Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

«Θρυλική» άλωση του ΟΑΚΑ και αύρα πρωταθλητή!

Παναθηναικός Ολυμπιακός 61 -65

Για να γίνεις πρωταθλητής πρέπει να μάθεις να νικάς στο «κάστρο» του αντιπάλου και ο Ολυμπιακός δείχνει πλέον έτοιμος να πατήσει κορυφή! Με τον... μαέστρο Ντούσαν Ιβκοβιτς στον πάγκο οι «ερυθρόλευκοι» έσπασαν την αρνητική παράδοση του ΟΑΚΑ και έφτασαν σε μια δίκαιη νίκη επί του Παναθηναϊκού (65-61).
Ετσι, οι Πειραιώτες είναι πλέον το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο, με δεδομένο ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο ώριμος, περισσότερο συγκεντρωμένος, ήξερε τι ζητούσε πάνω στο παρκέ και με τον Ιβκοβιτς να βρίσκει... αντίδοτο για τα πράσινα όπλα, έφτασε στον μεγαλειώδη θρίαμβο

Την «έφαγε» σε ένα τέταρτο στα Ψαχνά ο Βύζας Μεγάρων

Ίδρωσε αρκετά για να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών ο Ηρακλής Ψαχνών μέσα στο γήπεδό του στο ματς με τον Βύζαντα Μεγάρων, αλλά τελικά πανηγύρισε τη νίκη με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Αρκουμάνη στο 24', ενώ οι νεοφώτιστοι με γκολ των Ντελέκου και Σέγκου στο 54' και 70' αντίστοιχα πήραν τη νίκη. Στο 65' έχασε πέναλτι ο Σέγκος, απέκρουσε ο Σταυριανός
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Θ. Μιχελής, Καλλιμάνης, Ζουλιώτης, Ντελέκος, Σέγκος, Μάτσος (83’ Μεθενίτης Στ.), Σκριβάνος (46’ Ανέστης), Ρεπετσάς, Βαγγέλη, Μπαλαμπάνης, Φαρούκ (80’ Παπαϊωάννου).
ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Σταυριανός, Μπογδάτογλου, Γκούμας, Μουστάκης (75’ Κυριακίδης), Ρωμαΐδης, Ροβίθης (69’ Ρούσσος), Παγώνης, Νταντάμης, Αρκουμάνης, Στρατάκης (80’ Τζανετάκος), Όκουε.

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή ο Παναιγιάλειος

Ο Παναιγιάλειος κατέκτησε σήμερα την πρώτη του νίκη για το 2011 απέναντι στον ΑΟ Χανίων, του οποίου επικράτησε με 2-0 στο Δημοτικό Στάδιο του Αιγίου για την 15η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Γ’ Εθνικής. Ντεμπούτο με γκολ (Απευθείας εκτέλεση φάουλ από 40 μέτρα) έκανε ο Γιάννης Χρυσάφης, το άλλο τέρμα με κεφαλιά ο Ιορδανίδης που είχε ανοίξει το σκορ στο 54΄. Η ομάδα των Χανίων τελειωσε τον αγώνα με με 9 παίκτες καθώς στο 56’ ο Ραπτάκης τράβηξε από τη φανέλα τον Χρυσάφη που έβγαινε προς κενής εστίας και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ένω στο 90’ ο Τσάτσος αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Π. Τζαναβάρας): Μούζος, Γκοτσούλιας, Κοροβέσης, Πελέκης, Λιόσης, Λίτσος, Σιώκος, Σκαρτσίλας, Χρυσάφης (80΄Διαμαντόπουλος), Ιορδανίδης (83’ Ραμπαβίλας), Στάϊκος (77’ Μπουλούμπασης).
ΑΟ ΧΑΝΙΑ (Γ. Προμπονάς): Συροκάκης, Μποχώνης, Σεληνιωτάκης, Τσεσμελής ( 88’ Βασδάκης), Τεπετός, Τσάτσος, Αντωνόπουλος, Νικηταράς, Βουρβαχάκης (70’ Μπογονάκης), Ράπτης, Γωνιωτάκης (78’ Τσιφλακίδης).

