Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Προειδοποίηση για μεγάλο όγκο νερού - Πού θα δούμε χιόνια - Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

 ekxionistiko_apostolis_arthro 

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ΕΜΥ.

Το νέο έκτακτο δελτίο θα είναι τοπικά επικίνδυνων καιρικών φαινομένων όπως υπογραμμίζει ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Τα κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπονται από αργά το απόγευμα της Τετάρτης (25-01-2023) έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και νότια που βαθμιαία θα επεκταθούν προς τα βορειοανατολικά.


Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και στα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά.

Super League 2: Εύκολα ο Ολυμπιακός Β' 4 - 0 τον αποδυναμωμένο Ηρόδοτο.

 Super League 2: Εύκολα ο Ολυμπιακός Β' τον αποδυναμωμένο Ηρόδοτο (4-0) 

Στο ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική της Super League 2, ο Ολυμπιακός Β' κέρδισε πολύ εύκολα τον Ηρόδοτο με 4-0. Οι Κρητικοί του Ηλία Φυντάνη που μετέβησαν από το Ηράκλειο στον Πειραιά με αποστολή μόλις 12 παικτών δεν μπόρεσαν να προβάλλουν αντίσταση και οι παίκτες του Γιάννη Οκκά έκαναν ότι ήθελαν στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο αγώνας ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση, καθώς προσκομίστηκαν την τελευταία στιγμή δελτία νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών των φιλοξενούμενων στον διαιτητή Βάτσιο. Δύο γκολ για τους ερυθρόλευκους πέτυχε ο Βλαχομήτρος (24', 29') και από ένα οι Μπα (55') και Κεραμίδας (71').

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα ματς για τους ερυθρόλευκους, που ανέβηκαν στην ένατη θέση με 14 βαθμούς, αν και εκκρεμούν οι πιθανές τιμωρίες για τις αποχωρήσεις τους στα ματς με την Καλλιθέα και την Κηφισιά. Στον αντίποδα η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού υπέστη την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της και παραμένει εγκλωβισμένη στην ζώνη υποβιβασμού, με μόλις τρεις πόντους στο ενεργητικό του στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός Β': Παπαδούδης, Μπαγκαλιάνης, Λιάτσος, Καλογερόπουλος, Αποστολόπουλος (56′ Κεραμίδας), Νίκολιτς, Μαυρουδής (72′ Αλ Μασαρί), Μαρίνος (46′ Αργυρίου), Κωστή, Βλαχομήτρος (46′ Μπα), Καράκουτης (56′ Κωστούλας).
Ηρόδοτος: Γκόλοβιτς, Γρηγορόπουλος, Ρόσι, Κριεζίβ, Χαϊκάλης (80′ λ.τ Χαλκιαδάκης), Μασάδο, Πιτσόλης, Χίντρι, Λεβιτσάνιν, Πλιάτσικας, Θεοδωράκης.

Το πανόραμα της 12ης αγωνιστικής

Νίκος Ξανθόπουλος: Το τελευταίο «Αντίο» στο παιδί του λαού.

Νίκος Ξανθόπουλος: Το τελευταίο «Αντίο» στο παιδί του λαού 

Στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών πραγματοποιείθηκε στις μία ώρα το μεσημέρι η πολιτική κηδεία του Νίκου Ξανθόπουλου του ηθοποιού που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή σε ηλικία 89 ετών.

Στο Α΄ Νεκροταφείο ήταν συγκεντρωμένος αρκετός κόσμος και εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους ηθοποιό.

Τη στιγμή, μάλιστα, που έφτασε η σορός του Νίκου Ξανθόπουλου στο νεκροταφείο οι

Θλίψη στην κηδεία του Ερρίκου Ανδρέου - Δεν μπόρεσε να παραστεί η Νόρα Βαλσάμη

 kideia-andreou__9_ 

Το τελευταίο αντίο στον καταξιωμένο σκηνοθέτη Ερρίκο Ανδρέου είπαν το μεσημέρι της Τρίτης 24/1 στο Κοιμητήριο Παλαιού Φαλήρου ο γιος του, Έρικ και όλοι εκείνοι που τον αγάπησαν μέσα στην πορεία της ζωής του και από το έργο του. Απούσα ήταν η σύζυγός του Νόρα Βαλσάμη, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.  

