτοπόρου Πανκαμαριακού, με αποτέλεσμα το Σπαθοβούνι που κέρδισε στα «χαρτιά» τον εκτός έδρας αγώνα του με τον Παμφενεατικό να τον ισοβαθμήσει στην κορυφή. Στο γήπεδο Βραχατίου η Λυκοποριά έχασε με 4 – 1 από την Θύελλα Κάτω Διμηνιού και έχασε κάθε ελπίδα της παραμονή στην κατηγορία, ενώ στο Βέλο ο Απέσσας Χαλκίου νίκησε με 2 -1 τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου και θα διεκδικήσει την παραμονή του στη κατηγορία σε μπαράζ. Η Αναγέννηση Κιάτου νίκησε με 5 – 1 τον Αετό Κρυονερίου, ενώ η Θύελλα Λεοντίου έχασε στην έδρα της με 0 – 2 από τον Ολυμπιακό Άσσου. Τέλος χθες Κόρινθος ’06 και Α. Ο Ασπροκάμπου αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1 – 1, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 25ης ( προτελευταίας) αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Β2 Κορινθίας. Ίδη και οι δύο ομάδες από την νέα περίοδο θα αγωνίζονται στη Γ’ κατηγορία .


Η 25η Αγωνιστική
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ            1 – 1
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ     0 – 3 α. α.
ΘΥΕΛΛΑ Κ.Δ. - Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ                 4 - 1
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  2 - 3
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ           5 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ     0 - 2
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ         2 - 1

Η βαθμολογία
(Σε 25 αγώνες)
1 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ       79 - 30 55
2  ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙ               71 - 24 55
3 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ  56 - 26 50
4 ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ54 - 36 47
5 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ   44 - 30 47
6 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ               59 - 39 45
7 ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ45 - 26 40
8 ΑΠΕΣΣΑΣ                        61 - 47 37
9 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 37 - 37 35
10 ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ        34 - 43 33
11 ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ   33 - 49 27
12 ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06              34 - 57 25
13 ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ 16 - 111 5
14 ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ       13 - 81 1

Ο Α. Ο Λεχαίου νίκησε 3 - 1 τον Ορφέα και ...περιμένει

Με τους αγώνες της 21ης ( προτελευταίας) αγωνιστικής συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Γ2 κατηγορίας Κορινθίας . Ο Α. Ο. Λεχαίου ολοκλήρωσε με νίκες τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθημα καθώς νίκησε με 3 - 1 τον Ορφέα Κιάτου, καθώς στην τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό, βρίσκεται στην κορυφή με 6 βαθμούς διαφορά από τον Άρη Βοχαικού που έχει 2 αγώνες λιγότερους.

Η 21η Αγωνιστική
Α, Ο. ΛΑΥΚΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ   3 – 0
Α.Ο. ΛΕΧΑΙΟΥ – ΟΡΦΕΑΣ                                 3 – 1
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ             2 - 2
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - Π.Γ.Σ. Η ΚΟΡΙΝΘΟΣ            -
ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Β.         2 - 2
Ρεπό ο ΑΡΑΤΟΣ Βασιλικού

4 - 4 στα Βραχνέικα και ο Παναιγιάλειος στους +11 .

Ο Διαγόρας αναδείχθηκε ισόπαλος 4-4 με το Πανόπουλο σε ένα συναρπαστικό ματς στα Βραχνεϊκα και έτσι ο πρωτοπόρος Παναιγιάλειος που πήρε άκοπα το τρίποντο (3-0 α.α. την Εικοσιμία που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα), αύξησε την διαφορά από την δεύτερη θέση στους 11 βαθμούς!
 
Η Θύελλα επικράτησε 3-1 των Βρασιών και συνεχίζει να ελπίζει η Αχαϊκή έμεινε στο 1-1 μέσα στην Αμαλιάδα με αντίπαλο τον τοπικό Αστέρα. Βαριά ήττα με 4-0 για τον Ατρόμητο Λάππα στην έδρα του από τον Πάμισσο και η ομάδα του Μίκι Τσίρκοβιτς μπλέκει σε περιπέτειες όσον αφορά την παραμονή του στην κατηγορία.  
 
H 20η αγωνιστική  
Αστέρας Αμαλιάδας – Αχαϊκή           1-1
Ατρόμητος Λάππα – Πάμισος            0-4
Διαγόρας Βραχνείκων – Πανόπουλο 4-4
Θύελλα – Βρασιές                             3-1
Ολυμπιακός Γυθείου - Εράνη Φιλ.   0-1
Εικοσιμία - Τριταιϊκός                     3-0 α.α.
Τσιλιβή-Παναιγιάλειος                   0-3 α.α.
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 (Σε 20 αγώνες)
1          Παναιγιάλειος 57       
2          ΠΦΟ Πανόπουλου      46       
3          Εράνη Φιλ.      39       
4          Αχαϊκή            34       
5          Διαγόρας Βρ. 33       
6          Πάμισσος        33       
7          Ατρόμητος Λάππα      32       
8          Αστέρας Αμ.  29       
9          Ολυμπιακός Γυθείου 27       
10        Βρασιές           22       
11        Θύελλα Πατρών          25       
12        Α.Ο. Εικοσιμίας          9         
13        Τριταιϊκός       0         
14        Τσιλιβή           -4        
 

