Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Μύρισε Μπαρούτ(ι)τσα στην Αρκαδία…

Οι εξελίξεις αλλά και το επιτελείο του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη τρέχουν…μετά την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τον υποψήφιο Αντιπεριφερειαρχη Αρκαδίας  Γιώργο Μπαρούτσα δήμαρχο Τρικολώνων και πρόεδρος της ΤΥΔΚΑ.

Η ανακοίνωση αυτή σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού και ηλεκτρονικού τύπου έγινε την Παρασκευή αργά το απόγευμα εν αγνοία του ίδιου του Πέτρου Τατούλη και τα σενάρια φούντωσαν όπως και ολόκληρος ο συνδυασμός της Αρκαδίας «Νεα Πελοπόννησος».

Ολόκληρο το βράδυ οι συσκέψεις διαδεχόταν η μια την άλλη και τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά για να εντοπιστούν τα εξής….

Πρώτον…γιατί δεν ενημερώθηκε ο Πέτρος Τατούλης για την ανακοίνωση αλλά και το όνομα….

Δεύτερον…Ποιος τελικά όπλισε την σκανδάλη και «έριξε» το όνομα Μπαρούτσα στην εκλογική μάχη….και

Τρίτον και πιο σπουδαίο τι θα κάνει στην Αρκαδία ο Πέτρος Τατουλης με έναν Αντιπεριφερειαρχη τον οποίο δεν τον ήθελε και δεν τον είχε καν στα πλάνα του από την αρχή και ενώ στο όνομα αυτό πολύ υποψήφιοι του συνδυασμού της Αρκαδίας αλλά και ψηφοφόροι είναι άκρος αντίθετοι…..????

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι τελευταίες ώρες πριν το κλείσιμο της διορίας για την κατάθεση του ψηφοδελτίου του συνδυασμού ο Πέτρος Τατούλης αγωνιά και ετοιμάζει μια απάντηση σε όλο αυτό την ώρα που ο Δ.Δράκος ήδη έχει κλείσει ψηφοδέλτιο εδώ και μέρες με ισχυρά ονόματα και είναι απλωμένο σε ολόκληρη την Πελοπόννησο κάνοντας έναν δυνατό προεκλογικό αγώνα.

Έπεται συνέχεια….

δημοσιευματα για το θεμα υπάρχουν και στο παρα κάτω link

http://www.arcadiaportal.gr/news/grafeio-tupou-tou-pasok-anakoinose-anamenontai-anakoinoseis-apo-ton-tatouli

Αυτή τη στιγμή στο Δερβένι

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


Στην αγορά της Τρίπολης και στα καταστήματα της πόλης περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου 16/10, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Κώστα Μανδρώνη και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.
Οι Δ. Δράκος και Κ. Μανδρώνης συνομίλησαν με έναν μεγάλο αριθμό πωλητών και παραγωγών, μέσα σε ένα θερμό και φιλικό κλίμα. Οι υποψήψιοι Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης άκουσαν με προσοχή τους έντονους προβληματισμούς των πωλητών και παραγωγών για τη μεγάλη οικονομική κρίση, η οποία πλήττει ολοένα και χειρότερα το βαλάντιο του μέσου καταναλωτή καιτον δικό τους τζίρο, ενώ συζήτησαν και για την φετινή παραγωγή. «Η κρίση θα μας βρει όλους να στέκουμε όρθιοι, δυνατοί και ενωμένοι, απέναντι σε κάθε αντιξοότητα» τόνισε αμέσως μετά τις επαφές του ο Δ. Δράκος και πρόσθεσε: «Μπορεί το κεντρικό κράτος να δεσμεύεται από την ολέθρια επιλογή της πολιτικής του ΔΝΤ και του Μνημονίου, αλλά εμείς ως Περιφέρεια θα σηκώσουμε το ανάστημά μας και θα απαιτήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δικές μας δυνάμεις και δυνατότητες, για να δώσουμε στην Πελοπόννησο διέξοδο Ανάπτυξης». « Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τα προϊόντα, έχουμε τις προϋποθέσεις και με ένα σωστό κεντρικό πλάνο για την παραγωγή και προώθηση των αγαθών μας, μπορούμε να πάμε πολύ ψηλά» κατέληξε ο Δ. Δράκος, επισημαίνοντας ότι οι προτάσεις του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ βρίσκονται ήδη αναρτημένες στην ιστοσελίδα (www.ddrakos.gr), ενώ ήδη βρίσκονται και καθόδον προς το τυπογραφείο.
Αμέσως μετά οι Δ. Δράκος και Κ. Μανδρώνης επισκέφθηκαν τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο. Η συζήτησή τους περιστράφηκε κυρίως γύρω από κοινωνικά ζητήματα και στη συμβολή της Εκκλησίας στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
Το απόγευμα της Παρασκευής 15/10 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο και υποψήφιους συμβούλους, περιόδευσαν στο δήμο Αυλώνος και συγκεκριμένα στα χωριά Κεφαλόβρυση, Πλατάνια, Σιδηρόκαστρο και Αυλώνας. Εκεί, ο Δ. Δράκος δεσμεύτηκε για την ενίσχυση του τοπικού οδικού δικτύου, καθώς και για την πλήρη υδροδότηση και άρδευση της ορεινής Μεσσηνίας, σε άμεση σειρά προτεραιότητας.
Την Κυριακή 17/10 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος θα βρίσκεται και πάλι στο Νομό Μεσσηνίας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Σωτήρη Παναγιωτόπουλο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ». Το πρόγραμμα αναλυτικά έχει ως εξής: 10.00 π.μ. Οιχαλία, 11.15 π.μ. Μερόπη, 12.00 μ.μ. Ζευγολατιό. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στις 6.30 το πρόγραμμα της περιοδείας περιλαμβάνει επίσκεψη στην πόλη των Φιλιατρών.

