Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

ΤΖΟΚΕΡ: Το ΜEGA TZAKΠΟΤ μοιράζει απόψε πάνω από 10.000.000 ευρώ

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/08/Screenshot-2022-08-23-at-3.06.15-PM.png 

Στο ρυθμό του ΤΖΟΚΕΡ κινείται όλη η χώρα, καθώς το δημοφιλές παιχνίδι του ΟΠΑΠ μοιράζει περισσότερα από 10.000.000 ευρώ στην αποψινή κλήρωση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο τζακποτ της τελευταίας διετίας, γεγονός που έχει εκτινάξει το ενδιαφέρον των παικτών, οι οποίοι σπεύδουν να δοκιμάσουν την τύχη τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κλήρωση της Κυριακής συμπληρώθηκαν περισσότερες από 11 εκατομμύρια στήλες.

Μεγάλα ματς στο Champions League, για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/08/Screenshot-2022-08-23-at-11.42.22-AM.png 

Πολλές στοιχηματικές επιλογές στα καταστήματα ΟΠΑΠ για όλους τους αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων 

Μία εβδομάδα μετά το ισόπαλο 1-1 του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται μεθαύριο την κυπριακή ομάδα με στόχο τη νίκη-πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League.

Υπό τις οδηγίες του Κάρλος Κορμπεράν, ο Ολυμπιακός δείχνει εμφανή σημάδια βελτίωσης από παιχνίδι σε παιχνίδι μετά και τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο αγώνας Ολυμπιακός-Απόλλων Λεμεσού ξεκινάει την Πέμπτη στις 22:00 και το Πάμε Στοίχημα προσφέρει την  «Επιστροφή Στοιχήματος» για την οποία ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Ο νικητής των κόρνερ, η ομάδα που θα σκοράρει

Νοκ άουτ ο Τάσος Μπακασέτας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Νοκ άουτ ο Τάσος Μπακασέτας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου 

Ο Τάσος Μπακασέτας θα μείνει εκτός δράσης για τρεις εβδομάδες, χάνοντας σημαντικά παιχνίδια της Τραμπζοπνσπόρ.

Ο Τάσος Μπακασέτας τραυματίστηκε και θα χάσει σίγουρα τη ρεβάνς των πλέι οφ του Champions League με την Κοπεγχάγη αλλά και το ντέρμπι του τουρκικού πρωταθλήματος ανάμεσα στην Τραμπζονσπόρ και τη Γαλατασαράι.

Υπενθυμίζεται ότι για τις 24 και 27 Σεπτεμβρίου έχουν προγραμματιστεί και οι αγώνες της Εθνικής Ελλάδας με Κύπρο και Βόρειο Ιρλανδία αντίστοιχα, παιχνίδια τα οποία λογικά θα προλάβει ο Κορίνθιος ηγέτης της ομάδας του Γκουστάβο Πογέτ.

 

Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για τον πνιγμό της 6χρονης στο Καλαμάκι

Κόρινθος: Έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για τον πνιγμό της 6χρονης στο Καλαμάκι 

Μπροστά σε μια περίεργη υπόθεση με τραγική κατάληξη τον πνιγμό στην θάλασσα ενός παιδιού μόλις 6 ετών, της μικρής Αμέλια είναι οι αρχές στην Κορινθία και συγκεκριμένα στο Καλαμάκι. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν ακόμα να καταλάβουν πως το μικρό αγγελούδι έχασε την ζωή του με τον πατέρα του να είναι παρών.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το παιδί είχε πάει στην παραλία Καλαμάκι της Κορινθίας με τον 42χρονο πατέρα του ο οποίος σύμφωνα με όσα φέρεται να έχει πει στις αρχές του φόρεσε ένα σωσίβιο

Μεγάλη συμμετοχή στον Επικούριο Δρόμο

  

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 80 δρομέων και περιπατητών ολοκληρώθηκε για το 2022 ο 11ος Επικούριος Δρόμος που έλαβε χώρα στην ορεινή Επαρχία Ολυμπίας, ξεκινώντας από το Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες Φιγαλείας, και καταλήγοντας στην Αρχαία Κρήνη της Φιγαλείας, στα όρια Ηλείας – Μεσσηνίας. Βασικό σύνθημα του αγώνα πέραν του ιστορικού “ΙΑΘΗΜΕΝ” των Φιγαλέων, ήταν η επαναφορά των Γλυπτών του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, σε μια νέα πρωτοβουλία που έχει ξεκινήσει ο σύλλογος των Φιγαλέων.

