Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Προβλημμα με την δυσλειτουργία και την ανάληψη χρημάτων από το μοναδικό ΑΤΜ στη Νεμέα

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                     Nεμέα  :    21/7/2023

ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΝΕΜΕΑΣ                                                     Αριθμ.Πρωτ.: - 4123  -

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                                                                                    

Ταχ.Δ/νση : Λ. Παπακωνσταντίνου 39Β

Τ.Κ: 205 00 ΝΕΜΕΑ

Πληροφορίες: ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

Τηλ: 2746360118 - 117

FAX: 2746360134                                                          Π  ρ  ο  ς    

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


                                                                                               

                  ΘΕΜΑ: «Δυσλειτουργία μηχανήματος ΑΤΜ.»

 

  Στο Δήμο Νεμέας η Τράπεζα Πειραιώς   επίλεξε να παύσει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της και αντ’ αυτού προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πελάτες της τοποθετήθηκε ένα (1) ΑΤΜ .

  Δυστυχώς και ενώ πολλάκις έχουμε διαμαρτυρηθεί για τη δυσλειτουργία του βρισκόμαστε και πάλι στη δυσάρεστη θέση να σας επισημάνουμε προβλήματα που προκύπτουν καθημερινά. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάληψης χρημάτων  με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός πολιτών να αδυνατεί να καλύψει βασικές του ανάγκες. Λάβετε υπόψη πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό  συνταξιούχων που δυσκολεύονται να διαχειριστούν άλλους τρόπους πληρωμής. Επίσης  άλλες φορές λόγω τεχνικών προβλημάτων δεν λειτουργεί και η αποκατάστασή του δυστυχώς είναι αρκετά χρονοβόρα.

  Κατόπιν των παραπάνω και δεδομένου πως υπάρχει ένα μόνο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς για την εξυπηρέτηση περίπου 10.000 πολιτών εφιστούμε την προσοχή σας και αιτούμαστε την άμεση επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων σε άμεσο  χρόνο.

                                             Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

                                                     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ

nemeaota@otenet.gr

Τι είναι Ισχαιμικό και τι Αιμορραγικό Εγκεφαλικό Επεισόδιο; Ποιοι παράγοντες τα προκαλούν; Ποιo είναι πιο συχνό;

stroke

 

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D., medlabnews.gr

Το 85% περίπου των εγκεφαλικών είναι ισχαιμικά επεισόδια ενώ τα υπόλοιπα μπορεί να είναι αιμορραγικά, δηλαδή να οφείλονται σε ρήξη των αγγείων και σχηματισμό ενδοεγκεφαλικού αιματώματος, ή συνδυασμό φραγής και ρήξης αγγείου ή αγγείων. Μερικές φορές μπορεί το επεισόδιο να είναι τόσο βαρύ ώστε να προκαλέσει κώμα ή και θάνατο.

Στις δυτικές κοινωνίες, το εγκεφαλικό επεισόδιο αποτελεί το τρίτο αίτιο θανάτου μετά τα καρδιακά επεισόδιο και τον καρκίνο. Είναι συχνότερο στους άνδρες, αν και προκαλεί στις γυναίκες περισσότερους θανάτους από τον καρκίνο του μαστού.

Σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου παίζει και η χρόνια φθορά που προκαλεί η αρτηριοσκλήρωση, δηλαδή η εναπόθεση αθηρωματικών πλακών στα τοιχώματα των αγγείων. .................

read more

Πυροσβεστική: 52 νέες φωτιές – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες

Πυροσβεστική: 52 νέες φωτιές – Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς τις επόμενες ημέρες 

Τον κώδωνα του κινδύνου για την εκδήλωση νέων πυρκαγιών τις επόμενες ημέρες, εν μέσω ακραίων θερμοκρασιών στη χώρα στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος καύσωνα, έκρουσε η Πυροσβεστική, στη νεότερη ενημέρωσή της για τις φωτιές, την Παρασκευή (21.07.23).

Ειδικότερα, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, 52 είναι οι νέες φωτιές στη χώρα. Αναζωπυρώσεις και διάσπαρτες ενεργές καύσεις αντιμετωπίζουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη Δυτική Αττική. Ενεργό μέτωπο στη Ρόδο στον ορεινό όγκο στο κέντρο του νησιού. Στη Λακωνία είναι πολύ περισσότερες οι αναζωπυρώσεις και δημιούργησαν μέτωπα πυρκαγιών σε πολλές περιπτώσεις.

Καύσωνας: 50°C η αισθητή θερμοκρασία στον Ισθμό Κορίνθου - Πάνω από 40°C σε 41 σημεία

  

«Καμίνι» την Παρασκευή (21/7) η Ελλάδα καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα καύσωνα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε δεκάδες περιοχές πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr οι μέγιστες θερμοκρασίες κυμάνθηκαν σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς. Όπως φαίνεται στην παρακάτων εικόνα, 41 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες άνω των 40 βαθμών Κελσίου, ενώ σε 3 από αυτούς η μέγιστη θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς. Η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στo Ακρωτήρι Χανίων και ήταν ίση με 42.6 βαθμούς Κελσίου.

Αναβάλλεται η εκδήλωση του Αυλού Ξυλοκάστρου

 ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ  η αυριανή εκδήλωση του ΑΥΛΟΥ.

Λόγω ασθενείας αρκετών χορωδών με COVID...

Ζητάμε συγνώμη .Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αργότερα...

