Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Ποιοι και πώς θα δουν αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις από το 2025 – Τα οφέλη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

 grafeio-ergasia 

«Από λίγα σε πολλούς» φαινομενικά αλλά, στην πράξη, πολλά περισσότερα από όσα φαίνονται, δίνει από τα τέλη του 2024 έως και το 2025 η κυβέρνηση. Τα οφέλη από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ακόμα εξειδικεύονται και δεν έχουν αποκαλυφθεί πλήρως. Ωστόσο αντιστοιχούν σε πάνω από 1,5 δισ. που θα δοθούν επιπλέον στους πολίτες, πέραν όσων γνώριζαν ότι θα λάβουν.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά για τους εργαζόμενους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Αθροιζόμενα, «μεταφράζονται» σε μισό ή έναν ή και περισσότερους μισθούς επιπλέον για πολλούς, μέσα στο 2025.

Για παράδειγμα:

ΗΠΑ: Διατηρεί το προβάδισμά της η Χάρις έναντι του Τραμπ - Θρίλερ με τις πολιτείες-κλειδιά, ξεκίνησε η μάχη των περιοδειών - Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

trump 

Σε μία ατέρμονη μάχη με τον χρόνο έχουν επιδοθεί οι μονομάχοι για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Κάμαλα Χάρις, τη στιγμή που το ενδιαφέρον μετατίθεται από το επεισόδιακο ντιμπέιτ στη μάχη για τις πολιτείες-κλειδιά.

Όπως φαίνεται - σύμφωνα με το Politico - η Χάρις έχει αναπτύξει διαφορετική στρατηγική σε σύγκριση με τον Τζο Μπάιντεν, κατευθυνόμενη όχι μόνο σε προπύργια των Δημοκρατικών όπως Μιλγουόκι, Ατλάντα και Φιλαδέλφεια, αλλά και σε μικρότερες πόλεις όπως Ω-Κλαιρ, Ουισκόνσιν και Σαβάννα.

Γερμανία: Έρευνες για «στημένα» σε 17 αγώνες ποδοσφαίρου

 μπλε κάρτα Super League 

Από τον Νοέμβριο του 2022 και έπειτα υπάρχουν υποψίες για στημένα 17 παιχνίδια ποδοσφαίρου που έλαβαν χώρα στη Γερμανία, με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγκληματολογικής Αστυνομίας (BKA), τις εγκληματολογικές υπηρεσίες διαφόρων κρατιδίων και τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) να έχουν ξεκινήσει σχετικές έρευνες.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτος ο Ανδρουλάκης, δεύτερη η Διαμαντοπούλου, τρίτος ο Δούκας

 Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρώτος ο Ανδρουλάκης, δεύτερη η Διαμαντοπούλου, τρίτος ο Δούκας 

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου. Στην έρευνα απεικονίζονται τρία από τα ευρήματα και οι απαντήσεις αυτών που δήλωσαν ότι σίγουρα θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του κινήματος.

Το αξίωμα του ή της νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου διεκδικούν (με αλφαβητική σειρά) οι Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Άννα Διαμαντοπούλου, Χάρης Δούκας και Μιχάλης Κατρίνης.

Η κακοκαιρία «Boris» έφερε ραγδαία πτώση θερμοκρασίας, βροχές και θυελλώδεις ανέμους – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

 Η κακοκαιρία «Boris» έφερε ραγδαία πτώση θερμοκρασίας, βροχές και θυελλώδεις ανέμους – Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες 

Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και πολύ ισχυρούς ανέμους φέρνει η κακοκαιρία «Boris» που χτυπά ήδη πολλές περιοχές της χώρας.

Αισθητή είναι από το Σάββατο (14.09.2024) η «βουτιά» της θερμοκρασίας, λόγω της κακοκαιρίας «Boris», η οποία θα συνεχιστεί και την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.

 

Σύμφωνα με το Meteo, την υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το Σάββατο, «άγγιξαν» τους 9 βαθμούς Κελσίου.

Εγκρίθηκαν τρεις αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για την Κόρινθο

 Εγκρίθηκαν τρεις αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί για την Κόρινθο 

Τις εγκρίσεις των τριών πρώτων προκηρύξεων, σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, παρέλαβε ο δήμος Κορινθίων, απ’ το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί αφορούν την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στα ” Καλάμια ”, την ανάδειξη του κέντρου της πόλης και την ανάπλαση των εισόδων της Κορίνθου.

Σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου πολεοδομίας Βασίλη Πανταζή, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τα ” Καλάμια ”, άμεσα. Μετά θα ακολουθήσουν οι άλλοι διαγωνισμοί, ,μέχρι και το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου.

Φωταγώγηση του κτηρίου της Βουλής με το σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου σε παιδιά και εφήβους

 

Αθήνα, 14 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του «Παγκόσμιου Μήνα Ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική ηλικία», το Μέγαρο της Βουλής των Ελλήνων φωταγωγήθηκε απόψε με τη «χρυσή κορδέλα» (Golden ribbon), σύμβολο της μάχης κατά του καρκίνου σε παιδιά και εφήβους. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υπολογίζεται ότι 400.000 παιδιά και έφηβοι ηλικίας 0-19 ετών διαγιγνώσκονται με κάποια μορφή καρκίνου ετησίως, ενώ στην Ελλάδα νοσούν κάθε χρόνο 350 παιδιά, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου ένα παιδί ημερησίως. Ο μήνας Σεπτέμβριος αποτελεί μια παγκόσμια εκστρατεία αφύπνισης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για έγκυρη διάγνωση και θεραπεία του καρκίνου κατά τη διάρκεια της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η πρωτοβουλία για την προβολή του κοινωνικού μηνύματος ανήκει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Καρκινάκι – Ενημέρωση για τον Καρκίνο στην Παιδική και Εφηβική ηλικία» σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «WinCancer».

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης