Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο Παννεμεατικός νικητής στο ντέρμπι κορυφής με 2 - 0 επί της Θύελλας Πετρίου



Ο Παννεμεατικός ήταν ο μεγάλος νικητής στο Νεμεάτικο ντέρμπι κορυφής του Β’ ομίλου της Β’ κατηγορίας Κορινθίας , καθώς νίκησε με 2 – 0 την πρωτοπόρο «γειτόνισσά» του Θύελλα Πετρίου.
Με την νίκη τους αυτοί τα «Λιοντάρια» της Νεμέας πλησίασαν την πρωτοπόρο κατά δύο βαθμούς. Στους άλλους αγώνες του β’ ομίλου που έγιναν σήμερα , στα πλαίσια της 10ης αγωνιστικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ     2 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΡΑΤΟΣ                  3 - 1
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ              3 - 0
Η 10η Αγωνιστική στο Β’ όμιλο ολοκληρώνεται αύριο με τους αγώνες:

Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ -ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ

Ο Πανευρωστινιακός ξεκόλλησε από τον "πάτο του βαρελιού"!

Ούτε ο χιονιάς , ούτε το τσουχτερό κρύο σταμάτησαν την επέλαση του Ατρόμητου Χιλιομοδίου προς τίτλο και την επιστροφή του στο περιφερειακό πρωτάθλημα . Σήμερα επικράτησε με 3 – 0 , εκτός έδρας (Ξυλόκαστρο) του Αετού Κρυονερίου , ενώ τον Ατρόμητο ακολουθεί στον πόντο η Ελλάδα Βέλου που σε ενδιαφέροντα αγώνα νίκησε με 2 – 0 τον ΠΑΣ Κλένια.

Ντέρμπι στη Ριζούπολη ο Απόλλων κόντρα στην Παναχαϊκή ! Η Κόρινθος στην Κρήτη.


Οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν στη Ριζούπολη, με ένα ματς βγαλμένο από τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας με τον Απόλλωνα να υποδέχεται στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Football League 2 του Νοτίου ομίλο, την Παναχαϊκή!

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Διαζύγιο με Δρούλλια , Λύθηκε το συμβόλαιό του κοινή συναινέσει

Παρελθόν αποτελεί από την Κόρινθο ο Πάνος Δρούλλιας που έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο του όπως επίσημα ενημέρωσε η διοίκηση της ομάδας, τον οποίο μάλιστα ευχαριστεί και του εύχεται και καλή συνέχεια στην καριέρα του.
Από το λογιστήριο πέρασαν οι παίκτες και το υπαλληλικό προσωπικό και εξοφλήθηκαν μισθούς και δόσεις συμβολαίων.
Μεγάλη μέρα θεωρείται για την ομάδα του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ η 22/12/2010 όπου θα μετατραπεί από ΤΑΠ σε ΠΑΕ και θα μπει σε νέα λειτουργία και σωστές βάσεις. Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζουν οι προσκλήσεις για την χοροεσπερίδα του Συλλόγου που θα γίνει το Σάββατο 18/12/2010 στο κοσμικό κέντρο ΚΑΤΑΙ στο Σολομό Κορινθίας.

Δικάζονται για την καθαίρεση προέδρου του δημoτικού συμβουλίου Ζαχάρως



Μια ακόμη περίπτωση παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο αλλά αυτή τη φορά και για μέλη του δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, όπως επίσης για τον πρώην περιφερειάρχη και τον πρώην γενικό  διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, απασχολεί την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η Α’ Κορινθίας στη σέντρα . Αναβλήθηκε το παιδικό πρωτάθλημα



Με την διεξαγωγή 6 αγώνων από τους 8 συνεχίζεται αυτή την ώρα , στα πλαίσια της της 11ης αγωνιστικής , το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας ως ακολούθως:

11η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ -ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ ( Σοφικό)
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ -ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
Το ντέρμπι της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και το Ηρακλή Ξυλοκάστρου διεξάγεται αύριο στο γήπεδο Ξυλοκάστρου , ενώ ο σημερινός αγώνας μεταξύ του Ηρακλή Λεχαίου και της Προοδευτικής Περιγιαλίου , στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου αναβάλλεται μετά από αίτημα του Ηρακλή Λεχαίου και συναίνεση της Προοδευτικής Περιγιαλίου , των δύο Σωματείων, εξαιτίας του αιφνιδίου θανάτου του πατέρα του Προέδρου του Ηρακλή , Δημητρίου Κριτσελά. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 15.00 στο ίδιο γήπεδο. Επίσης για τον ίδιο λόγο και μετά από αίτημα του Ηρακλή αναβάλλεται ο αγώνας του παιδικου μεταξύ των Σωματείων Κόρινθος ΄06 και Ηρακλή Λεχαίου, που είχε ορισθεί για να τελεσθεί την 11.12.2010 ημέρα Σάββατο και ώρα 09.30 στο γήπεδο του Συνοικισμού.
Τέλος η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας αποφάσισε τη ματαίωση όλων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων του παιδικου πρωταθλήματος, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στον Νομό μας και των πολικών θερμοκρασιών. Οι νέες ημερομηνίες των παιχνιδιών θα ανακοινωθούν σύντομα.

