Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Ιερώνυμος-Μητσοτάκης: Ιδιαίτερη προσοχή και επιμονή στην προσπάθεια για καθολικό εμβολιασμό του πληθυσμού

 

Σήμερα, Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, συνεδρίασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σε άριστο κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η ιστορική επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συνοδευόταν από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Ιωάννη Οικονόμου.


Το μήνυμα της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου για την ενδοοικογενειακή βία

  

Tην ανησυχία της για την αυξητική τάση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, ιδίως αυτή την εποχή της πανδημίας, εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά το χαιρετισμό της στην επετειακή εκδήλωση της Unicef για τα 75 έτη Συνεργασίας για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην Ελλάδα και τον Κόσμο.

Χρυσές Σφαίρες 2022 – Ποιες είναι οι ταινίες που σάρωσαν στις υποψηφιότητες

 


Οι δραματικές ταινίες «The Power of the Dog» της Τζέιν Κάμπιον και «Belfast» του Κένεθ Μπράνα κυριάρχησαν στις υποψηφιότητες των Χρυσών Σφαιρών, που έχουν βυθιστεί σε μια περίοδο αναταραχής και αβεβαιότητας, έπειτα από ένα κύμα επικρίσεων και μποϊκοτάζ μετά την έλλειψη ποικιλομορφίας και διαφάνειας.

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ (HFPA), που απαρτίζει την κριτική επιτροπή αυτών των βραβείων, βρίσκεται εδώ και μήνες υπό πίεση έπειτα από κατηγορίες ρατσισμού, σεξισμού, παρενόχλησης και διαφθοράς.

Ο Ολυμπιακός σάρωσε τα βραβεία του ΠΣΑΠΠ – Πέδρο Μαρτίνς, Ελ Αραμπί και Γιώργος Μασούρας οι κορυφαίοι

 Ο Ολυμπιακός σάρωσε τα βραβεία του ΠΣΑΠΠ 

Ο Ολυμπιακός… έλαμψε στην εκδήλωση του ΠΣΑΠΠ για τους καλύτερους της περσινής σεζόν στη Superleague 1, με τους Πέδρο Μαρτίνς, Ελ Αραμπί και Γιώργο Μασούρα να κατακτούν πρωτιές. Πέντε “ερυθρόλευκους” είχε η κορυφαία ενδεκάδα.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ενώ παράλληλα έφτασε μέχρι και τους "16" του Europa League.

Καιρός – meteo: Έσπασαν τα ρεκόρ δεκαετιών σε βροχή και χιόνι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου – Τι άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία

 Καιρός – meteo: Έσπασαν τα ρεκόρ δεκαετιών σε βροχή και χιόνι τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου – Τι άφησε πίσω της η πρόσφατη κακοκαιρία 

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κακοκαιρίας στην Ελλάδα, σημειώθηκαν ιδιαίτερα μεγάλα ύψη βροχής στα ηπειρωτικά, καθώς επίσης και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, με αποτέλεσμα να καταρριφθούν ρεκόρ 15 ετών στην ετήσια βροχόπτωση, καθώς επίσης ρεκόρ 17 ετών στην ημερήσια έκταση της χιονοκάλυψης στον ελλαδικό χώρο κατά τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου, παρατηρεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Πέθανε ο ο πρώην υπουργός Γιώργος Παναγιωτόπουλος

  

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Καβάλας, Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1930 ενώ σπούδασε  στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άσκησε μάχιμη δικηγορία.

Πρώτη φορά πολιτεύθηκε το

Πέθανε η Μαρία Πατέρα αδερφή του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα - είχε παντρευτεί τον τραγουδοποιό Χρήστο Κυριαζή

 Νικόλας Πατέρας: Πέθανε η αδερφή του εφοπλιστή

Η αδερφή του εφοπλιστή και πρώην προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Νικόλα Πατέρα, Μαρία, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών σύμφωνα με την ιστοσελίδα mononews.gr έχοντας υποστεί καρδιακή προσβολή.

Η Μαρία Πατέρα, κόρη του Διαμαντή Πατέρα, είχε παντρευτεί τον τραγουδοποιό Χρήστο Κυριαζή, ο οποίος πριν από περίπου ένα μήνα έφυγε από τη ζωή, έχοντας μαζί του ένα γιο.

Στη συνέχεια η Μαρία Πατέρα παντρεύτηκε τον εφοπλιστή Γιάννη Ξυλά, αποκτώντας μαζί του 3 γιους.

