Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Το έργο και οι προτάσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» (video)

 

Με την έναρξη του 2021, η Επιτροπή «Ελλάδα 2021», στην οποία ανατέθηκε ο ρόλος του συντονιστή των δράσεων και των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια μετά την Επανάσταση είναι σε θέση να παρουσιάσει το αποτέλεσμα αυτής της πολύμηνης δουλειάς.

Η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» κάλεσε την ελληνική κοινωνία αλλά και τους απανταχού Έλληνες να υποβάλουν προτάσεις δράσεων και εκδηλώσεων, προκειμένου να συμμετέχουν όλες και όλοι στη διαμόρφωση του προγράμματος της επετείου. Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς, σύλλογοι, ιδρύματα και ενεργοί πολίτες

Τα κρουσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - 48 τα νέα κρουσματα σήμερα ( τα 21 στη Λακωνία) - στην Πελοπόννησο

Τριανταέξι (36) νέα κρούσματα κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα περισσότερα ( 21) να ανακοινώνονται στην Π.Ε Λακωνίας. Επίσης άλλα 12 κρούσματα κατεγράφησαν στις Περιφερειακες ενότητες Αχαΐας και Ηλείας.

Σήμερα  Πρωτοχρονιά 1/1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 48 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.423 ( 2.367 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Παρασκευή 1/1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (11),  Μεσσηνίας  (2) ,  Κορινθίας (3), Ηλείας (1), Αργολίδας (4) , Αρκαδίας (6) και Λακωνίας (21) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.588 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          685   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           668   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                468   (8)

Π.Ε. Αργολίδας          434   (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            355   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           226   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 01/01: Στα 597 τα νέα κρούσματα, 43 νεκροί και 429 διασωληνωμένοι - Ο Χάρτης των κρουσμάτων

 Κορωνοϊός: 597 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι... 

Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 597 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοιού (COVID-19), εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Για μια ακόμα ημέρα, την αρνητική πρωτιά κατακτά η Αττική και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, 210 κρούσματα εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο και 79 στη συμπρωτεύουσα.

Δείτε αναλυτικά:

Το πρόσωπο και τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα το 2020

 Το πρόσωπο και τα γεγονότα που σημάδεψαν... 

Η χρονιά που έφυγε είχε απ’ όλα. Αλλαγή σκυτάλης στην Προεδρία της Δημοκρατίας με την κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου να γίνεται η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την δίκη – για πολλούς – του αιώνα όπως ήταν η δίκη της Χρυσής Αυγής αλλά και άλλα γεγονότα που θα μείνουν στην ιστορία.

Ιδιαίτερη θέση έχει στα γεγονότα του 2020 ο κορωνοϊός και ένα πρόσωπο που μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί ως το πρόσωπο της χρονιάς.Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μάζεψε μέσα από φωτογραφίες τις πιο σημαντικές στιγμές του 2020 για την Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο από το ΑΠΕ-ΜΠΕ:


 

Δοξολογία και κοπή πίτας στο Ναύπλιο

  

Τελέστηκε σήμερα στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου ,στο Ναύπλιο ,η καθιερωμένη δοξολογία για το νέο χρόνο.

Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος και παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημ. Κωστούρος ,μέλη του Δ.Σ. και οι εκπρόσωποι στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.

Στη συνέχεια, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Γιάννη Μαλτέζο .

Για πρώτη φορά η κοπή της πίτας έγινε εκτός κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία.

ΕΟΡΤΙΕΣ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΚΙΟΛΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

εικόνα Viber 2020-12-31 13-38-38 

Επίσκεψη στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, με σκοπό την ανταλλαγή εορταστικών ευχών για την είσοδο στο Νέο (Πολιτικό) Έτος 2021, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, στον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο.

Κατά την διάρκεια της συναντήσεως τους με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας, αντάλλαξαν ευχές, συζήτησαν θέματα της επικαιρότητος και υπέγραψαν «Μνημόνια» συνεργασίας Αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τα οποία είχαν προετοιμασθεί σε άλλη συνεργασία.

Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον κ. Γκιολή για την ευγενική επίσκεψή του και για τις ευχές του καθώς και για την συνολική συνεργασία Ι. Μητροπόλεως και Περιφερείας Πελοποννήσου, ανταποδίδοντας ευχόμενος παν ποθητόν παρά του Δωρεοδότου Τεχθέντος Χριστού! 

εικόνα Viber 2020-12-31 13-38-36 

 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.

imkorinthou.org

Κορωνοϊός: Σε κρίσιμη καμπή η επιδημία – Προς παράταση οδεύει το lockdown

Κορωνοϊός: Προς παράταση το lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Δεκεμβρίου - Πώς θα γίνει η χαλάρωση των μέτρων  Μπορεί το 2020 να έφυγε παίρνοντας μαζί του τον πόνο και τη θλίψη που απλώθηκε παγκοσμίως εξαιτίας του πανδημικού ιού.

Η χώρα μας, όμως, θα συνεχίσει να δοκιμάζεται και για αρκετούς μήνες του 2021, με τους τρεις “χειμωνιάτικους” που ξεκινούν από σήμερα να κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμοι καθώς η διασπορά του κορωνοϊού προβλέπεται να είναι εκτεταμένη, ειδικά εάν

Νίκος Ανδρουλάκης: Καλή χρονιά με υγεία σε όλους!

  

Μια χρονιά με δυσκολίες βγαλμένες από σενάριο επιστημονικής φαντασίας, φτάνει στο τέλος της. Μια χρονιά, που ανέτρεψε βεβαιότητες και ανέδειξε την αναγκαιότητα ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας, αλλά και του κοινωνικού κράτους σε εθνικό επίπεδο. 

Μήνυμα Μητσοτάκη για το νέο έτος: Το 2021 είναι στο χέρι μας να γίνει η «Χρονιά των Ελλήνων»

  

 


Στο πρωτοχρονιάτικο του μήνυμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε το 2021 να γίνει η «Χρονιά των Ελλήνων».

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Σε λίγο, αφήνουμε πίσω μια χρονιά γεμάτη πρωτόγνωρες δυσκολίες. Μέχρι τις αρχές της, η χώρα είχε ξεπεράσει την οικονομική και κοινωνική καθήλωση και προχωρούσε ενωμένη μπροστά.

ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