Άκοπή νίκη για την Κόρινθο – Νίκη και για το Χιλιομόδι που τώρα ελπίζει

Τα πράγματα στην κορυφή έχουν ξεκαθαρίσει εδώ και λίγες αγωνιστικές καθώς η Κόρινθος πήρε χωρίς κόπο τη νίκη ( 3 – 0) αφού η Θήβα έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα  και μόνο με θαύμα θα χάσει τον τίτλο καθώς βρίσκεται στο +12 . Στη Μάνδρα, ο Μανδραϊκός επικράτησε με 1 - 0 της Χαλκίδας και την πέρασε στη δεύτερη θέση. Ο Παναργειακός και η Ένωση Ερμιονίδας έμειναν στο ισόπαλο 1 – 1, ενώ στο Χιλιομόδι ο Ατρόμητος επικράτησε με 3 – 0 της Δάφνης Ερυθρών και τώρα έχει ελπίδες για να παραμείνει στην κατηγορία. Στον Πόρο η τοπική ομάδα η αδυναμία των γηπεδούχων να συγκεντρώσουν τα έξοδα διατησίας, που ανέρχονταν στα 850 ευρώ, στάθηκε η αιτία για τη ματαίωση του αγώνα ανάμεσα στον Πόρο και τον ΑΟ Κύμης. Ο διαιτητής Χαλδαίος (Αθηνών) έκλεισε το φύλλο αγώνος εις βάρος του Πόρου και, έτσι, η ομάδα της Εύβοιας πήρε τους τρεις βαθμούς στα... χαρτιά! Από την άλλη, δεν αποκλείεται εντός της εβδομάδας η διοίκηση του Πόρου να υποβάλει την παραίτησή της από τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
Νίκη με το σαρωτικό 8 – 2  πέτυχε η Ένωση Άσπρα Σπίτια /Αντίκυρα κόντρα στο νεανικό σύνολο του Ασπρόπυργου. Τέλος στα Λουκίσια η τοπική ομάδα και ο Πανναυπλιακός μοιράστηκαν τους βαθμούς της ισοπαλίας με λευκό σκορ.
 
 
H 20η αγωνιστική
Θήβα-Κόρινθος                           0-3
Λουκισίων Α.Ο.-Πανναυπλιακός 0-0
Παναργειακός-Ενωση Ερμιονίδας 1-1
Πόρος-ΑΟ Κύμης                         0-3
Ατρόμητος Χιλ.-Δάφνη Ερυθρών 3-0
Ασπρα Σπίτια-Ασπρόπυργος         8-2
Μανδραϊκός-Χαλκίδα                  1-0
 
 

Ετοιμάζουν τις «γαλάζιες» λίστες – Ποιοι θα μείνουν εκτός

Ισορροπίες και γκάλοπ φρέναραν την ανανέωση. Ο Αντ. Σαμαράς θα προσπαθήσει, μέσω ενός «τραυματισμένου» κομματικού μηχανισμού, να στηρίξει δικούς του ανθρώπους, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα προτιμηθούν από τους ψηφοφόρους
Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του κόμματος βρίσκονται στη ΝΔ και σύμφωνα με πληροφορίες, η σταδιακή δημοσιοποίηση των υποψηφίων θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα προκειμένου και οι ίδιοι να διευκολυνθούν στον προεκλογικό τους αγώνα.

Ο κ. Σαμαράς θα επιθυμούσε τη ριζική ανανέωση, αλλά η ανάγκη για τήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών τον δέσμευσε τελικά κι έτσι η πλειονότητα των νυν βουλευτών θα είναι και πάλι στις λίστες, εμποδίζοντας πιθανώς την είσοδο νέων προσώπων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, από την πλευρά του, θα προσπαθήσει, μέσω ενός «τραυματισμένου» κομματικού μηχανισμού, να στηρίξει δικούς του ανθρώπους που θα είναι μεν στις λίστες, αλλά δεν είναι βέβαιον ότι θα προτιμηθούν από τους ψηφοφόρους. Παράλληλα θα επιχειρήσει -και με προσωπικές παρεμβάσεις εάν κριθεί αναγκαίο- να εκτονώσει την ένταση που μοιραία υπάρχει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, μεταξύ συνυποψήφιων του ιδίου κόμματος στην ίδια περιφέρεια.

Ηδη τα πρώτα «τζαρτζαρίσματα» έχουν φανεί και όσο πλησιάζει η ώρα της κάλπης αυτά θα μετατραπούν σε ανοιχτή σύγκρουση, η οποία πιθανότατα θα έχει και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, με δεδομένη τη σύγκρουση που βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των λεγόμενων μετριοπαθών και των οπαδών της «σκληρής γραμμής» που αρχικά είχε υιοθετήσει και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς.


Αυτήν τη φορά πάντως, λόγω συνθηκών (οικονομία και ευρύτερο κοινωνικό κλίμα), η εκλογική μάχη και η σύγκρουση μεταξύ των υποψηφίων θα «κινηθεί» σαφώς σε χαμηλότερους τόνους.

