Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Πέρασε με 187 “ναι” το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις


Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες συναθροίσεις.
Σε σύνολο 288 βουλευτών, οι 187 ψήφισαν «υπέρ» και οι 101 ψήφισαν «κατά» ενώ από την ψηφοφορία απείχαν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Χάρης Καστανίδης που διαφοροποιήθηκαν με την «κομματική γραμμή» του ΚΙΝΑΛ υπέρ του νομοσχεδίου επί της αρχής.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν [χάρτης]

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή - Ποιες περιοχές κινδυνεύουν [χάρτης]

Πολύ Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Για αύριο Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρο, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία & Κυκλάδες.



ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μικρή Ζήρεια



Κατατέθηκε στις, 7 Ιουλίου 2020, η επερώτηση της βουλευτίνας του ΜέΡΑ25 και αντιπροέδρου της Βουλής τωνΕλλήνων, Σοφίας Σακαρόφα, για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μικρή Ζήρεια, που έχει συναντήσει την αντίδραση των ενεργών πολιτών της Κορινθίας –και όχι μόνο- και έχει αποδοκιμαστεί ομόφωνα από τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί 2020-2021: η ΚΥΑ με όλα τα δεδομένα του Προγράμματος


Εκδόθηκε και φέτος η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την υλοποίηση της Δράσης “Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής” έτους 2020-2021, την οποία θα ακολουθήσει η έκδοση Πρόσκλησης από την ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Πέτρος Τατούλης: «Να αποσυρθεί τώρα η διαφημιστική καμπάνια της Πελοποννήσου με τις υφέρπουσες ναζιστικές αναφορές»

Τατούλης: «Να αποσυρθεί τώρα η διαφημιστική καμπάνια της ...
https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/topics-article-images/17987324.jpg



Την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, απαιτεί ο π. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να αποσυρθεί η διαφημιστική καμπάνια της Πελοποννήσου, η οποία παραπέμπει ευθέως σε ναζιστικά σύμβολα. Σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Τατούλης αναφέρει: «Το νέο brand της Πελοποννήσου, ντυμένο με την θηριώδη “αισθητική” των SS (Ες - Ες), αποτελεί  ζέουσα ντροπή. Ποιος το έφτιαξε και πληρώθηκε για αυτό αδρα; Άγνωστο, αφού η αδιαφάνεια και η κακοδιαχείριση βασιλεύει στη Δανιμαρκία. Ποιον εκφράζει; Κάτι νεόκοπα φασιστάκια, που με την προβιά της συναίνεσης και της γραφικότητας, πληγώνουν καθημερινά τους θεσμούς και εκθέτουν ανεπανόρθωτα το «επιτελικό» συγκεντρωτικό και εγωπαθές κράτος. Ζητώ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να παρέμβει αποσύροντας σήμερα κιόλας αυτό το κατάπτυστο σχέδιο με τον ναζιστικό συμβολισμό, να εγκαλέσει τον αρμόδιο υπουργό Τουρισμού, ο οποίος έχει την ευθύνη για την έγκριση κάθε διαφημιστικής καμπάνιας και να επαναφέρει άμεσα το πετυχημένο  brand «Μυθική Πελοπόννησος». Όσο για τους «δικούς» σας, να τους χαίρεστε, κ. Πρωθυπουργέ!». 

Petros Tatoulis




ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ: Το μοντέλο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα), για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, είναι η μοναδική νόμιμη λύση για την αντιμετώπιση του σοβαρότερου προβλήματος της Περιφέρειας. Πελοποννήσου


Μαλλιά κουβάρια στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Τσακώνονταν επί μία ώρα αφήνοντας την ατζέντα στην άκρη (Vid)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

9.7.2020

Το μοντέλο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα), για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, είναι η μοναδική νόμιμη λύση για την αντιμετώπιση του σοβαρότερου προβλήματος της Περιφέρειας.
Ο Διεθνής Διαγωνισμός, που προκήρυξε και ολοκλήρωσε η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή αποτέλεσε πρότυπο για όλα τα έργα ΣΔΙΤ σε όλη την Ελλάδα.
Ο διαγωνισμός του έργου προκηρύχθηκε και ολοκληρώθηκε από την Προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Το

Περίπατος στη Θεσσαλονίκη με Χασάν και Μασούρα Άρης-Ολυμπιακός 2-4


 Το αήττητο διατηρήθηκε και στη Θεσσαλονίκη στο παιχνίδι με τον Άρη και με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 2-4 των «κιτρινόμαυρων». Η αναμέτρηση με τους Θεσσαλονικείς ήταν χορταστική με έξι γκολ, τρία δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές. Ο Άρης παρά τα προβλήματα του, παρά το γεγονός ότι είχε μόλις τρεις παίκτες στον πάγκο του προβλημάτισε σε αρκετές περιπτώσεις την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Οι «ερυθρόλευκοι», ωστόσο πήραν άνετα τη νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ένα ματς που το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά ο Μαρτίνς κρατάει την επιστροφή στις νίκες και το σοβαρό πρόσωπο που έδειξε η ομάδα του παρά τις αλλαγές που έγιναν στην ενδεκάδα.