O Πλατανιάς «έθαψε» στο Μάλεμε την... Παναχαϊκή

H μεγαλήτερη νίκη στην ιστορία του


 
Ο Πλατανιάς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την έδρα του (γήπεδο Μάλεμε Χανίων, αλλά και την υπεροψία της Παναχαϊκής, και έτσι πήρε μία άνετη νίκη με 3-0, "βυθίζοντας" τους Πατρινούς στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι στο 70' μπήκαν μπροστά στο σκορ με το σουτ του Προβατίδη, ενώ στο 89' και στις καθυστερήσεις του αγώνα με τέρματα των Μαρτσάκη και Μπαξεβάνη αντίστοιχα, διαμορφώθηκε το τελικό 3-0.
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Λιούρδης, Αθανασιάδης, Κατρανίτσας, Τζάνης, Παληγιώργος, Μουνάφο, Προβατίδης (86’ Μπελεβέτης), Κατσικοκέρης, Μιρτσέτα (56’ Μαρτσάκης), Πιτσόκος (90’+1’ Μπαξεβάνης).
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Χάχαλης, Πάνος, Λαμπρόπουλος, Κορδονούρης (77’ Ζαχαράτος), Ιωάννου, Κοιλιάρας (60’ Ουρτάδο), Ντίνας, Λουτσιάνο (75’ Δελαπόρτας), Καραγιάννης, Βλασόπουλος, Κυβελίδης.

Ξέσπσμα Κούγια προανήγγειλε αλλαγές, "τελειώνει" Λουτσιάνο!

Δεν θα συνεχιστεί η συνεργασία της Παναχαϊκής με τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ, Λουτσιάνο Ντε Σοόυζα, καθώς οι διοικούντες φέρεται δυσαρεστημένη από την σημερινή εμφάνιση του παίκτη στην Κρήτη.
Παράλληλα έχει πολλά παράπονα από τους υπόλοιπους παίκτες και ειδικότερα από τον Κυβελίδη για τον οποίο ήταν ειρωνικός
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας είδε τους παίκετς του να γίνονται... έρμαιο στις διαθέσεις των αντιπάλων τους και ξέσπασε λέγοντας: «Έρχονται πολλές αλλαγές στο ρόστερ, Θα φύγουν πρωτοκλασάτοι παίκτες από την ομάδα. Δεν είναι εικόνα αυτή. Ο ένας κάνει διακοπές στο Ρίο, ο άλλος κάνει τον γαμπρό στην Πάτρα».
Ο προπονητής της Παναχαϊκής, Ηλίας Φυντάνης δεν παρευρέθηκε στην συνέντευξη τύπου, καθώς εξέφρασε παράπονα από την φιλοξενία της Κρητικής ομάδας! Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι φίλαθλοι του Πλατανιά τον εξύβρισαν πίσω από τον πάγκο των «κοκκινόμαυρων».

Η Κόρινθος πήρε ισοπαλία στον Ασπρόπυργο. Αν κέρδιζε θα έφτανε στον πόντο την κορυφή


Ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) αναδείχθηκαν Ασπρόπυργος και Κόρινθος, με τους φιλοξενούμενους να ήθελαν τη νίκη αφού θα μπορούσαν να είχαν φτάσει στον έναν βαθμό από την πρώτη θέση όπου βρίσκεται η Ρόδος. Στο ματς και οι δύο ομάδες προσπάθησαν για το γκολ, αφού υπήρξαν αρκετές χαμένες ευκαιρίες, αλλά καμία δεν μπόρεσε να το σημειώσει. Να σημειωθεί ότι στο 68' αποβλήθηκε ο Κριαράς των γηπεδούχων με δεύτερη κίτρινη κάρτα.Ακόμα η αρχόντισσα του αγώνα Αντωνίου που αρίστευσε απέβαλε στο 33' από τον πάγκο τον προπονητή της Κορίνθου Νίκο Κουρμπανά για διαμαρτυρία.Από την άλλη πλευρά η ομάδα της Κορίνθου δεν έδειξε και πολλά πράγματα και πέταξε τσάμπα δυο βαθμούς.
Μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για την Κόρινθο όταν ο τερματοφύλακας Παναγιωτόπουλος απέκρουσε σωτήρια σουτ του Αράπογλου.
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Παναγιωτόπουλος, Σπίνουλας (82’ Σάββας), Τσούπρος, Καραπαναγιώτης, Κουβίδης, Άγγος, Κριαράς, Αλημπάς, Λύγκος (46’ Τουρνάς), Σεμερτζίδης (72’ Κουτσοδήμος), Λέντας.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Αρχοντάκης, Φραγκάκης, Παπαευθυμίου, Σπυρόπουλος, Φίλης, Νικολάου, Παππάς Σπ., Παυλίδης, Ζάρκος (80’ Αράπογλου), Μαντάς (75’ Μπιτσάκος), Καφαντάρης (90+3’ Παππάς Χρ.).