Εκλογικά κέντρα δεν πρόκειται να στηθούν και ανοιχτές ομιλίες δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Οι περισσότεροι υποψήφιοι περιορίζονται σε συγκεντρώσεις των δέκα ατόμων σε σπίτια και θα χρησιμοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό το Διαδίκτυο, κάτι που ήδη γίνεται. Αυτό που μένει ίδιο σε σχέση με το παρελθόν, είναι η σημασία που αποδίδουν οι ηγέτες των κομμάτων στην εκλογή των βουλευτών στον νομό Αττικής και στις περιφέρειες που αυτός περιλαμβάνει.

Πρόκειται για τους συνδυασμούς των υπουργών, όπως έχουν ονομαστεί, καθώς από αυτές τις λίστες επιλέγεται το 70% του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε αυτές τις περιφέρειες οργιάζουν το παρασκήνιο, οι συμμαχίες αλλά και οι κόντρες μεταξύ των υποψηφίων του ίδιου κόμματος.

Α' ΑΘΗΝΑΣ - Δίνουν μάχη για τον «λαό» της Ντόρας

ΑΝΔΡΕΑ Θ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ: Τώρα χρειαζόμαστε πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση. Ο Ελληνικός λαός έχει την ευθύνη να αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΣΤΟΝ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»


  • Είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο και ο καθορισμός της ημερομηνίας των εκλογών είναι θέμα ημερών. Είναι βέβαιον ότι σύντομα έρχεται η ώρα της κάλπης. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται να αναθέσουν τη διακυβέρνηση της χώρας στον πολιτικό ηγέτη ο οποίος μπορεί να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, συμμετοχή στη Ζώνη του Ευρώ και να απορρίψει εκείνους οι οποίοι επιδίδονται στον ακραίο λαϊκισμό και τη δημαγωγία. Αυτή η απόφαση απαιτεί ψυχραιμία και νηφαλιότητα και δεν μπορεί να ληφθεί υπό το κράτος πανικού και θυμού. Αντιθέτως, πρέπει τα δυσάρεστα συναισθήματα να μην καθοδηγήσουν τους πολίτες σε τυφλές επιλογές αλλά να μετατραπούν σε θετική αντίδραση, σε ψήφο υπέρ της σταθερότητας και της ομαλότητας.
  • Είμαστε σε εκλογική ετοιμότητα και αισθάνομαι ότι το κόμμα θα ανταποκριθεί με επιτυχία στις υποχρεώσεις του και θα οδηγήσει σε μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Λειτουργούμε συλλογικά και δεν έχουν θέση στρατηγικές προσωπικού χαρακτήρα. Οι εκλογικοί συνδυασμοί είναι στην τελική φάση της επεξεργασίας τους, σύντομα θα συζητηθούν στην Εκτελεστική Γραμματεία και φυσικά ο Πρόεδρος θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις.
  • Ούτε όλα τα κόμματα είναι ίδια, ούτε όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, τόσο μεταξύ των κομμάτων όσο και εντός των κομμάτων. Ο καθένας μας έχει δώσει δείγμα γραφής, ο καθένας μας έχει την αφετηρία του και την πορεία του. Κάθε πολιτικός υπηρετεί μόνο με το προσωπικό του παράδειγμα το δημόσιο βίο. Καλώ τους πολίτες με την επιλογή τους στις προσεχείς εκλογές να είναι παρόντες στην μεγάλη προσπάθεια για την επαναφορά της αξιοπιστίας στην πολιτική. Φιλοδοξούμε, τη νέα μεταπολίτευση να την υλοποιήσουμε μαζί.
  • Το ναι στη δανειακή σύμβαση δεν ήταν μια τρέχουσα και αβασάνιστη επιλογή. Πολύ απλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή, εκεί που μας είχαν οδηγήσει. Ήταν τελικά ναι στο ευρώ, ναι στην Ευρωπαϊκή μας πορεία και όχι στην οπισθοδρόμηση, στην απόλυτη φτώχεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού, ήταν τελικά όχι στην επιστροφή στη δραχμή. Τώρα έχουμε τη δυνατότητα να εργαστούμε, να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε, να πετύχουμε να δώσουμε ελπίδα με περιεχόμενο.
  • Η αυτοδυναμία δεν είναι ένας στενά κομματικός στόχος. Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση για τη χώρα, για την κοινωνία, για την πατρίδα και για τους συμπολίτες μας. Είμαστε αισιόδοξοι, πιστεύουμε στις δυνατότητες του λαού μας και μπορούμε. Η δική μας πολιτική παράδοση επιβάλλει να ανοίγουμε δρόμους ανάπτυξης, ευημερίας και εθνικής υπερηφάνειας. Έχουμε στέρεο αξιακό πλαίσιο τώρα και ικανούς ανθρώπους να τους υπηρετήσουν. Ο Ελληνικός λαός έχει την ευθύνη να αναδείξει τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.
  • Όπως ήδη σας ανέφερα, η αυτοδυναμία δεν είναι ζήτημα κομματικού πρωταθλητισμού. Είναι προϋπόθεση να κυβερνηθεί η χώρα μας με αποτελεσματικότητα και σταθερότητα. Τώρα χρειαζόμαστε πολιτική, οικονομική και κοινωνική αναγέννηση. Η αποφασιστικότητα, η τόλμη, η έμπνευση, το όραμα είναι αξίες ξένες προς τη διαρκή αναζήτηση ισορροπιών μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια διαφορετική πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης, χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.
  • Τώρα σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές νοιώθω περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ανάγκη να είμαι δίπλα στους Αρκάδες συμπολίτες μου. Δεν δραπετεύω από τον αγώνα. Δεν λιποτακτώ από τις ευθύνες. Είμαι παρών. Τώρα οφείλω να σταθώ δίπλα σε όσους δοκιμάζονται από τις συνέπειες της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Η δική μου απόφαση προσφοράς και αγώνα για την Αρκαδία ταυτίζεται με την πολιτική μου πορεία. Και για τη συνέχιση αυτής της πορείας προϋπόθεση είναι η εμπιστοσύνη του λαού της Αρκαδίας, την οποία ζητώ με αίσθημα ευθύνης και αξιοπρέπεια.