Στο Αρχοντικό Πετραλιά της Δίβρης για το 1821

 

Παρουσία της δωρήτριας και πρώην Υπουργού Φάνης Πάλλη – Πετραλιά εορτάστηκε η διακοσιοστή επέτειος της εθνεγερσίας του 1821, στο Κέντρο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος στη Δίβρη, δηλαδή στο Αρχοντικό της οικογένειας Πετραλιά.

Στην εκδήλωση μίλησε για τη συμβολή των Διβριωτών στην Επανάσταση του 1821 και στην εγκαθίδρυση των κοινοβουλευτικών θεσμώντου νέου ελληνικού κράτους ο επίκουρος καθηγητής νεότερης ελληνικής ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Νικόλαος Αναστασόπουλος.

Μόνο τα εισιτήρια διαρκείας στο Αστέρας – Ολυμπιακός

  

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ για την αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2022-2023 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” ενημερώνει, ότι δικαίωμα εισόδου θα έχουν Μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ενημερώνει ότι στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League Ελλάδα 2022-2023 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, την Δευτέρα (29/08, 19:00), δικαίωμα εισόδου θα έχουν ΜΟΝΟ ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ.

Την φετινή αγωνιστική περίοδο μόνο οι κάτοχοι εισιτηρίου διαρκείας θα έχουν δικαίωμα εισόδου και στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μας με αντιπάλους τον Άρη, την ΑΕΚ, τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ.

Σε κατάσταση ετοιμότητας η Περιφέρεια Πελοποννήσου, έντονα φαινόμενα, αναμένονται σε Αργολίδα και Κορινθία.

  

Σε κατάσταση ετοιμότητας, έχει τεθεί ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εν όψει της σοβαρής επιδείνωσης του καιρού, με εξαιρετικά έντονα φαινόμενα, που αναμένονται τις επόμενες ώρες έως και την Παρασκευή 26 Αυγούστου, σύμφωνα με το ‘Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην τελική ευθεία για τις “Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας 2022”

  

Από 2 έως 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι “Μεγάλες Ημέρες της Νεμέας 2022”, η γιορτή του γνωστού και ονομαστού Αγιωργίτικου, σταφυλιού και κρασιού, που διοργανώνουν ο Σύλλογος Οινοποιών Νεμέας και το Επιμελητήριο Κορινθίας.

Όλα σχεδόν τα οινοποιεία θα είναι ανοιχτά για το κοινό και σχεδιάζουν διάφορες εκδηλώσεις, όπως γευσιγνωσία, ξεναγήσεις, μουσική κ.α.

Η τελετή έναρξης θα γίνει στις 2 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Νεμέας.

Στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο δήμος Νεμέας.

Θρησκευτική πανήγυρις γιά τον Πατροκοσμά τον Αιτωλό από το Σύλλογο Ρουμελιωτών Ξυλοκάστρου στο Καμάρι

  

 

 

Ο Σύλλογος Ρουμελιωτών Ξυλοκάστρου , γιορτάζει την χάρη του Αγίου Πατρός Κοσμά του Αιτωλού μετά από δυο χρόνια πανδημίας την Τρίτη στις 23/8 ώρα 19.00 στον εσπερινό κ Τετάρτη στις 24/8 κ ώρα 07.00 στην θεία λειτουργία που θα γίνει φέτος στο εκκλησάκι του Αγίου κai στον ανακατασκευασμένο περιβάλλοντα χώρο του ναού.

Μετά το πέρας του εσπερινού θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική βραδιά με ζωντανή μουσική άφθονο φαγητό και ποτό.

Ξυπνάτε πιασμένοι με πόνο στον αυχένα; Τι πρέπει να κάνετε για να προλάβετε το αυχενικό σύνδρομο;

 

του Κωνσταντίνου Λούβρου, Μ.D., medlabnews.gr

H κακή θέση και στάση του κεφαλιού μας κατά τη διάρκεια της ημέρας, για παράδειγμα, οι εκφυλιστικές αλλοιώσεις, καθώς και η διάταση των μυών είναι κάποιες από τις αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν αυχενικό σύνδρομο. O πόνος συνήθως είναι τοπικός (στον αυχένα), υπάρχει όμως πιθανότητα να νιώσουμε μούδιασμα ή να κάνει αντανάκλαση ο πόνος στο ένα ή και στα δύο χέρια.