Πάτρα: “Δεν πληρώνω - δεν πληρώνω” από τους πολίτες στα διόδια του Ρίου

Ούτε οι κάμερες δεν τους τρομάζουν πλέον.


Η θετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη φωτογράφηση των πινακίδων των οχημάτων οι οδηγοί των οποίων δεν πληρώνουν διόδια, φαίνεται ότι δεν πτοεί τους πολίτες. Οι χρήστες της Εθνικής Οδού Πατρών Κορίνθου αρνούνται να καταβάλουν το σχετικό αντίτιμο στο σταθμό των διοδίων στο Ρίο υποστηρίζοντας πως πρόκειται για έναν δρόμο εργοτάξιο.
Ως νομικά εσφαλμένη χαρακτηρίζεται η γνωμοδότηση από τον δικηγόρο της κίνησης πολιτών κατά των διοδιων.
Δείτε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού super b

thebest.gr

Η Ελλάς δια μέσου των αιώνων

 Αναρτήθηκε από Τζένη Σουκαρά  

 στο Jenny's World

Παναχαϊκή και Κόρινθος έδωσαν τη δυνατότητα στη Ρόδο να στεφθεί πρωταθλήτρια χειμώνα!


Η βαριά ήττα με 3 - 0 της Παναχαϊκής στην Κρήτη από τον Πλατανιά Χανίων, για την 15η αγωνιστική της Football League 2 , όσο και η Κόρινθος με το «λευκό» αποτέλεσμα στον Ασπρόπυργο, έδωσαν τη δυνατότητα στη Ρόδο που είχε νικήσει 2-0 τον Πανηλειακό από την περασμένη Κυριακή, καθώς δεν μπόρεσαν να την φτάσουν ,να στεφθεί πρωταθλήτρια χειμώνα, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στο Νότιο όμιλο.
Στο κυνήγι τώρα της Ρόδου , με απόσταση ενός βαθμού, καθώς προσπέρασαν την Παναχαϊκή που υποχώρησε στην 5η θέση , βρίσκονται ο Παναιγιάλειος, που επικράτησε με 2-0 των Χανίων και ο Απόλλωνας Σμύρνης που πήρε άκοπα στα «χαρτιά» τον αγώνα με την Αγία Παρασκευή η οποία μηδενίστηκε από το τακτικό διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ λόγω χρεών και δεν «κατέβηκε» να αγωνιστεί. Τέτοιου είδους «τρίποντο» πήρε και ο Αίας Σαλαμίνας απέναντι στον Κεραυνό Κερατέας που έγινε η δεύτερη ομάδα που αποχωρεί από το πρωτάθλημα, εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων.
Η Κόρινθος στον Ασπρόπυργο παραμένοντας στο 0-0. δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της τοπικής ομάδας η οποία μάλιστα έπαιζε και με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή στο 70’ του Κριαρά.


Σπουδαία ήταν η επικράτηση για τον Ηρακλή Ψαχνών που «γύρισε» το ματς με τον Βύζαντα Μεγάρων (2-1)ενώ tέλος μεγάλη νίκη για την Χερσόνησο με 2-0 κόντρα στον ΠΑΟ Ρουφ