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Kάθε ψήφος στο κόμμα Καμμένου είναι και ένα "φιλί ζωής" στο ΠΑΣΟΚ, φιλί νεκρανάστασης στο καταρρέoν ΠΑΣΟΚ.

O Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ερωτηθείς σχετικά από τη "ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ", έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στην πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης, οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νεοδημοκράτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε ψήφος στο κόμμα Καμμένου είναι και ένα "φιλί ζωής" στο ΠΑΣΟΚ, φιλί νεκρανάστασης στο καταρρέoν ΠΑΣΟΚ. Διότι αφήνει περιθώριο στο κόμμα του "λεφτά υπάρχουν" να έχει μετεκλογικά λόγο και ρόλο, ενώ στερεί τη δυνατότητα να αποδοθούν οι ευθύνες στους πρωταίτιους της ελληνικής τραγωδίας, που φούσκωσαν το έλλειμμα του 2009 και άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου για την Ελλάδα».

Τότε τα κόμματα δεν χωρούσαν σε… ταξί

Στις 8 Απριλίου του 1990, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης γινόταν πρωθυπουργός της Ελλάδας, καθώς η Νέα Δημοκρατία συγκέντρωνε ένα εκκωφαντικό 48%, το οποίο θύμιζε το αντίστοιχο ποσοστό με το οποίο είχε εισβάλλει στην εξουσία ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1981. Με την Αλλαγή.
Σε αντίθεση με τον ιστορικό αντίπαλό του ωστόσο, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης χρειάστηκε την ψήφο του Θεόδωρου Κατσίκη για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, λόγω του αντεθνικού εκλογικού νόμου Κουτσόγιωργα, που είχε δημιουργηθεί ακριβώς για να υπονομεύσει την τότε κεντροδεξιά κοινωνική πλειοψηφία.
Ήταν μια εποχή πολιτικής και ιδεολογικής πόλωσης. Μια συναρπαστική περίοδος, στην οποία πράγματι «μιλούσε ο λαός», διαμορφώνοντας ευρείες κοινωνικές πλειοψηφίες. Με αφορμή τη σημερινή απαξίωση του πολιτικού συστήματος, καλό θα ήταν να ψάξουμε τι έφταιξε. Και τα κόμματα κατάντησαν να χωρούν σε… ταξί.

MAΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ / statesmen.gr

Τα επόμενα βήματα του Σαμαρά

Γράφει ο ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ

Η χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω, έστειλε πολλαπλά και ηχηρά μηνύματα. Κυρίως όμως έδειξε ότι ο Αρχηγός της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έχει ήδη φορέσει το κοστούμι του επόμενου πρωθυπουργού της Ελλάδας, και δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των πολιτικών επιλογών στις οποίες προσανατολίζεται, για να μπει φρένο στον εθνικό κατήφορο των τελευταίων τριών ετών.
«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει, μπορούμε διαφορετικά», ήταν το κεντρικό μότο της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά, που αποτυπώθηκε και ως σύνθημα στη χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο Αιγάλεω. Με κορυφογραμμή των όσων είπε, το πέταγμα… στην πυρά, των σεναρίων συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, που θα συνεπαγόταν την αδυναμία της Ελλάδας να κυβερνηθεί, ίσως στην πιο κρίσιμη συγκυρία.
Ο Αντώνης Σαμαράς ταύτισε ακόμη το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου με εκείνο του Ευάγγελου Βενιζέλου, θέλοντας να δείξει ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει, αλλά ούτε και πρόκειται, στο Κίνημα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή της Ελλάδας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, και ευθύνεται για την πολυεπίπεδη χρεοκοπία της χώρας, και την καταφυγή στο Μνημόνιο.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι αποφασισμένος να συνεχίσει με την ίδια ένταση, σηκώνοντας στους ώμους του το βάρος της οριακής εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται. Και επενδύοντας στην αυταπόδεικτη παράμετρο ότι είναι ο μόνος που είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τις οδυνηρές συνέπειες του Μνημονίου, επομένως είναι και ο μόνος που δικαιούται να εκφράζει την προσδοκία αλλαγών και διορθώσεων.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, αμέσως μετά το Πάσχα ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να επιστρέψει στο Ζάππειο, εκεί όπου παρουσίασε δυο φορές την εναλλακτική πρότασή του για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Αυτή τη φορά, θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμά του. Που θα αποτελέσει και τον οδικό χάρτη της αντιπαράθεσης της Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τη φυσική συνέχεια του παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ.