Η εμπλοκή των αυχενικών ριζών Α1-Α2-Α3 μπορεί να προκαλέσει πόνο, δυσκαμψία , διαταραχή στην όραση (στο 20% των ασθενών), τάση για εμετό , ίλιγγο κλπ. Προλαμβάνεται και πώς; .................

read more

Τι είναι η μυοκαρδίτιδα; Ποια τα βασικά συμπτώματα;

 

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, medlabnews.gr

Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονώδης νόσος του καρδιακού μυός με μεγάλο εύρος κλινικής εικόνας, από ασυμπτωματική έως ολέθρια. Η μυοκαρδίτιδα ενίοτε δύναται να εξελιχθεί σε σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια.

Η πραγματική έκταση της νόσου της μυοκαρδίτιδας στον πληθυσμό είναι άγνωστη, επειδή, σε αρκετές περιπτώσεις, η προσβολή του μυοκαρδίου είναι ασυμπτωματική. Οι ασθενείς με μυοκαρδίτιδα είναι συνήθως νέοι, ιδιαίτερα άνδρες, με μέση ηλικία τα 42 χρόνια.

Οι αιφνίδιοι θάνατοι των αθλητών οφείλονται, συνήθως, σε μυοκαρδίτιδα ή μυοκαρδιοπάθειες που δεν έχουν διαγνωσθεί. .................

read more


Κορονοϊός: 55.769 κρούσματα και 258 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Κορονοϊός: 55769 κρούσματα και 258 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα  

Συνολικά 55.769 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν σε μια εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, όπως επίσης και 258 θάνατοι.

Στα 55.769 ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στη χώρα μας την προηγούμενη εβδομάδα, από Δευτέρα 15 Αυγούστου έως Κυριακή 21 Αυγούστου, σύμφωνα με τη σημερινή (23.8.2022) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από αυτά τα κρούσματα, το 22% είναι από επαναλοιμώξεις, ενώ 118 άνθρωποι παραμένουν

Στον ανακριτή ο πατέρας της 6χρονης που πνίγηκε στο Καλαμάκι Κορινθίας: «Δεν βούτηξα να σώσω το παιδί μου γιατί έχω άσθμα»

Αντιμέτωπος με σοβαρές κατηγορίες είναι ο πατέρας της 6χρονης Αμέλια που πνίγηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (22/08/2022) στο Καλαμάκι Κορινθίας. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πατέρας ήταν στην παραλία με το παιδί του και του φόρεσε ένα σωσίβιο για να κολυμπήσει

Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο καλλιτέχνη

 Ρόμπερτ Ουίλιαμς: Έχω βιώσει μεταφυσική εμπειρία

Στην αγγλικανική εκκλησία στο κέντρο της Αθήνας είπαν σήμερα (23.08.2022) συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες το τελευταίο «αντίο» στον Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Η κηδεία του τραγουδιστή, που πέθανε τα ξημερώματα της Κυριακής σε ηλικία 73 ετών στο σπίτι του, έγινε στις 11 το πρωί στον Αγγλικανικό Ναό του Αγίου Παύλου. 

 

Κακοκαιρία τώρα: Ποιες περιοχές θα πληγούν - Ισχυρές καταιγίδες

Κακοκαιρία τώρα: Ποιες περιοχές θα πληγούν  Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική 

Σε εξέλιξη είναι η σφοδρή κακοκαιρία που θα ενταθεί από σήμερα, θα κορυφωθεί αύριο και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή. Τις επόμενες ώρες, τα φαινόμενα αναμένονται να ενταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με ισχυρές καταιγίδες, μεγάλο αριθμό κεραυνών, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Η ατμοσφαιρική διαταραχή που συνεχίζει να βρίσκεται βορειοδυτικά της Ελλάδας, πάνω από την ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, αναμένεται να προκαλέσει σήμερα, για τρίτη μέρα, εκτεταμένη ατμοσφαιρική αστάθεια με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας, εκτός από τα νοτιοανατολικά νησιωτικά τμήματα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα είναι:

Κύπελλο Ελλάδος: Πανκαμαριακός - Ερμής Μελιγου στη Τρίπολη στις 31 Αυγούστου σε νοκ άουτ αγωνα

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

 

 

 

 

 

 

 

Με την συμμετοχή των  48 κυπελλούχων ομάδων των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων έγινε η κλήρωση της 1ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος. Τα 24 ζευγάρια που έβγαλε η κληρωτίδα  θα αναμετρηθούν στις 31 Αυγούστου σε νοκ άουτ αγώνα. 