    

Ο χειμώνας ήρθε με πολύ χιόνι και κρύο.




Για όλους όσους παραπονιόμαστε πως ο Χειμώνας άργησε να έρθει, πήραμε από χθες την απάντησή μας, και μάλιστα σε αρκετά έντονο ύφος! Τρομερή πτώση της θερμοκρασίας μέσα σε μόλις λίγες ώρες, και χιόνια σε όλες τις ορεινές περιοχές, συνθέτουν το σκηνικό στην Πελοπόννησο το τελευταίο 24ωρο.

ΤΑ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΑΝ ΑΠΟ 12 -12 - 2010 ΘΑ ΚΑΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ

cf80cf81cebfceb1cf83cf84ceb9ceb1cebacebfcf833 ΤΑ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΟΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ 12/12/2010

Αναβάλλεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα η εφαρμογή του νέου πλέγματος των δρομολογίων του προαστιακού, που επρόκειτο να αρχίσει από την Κυριακή.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η αναβολή θεωρήθηκε απαραίτητη εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας και των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει από την Κυριακή οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Τα νέα δρομολόγια προαστιακού όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ανάρτησε στην ιστοσελίδα της με ισχύ από 12/12/2010 με ηλεκτροκίνητους συρμούς Desiro από  και προς το Κιάτο.
Δείτε αναλυτικά τα νέα δρομολόγια :

ΚΙΑΤΟ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΙΑΤΟ

ΚΙΑΤΟ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΚΙΑΤΟ

Αποκαλυπτήρια της προτομής του Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου στη Νεμέα

Χθες το απόγευμα στη Νεμέα παρουσία πλήθους κόσμου , παρα τον βροχερό καιρό  πραγματοποιηθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του αείμνηστου Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ,Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Κωνσταντίνου Ευσταθίου Παπακωνσταντίνου, απο τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πελτσάλνικο. Η εκδήλωση διοργανώθηκε απο τον δήμο Νεμέας και το Σωματείο Μνήμης Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου .
Η τελετή των αποκαλυπτηρίων άρχισε με επιμνημόσηνη δέηση από το ιερατείο της Νεμέας με προεξάρχοντα τον Μητροπολήτη Κορίνθου κ.κ. Διονύσιο.

Ακολούθως ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος από το βήμα του ομιλητή έκανε εκτενή αναφορά στην πολιτική σταδιοδρομία του Κωνσταντίνου Παπακωνσταντίνου ο οποίος το 1955 υπήρξε ένας από τους πρωτεργάτες ενός από τα πιο πρωτοπόρα Συντάγματα όχι μόνο στην Ελληνική αλλά και την Παγκόσμια ιστορία.
Στη σημασία της τελετής αναφέρθηκε ο τ. Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Σταύρος Δήμας η οποία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, υπενθύμισε στους πολίτες ότι υπήρξαν και πολιτικοί που πρόσφεραν τα μέγιστα στην χώρα τους…
Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Κ. Παπακωνσταντίνου από τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πελτσάλνικο και τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Κωνσταντίνο Καλατζή.

Παρόντες κατα την τελετή ήταν πλήθος προσωπικοτήτων του πολιτικού χώρου  ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος ,ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Σιούφας ,ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Σταύρος Δήμας , ο Βουλευτής Κώστας Κόλλιας ,ο Νομάρχης Κορινθίας Νίκος Ταγαράς , οι κ. κ. Γκελεστάθης ,Τραγάκης , Μ. Κεφαλογιάννης, Νεράντζης , Ανδριανός , Σωτηρόπουλος, η πρώην Βουλευτής Αθηνά Κόρκα , ο πολιτευτής Στέλιος Μάρκελος,  ο Δήμαρχος Νεμέας Κωντσαντίνος Καλατζής καθώς και ο νεοεκλεγής κ. Ανδριανάκος κα.. Απορίας άξιο, ωστόσο, είναι γιατί δεν παρευρέθηκε κανένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ,στην σημαντική αυτή εκδήλωση τιμής και μνήμης.

 ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ο Κωνσταντίνος Ευσταθίου Παπακωνσταντίνου
Γεννηθηκε το 1906 στην Καστανιά
Βουλευτής Αργολιδοκορινθίας αρχικά, Κορινθίας στη συνέχεια μετά το χωρισμό των δύο Νομών και Επικρατείας στο τέλος. Υπουργός σε κρίσιμους τομείς και Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, υπήρξε στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη, του Αλ. Παπάγου του Παναγ. Κανελλόπουλου και κυρίως του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Τίμησε όλα τα ύπατα αξιώματα, τα οποία κατά καιρούς του ανατέθηκαν.
Ως πρώτος Πρόεδρος της Βουλής μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, συνέδεσε το όνομά του με την σύνταξη του Συντάγματος του 1975, το οποίο έχει από όλες τις πλευρές τονισθεί ότι υπήρξε το καλύτερο σύνταγμα που είχε ποτέ ο τόπος.

ΔΕΡΒΕΝΙ LIVE