statesmen.gr

Η… παρακμή του Πάγκαλου

Γράφει η ΜΑΡΙΚΑ ΛΥΣΙΑΝΘΗ

Τον  Θεόδωρο Πάγκαλο ή τον αγαπούσες παράφορα, πολιτικά πάντοτε, ή τον έβλεπες ως διαρκή ενόχληση που έπρεπε να αποδομείται διαρκώς και να δέχεται επιθέσεις, αντίστοιχες εκείνων που έκανε ο ίδιος.
Υπό αυτή την έννοια, η θητεία του στην πολιτική υπήρξε απόλυτα επιτυχής. Δεν πέρασε χωρίς να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Άφησε το στίγμα του. Είχε γωνίες στον λόγο του, ακόμη και αν αυτή η τακτική του στοίχισε αξιώματα και φήμη. Υπήρξε διαχρονικά στον αντίποδα των… στρογγυλών, εκείνων δηλαδή που προτιμούσαν να είναι αρεστοί σε όλους, από το να είναι χρήσιμοι για τη χώρα.
Η πολιτική παρουσία του Θεόδωρου Πάγκαλου θα λείψει από την Ελλάδα στα χρόνια που έρχονται. Ακόμη και στις κατά καιρούς υπερβολές του, ήταν αυθεντικός. Και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για υστερόβουλο καθωσπρεπισμό, από τον οποίο ταλαιπωρήθηκε η Ελλάδα. Ο στρογγυλεμένος πολιτικός λόγος υπήρξε δομική παθογένεια, που μέχρι και σήμερα απειλεί να καταδικάσει την Ελλάδα σε ιδεολογική… άνοια. Με ισοπέδωση των πάντων, χωρίς συγκρούσεις και ανταλλαγή επιχειρημάτων.
Ακόμη και τώρα πάντως, στην τελική διαδρομή για την πόρτα της εξόδου, ο Θεόδωρος Πάγκαλος σιγοψιθυρίζει το «my way». Κάτι που δείχνει και με μια αποστροφή της συνέντευξής του στη «Real News», εκεί όπου υποστηρίζει ότι… δεν θα παρακμάσει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σιγά-σιγά.

statesmen.gr

ΑΔΙΑΝΌΗΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε! Είναι πολύ απλό.Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το .Yes. και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα.
Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.
http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ή ΕΝΑΝ 77ΧΡΟΝΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ

Μου ζητήθηκε από φίλο διαχειριστή blog να γράψω για τον θάνατο του 77χρονου φαρμακοποιού στο Σύνταγμα στις 4/03/2012 σαν ψυχίατρος που είμαι. Αδύνατον και συνάμα υβριστικό να μιλήσεις και να εξηγήσεις ιατρικά και δη ψυχιατρικά μια πράξη απόλυτα πολιτική. Η πράξη του αγέρωχου 77χρονου άρχοντα, εραστή της ελευθερίας με άσβεστη την νεανική ορμή του ‘’θα ήμουν ο δεύτερος που θα έπαιρνε ένα καλάσνικοφ’’, μόνο να συγκλονίσει μπορεί. Συγχρόνως, εξαναγκάζοντάς μας να σταματήσουμε τον θόρυβο της ανόητης ανώριμης και ατελέσφορης αγανάκτησή μας, μας καλεί να γυρίσει ο καθένας μας επιτακτικά τη ματιά μας μέσα μας, στρέφοντας το δάκτυλο προς τον κανακαρισμένο εαυτό μας και με θάρρος
να ακούσουμε καθαρά την ψυχή μας και να απαντήσουμε τι θέλουμε. Αν πρώτα ο ίδιος δεν ματώσεις, ίδιος και ιδιώτης θα παραμείνεις χωρίς τίποτα να αλλάξει μέσα σου και γύρω σου.