Ο Κυπελλούχος Κορινθίας , Πανκαμαριακός , στη πρώτη φάση του Κυπέλλου, κληρώθηκε να αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ εκτός έδρας αγωνα, στην Τρίπολη, τον Κυπελλούχο Αρκαδίας Ερμή Μελιγούς

 

Τα ζευγάρια της Α΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος:

Πανθουριακός - Διαγόρας Βραχνέικων

Ερμής Μελιγούς - Πανκαμαριακός

Τηλυκράτης - Μολαϊκός

Απόλλων Ευπαλίου - Φοίνιξ Νέας Επιδαύρου

Παλληξουριακός  - Παμβουπρασιακός

ΑΟ Κατασταρίου - Ναυπακτιακός Αστέρας

ΑΕ Νέας Σελεύκειας - Αστέρας Σταυρού

ΠΑΟ Κουτσελίου - Αστέρας Πετρίτη

ΑΕ Ποντίων Κοζάνης - Αναγέννηση Άρτας

ΠΟ Φήκης - Πύρασος Νέας Αγχιάλου

 Βατανιακός - ΑΟ Υπάτου

Αστέρας Τριποτάμου - Άρης Πετεινού

Πανθρακικός  - ΠΟ Αλεξανδρούπολης

Βύρων Καβάλας - ΑΣ Γιαννιτσά

Αετός Βαρβάρας - ΠΑΟΚ Κρηστώνης

ΑΕ Καλαμπακίου - Ιωνικός Ιωνίας

Παναργειακός Άργους Ορεστικού - Απόλλων Παραλιμνίου

Στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα της Α΄ Κορινθίας

 Ομάδες που έπαιξαν στην Α΄Εθνική(3ο μέρος) - ΠΑΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με την συμμετοχή 16 ομάδων στις 18 Σεπτεμβρίου ξεκινά το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας για την περίοδο 2022 -2023, όπου οι αγώνες θα διεξάγονται Κυριακές απόγευμα. Οι 16 ομάδες που απαρτίζουν την κατηγορία είναι : Πανκαμαριακός, Ηρακλής Ξυλοκάστρου, Θύελλα Κάτω Διμηνιού, Πελοπας Κιάτου, Ελλάς Βέλου, Θύελλα Πετρίου,  Ολυμπιακός Άσσου, Ηρακλής Λεχαίου, ΠΑΣ Κόρινθος, Κύψελος Κορίνθου , Τενεάτης Αθικίων, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Πανσολυγειακός, Ισθμιακός , Α.Ο Λουτράκι και Άγιοι Θεόδωροι.

Η 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
ΤΕΝΕΑΤΗΣ – ΠΕΛΟΠΑΣ
ΚΥΨΕΛΟΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ


Κώστας Μπακογιάννης και Σία Κοσιώνη στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Θέρμο

Κώστας Μπακογιάννης και Σία Κοσιώνη στα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Θέρμο 

 Σε κλίμα συγκίνησης έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Θέρμο, το βράδυ της Δευτέρας (22.08.2022). 

Στο Γυμνάσιο της πόλης, όπου ήταν μαθητής ο Παύλος Μπακογιάννης, έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του, την οποία δώρησε ο Ελληνοαμερικανός θερμιώτης, Πέτρος Κωνσταντίνου Γρομητσάρης και φιλοτέχνησε ο γλύπτης Ευάγγελος Τύμπας.

Το παρών έδωσαν ο Κώστας Μπακογιάννης και η σύζυγός του, Σία Κοσιώνη, καθώς επίσης -μεταξύ άλλων- ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, και οι βουλευτές της ΝΔ Καραγκούνης, Σαλμάς και Λιβανός.