Κλήρωση-παρωδία Τσάμπιονς Λιγκ: Σβήστε όσα ξέρατε – Αυτά είναι τα ζευγάρια των 16

 Τσάμπιονς Λιγκ: Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας 

Tο Παρί – Ρεάλ, με τον Λιονέλ Μέσι να ετοιμάζεται για δύο ακόμα μάχες με τους μερένγκες μετά από τόσες που είχε δώσει τόσα χρόνια ως παίκτης της Μπαρτσελόνα και τον Σέρχιο Ράμος να συγκρούεται με το παρελθόν του.Την απόφαση να επαναληφθεί η κλήρωση στη φάση των «16» του Champions League μετά τις γκάφες στην αρχική διαδικασία.

 
Αναλυτικά τα οκτώ ζευγάρια της φάσης των 16 του Champions League:
1. Ζάλτσμπουργκ – Μπάγερν
2. Σπόρτινγκ – Μάντσεστερ Σίτι
3. Μπενφίκα – Άγιαξ
4. Τσέλσι – Λιλ
5. Ατλέτικο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
6. Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους
7. Ίντερ – Λίβερπουλ
8. Παρί – Ρεάλ

 

Η αιτία της επανάληψης της κλήρωσης 

Μις Υφήλιος 2021: Από την Ινδία η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο – Τι θέση πήρε η Ελλάδα

  

O 70ός διαγωνισμός ομορφιάς «Μις Υφήλιος 2021» πραγματοποιήθηκε χθες στο Εϊλάτ του Ισραήλ και την πρώτη θέση κατέκτησε η καλλονή από την Ινδία Χαρνάαζ Σάντου.
Η εκπρόσωπος της Ελλάδας Σοφία Αραπογιάννη δεν κατάφερε να μπει στο top 16 του διαγωνισμού ομορφιάς.

Η 21χρονη Χαρνάαζ Σάντου έχει ύψος 1,76 μ. και είναι η τρίτη Ινδή που κατακτά το στέμμα της «Miss Universe» στην ιστορία του διαγωνισμού.

Η Σουσμίτα Σεν είχε βγει νικήτρια το 1994 και έξι χρόνια αργότερα, η Λάρα Ντούτα.

Στις πρώτες της δηλώσεις η καλλονή από την Ινδία είπε πως ότι κατάφερε το κάνει γιατί πιστεύει στον εαυτό της και τις δικές της δυνάμεις.

Μάλιστα προέτρεψε τον κόσμο να κάνει το ίδιο και να μην ασχολείται με ασήμαντα πράγματα.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Σοφία Αραπογιάννη, δεν κατάφερε να μπει στο Τop 16 του διαγωνισμού ομορφιάς. Η νεαρή -νικήτρια του διαγωνισμού «Εθνικά Καλλιστεία GS HELLAS- είναι 22 ετών, κατάγεται από την Ιθάκη και σπουδάζει στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού. Μιλάει δύο γλώσσες (Αγγλικά και Ισπανικά), έχει ύψος 1,74 μ. και είναι 50 κιλά.

Κλήρωση Κόνφερενς Λιγκ: Ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Μίντιλαντ για ένα εισιτήριο στους 16

 Super League - ΠΑΟΚ: Με απουσίες κόντρα στον Άρη ο Δικέφαλος του Βορρά - Νοκ άουτ Βιεϊρίνια και Κρέσπο 

Η Μίντιλαντ θα είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του Europa Conference League. Η κληρωτίδα των μπαράζ για τη φάση των 16 έφερε αντιμέτωπο τον Δικέφαλο με τους δευτεραθλητές Δανίας.

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις έδρες των ανίσχυρων (οι ομάδες που προέρχονται από το Europa League) στις 17 Φεβρουαρίου

Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο. 373 νέα κρούσματα σήμερα (60 στην Λακωνία, 47 στην Μεσσηνία, 101 στην Αχαΐα.)

  

Μεγάλη αύξηση,  κρουσμάτων κορωνοϊού καθώς , σε σχέση με χθες, (+ 110), καταγράφηκε  το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 373 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  τρείς περιοχές  (Αχαΐα, Μεσσηνία και Λακωνία) παρουσιάζουν  σήμερα  μεγαλύτερο αριθμό (215) νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές (158) .  

  Συγκεκριμένα:

Διακόσια εικοσιδύο (222 ) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 38  νέες μολύνσεις  παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 47 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 137 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (44) Αρκαδίας (33) και Λακωνίας (60).

Επίσης άλλα 151 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (108) και Ηλείας (43).   

Σήμερα 13 / 12 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 373 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 76.394 (38.640 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Δευτέρα 13 / 12 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (108),  Μεσσηνίας  (47),  Κορινθίας (38), Ηλείας (43), Αργολίδας (44), Αρκαδίας (33) και Λακωνίας (60)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                30.221

Π.Ε. Μεσσηνίας         10.941

Π.Ε. Κορινθίας          10.919

Π.Ε. Ηλείας                 7.498

Π.Ε. Αργολίδας           6.751

Π.Ε. Αρκαδίας             5.962

Π.Ε. Λακωνίας            4.113