Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ευκαιρία κορυφής για Παναχαική . Τίτλοι τέλους για Κεραυνό Κερατέας!

Με εμβόλιμη (την 15η) αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα το πρωτάθλημα της Football League 2. Στο Νότιο όμιλο η Παναχαϊκή έχει ευκαιρία κορυφής στην Κρήτη, κόντρα στον Πλατανιά Χανίων, και θέλει μόνο τη νίκη για να πιάσει στην κορυφή του πίνακα την Ρόδο, που κέρδισε την Κυριακή με 2 – 0 τον Πανηλειακό.
Δύσκολο έργο και για την Κόρινθο που δοκιμάζεται στην πάντα δύσκολη υ έδρα του Ασπρόπυργου. Η «Μπάρτσα» του Νίκου Κουρμπανά πρόκειται να παραταχθεί στο δημοτικό στάδιο Ασπροπύργου χωρίς τους τιμωρημένους Ψυχογιόπουλο, Δημητριάδη και Μεϊμάρογλου , ενώ της αποστολής μετέχουν οι: 91. Δημαράκης, 99. Αρχοντάκης, 88. Καρνέσης, 3. Φίλης, 6. Σπυρόπουλος, 16. Γιαννούλης, 17. Στυλιανίδης, 33. Σεντεμέντες, 4. Παππάς Σπ., 15. Φραγκάκης, 7. Παππάς Χρ., 8. Μαντάς, 14. Μπιτσάκος, Μπένος, 21. Ζάρκος, 24. Παπαευθυμίου, 26. Νικολάου, 31. Παυλίδης, 20. Καφαντάρης
Ο Παναιγιάλειος μπορεί να παίζει στο γήπεδό του, αλλά μόνο εύκολο δεν είναι το ματς με τα Χανιά, αφού οι Κρητικοί "ψάχνουν" βαθμούς για να παραμείνουν μακριά από μπελάδες του υποβιβασμού.
Στην Κρήτη ο Ολυμπιακός Χερσονήσου φιλοξενεί τον ΠΑΟ Ρουφ, και στην Εύβοια ο Ηρακλής Ψαχνών τον Βύζαντα Μεγάρων.
Από εκεί και πέρα ο αγώνας Απόλλων Σμύρνης-Αγία Παρασκευή δεν θα διεξαχθεί, μετά την απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου για την ΠΑΕ Αγία Παρασκευή, (η «Σάντα» έχει δηλώσει παραίτηση από το πρωτάθλημα) κάτι που σημαίνει ότι η ομάδα της Ριζούπολης θα πάρει τη νίκη στα χαρτιά!
Εκτός Football League 2 αναμένεται να βγει και ο Κεραυνός Κερατέας. Η ομάδα της Ανατολικής Αττικής όπως γνωστοποίησε στην Αστυνομική Διεύθυνση Σαλαμίνας και στον Αίαντα Σαλαμίνας δεν πρόκειται να κατέβει στο απογευματινό παιχνίδι, ενώ χθες δεν έκανε προπόνηση! Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει έκτακτη συνέλευση για να οριστικοποιηθεί η αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα! Η ομάδα του Κεραυνού Κερατέας, που ταλαιπωρούνται από τεράστια οικονομικά προβλήματα, δεν είναι σε θέση να συμπληρώσουν καν ενδεκάδα και έτσι ο πρόεδρός τους, Νίκος Λιούμης, ειδοποίησε από χθες τη διοργανώτρια αρχή πως η ομάδα δεν θα παρουσιαστεί σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο της Σαλαμίνας. Μάλιστα, σε δηλώσεις του τόνισε πως περιμένει πλέον από τη ΓΣ του συλλόγου να επικυρώσει την αποχώρηση από το πρωτάθλημα: «Κάναμε μια τελευταία προσπάθεια τη Δευτέρα να κατέβει η ομάδα στο ματς με τη Σαλαμίνα και υπήρχαν μόλις 4 ποδοσφαιριστές διαθέσιμοι. Πλέον περιμένω από τη ΓΣ του Σαββάτου να υπογράψουν την αποχώρηση από το πρωτάθλημα. Σε διαφορετική περίπτωση ο σύλλογος δεν θα κατέβει σε τρία ματς και θα αποβληθεί ούτως ή άλλος». Παράλληλα, ο Νίκος Λιούμης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του συλλόγου: «Πολύ φοβάμαι ότι ο σύλλογος δεν θα είναι σε θέση να δηλώσει συμμετοχή ούτε στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής τη νέα σεζόν. Αν η δημοτική αρχή δεν σταθεί στο πλευρό μου, δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο. Κανείς στην Κερατέα δεν βάζει το χέρι στην τσέπη για τον Κεραυνό. Ολοι αδιαφορούν και περιμένουν να εμφανιστεί ο? Θεός να βάλει χρήματα στην ομάδα».
Πρέπει να σημειωθεί πως ο Κεραυνός Κερατέας είναι ο δεύτερος σύλλογος που προχωράει σε οικειοθελή αποχώρηση από τον 1ο όμιλο, τη στιγμή που στα όρια της διάλυσης βρίσκεται και η Ρόδος.
Τα ματς θα ξεκινήσουν στις 15:00, εκτός του αγώνα Παναιγιάλειος - Χανιά που θα αρχίσει στις 14:30:

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:
Α’ ΟΜΙΛΟΣ

Παναιγιάλειος - Χανιά
Ολυμπιακός Χερσονήσου - Ρουφ
Πλατανιάς - Παναχαϊκή
Ηρακλής Ψαχνών - Βύζας
Ασπρόπυργος - Κόρινθος
Αίας Σαλαμίνας - Κεραυνός Κερατέας
Απόλλων Σμύρνης - Αγία Παρασκευή ………..............3-0 α. α.
Ρόδος - Πανηλειακός …………………………………2-0