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου:
Ρόδος-Πανηλειακός... 2-0 (29’ Τοπάλης, 77’ Κακλαμάνος)
Παναιγιάλειος-Χανιά... 2-0 (52' Ιορδανίδης, 73' Χρυσάφης)
Ολυμπιακός Χερσονήσου-ΠΑΟ Ρουφ ...2-0 (3' Ανωγειανάκης, 56' Βλάχος)
Πλατανιάς Χανίων-Παναχαϊκή... 3-0 (70' Προβατίδης, 89' Μαρτσάκης, 90+2' Μπαξεβάνης)
Ηρακλής Ψαχνών-Βύζας Μεγάρων ...2-1 (54' Ντελέκος, 70' Σέγκος - 24' Αρκουμάνης)
Ασπρόπυργος-Κόρινθος... 0-0
Αίας Σαλαμίνας-Κεραυνός Κερατέας... 3-0 α.α.
Απόλλων Σμύρνης-Αγία Παρασκευή ..3-0 α.α.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ( Σε 15 αγώνες)


1. Ρόδος
16-9
27
2. Απόλλων Σμύρνης
19-11
26
3. Παναιγιάλειος
16-13
26
4. Ηρακλής Ψαχνών
18-14
25
5. Παναχαϊκή
19-12
24
6. Κόρινθος
17-12
24
7. Αίας Σαλαμίνας
16-14
24
8. Πλατανιάς Χανίων
15-8
23
9. Βύζας Μεγάρων
13-12
21
10. Χανιά
12-17
19
11. ΠΑΟ Ρουφ
13-17
17
12. Αγία Παρασκευή
13-17
16
13. Ασπρόπυργος
12-20
16
14. Πανηλειακός
8-12
15
15. Ολυμπιακός Χερσ.
8-14
14
16. Κεραυνός Κερατέας
8-21
6

ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ – ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ 1-0

Μεγάλη νίκη στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης πανηγύρισε η Θύελλα Λεοντίου, καθώς επικράτησε με 1-0 του Παμφενεατικού και έτσι μπήκε και πάλι για τα καλά στο «κυνήγι» της ανόδου, μια εβδομάδα πριν από το μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη Βοχαϊκού.
Και οι δύο ομάδες μπήκαν κάπως διστακτικά και όσο περνούσε η ώρα προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κάποιες φάσεις, αλλά οι δύο τερματοφύλακες, όποτε χρειάστηκε έδιναν τις απαραίτητες λύσεις.
Στην επανάληψη, η είσοδος του Μπίτζιου για τους γηπεδούχους, άλλαξε τις ισορροπίες υπέρ τους, καθώς ο πολύπειρος παίκτης κέρδισε πολλές «μονομαχίες» στο χώρο του κέντρου.
Και ενώ όλα έδειχναν πως το 0-0 θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, στο 92’, ο Βελέντζας δοκίμασε δυνατό σουτ, ο Σκουρμάς έβαλε έξυπνα το χέρι του διώχνοντας την μπάλα, αλλά ο εξαιρετικός βοηθός διαιτητή Παπαγεωργόπουλος, υπέδειξε την παράβαση, αλλά λανθασμένα δεν αποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής.
Ο Μπρίνιας νίκησε τον Δημόπουλο από τα 11 βήματα και έδωσε στην ομάδα του, μια τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη.
Κουτσοδήμος Δ., Μπρίνιας, Παπουτσής και Μπίτζιος οι καλύτεροι για τους νικητές, ενώ οι Λαμπρόπουλος και Δημόπουλος ξεχώρισαν από τον Παμφενεατικό.
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ: Παπουτσής, Μητράκος, Πιπέρης Κ.Μ., Βασιλακόπουλος, Μπρίνιας, Δαρσινός, Κουτσδήμος Δ., Μπακώλης, Κουτσδήμος Α. (94’ Χουρσαλάς), Βενετσάνος (60’ Μπίτζιος), Βελέντζας
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ: Δημόπουλος, Σκουρμάς, Καραχάλιος, Δρούγκας Π., Λαμπρόπουλος, Δρούγκας Γ., Στεμπίλης (83’ Κουλούκης), Κοτσιρης, Οικονομόπουλος (78’ Ξύδης), Μαργώνης, Λάλος

Νατάσα Ράγιου: "Iδιαίτερη τιμή και ευθύνη απέναντι στις απαιτήσεις των Ελληνίδων, η θέση"