Ο σύζυγος της Νόρας Βαλσάμη έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σε ηλικία 84 ετών έπειτα από πολύμηνη μάχη με διάφορα προβλήματα υγείας καθώς όπως έγινε γνωστό από τον περασμένο Αύγουστο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Παρουσίαση του πλαισίου και της Επιτροπής Αγώνα για τη σωτηρία του Μαίναλου και του Λύκαιου από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ.

Στις 10 Δεκέμβρη 2022 στη Στεμνίτσα, μετά από κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας των Προέδρων της Δόριζας των Μαγουλιάνων και της Στεμνίτσας, του Προέδρου των Μελισσοκόμων Αρκαδίας και των Περιφερειακών Συμβούλων Πουλοκέφαλου Γιώργου και Γόντικα Νίκου και μέσα από μια πλατιά μαζική και αντιπροσωπευτική συγκέντρωση αναδείχθηκε η Επιτροπή Αγώνα για τη σωτηρία του Μαίναλου και του Λύκαιου από την επέλαση των επιχειρηματικών ομίλων των ΑΠΕ.

ΔΕΡΒΕΝΙ: «Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στο Καρναβάλι Ευρωστίνης»


Η οργανωτική επιτροπή του Καρναβαλιού της Δ.Ε. Ευρωστίνης του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, προτίθεται να διοργανώσει φέτος το καρναβάλι του 2023.

Θεωρούμε ότι μετά την απαγόρευση τα τελευταία δυο χρόνια, τέτοιων εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, φέτος η διοργάνωση του καρναβαλιού είναι επιβεβλημένη περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Μετά από τις συνθήκες εγκλεισμού και φόβου, οι συμπολίτες μας αλλά και οι επισκέπτες έχουν ανάγκη από ένα διασκεδαστικό, ψυχαγωγικό, δυναμικό και εντυπωσιακό καρναβάλι.

Αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Λυγιάς έπειτα από 95 χρόνια


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ( Δ 15/2023 )  η αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Λυγιάς του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης για πρώτη φορά μετά από 95 χρόνια ( 1928 ). Με Προεδρικό Διάταγμα στις 18/1/2023 κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του Συμβουλίου της Επικρατείας, ξεπεράστηκαν επιτέλους αστοχίες, ασυμφωνίες και ενστάσεις, με αποτέλεσμα ο οικισμός της Λυγιάς να έχει πλέον ένα σύγχρονο και νόμιμο ρυμοτομικό σχέδιο.

Οι προσπάθειες αναθεώρησης ετών ευοδώθηκαν μέσα από μια συστηματική συνεργασία του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με τον Υφυπουργό Χωροταξίας-Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκο Ταγαρά, η συμβολή του οποίου υπήρξε καθοριστική και υπογράφει το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο καθορίζονται με σαφήνεια και νομιμότητα οικοδομικά τετράγωνα, κοινόχρηστοι και χώροι πρασίνου, όροι δόμησης.

Με το Προεδρικό Διάταγμα:

Παράδοση της ετήσιας Έκθεσης ΑΣΕΠ για το έτος 2021 στον Πρόεδρο της Βουλής

 

Στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα παρέδωσε την ετήσια έκθεση για το 2021 ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ)  κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου.

Αναφερόμενος στο έργο του ΑΣΕΠ, ο κ. Παπαϊωάννου επεσήμανε ότι, μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του 2021, η Υπηρεσία προκήρυξε  3.028 θέσεις τακτικού προσωπικού και διαχειρίστηκε  πάνω από 240.000 αιτήσεις υποψηφίων, ενώ ταυτόχρονα επέβλεψε προσλήψεις έκτακτου προσωπικού σε 13.826 θέσεις σε ΟΤΑ και φορείς ανά την Ελλάδα. Επίσης το ΑΣΕΠ