Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Αβραάμ Λεσπέρογλου: Πέθανε από έμφραγμα στα 69 του χρόνια

 lesperogloy2  

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 69 ετών, ο Αβραάμ (Μάκης) Λεσπέρογλου, με τον θάνατό του να ανακοινώνεται μέσω Facebook από τον δικηγόρο Γιάννη Ραχιώτη. Επί σειρά ετών ήταν ο υπ' αριθμόν 1 ύποπτος σχεδόν για κάθε υπόθεση με «άρωμα τρομοκρατίας». 

Στην ανάρτησή του, ο δικηγόρος έγραψε στο Facebook: 

«Ο Αβρααμ (Μάκης) Λεσπέρογρου έφυγε από κοντά μας σήμερα 3/7/24

Αλβανία: Νέα πρόκληση από τον Ράμα με την απογραφή της ελληνικής μειονότητας

 xeimarra_ellines 

Ένα ακόμη αγκάθι μπαίνει στις ελληνοαλβανικές σχέσεις με τη διαβλητή διαδικασία της απογραφής πληθυσμού, που στόχο είχε την τεχνητή συρρίκνωση του μεγέθους της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Και αυτό, ενώ αναμένεται η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή στα Τίρανα να ανακοινώσει την οριστική έκπτωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη και να δρομολογήσει τη διενέργεια νέων εκλογών στον Δήμο το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Αρχίζουν οι δολωματικοί ψεκασμοί στην Ηλεία

 Αρχίζουν οι δολωματικοί ψεκασμοί στην Ηλεία 

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Δακοκτονίας 2024, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών ξεκινά  αύριο Τετάρτη ο δολωματικός ψεκασμός στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες:

Τομέας  14ος :Κάστρο, Κυλλήνη, Κάτω Παναγιά, Νεοχώρι

Τομέας  15ος :Δουνέικα

Τομέας  16ος :Μυρτιά, Σκαφιδιά, Άγιος Ηλίας, Λεβεντοχώρι, Κορακοχώρι, Κατάκολο,Σκουροχώρι, Γρανιτσέικα, Βυτινεϊκα, Άγιος Ιωάννης

Τομέας  21ος :Ξηροχώρι, Ζαχάρω, Σχίνοι, Αρήνη, Ροδινά, Κακόβατος, Καλίδονα, Νεοχώρι & Ταξιάρχες

 Να σημεωθεί ότι το αναλυτικό πρόγραμμα των ψεκασμών, με τις ημερομηνίες και τις αγροτικές περιοχές, του κάθε ψεκαστικού συνεργείου, θα είναι αναρτημένο σε πίνακες ανακοινώσεων και σε καφενεία των Τοπικών Κοινοτήτων, με ευθύνη των αναδόχων, ώστε να λάβουν γνώση οι ελαιοπαραγωγοί.

Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας

 Εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας 

Σύμβαση για την εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού, στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας, υπογράφηκε πρόσφατα. Πρόκειται για έργο, ύψους 50.000 ευρώ. Στόχος είναι η ενίσχυση της ασφάλειας στις μετακινήσεις.

Ο κόμβος της Αρχαίας Νεμέας, αποτελεί έναν σημαντικό σημείο πρόσβασης, τόσο στον αρχαιολογικό χώρο, όσο και στην ίδια την Αρχαία Νεμέα. Η εγκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού θα συμβάλει σημαντικά στην εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής. Το έργο είναι της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η σύμβαση υπογράφηκε απ’ τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Τάσο Γκιολή.

Προσκεκλημένος του Δήμου Κορινθίων ο Γιώργος Μπαρτζώκας – 3 on 3 το Σαββατοκύριακο

 Προσκεκλημένος του δήμου Κορινθίων ο Γιώργος Μπαρτζώκας – 3 on 3 το Σαββατοκύριακο 

Δράση 3 on 3 θα γίνει στην Κόρινθο, το Σαββατοκύριακο. Το street basketball θα πραγματοποιηθεί 5 και 6 Ιουλίου 2024 στην πλατεία του Αγίου Βενιζέλου (κάτω απ΄ τον Πήγασο). Επίσημος προσκεκλημένος του δήμου Κορινθίων θα είναι ο γνωστός προπονητής Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, σύμφωνα με ανακοίνωση – ανάρτηση του δήμου Κορινθίων, θα τιμηθεί απ’ τους διοργανωτές για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Οι συμμετοχές στο τουρνουά είναι πολλές. Θα γίνουν και διάφορα άλλα δρώμενα στην πλατεία. Πρόκειται για διοργάνωση του δήμου Κορινθίων και του GNC 3 on 3.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΟΚ.