Η Πολιτευτής Αχαίας της Νέας Δημοκρατίας , Νατάσα Ράγιου , με αφορμή την επιλογή της στον τομέα των γυναικών από τον πρόεδρο του κόμματος , Αντώνη Σαμαρά εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής:
"Ο Τομέας Γυναικών της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τη Νεολαία υπήρξαν πάντα τα πιο δυναμικά και «ζωντανά» κομμάτια αυτής της παράταξης. Γι' αυτό και η επιλογή μου στη Γραμματεία Γυναικείων θεμάτων, από τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, συνιστά ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη απέναντι στις απαιτήσεις των Ελληνίδων αλλά και της δύσκολης, για τη χώρα, συγκυρίας. Το ζοφερό πολιτικό κλίμα γύρω μας απαιτεί καθαρούς αγώνες και εγρήγορση. Κι αυτό συνεπάγεται υποχρεώσεις, προκειμένου να ξαναεμπνεύσουμε τις αξίες και τα ιδανικά μας".

Δεν εμφανίστηκαν Κεντέρης και Θάνου στη δίκη

Διεκόπη τελικά λόγω απουσίας βασικών μαρτύρων


Η απουσία αρκετών βασικών μαρτύρων στη δίκη για την υπόθεση του τροχαίου ατυχήματος το οποίο είχαν δηλώσει ότι είχαν οι ολυμπιονίκες, Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου, λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας τον Αύγουστο του 2004, οδήγησε στη διακοπή της δίκης τους σήμερα.
Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας εμφανίστηκε μόνο ο κατηγορούμενος, προπονητής Χρήστος Τζέκος, καθώς οι δύο αθλητές εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Παρόντες ήταν και οι γιατροί του ΚΑΤ, που είναι επίσης κατηγορούμενοι, εκτός από έναν.
Ο συνήγορος υπεράσπισης, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, είπε ότι είναι μια σοβαρή υπόθεση που παρακολουθεί με ενδιαφέρον όλος ο πλανήτης, καθώς σε αυτή πρωταγωνιστούν άνθρωποι που σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης σε όλους τους Έλληνες.
Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να διακοπεί η δίκη, προκειμένου να εμφανιστούν για να καταθέσουν μάρτυρες που έχουν κλητευθεί και δεν προσήλθαν, και να κληθούν νέοι, τους οποίους το δικαστήριο δεν έχει καλέσει μέχρι στιγμής.

Συνελήφθη στο Αίγιο εφοριακός με οπλισμό και κοκαΐνη

Οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αιγίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ 
Στο Αίγιο συνελήφθη χθες εφοριακός, να μεταφέρει ποσότητα κοκαΐνης. Στο σπίτι του στο Αγρίνιο, βρέθηκαν πιστόλι, γεμιστήρες, έξι κινητά, χρήματα και πολλά φυσίγγια. Συγκεκριμένα, απογευματινές ώρες της Τρίτης 11-01-2011 στο Αίγιο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου συνελήφθη 53χρονος Έλληνας εφοριακός υπάλληλο, ο οποίος κατελήφθη να κατέχει εντός του οχήματός του:
•    Μία (1) νάιλον σακούλα περιέχουσα κοκαΐνη βάρους - 50,6 – γραμμαρίων.
•    Ένα (1) χάρτινο περιτύλιγμα το οποίο περιείχε κοκαΐνη βάρους - 0,3 -γραμμαρίων.
Επί πλέον σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του στο Αγρίνιο βρέθηκαν:
•    Ένα (1) εύχρηστο πιστόλι μάρκας BERETTA.
•    Δύο  (2) γεμιστήρες.
•    Τριακόσια εβδομήντα οκτώ (378) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.

Κατασχέθηκαν προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες, οπλισμός, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, έξι κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων Ευρώ. Ο συλληφθείς με σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Αιγίου.