Μόνο μικροί και ουτιδανοί μπορούν να μιλούν για ασθένεια. Και μιλούν για ασθένεια γιατί φοβούνται την απόλυτη απελευθέρωση που δείχνουν τέτοιες πράξεις. Την απελευθέρωση απέναντι στο θάνατο. Απέναντι στο απόλυτο και αναπόδραστο. Δέσμιοι των μικρόψυχων φόβων τους αποσβολωμένοι μένουν προσπαθώντας να ψελλίσουν ανοησίες, μπροστά στην πράξη που διακηρύχνει την απελευθέρωση απέναντι στο μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου. Όποιος απέναντί του στέκεται όρθιος είναι ο φόβος και ο τρόμος των ουτιδανών και γι αυτό προσπαθούν μικρόψυχα να το ψυχιατροποιήσουν. Γεμάτη τελικά η ιστορία από λεβέντες που αναμετρήθηκαν στα μαρμαρένια αλώνια με το χάρο που οι ουτιδανοί ξεχνούν χαμένοι στην αχλή των σαλονιών.
Ο Δαίδαλος προς τον θεό Ήλιο πέταξε για να πεθάνει.
Ο ρασοφόρος Σαμουήλ απαντά στους προξενητάδες της δουλείας στον Αλή: -«Δεν είναι άξιος ο πασάς να πιάση Σουλιώτη που ξεύρει πολλά μονοπάτια του θανάτου»! και έβαλε φωτιά στην μπαρουταποθήκη στο Κούγκι.
Στο Αρκάδι εκατοντάδες αγωνιστές και γυναικόπαιδα περικυκλωμένοι από χιλιάδες εχθρούς ανατινάζονται για να μην σκλαβωθούν και εξανδραποδιστούν.
Οι Σουλιώτισσες τραγουδώντας πέφτουν στον γκρεμό για να γλιτώσουν την σκλαβιά και την ατίμωση.
Ο μέγιστος Παπαδιαμάντης για την Β’ πολιορκία του Μεσολογγίου
«Περικυκλωμένοι, επί 10 μήνας, περιερχόμενοι, συχνά, εις ακμή να λιμοκτονήσωσι, αραιωθέντες από τον κάματον, τας αγρυπνίας και τα τραύματα, είχον θάψει, ήδη, χιλίους πεντακοσίους στρατιώτας.
Η πόλις ήτο εις ερείπια και έζων μεταξύ της λάσπης και του νερού των λάκκων των, εκτεθειμένοι στην δριμύτητα σφοδρού χειμώνος, γυμνόποδες και ρακένδυτοι.
Εφ’ όσον η θέα έφθανεν πόρρω, ανά τα κύματα, έβλεπον, μόνον, τουρκικάς σημαίας.
Η πεδιάς ήτο κεκαλυμμένη από μουσουλμανικάς σκηνάς και μπαϊράκια και η βαθμιαία εμφάνισις νέων κανονιοστοιχιών, επιδεξιότερον τοποθετημένων, αι σκοπιαί των Αράβων και ο κρότος πριόνων και σφυρών εις άσπρην αλυκήν, όπου έκειντο τα ναυάγια των κανονιοφόρων του Γιουσούφ, έδιδον φοβερά προαγγέλματα.
Και, όμως, αυτοί οι ανδρείοι Ακαρνάνες, Αιτωλοί και Ηπειρώτες, ουδέποτε, προς στιγμήν, εκλονήθησαν, ούτε ιδέα λιποψυχίας διήλθε το πνεύμα των.
Ετήρουν το μέτωπον τόσον τολμηρόν, όσον εις ώρας πανηγύρεων και απέπτυον να προφέρωσι και την λέξιν παράδοσις.
Ο Μπελογιάννης κοιτώντας κατάματα τον δεσμοφύλακα είπε ‘’πάμε για καθαρό αέρα έ’’ με απόλυτη γνώση ότι πήγαινε στο απόσπασμα για να τον δολοφονήσουν οι ξεπουλητάδες της χώρας.
Μόνο η χούντα τόλμησε να ψελλίσει κάτι για ψυχική ασθένεια για τον φοιτητή Κωνσταντίνο Γεωργάκη που αυτοπυρπολήθηκε στη Γένοβα το 1970 φωνάζοντας για ελευθερία και δημοκρατία. Η φωτιά που άναψε με το σώμα του ο Κώστας Γεωργάκης μπορεί να μην έριξε φυσικά τη δικτατορία, αλλά ταρακούνησε πολλές συνειδήσεις και ζέστανε περισσότερες. Ο Γεωργάκης τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 1970 πέρασε την κόκκινη γραμμή που όλοι φοβόμαστε.
Ο 77χρονος φαρμακοποιός, εραστής της ελευθερίας αποφασίζει αυτός, τον τόπο τον χρόνο και τον τρόπο που θα διατρανώσει την μέγιστη απελευθέρωσή του από τον μεγαλύτερο ανθρώπινο φόβο. Ατενίζει με καθάριο βλέμμα προς την φωλιά των ουτιδανών και με απόλυτη συνείδηση της πράξης του οπλίζει και πυροβολεί. Τους σκότωσε όλους μεμιάς.
Και κάτι τελευταίο: Ο Ιησούς (μέρες που είναι) με τον σταυρό στον ώμο ήξερε ότι βάδιζε προς τον θάνατο για την απελευθέρωση του ανθρώπου.
Ποιος θα τολμήσει να μιλήσει ότι είχαν κατάθλιψη όλοι αυτοί;

Ανδρέας Λιάκουρας Ψυχίατρος Γ.Ν.Κορίνθου 6/04/2012
 
denpaeiallo-xylok.blogspot.com

Τελικά, είναι προδότες όσοι ψηφίζουν τα μνημόνια;



Όλο και πιο συχνά ακούγεται η λέξη «προδότες» για τους βουλευτές που ψηφίζουν τα μνημόνια και υπογράφουν την εξαθλίωση του λαού. Συνήθως λέγεται αθώα, χωρίς πολλή σκέψη, μάλλον αντανακλαστικά. Άλλωστε η προδοσία είναι συνυφασμένη ως έννοια με τον απόλυτο ηθικό ξεπεσμό, και ορθώς μας θυμίζει κάτι τέτοιο η συμπεριφορά των μνημονιακών βουλευτών.