Αυτοί είναι οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς της κυβέρνησης - Όλα τα ονόματα

 dimadama_milapidis_kavalakis_kollia_2_arthro

Ανακοινώθηκαν χθες οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς, με απόφαση της κυβέρνησης. Όπως λέει η ανακοίνωση μοναδικό κριτήριο για την επιλογή των Γενικών Γραμματέων είναι η δυνατότητα να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, με βάση την εμπειρία και την επαγγελματική τους διαδρομή και όχι την κομματική τους ταυτότητα.

Από το σύνολο των 63 Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, οι 34 (54%) παραμένουν στη θέση που κατείχαν, ενώ οι 29 (46%) είναι νέες τοποθετήσεις. Από τις 29 νέες τοποθετήσεις, οι 12 (41%) είναι γυναίκες. Επίσης έχουν αξιοποιηθεί έμπειρα στελέχη από τη Δημόσια Διοίκηση καθώς και στελέχη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς.

Σημειώνεται ότι κανείς από τους Γενικούς Γραμματείς δεν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής στις τελευταίες εκλογές. Τονίζεται δε πως αξιοποιούνται και στελέχη προερχόμενα από άλλους πολιτικούς χώρους, όπως η κυρία Δημαδάμα (ΠΑΣΟΚ - υπεύθυνη τομέα Ισότητας) αλλά και ο κ. Μηλαπίδης που διετέλεσε Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο Ποτάμι.

Αξιοποιούνται στελέχη από τον δημόσιο τομέα όπως οι κ.κ. Δραμαλιώτη, στέλεχος της γ.γ. Συντονισμού, Καμπούρης, στέλεχος γ.γ. Συντονισμού, Κόλλια, στέλεχος ΤΑΙΠΕΔ, Καλύβα, στέλεχος υπ. Υγείας και Καρασιώτου, στέλεχος του ΓΛΚ αλλά και στελέχη από την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα όπως οι οι κ.κ. Αϊβαλιώτης, Ψύλλα, Κατσαρός, Αγγελής, Μαγουλάς και Καράντζαλος.

Αναλυτικά, με απόφαση της κυβέρνησης τοποθετούνται οι κάτωθι Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς:

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Ακύρωση πολιτιστικών εκδηλώσεων

Μπορεί να είναι γραφικό κείμενο που λέει "ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ακύρωση 3 Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2023 000 ×"

Σας ενημερώνουμε ότι, με απόφαση των συντελεστών, ακυρώνονται τα εξής καλλιτεχνικά δρώμενα:
- Η παιδική παράσταση "Ντίλης ο Μεγαλοπρεπής" που θα παιζόταν στις 23 Ιουλίου στο Δερβένι/ Στο Ξυλόκαστρο θα παιχτεί κανονικά αύριο, 21 Ιουλίου!
- Η θεατρική παράσταση "Μαύρη Σαμπούκα" που ήταν προγραμματισμένη για την 1η Αυγούστου
- Η συναυλία με τη Γλυκερία, που ήταν προγραμματισμένη για τις 8 Αυγούστου
Σε περίπτωση οποιασδήποτε άλλης ακύρωσης, θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Νέος καύσωνας! Ώρα για βουτιές!

 

Νέος καύσωνας! Ώρα για βουτιές!
Αγαπημένο σημείο για βουτιές το "Νησάκι" στην παραλία του Ξυλοκάστρου, όπου έχουν στηθεί τα Ιστιόπανα των Αριστοναυτών, αποτέλεσμα της φετινής συνεργασίας του Φεστιβάλ Αριστοναύτες με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Οι δημουργίες είναι των φοιτητών του ΣΤ' Εργαστηρίου Ζωγραφικής, σε επιμέλεια των καθηγητών Γιώργου Καζάζη και Παναγιώτη Σιάγκρη.
Τα Ιστιόπανα των Αριστοναυτών βρίσκονται ακόμα στο Νησάκι. Δείτε τα από κοντά!
!

Ναύπλιο: Το Φρούριο Μπούρτζι ανοίγει ξανά τις πύλες του στο κοινό

 Bourtzi_-_Nafplio 

Ένα διεθνούς φήμης τοπόσημο της πόλης του Ναυπλίου, το Φρούριο Μπούρτζι, ανοίγει ξανά τις πύλες του στο κοινό μετά την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Το μνημείο θα είναι επισκέψιμο από την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, με δωρεάν είσοδο για το κοινό μέχρι τις 17 του μήνα ενώ το αναψυκτήριο-εστιατόριο, το πωλητήριο και ο εκθεσιακός χώρος θα λειτουργήσουν σταδιακά.

Μιχάλης Μπουρμπούλης: Έκλεισαν για πάντα τα «βεγγαλικά» του μάτια

 mpourmpoulis_1 

«Άναψα όλα τα φώτα κι έδωσα παράσταση σαν πεθάνει η αγάπη δεν γνωρίζει ανάσταση τα βεγγαλικά σου μάτια λάμπουν σαν το φώσφορο σαν νυχτερινά καράβια που περνούν το Βόσπορο..» Κάποιοι λένε ότι μόνο και γι’ αυτό το τραγούδι ο σπουδαίος Μιχάλης Μπουρμπούλης πού έφυγε σήμερα στα 84 χρόνια του θα μνημονεύεται για πάντα.

Γεννημένος στην Πάτρα ανήμερα της ονομαστικής του εορτής στις 8