Βαθιά συγκινημένος ο δήμαρχος Αθηναίων, με την έναρξη της ομιλίας του σημείωσε πως «ένας δήμαρχος που σέβεται τον εαυτό του δεν πρέπει ποτέ να χάνει τα λόγια του. Θα μου συγχωρήσετε όμως την συγκίνηση, διότι η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύομαι να μιλήσω ακόμα και ιδιωτικά για τον πατέρα μου, πόσο μάλλον δημόσια – και γι’ αυτό και δεν το έχω κάνει ποτέ 33 χρόνια τώρα» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, για να συμπληρώσει πως «ερχόμενος σκεφτόμουνα τι θα έλεγε, δεν τολμώ να πω ότι μπορεί και να μας βλέπει, αλλά αν ήταν τώρα εδώ έτσι σε κάποια γωνιά τι θα μας έλεγε; Είναι ένα υπέροχο έργο τέχνης αυτό, αλλά βεβαίως ήταν ένας άνθρωπος με σάρκα, με οστά, με αίμα, με ζεστασιά. Με αυτό το μισό χαμόγελο. Δεν του άρεσαν οι τιμές, τα μεγαλεία, καθόλου μα καθόλου. Δεν ήθελε, ούτε να γίνει πλατεία, ούτε να γίνει δρόμος, ούτε να γίνει άγαλμα. Μην σας πω ότι κάπου μέσα του μπορεί και λίγο να τα έβλεπε με μία απόσταση – ακόμα όμως και αν δεν το ομολογούσε, είμαι σίγουρος ότι την αποψινή βραδιά θα την χαιρόταν πάρα μα πάρα πολύ, διότι αγαπούσε το Θέρμο».

Ο Κώστας Μπακογιάννης έφερε στο προσκήνιο και παιδικές μνήμες, καθώς όπως είπε «το Θέρμο, στο σπίτι μας όταν μεγαλώναμε, είχε μυθικές διαστάσεις. Μεγαλύτερο από το Αγρίνιο. Μεγαλούπολη. Έτσι μιλούσε ο πατέρας μου για το Θέρμο και τον θυμάμαι να γελάει και να λάμπει ολόκληρος. Γιατί εδώ είχε βρει την ασφάλεια, γιατί ήταν μια δύσκολη εποχή, μια πονεμένη εποχή, μία ματωμένη εποχή και εδώ μία κοινότητα ανθρώπων άνοιξε την αγκαλιά της για εκείνον – και την άνοιξε σε μία περίοδο στη ζωή ενός αγοριού, στην εφηβεία, την περίοδο που διαμορφώνεις το χαρακτήρα, παίρνεις τις αποφάσεις που μπορεί και να οδηγούν την ζωή σου για πολλά χρόνια, είναι η περίοδος που κάνεις τις μεγάλες επιλογές και πολλές από αυτές τις έκανε εδώ, γιατί είχε πάντοτε ξέρετε ένα δέσιμο με τον τόπο του, τον τόπο μας».

Περιγράφοντας ο Κώστας Μπακογιάννης τα χαρακτηριστικά του πατέρα του προσδιόρισε την επιμονή του «…να κοιτάμε μπροστά, να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από την φθορά, να κάνουμε την υπέρβαση, την φυγή προς τα εμπρός. Θα μας έλεγε, ‘ξεχάστε τι έγινε πριν 33 χρόνια, πριν 33 μήνες, πριν 33 βδομάδες, πριν 33 μέρες’. Βαθιά μέσα του πίστευε στην πρόοδο και ήξερε ότι η διαφορά όπως έλεγε, ανάμεσα στην πρόοδο και στην συντήρηση, αποδεικνύεται πάντοτε στην πράξη…». Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε τον τρόπο με τον οποίο απευθυνόταν στους νέους, «που τους έλεγε να έχουν τα μυαλά τους ανοιχτά στο μέλλον» και ακόμη ότι «σε αυτό το μέλλον θα πρέπει να περπατήσουμε όλοι μαζί». Χαρακτηριστικά έκανε αναφορα σε δύο ξαδέλφια του παππού του, «που ο ένας βασανίστηκε, δολοφονήθηκε εδώ, λίγο έξω από το Αγρίνιο, και ο άλλος βασανίστηκε, δολοφονήθηκε στην Χελιδώνα πάνω στα δικά μας τα βουνά. Ο ένας από αριστερούς και ο άλλος από δεξιούς. Πολύ αίμα, πολύ αίμα φίλες και φίλοι, κύλησε στα δικά μας τα βουνά, γι’ αυτό και έβαλε σκοπό στη ζωή του να πετύχει την εθνική συμφιλίωση».