Το ζήτημα προκύπτει και πρέπει να μας προβληματίζει όταν το κέντρο βάρους μετατοπίζεται από το «αντιλαϊκό» στο «αντεθνικό» που σηματοδοτεί η λέξη «προδότης», και που σαφώς είναι αποπροσανατολιστικό. Στην πραγματικότητα, το μόνο που μπορούμε να πούμε ότι πρόδωσαν ήταν η εμπιστοσύνη όσων τους ψήφισαν. Όχι το λαό. Γιατί για να πούμε ότι πρόδωσαν το λαό, πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάποτε ήταν κομμάτι του και εκπροσωπούσαν πραγματικά τα συμφέροντά του. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια.

Η φαινομενική ευημερία των προηγούμενων χρόνων για μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας σκληρής μάχης που έδιναν οι πολιτικοί με το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά το προπέτασμα και τα ψίχουλα που πετούσαν για να καλύψουν το τεράστιο φαγοπότι που γινόταν στις πλάτες του λαού. Τώρα που το καπιταλιστικό σύστημα βρίσκεται σε κρίση, τώρα που η φούσκα του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν μπορεί να ανατροφοδοτήσει τον ίδιο φαύλο κύκλο, κόβονται και οι παροχές προς τους αδύναμους. Προς τους ισχυρούς δεν υπάρχει λόγος να κοπούν, όπως μαρτυρούν άλλωστε οι συνεχείς κρατικές χρηματοδοτήσεις προς τις τράπεζες, οι (ανέγγιχτες) φοροαπαλλαγές προς τους εφοπλιστές ή ο πρόσφατος συμβιβασμός με τη Siemens, σύμφωνα με τον οποίο απαλλάσσεται η εταιρεία από κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση σε σχέση με το σκάνδαλο…

Η μετατόπιση της συζήτησης από το δίπολο «μεγάλο κεφάλαιο-κόσμος της εργασίας» -αν θέλετε, από το πεδίο της ταξικής πάλης- σε ένα θολό εθνικό ζήτημα, όπου οι βουλευτές είναι τάχα «προδότες του έθνους» και άρα αρκεί να τους αντικαταστήσουμε με άλλους, πιο πατριώτες, τελικά μάλλον συμβάλλει στη διατήρηση της ίδιας ουσιαστικά κατάστασης. Γιατί πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι στην αστική δημοκρατία η πολιτική και η οικονομική εξουσία πηγαίνουν χέρι-χέρι, ότι οι πολιτικοί των καθεστωτικών κομμάτων στηρίζουν -και στηρίζονται από- το μεγάλο κεφάλαιο και αυτό εκπροσωπούν. Η σχέση τους με το λαό εξαντλείται στο να τον χειραγωγούν με ξεδιάντροπα ψέματα (τι πιο χαρακτηριστικό από το «λεφτά υπάρχουν» - που υπάρχουν, αλλά δε μας είπαν για ποιους!), σε συνεργασία και με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, ή να κάνουν ρουσφέτια ώστε να διαιωνίζεται η εξουσία τους και να συνεχίζουν να υπηρετούν τους πλούσιους και ισχυρούς σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Και αυτούς, μην αυταπατάστε, δεν τους πρόδωσαν ποτέ…


Πάνος Δαμέλος, μέλος Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας

Μηδενική αξία οι δημοσκοπήσεις σήμερα γιά την Ντόρα Μπακογιάννη

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις:
 Ο αρχηγός της ΝΔ χθες και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ σήμερα, θέτουν εκβιαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό με τη λογική όμως του χθες.
Υπάρχει όμως ο τρίτος δρόμος. Ο δρόμος της Ευρώπης τον οποίο επέλεξε η Δημοκρατική Συμμαχία. Εμείς σε συνεργασία με τους ευρωπαίους Φιλελευθέρους καταθέσαμε την ατζέντα Ελλάδα 2020 που δεν είναι σε υφεσιακή λογική, αλλά σε λογική ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε για το αύριο, αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε μέσα στην Ευρώπη με άλλη λογική. 
Δημοσιογράφος: Πως σχολιάζεται τις νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν έναν κατακερματισμό των πολιτικών δυνάμεων και ουσιαστικά μη αυτοδυναμία στις εκλογές;
Ντόρα Μπακογιάννη: Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία στις εκλογές, νομίζω αυτό δεν χρειάζεται καμία δημοσκόπηση να σας το πει. Το βλέπετε γύρω σας.
Οι δημοσκοπήσεις σήμερα καταγράφουν ένα τελείως θολό τοπίο. Έξι στους δέκα έλληνες δεν απαντούν. Επειδή λοιπόν έχω εμπειρία από τις δημοσκοπήσεις εδώ στην Κρήτη που μας έδιναν 5% και πήραμε τελικά 18%, είμαι απολύτως βεβαία ότι οι δημοσκοπήσεις αυτές έχουν μηδενική αξία σήμερα.   Δημοσιογράφος: Εκτιμάτε ότι είναι εφικτό να γίνουν εκλογές στις 6 ή τις 13 Μαΐου; 
Ντόρα Μπακογιάννη: Εάν οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων εννοούν αυτά που λένε, θα έχουμε εκλογές στις 6 ή τις 13 Μαΐου. Πιστεύω ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι και ο ελληνικός λαός πρέπει να πάρει την απόφασή του. Και η απόφαση είναι σημαντική.
Για πρώτη φορά καλείται να επιλέξει εάν θέλει να μείνει μέσα στην Ευρώπη ή αν θέλει να ακολουθήσει το δρόμο της καταστροφής και της δραχμής.
Εφτά κόμματα συναγωνίζονται ποιος θα μας πάει πιο γρήγορα στη δραχμή. Εμείς επιλέξαμε τον ευρωπαϊκό δρόμο της ευθύνης. Τον τρίτο δρόμο για τον οποίο σας μίλησα πριν.

*Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα παραχωρήσει αύριο Δευτέρα 9 Απριλίου στις 12:00 στα γραφεία του κόμματος (Συγγρού 47), συνέντευξη τύπου για τις πολιτικές εξελίξεις.

Ο Πάνος Καμμένος στα Ανώγεια



Ολοκληρώθηκε σήμερα η πόρτα-πόρτα, χωριό-χωριό πορεία που έκαναν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σε όλη την Κρήτη, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κινήματος Πάνο Καμμένο.
Το λεωφορείο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την πρώτη στάση του στα Ανώγεια.
 Συγκλονιστικό ήταν το καλωσόρισμα του παπα-Ανδρέα των Ανωγείων, όταν σήμερα Κυριακή των Βαίων ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, Πάνος Καμμένος πήγε στην εκκλησία του  Αγίου Γεωργίου να εκκλησιαστεί . Ο παπα-Ανδρέας φώναξε «φωτιά και τσεκούρι για τους προσκυνημένους» και ζήτησε ο Πάνος Καμμένος να τηρήσει τον όρκο του «για να φύγουν και πάλι οι ναζί από τον τόπο μας».Στη συνέχεια ο Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε το σπίτι του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη.Εκεί τον καλοδέχθηκε η αδελφή του Ξυλούρη, η Ζουμπουλιά και φυσικά  έγινε κουβέντα για το σύγχρονο ύμνο προς την ελευθερία «Πότε θα κάνει ξαστεριά».
Η επόμενη στάση στα Ζωνιανά έκρυβε για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τον Πάνο Καμμένο την εμπειρία της επίσκεψης στο μουσείο των κέρινων ομοιωμάτων  του Διονύση Ποταμιάνου. Το μουσείο που φτιάχτηκε εξ’ ιδίων πόρων και που αναδεικνύει την ιστορία της αντίστασης της Κρήτης από την Τουρκοκρατία,καταλήγοντας ιστορικά στις ημέρες του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Ακολουθώντας το λεωφορείο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ τη διαδρομή για την πόλη του Ρεθύμνου,πέρασε μέσα από τα Λιβάδια όπου εκεί οι Κρητικοί  χαιρέτησαν και μίλησαν στον Πάνο Καμμένο με ιδιαίτερα σκληρό τόνο για την κατοχή που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα από την τρόικα με την ανοχή των κομμάτων της συγκυβέρνησης.
Στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έδωσε συνέντευξη τύπου στην οποία μίλησε με ιδιαίτερη έμφαση για τον υποθαλάσσιο πλούτο της Κρήτης σε φυσικό αέριο,αλλά και για τους υδάτινους πόρους, που όπως τόνισε δεν πρόκειται να εκχωρηθούν στους κατακτητές της τρόικας, όπως και η ηλιακή ενέργεια με το επαίσχυντο σχέδιο «Ήλιος».
Σημαντικό είναι ότι στη συνέντευξη έδωσε το παρόν του, χωρίς προειδοποίηση,ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντώνης Φώσκολος,ο οποίος πήρε το λόγο και είπε ότι η Κρήτη και κατ’ επέκταση η Ελλάδα κάθονται επάνω σε έναν αμύθητο ενεργειακό πλούτο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων,που με διάφορα προσχήματα οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απέκλειαν την εκμετάλλευση.
Στις 3:00 το μεσημέρι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έφθασαν στα Χανιά όπου η υποδοχή στο πρώτο χωριό, στις Βρύσες Αποκόρωνα,ήταν πραγματικά αποθεωτική για τον Πάνο Καμμένο.
To απόλυτο γλέντι της υποδοχής έγινε στην ταβέρνα του Παντελή Καπαρουδάκη όπου είχε δώσει ο Μίκης Θεοδωράκης την πρώτη του συνέντευξη για τη Σπίθα.
Μαντινάδες, λυράρηδες, παραδοσιακά χορευτικά συμπλήρωσαν μία πολύ σημαντική στάση που είχε αρχικά προγραμματιστεί μόνο για Συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου και για ομιλία του στους υποψηφίους βουλευτές και τους πυρήνες των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στο νομό Χανίων.
Το απόγευμα οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και ο Πάνος Καμμένος κατέθεσαν στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων.
Τέλος στα εκλογικά γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ συνομίλησε με εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών ομάδων.

Πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος,θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίάς κ.Κάρολο Παπούλια, αύριο Δευτέρα 9 Απριλίου,στις 2.30 το μεσημέρι.