Σύνθημα της εκδήλωσης είναι ” ο αθλητισμός ενώνει

Δήμος Ανατολικής Μάνης: To Μανιάτικο μοιρολόι στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας

 Δήμος Ανατολικής Μάνης: To Μανιάτικο μοιρολόι στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομίας 

Στο Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας, εγγράφεται το Μανιάτικο μοιρολόι. Στο πλαίσιο της εφαρμογής της σύμβασης της UNESCO, το περιβόητο Μανιάτικο μοιρολόι, εμπλουτίζει το Εθνικό Ευρετήριο της Άυλης Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού «το μανιάτικο μοιρολόι αναφέρεται τυπικά στην αυτοσχέδια θρηνητική μελοποιία, μέρος της μανιάτικης θρηνητικής τελετουργίας (κλάμα), κυρίως από γυναίκες, γνωστές και ως μοιρολογίστρες. Με τα μοιρολόγια οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν τους νεκρούς τους και μεταδίδουν τη μαρτυρία τους και έξω από το κλάμα ως συλλογική προφορική ιστορία που αντέχει στον χρόνο».

Προολυμπιακό τουρνουά: Η βαθμολογία μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Δομινικανής Δημοκρατίας

Προολυμπιακό τουρνουά: Η βαθμολογία μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Δομινικανής Δημοκρατίας 

Η βαθμολογία σε Group A και Group B του προολυμπιακού τουρνουά του ΣΕΦ μετά τη νίκη της Εθνικής Ελλάδας επί της Δομινικανής Δημοκρατίας.

Η Εθνική Ελλάδας διέλυσε τη Δομινικανή Δημοκρατία με 109-82 στην πρεμιέρα της στο προολυμπιακό τουρνουά και αγκάλιασε την πρώτη θέση στον όμιλο της.

Η “γαλανόλευκη” βρίσκεται στη δεύτερη θέση του Group B με 2 βαθμούς (1-0), πίσω από τη Δομινικανή Δημοκρατία, που έχει 3 βαθμούς και ένα ματς περισσότερο (1-1). Η Αίγυπτος βρίσκεται στην τρίτη θέση με 1 βαθμό (0-1).

Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα 82-109: Σαρωτική πρεμιέρα στο προολυμπιακό τουρνουά με τρομερό Γιάννη Αντετοκούνμπο

 Δομινικανή Δημοκρατία – Ελλάδα 82-109: Σαρωτική πρεμιέρα στο προολυμπιακό τουρνουά με τρομερό Γιάννη Αντετοκούνμπο 

Εντυπωσιακή πρεμιέρα στο προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ πραγματοποίησε η Εθνική Ελλάδας. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη διέλυσε τη Δομινικανή Δημοκρατία με 109-82 και κατέκτησε ουσιαστικά την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο, έχοντας σε τρομερή μέρα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Κλειδώνει η πρωτιά με Αίγυπτο το βράδυ της Πέμπτης (4/7).

Η Εθνική Ελλάδας έδειξε τα… δόντια της κόντρα στη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία είναι υπολογίσιμη δύναμη. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί τρομερή εμφάνιση (32π.), η γαλανόλευκη επικράτησε άνετα των Δομινικάνων, δείχνοντας ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ της Τετάρτης λόγω εργασιών

Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το βράδυ της Τετάρτης λόγω εργασιών 

Μια σειρά από κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα τεθούν σε ισχύ στην Αττική Οδό από το βράδυ της Τετάρτης (03.07.2024) ως το πρωί της Πέμπτης (04.07.2024).

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική οδό θα γίνουν λόγω εργασιών συντήρησης. Σήμερα το βράδυ από τις 22:00 έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης λόγω εργασιών συντήρησης, ο κλάδος που συνδέει την Περιφερειακή Υμηττού με τον κύριο άξονα της Αττικής Οδού στην κατεύθυνση από Διόδια Παλλήνης Νότια (Ραφήνας) προς Ελευσίνα (Κόμβος 16) θα παραμείνει κλειστός, όπως ανακοίνωσε η Αττική Οδός.

Οι οδηγοί μπορούν να κινηθούν ως εξής:

Συναγερμός για φωτιά στον Ασπρόπυργο με διακοπή δρομολογίων για τον Προαστιακό

 Συναγερμός για φωτιά στον Ασπρόπυργο με διακοπή δρομολογίων για τον Προαστιακό 

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (3/7/24) στον Ασπρόπυργο και εκτός από την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, προκάλεσε και διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στη Νέα Ζωή, στον Ασπρόπυργο, σε ξερά χόρτα. Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα. 

Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 2303 (Κιάτο – Πειραιάς) πλησιάζοντας στον καταυλισμό των τσιγγάνων, βρέθηκε μπροστά στη φωτιά, καθώς αυτή είναι στο μήκος της γραμμής. Ο ΟΣΕ επέστρεψε το τρένο στον Σ.Σ. Ασπρόπυργος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, το συμβάν, προκαλεί καθυστερήσεις… 

Σικυώνια 2024 : 90 χρόνια Γιάννης Σπανός – Μεγάλο αφιέρωμα στο Κιάτο

Σικυώνια 2024 : 90 χρόνια Γιάννης Σπανός – Μεγάλο αφιέρωμα στο Κιάτο της Κορινθίας

Σικυώνια 2024 : 90 χρόνια Γιάννης Σπανός – Μεγάλο αφιέρωμα στο Κιάτο της Κορινθίας 


 

Σαράντα χρόνια Σικυώνια, 90 χρόνια Γιάννης Σπανός. Μία μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον μοναδικό Γιάννη Σπανό, θα γίνει στο Κιάτο Κορινθίας, στις 26 Ιουλίου 2024. Η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Γιώργου Παγιάτη, μαέστρου του αείμνηστου Γιάννη Σπανού. Συμμετέχουν στη συναυλία η Μελίνα Ασλανίδου, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και ο Ρένος Χαραλαμπίδης.
 
 Η συναυλία θα γίνει στην πλατεία Μιαούλη, στις 9 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Το Σάββατο, 27 Ιουλίου, θα γίνει προβολή ντοκιμαντέρ ” πίσω απ’ τη μαρκίζα ”.
Είναι η επίσημη παρουσίαση του ντοκιμαντέρ που αφορά στη ζωή και στο έργο του μοναδικού Γιάννη Σπανού, σε παραγωγή της Whatever Productions Greece, με συμπαραγωγούς τον δήμο Σικυωνίων, την Frontstage Entertainment, τον Μελωδία 99,2 και την ΕΡΤ.

Η προβολή της ταινίας τεκμηρίωσης θα γίνει στο Σινέ Παλλάς, στις 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη την είσοδο (θα υπάρξει διαδικασία με δελτία προτεραιότητας).

Γενικά, όλες οι εκδηλώσεις Σικυώνια 2024, του δήμου Σικυωνίων, είναι αφιερωμένες στον κορυφαίο Γιάννη Σπανό.

Tις εκδηλώσεις για τον Γιάννη Σπανό, συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Φωτιά στο Μελίσσι Κορινθίας – Σηκώθηκαν ελικόπτερα

   

Φωτιά ξέσπασε μετά τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης (3/7/24) στο Μελίσσι Κορινθίας, σε αγροτική έκταση και στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, για την κατάσβεση της φωτιάς στο Μελίσσι  επιχειρούν 27 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρο, 9 οχήματα ενώ από αέρος συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης δύο ελικόπτερα.

Σε ανακοίνωση του ο αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής για την φωτιά 🔥 🔥 🔥 στο Μελίσσι αναφέρει ότι: Ο Άγιος Δημήτριος Προστάτης μας βοήθησε...ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στο Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση αντιμετώπιση της πυρκαγιάς,την Πυρασφάλεια Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ ΚΥΛΛΗΝΙΟΣ ΑΔΩΝΙΣ ...και σε όλο τον κόσμο που έφθασε στο χωριό μου...


Καταργείται το τέλος χαρτοσήμου σε 600 συναλλαγές - Τι αλλάζει με το ψηφιακό τέλος συναλλαγής

 hatzidakis 

Την κατάργηση του Τέλους Χαρτοσήμου για πάνω από 600 συναλλαγές και την αντικατάστασή του από το Ψηφιακό Τέλος Συναλλαγής για όσες συναλλαγές θα συνεχίσει να υφίσταται προβλέπει η νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Αυτή η μεταρρύθμιση αφορά στον εκσυγχρονισμό και στην απλούστευση ενός νομοθετικού πλαισίου που ισχύει εν πολλοίς από το 1931, στην πλήρη ψηφιοποίησή του και στην κατάργησή του -όπου απαιτείται- ενώ αποτελεί δέσμευση της χώρας και ορόσημο στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Αντιμετωπίζονται, επίσης, χρόνια ζητήματα ασαφειών.

Αναλυτικά, με το σχέδιο νόμου που αναμένεται να τεθεί άμεσα σε δημόσια διαβούλευση προωθούνται επτά αλλαγές:

Euro 2024: Αντιδράσεις και πειθαρχική έρευνα της UEFA για τον Ντεμιράλ που έκανε το σύμβολο των Γκρίζων Λύκων στο ματς με την Αυστρία

demiral14 

Με τον χαιρετισμό των «γκρίζων λύκων» και την ατάκα «πόσο χαρούμενος είναι αυτός που δηλώνει Τούρκος» επέλεξε να πανηγυρίσει τη μεγαλειώδη εμφάνισή του κόντρα στην Αυστρία ο αμυντικός Μερίχ Ντεμιράλ.

Ο παίκτης της Αλ Αχλί σκόραρε τόσο στο πρώτο όσο και στο 59ο λεπτό της αναμέτρησης, για να χαρίσει στην εθνική Τουρκίας τη νίκη με σκορ 2-1 απέναντι στην Αυστρία και παράλληλα το εισιτήριο για τους «8» του Euro 2024.

6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών | Σύλλογος Ρουμελιωτών Ξυλοκάστρου "Κοσμάς ο Αιτωλός"