Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ντέρμπι κορυφής στην Κόρινθο


Το ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί στην Κόρινθο, ανάμεσα στην ομώνυμη τοπική ομάδα και τον Παναιγιάλειο, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής με την οποία συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Γ` εθνικής κατηγορίας (Φούτμπολ λιγκ 2).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΑΞΙΑ"


Η συνέντευξη που παραχώρησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος στην πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδα «Αξία» και η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της 9/10:

Τίτλοι τέλους για τον Καρατζαφέρη;


Το "κολέγιο" τού αφαιρεί την ηγεσία του ΛΑΟΣ. Και το όνομα αυτού... Βορίδης.
Πολλές φορές καλό είναι να μην βιάζεται κάποιος να βγάζει συμπεράσματα για πράγματα τα οποία δεν γνωρίζει, γιατί πιθανότατα θα σφάλει. Είναι καλύτερα να περιμένεις να μάθεις την αλήθεια από αυτούς που, ως άμεσα εμπλεκόμενοι, τη γνωρίζουν στα σίγουρα. Κάτι τέτοιο συνέβη με τον Καρατζαφέρη. Τελικά δεν είναι χοντρός …όπως νομίζαμε …Λάθος κάναμε …Γκαστρωμένος είναι …σύμφωνα με τη δική του δήλωση, που μας έλυσε και τις απορίες. Την αποκάλυψη την έκανε στη Βουλή και συγκεκριμένα στον διάλογο που είχε με τον Κεφαλογιάννη …"Αλλά, ακόμη κι αν βρείτε ανταπόκριση, εγώ θα "γεννήσω" κι άλλους βουλευτές, άξιους, όπως αυτούς που "γέννησα" από την αρχή του κόμματος"…
Λίγο τα κιλά από τις προηγούμενες "εγκυμοσύνες", λίγο τα νέα, μπερδευτήκαμε …και μέχρι τώρα νομίζαμε ότι απλά είναι χοντρός.
Αυτά, για να γελάσουμε λίγο με τον Καρατζαφέρη, γιατί, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν θα έχουμε πολλές ακόμα ευκαιρίες στο μέλλον για να το κάνουμε αυτό.
Ο αυτοδίδακτος και..... http://apneagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_3852.html

Η νεολαία της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στη πρώτη γραμμή των εκλογών. Η Άννα Τσουραπά υποψήφια με το Δημήτρη Σκούρα στο Ξυλόκαστρο

Στο σημερινό σεμινάριο που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας, στο Δημαρχείο Κορίνθου, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες μελών της νεολαίας της σε Δημοτικούς συνδυασμούς Δήμων , καθώς και στο Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Δράκου. Συγκεκριμένα :
Στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης θέτει υποψηφιότητα στο τοπικό ψηφοδέλτιο Ξυλοκάστρου «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΜΑΓΕΝΝΗΣΗ» του Δημήτρη Σκούρα , η Άννα Τσουραπά (φώτο).
Στο Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων με τον συνδυασμό του Παύλου Παύλου θέτει υποψηφιότητα η Κατερίνα Οικονόμου.
Τέλος με το συνδυασμό "Δυνατή Πελοπόννησος" του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκου με υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας το Νίκο Ταγαρά, θέτει υποψηφιότητα ο μόλις 21 ετών τελειόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Παναγιώτης Πλασσαράς από το Λέχαιο.

Εκλογικές προθεσμίες

Μέσα σε συγκεκριμένες χρονικές προθεσμίες έχουν την υποχρέωση πολίτες και υποψήφιοι να ρυθμίσουν ζητήματα που έχουν σχέση με τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου.Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι χρονικές προθεσμίες μέσα στις οποίες πρέπει να γίνουν οι αντίστοιχες ενέργειες, είναι οι ακόλουθες:
17 Οκτωβρίου 2010:Λήγει η προθεσμία για τη μεταδημότευση, χωρίς τη συνδρομή των προϋποθέσεων των παρ. 7 και 8 του άρθρου 15 του ΚΔΚ (άρθρο 10, παρ. 5 του Ν. 3852/ 2010)
18 Οκτωβρίου 2010:Λήγει η προθεσμία των είκοσι ημερών πριν από την ψηφοφορία για την επίδοση στον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου της ΔΗΛΩΣΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ (άρθρο 19, παρ. 7 του Ν. 3852/ 2010)
22 Οκτωβρίου 2010:Λήγει η προθεσμία υποβολής παραίτησης εκείνων που έχουν κώλυμα, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρο 29 ΔΚΚ
23 Οκτωβρίου 2010:Ενεργείται η ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ από το Πρωτοδικείο (με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, άρθρο 20 του Ν. 3852/ 2010)
30 Οκτωβρίου 2010:Παραίτηση υποψηφίου την 8η ημέρα πριν τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας (Άρθρο 21, παρ. 2 Ν. 3852/ 2010)