ΠΗΓΗ : thebest.gr

Κ. Κόλλιας: «Σε φιάσκο κινδυνεύει να εξελιχθεί το θέμα των αγροτικών φωτοβολταϊκών»

Παρέμβαση στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, επ’ ευκαιρία της ενημέρωσης της Επιτροπής από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Ζερβό σχετικά με την πολιτική της Επιχείρησης για την ενέργεια, το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Ο κ. Κόλλιας ζήτησε να ενημερωθεί για το τι μέλλει γενέσθαι με τις χιλιάδες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από αγρότες για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων.
Σχετικά με την παρέμβασή του ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

Ενημερωτική ημερίδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην Κόρινθο

Το Επιμελητήριο Κορινθίας σε συνεργασία με το ΙΝΚΑ (Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος) και το Δικηγορικό Σύλλογο Κορίνθου οργανώνουν ημερίδα σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας, με θέμα «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ρυθμίσεις του Ν. 3869/2010, Ένταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται.».
Η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση των πολιτών για ένταξη των δανειοληπτών στις ρυθμίσεις του νόμου και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από φυσικά πρόσωπα, καταναλωτές και επαγγελματίες.
Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Δημήτρης Σπυράκος, Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, και η Μαρία Λιακοπούλου, αντιπρόεδρος του ΙΝΚΑ.

Λύσεις για το «γρίφο» της Ζαχάρως

Λύση στον μεγάλο «γρίφο» και στις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στον δήμο Ζαχάρως δίνει, με αποκλειστικές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο της ΟΡΤ και στην εκπομπή του Γιώργου Φάκου «Ενδείξεις –Αποδείξεις», ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος.
Ο κ. Αποστολόπουλος, μιλώντας χθες στον δημοσιογράφο Γιώργο Φάκο, τόνισε ότι η λύση βρίσκεται στην πλήρη εφαρμογή της διαπιστωτικής πράξης, με την οποία ορίζεται δημαρχεύων ο Γιώργος Μπάμης. Σε ότι αφορά το άλλο «μεγάλο αίνιγμα», το αν και ποια από τις δύο ορκωμοσίες ισχύει, ο κ. Αποστολόπουλος επεσήμανε ότι για την Περιφέρεια το θέμα έχει λήξει και γι’ αυτήν, άπαντες έχουν ορκιστεί!

Ευκαιρία κορυφής για Παναχαική . Τίτλοι τέλους για Κεραυνό Κερατέας!

Με εμβόλιμη (την 15η) αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Football League 2. Στο Νότιο όμιλο η Παναχαϊκή έχει ευκαιρία κορυφής στην Κρήτη, κόντρα στον Πλατανιά Χανίων, και θέλει μόνο τη νίκη για να πιάσει στην κορυφή του πίνακα την Ρόδο, που κέρδισε την Κυριακή με 2 – 0 τον Πανηλειακό.
Δύσκολο έργο και για την Κόρινθο που δοκιμάζεται στην πάντα δύσκολη υ έδρα του Ασπρόπυργου. Η «Μπάρτσα» του Νίκου Κουρμπανά πρόκειται να παραταχθεί στο δημοτικό στάδιο Ασπροπύργου χωρίς τους τιμωρημένους Ψυχογιόπουλο, Δημητριάδη και Μεϊμάρογλου , ενώ της αποστολής μετέχουν οι: 91. Δημαράκης, 99. Αρχοντάκης, 88. Καρνέσης, 3. Φίλης, 6. Σπυρόπουλος, 16. Γιαννούλης, 17. Στυλιανίδης, 33. Σεντεμέντες, 4. Παππάς Σπ., 15. Φραγκάκης, 7. Παππάς Χρ., 8. Μαντάς, 14. Μπιτσάκος, Μπένος, 21. Ζάρκος, 24. Παπαευθυμίου, 26. Νικολάου, 31. Παυλίδης, 20. Καφαντάρης

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Πρόβλημα με Λάλοβιτς , «Εκλεισε» τον Καλαϊτζίδη

Ξεπερνάει το όριο ηλικίας των ξένων παικτών

Είναι πολύ πιθανό να "ναυαγήσει" τελικά η μεταγραφή του Σάσα Λάλοβιτς στην Κόρινθο, αφού ο ποδοσφαιριστής είναι γεννημένος τον Δεκέμβριο του 1985 και για αυτό ξεπερνάει το όριο ηλικίας που επιτρέπεται να αγωνίζονται ξένοι ποδοσφαιριστές στην Football League 2.
Στο μεταξύ ποδοσφαιριστής της Κορίνθου πρέπει να θεωρείται ο Αλέξανδρος Καλαϊτζίδης, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- τα έχει βρει σε όλα με τη διοίκηση της «Μπάρτσα».
Ο έμπειρος πορτιέρο προέρχεται από ένα εξαιρετικό εξάμηνο με τη φανέλα της Ζακύνθου στον 2ο όμιλο και η μεταγραφή του αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα μετά το πέρας του εκτός έδρας αγώνα με τον Ασπρόπυργο.
Τέλος σε διοικητικό επίπεδο, προχωράει με γοργούς ρυθμούς η μετατροπή της ομάδας σε ΠΑΕ.