«Επειδή διαφωνούμε, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε. Είμαστε αντίπαλοι, δεν σημαίνει ότι είμαστε εχθροί» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων. «Η πολιτική αντιπαράθεση είναι αναγκαία και σκόπιμη, όμως πρέπει να υπερβαίνουμε τους εαυτούς μας, να υπερβαίνουμε κόμματα, παρατάξεις, ιδεολογίες, και να βρίσκουμε αυτά που μας φέρνουν πιο κοντά. Δεν είναι εύκολο στην πολιτική να χτίζεις, είναι πιο εύκολο να γκρεμίζεις…» συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπέδειξε ακόμα την σχέση πολιτικής και πολίτη για να πει πως «πολλές φορές παραλληλίζεται με ένα ανοιχτό τραύμα. Είναι σχέση δύσκολη. Αν διαβάσει κανείς τα sites, τις εφημερίδες, κυνισμός, δυσπιστία, καχυποψία, τοξικότητα, ένα τοξικό σύννεφο μας καλύπτει και όλοι μας αναζητάμε ήρωες, όλοι μας θέλουμε να γυρίσουμε στα παιδιά μας και να τους πούμε ότι ‘κοίτα: ήρωας δεν είναι μόνο αυτός που φοράει μία κόκκινη κάπα και πετάει στα έργα. Ήρωας δεν είναι μόνο αυτός που βλέπεις στην τηλεόραση. Υπάρχουν και ήρωες αναμεσά μας…» είπε κάνοντας μια γενικότερη αναφορά στα παιδιά της επαρχίας «που παρά τις δυσκολίες που βιώνουν οι οικογένειές τους, παρά τις οικονομικές κρίσεις, παρά την πανδημία, εξακολουθούν να ονειρεύονται. Αυτά τα παιδιά που εξακολουθούν να αγωνίζονται, να παλεύουν το καθένα ταγμένο στο δικό του στόχο, αυτά τα παιδιά φίλες και φίλοι είναι οι ήρωες του αύριο, είναι τα παιδιά από το Θέρμο που είναι οι ήρωες του αύριο, όπως ένα παιδί από την Βελωτά που ήταν ο ήρωας του χθες…».

Ο Αμερικανός πρέσβης, Τζορτζ Τσούνης, στο σύντομο χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη αναφορά, τόσο στην προσωπικότητα του Παύλου Μπακογιάννη, αλλά πολύ περισσότερο του Κώστα Μπακογιαννη και εξήρε το πρακτικό πνεύμα και την αγάπη του δεύτερου, για τις ρίζες και τον τόπο του. «Έχω γνωρίσει όλους τους αξιωματούχους του κράτους, αλλά ο Κώστας φροντίζει να σκέφτεται πρακτικά, τι μπορούμε να κάνουμε για την ανάπτυξη ενός τόπου. Δεν έχει ξεχάσει τις ρίζες του, αγαπάει την περιοχή. Μου έχει μάθει πολλά πράγματα της καρδιάς. Ανυπομονώ να δω πόσο ψηλά θα φτάσει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Εξαιρετική η παρουσίαση στο Ξυλόκαστρο,του βιβλίου της Σωτηρίας Δημοπούλου,*ΤΕΧΝΗ κ' ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΣΑ-ΔΙΑΧΡΟΝΙΕΣ*

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "ΣΩΤΗΡΙΑ A. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΣΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓ PAMMA"Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που στέκονται

Μια πραγματικά εξαιρετική βραδιά που τα περιελάμβανε όλα,λογοτεχνία , ιστορία, έρευνα,επιστημονικές τοποθετήσεις ,αλλά και πάντρεμα μουσικής ,τραγουδιού και χορού.
Όλα αυτά ,στη παρουσίαση του βιβλίου της Πολιτισμολογου , συγγραφέως, Σωτηρίας Δημοπούλου,*ΤΕΧΝΗ κ' ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΣΑ-ΔΙΑΧΡΟΝΙΕΣ*
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "POCOPHONE SHOT ON POCOPHONE F1 2022/8/21 21:30"Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και εσωτερικός χώρος
Εκλεκτοί ομιλητές μίλησαν για το βιβλίο που πραγματεύεται με εξαιρετική ικανότητα τους αρχαίους πίνακες των Πιτσών Κορινθίας και είναι προϊόν μελέτης