Η χαμένη τιμή της νεολαίας του Ξυλοκάστρου


Γράφεις ο Γιάννη Μαντζίκος

Στο προεκλογικό φυλλάδιο της Κίνησης Πολιτών τον Οκτώβριο του 2006, η νυν Δημοτική Αρχή εξήγγειλε την πρόθεση της για θέσπιση «Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας» όπως το αποκαλούσε. Τον Μάρτιο του 2008 όποτε και έγιναν οι εκλογές για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ξυλοκάστρου, υπήρξαν δηλώσεις περί «κομματικών στρατών» και θεσμών που έχουν σκοπό «να διαιρέσουν τους νέους».
Χωρίς καμιά διάθεση αντιπαράθεσης και επιθυμώντας να γνωρίζουν οι δημότες και ιδιαίτερα οι νεότεροι δημότες τα γεγονότα ως έχουν:

Ελλάδα-Λετονία 1-0 με το... αριστερό του "Τόρο"


Αποστολή εξετελέσθη για την Εθνική μας ομάδα, καθώς επικράτησε το βράδυ της Παρασκευής στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Λετονίας με 1-0. «Χρυσός» σκόρερ ήταν ο Τοροσίδης στο 58΄ με την επίσημη αγαπημένη να θυμίζει λίγο από... ΠΑΟΚ μιας και επικράτησε με το «αγαπημένο» σκορ του Φερνάντο Σάντος.
Με τη νίκη της η εθνική πέρασε, έστω προσωρινά, στην πρώτη θέση του ομίλου, όπου ισοβαθμεί με τη Γεωργία. Στον αποψινό αγώνα ο αρχηγός της "γαλανόλευκης", Γιώργος Καραγκούνης, συμπλήρωσε 100 διεθνείς συμμετοχές, ενώ ο 20χρονος Γιάννης Φετφατζίδης κατέγραψε την πρώτη εμφάνισή του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Πλέον η Εθνική με 5 βαθμούς πάει για το ματς της Τρίτης με το Ισραήλ. Δυνατή και με... όρεξη μπήκε στον αγώνα η Εθνική μας ομάδα, που είχε ένα καλό δίλεπτο στην αρχή της αναμέτρησης, πιέζοντας την εστία του Βάνινς, ωστόσο κάτι... έλειπε από την τελική προσπάθεια.
Παράλληλα, όποτε χρειάστηκε, όπως στα σουτ του Τοροσίδη και του Νίνη, ο Λετονός τερματοφύλακας έδειξε ότι βρισκόταν σε καλή μέρα και με εξαιρετικές επεμβάσεις κρατούσε το μηδέν.
Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βγουν στην αντεπίθεση, αλλά απείλησαν την εστία του Σηφάκη μόνο στο 44΄ με τον Βερπακόφσκις, αλλά ήταν σωστή η αντίδραση του Τζαβέλα, κλείνοντας το ημίχρονο.
Από την αρχή του αγώνα ο Βασίλης Τοροσίδης έδειξε ότι ήταν σε καλή μέρα. Είχε πολλές κινήσεις προς την αντίπαλη περιοχή. Επιχείρησε σέντρες με... στόχο τον Μήτρογλου, είχε κάποια σουτ, διεισδύσεις, ένα πέναλτι που δεν του δόθηκε και στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η... επιβράβευση με ένα εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική μας, ήτοι με γκολ. Ο Τοροσίδης στο 58΄ έκανε μία ωραία ενέργεια , πέρασε σαν... σταματημένο τον Αστάφιεβς, έπαιξε το «1-2» με τον Κατσουράνη και με ωραίο αριστερό (!) σουτ στην κίνηση, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βάνινς.
Στην συνέχεια, όπως ήταν λογικό, η Εθνική είχε την υπεροχή και προσπάθησε να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ, σε δύο περιπτώσεις με τον Μήτρογλου, αλλά κάτι η... τύχη, κάτι ο Βάνινς δεν τα κατάφερε. Ο Νίνης στο 75’ πήρε την μπάλα στον άξονα, κινήθηκε με μέτωπο στην εστία της Λετονίας, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών, κατέληξε στον Μήτρογλου που ακολουθούσε την φάση, ο Έλληνας επιθετικός έκανε την προβολή, ο Βάνινς στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε στο στήθος του Μήτρογλου, η μπάλα πήρε πορεία προς την εστία, αλλά κατέληξε αργά και βασανιστικά άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λετονού πορτιέρο.
Στην αντίπερα... όχθη, οι Λετονοί δεν... θέλησαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περιοχή της Εθνικής, παρά μόνο σε μία φάση, που προήλθε από φάουλ, αλλά ο... συναγερμός έληξε άμεσα.
ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Τοροσίδης, Αβρ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλας, Καραγκούνης (88΄ Καραγκούνης), Τζιόλης, Κατσουράνης, Νίνης (82΄ Φετφατζίδης), Σαμαράς, Μήτρογλου (77΄ Σαλπιγγίδης).
ΛΕΤΟΝΙΑ: Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεβς, Γκορκς, Λάιζανς (82΄ Περεπλότκινς), Ιβάνοβς, Ζίρνις, Κάουνα, Ρούμπινς (66΄ Ζιγκάγιεβς), Ρούντνεβς (74΄ Κάρλσονς), Βερπακόφσκις.