Η Συνάντηση του Πετρου Τατούλη με του Δημάρχους της Μεσσηνίας για τα απορρίμματα



Με τους Δημάρχους της ΠΕ Μεσσηνίας συναντήθηκε, χθές Τρίτη , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για το θέμα των απορριμμάτων.
Ο κ. Τατούλης απάντησε στους προβληματισμούς και τις απορίες των Δημάρχων της Μεσσηνίας, σχετικά με την επίλυση του προβλήματος, παρουσιάζοντας το Σχέδιο Δράσης στο οποίο θα βασιστούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν.
Στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης υπογράμμισε την απόφαση του οι λύσεις που θα επιλεγούν να κινηθούν στις παραμέτρους: "χαμηλό κόστος, μηδενικοί ρύποι, μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό όφελος και μικρό όγκο αποβλήτων".
Σε αυτές τις παραμέτρους προστέθηκε ακόμα μία σημείωσε ο Περιφερειάρχης, και είναι η παράμετρος που αφορά την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων η οποία θα ανατίθεται στον ανάδοχο, κάτι "που εφόσον επιτευχθεί θα μας βγάλει από πολλά προβλήματα" κατέληξε ο κ Πέτρος Τατούλης.
Στις ερωτήσεις των Δημάρχων σχετικά με τα πρόστιμα ο Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι έχουν κατακυρωθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν υπάρχει δυνατότητα Εθνικής παρέμβασης παρόλα αυτά σημείωσε ότι έχει κάνει διάβημα στην κυβέρνηση για την απόφαση της να μεταφερθούν στους δήμους. Με τις τοποθετήσεις τους οι Δήμαρχοι συμφώνησαν στην αναγκαιότητα υλοποίησης του σχεδίου δράσης και στην πρόθεση του Περιφερειάρχη να δώσει το συντομότερο δυνατό λύση.

Η άμεση μείωση του κόστους διέλευσης των διοδίων είναι μονόδρομος

Image

Η ελληνική κοινωνία ζει τον τελευταίο χρόνο μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση γεγονός που έχει μετατρέψει τη μάχη για την καθημερινότητα σε Γολγοθά. Μέσα σε όλες τις κοινωνικές αδικίες που συντελέστηκαν επανήλθε με τον πιο εμφατικό τρόπο το θέμα του κόστους μετακίνησης στις εθνικές οδούς το οποίο συνεχώς αυξάνεται λόγω της αυξανόμενης τιμής της βενζίνης αλλά κυρίως της ολοένα και αυξανόμενης τιμή των διοδίων.

Άξιζε μια μικρή αναφορά ...

Image
Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας (Μέλος Π.Ε. Ν.Δ., μέλος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας)


ImageΤην Κυριακή 9 Ιανουαρίου παραβρέθηκα στην ετήσια δεξίωση
του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Πρόκειται για μια από τις ελάχιστες ετήσιες εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που παρακολουθώ ανελλιπώς κάθε χρόνο, μιας και θεωρώ ότι είναι τροχιοδεικτική για τις εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο της Κορινθίας. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Σημαντικό, αφού αυτού του είδους οι εξελίξεις επηρεάζουν εν πολλοίς ένα μεγάλο φάσμα κοινωνικοοικονομικών αλλά και πολιτικών δραστηριοτήτων. Ειδικά στην εποχή που διανύουμε, ο παλμός του επιχειρηματικού κόσμου ορίζει ουσιαστικά τη συμπεριφορά των νοικοκυριών – τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο – από τη στιγμή που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εργασία, τις εργασιακές σχέσεις, ην ανάπτυξη, τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, τη βιωσιμότητα της περιοχής μας, το επιχειρηματικό γίγνεσθαι του Νομού και τη θέση του στην πανελλαδική κατάταξη οικονομικής δραστηριότητας.