Βαρειά ήττα στη Νεμέα η Λυκοποριά

Βαρειά ήττα με σκορ 5 - 0 υπέστη η Λυκοποριά εκτός έδρας από τον Παννεμεατικό στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β2’ Κατηγορίας Κορινθίας. Η ομάδα της Δυτικής Κορινθίας αγωνιζόταν με σημαντικές απουσίες.
Αλλά αποτελέσματα:
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2 - 2
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ 3 - 2
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 1 - 1

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ( 3 – 1 τον Σαρωνικό Γαλατακίου)

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ( 3 – 1 τον Σαρωνικό Γαλατακίου
Το πρώτο του «τρίποντο» στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας, πήρε ο Αστέρας Δερβενίου καθώς στο Ξυλόκαστρο επικράτησε με 3 -1 του Σαρωνικού Γαλατακίου, ενώ στο Σολομό ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου και ο Πανευρωστινιακός μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς (1 – 1). Κατά τα άλλα οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Ελλάδα Βέλου , συνέχισαν την αήττητη επέλασή τους για 4η σερί φορά καθώς νίκησαν εκτός έδρας , με 1 – 0 τους Αγίους Θεοδώρους στο Σοφικό, ο πρώτος και με 2 – 1 τον Ισθμιακό στον Συνικοισμό , η ομάδα του Βέλου. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται αύριο Κυριακή με τις αναμετρήσεις της Δαφνης Εξαμιλίων με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου , στην Αρχαία Κόρινθο και του Αετού Κρυονερίου με τον Ηρακλή Λεχαίου στο γήπεδο Ξυλοκάστρου.. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Τετάρτη με τον αγώνα του Ολυμπιακού Λουτρακίου με τον ΠΑΣ Κλένια.

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 3 - 1
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ 0 - 1
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 1 - 1
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 4 - 1
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 1 - 2



Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ 4 10 – 0 12
2 ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ 4 9 - 2 12
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ 3 9 - 6 7
4 ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. 3 8 - 4 6
5 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ 4 4 - 4 5
6 ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ 3 5 - 3 4
7 ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. 3 4 - 4 4
8 ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ 3 4 - 4 4
9 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ 4 5 - 6 4
10 ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ 4 1 - 2 4
11 ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ 4 6 - 8 4
12 ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ 4 4 - 9 4
13 ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 3 3 - 5 3
14 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 4 4 - 8 3
15 ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 4 3 - 9 3
16 ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ 4 2 - 7 2

Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης αύριο στα χωριά της Τεγέας

Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης και υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» θα περιοδεύσουν αύριο Κυριακή 17/10 σε Δ. Δ. του δήμου Τεγέας. Συγκεκριμένα η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. από το Δ.Δ. Τζίβα και θα συνεχιστεί σε Δεμίρι, Στρίγγου, Βουνό, Κάνδαλο, Καμάρι, Κερασίτσα, Αλέα, Στάδιο, Ρίζες, Εύανδρο, Παλλάντιο και Θάνα.

Θρήνος στο Δερβένι , υπέκυψε στα τραύματα του ο 19χρονος άλλοτε ποδοσφαιριστής του Αστέρα , Γιάννης Σαμπατάκος


Πάγωσε το Δερβένι , στο άκούσμα , ότι ο 19χρονος , φοιτητής και άλλοτε ποδοσφαιριστής του Αστέρα Δερβενίου , Γιάννης Σαμπατάκος ,υπέκυψε στα τραυματά του , στην ενταντικη νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν , μετά από τροχαίο κόντα στο Δερβένι πριν  περίπου τρεις εβδομάδες.

Σημαντική μουσική βραδιά απόψε Σάββατο στο Δερβένι (Canto General Μίκη Θεοδωράκη)


Ο Δήμος Ευρωστίνης και το Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Δερβενίουπαρουσιάζουν την SING AKADEMIE NIEDERSACHSEN στο διεθνούς φήμης έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη Canto General
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο Δερβενίου στις 20.30 μ.μΜέγας χορηγός της εκδήλωσης η CLUB HOTEL CASINO LOUTRAKI.
Είναι μια συναυλία που οι φίλοι του είδους δεν πρέπει να χάσουν με τίποτα ,αφού σπάνια έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενούνται στο τόπο μας τέτοιου υψηλού επιπέδου μουσικές εκδηλώσεις

Βροχερός ο καιρός στο Δερβένι το Σαββατοκύριακο , Ισχυρή βροχή την Δευτέρα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο προβλέπονται για σήμερα Σάββατο. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
ΔΕΡΒΕΝΙ
Αυξημένη συννεφιά θα επικρατήσει στο Δερβένι , με πιθανή βροχή άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενισχυμένοι βαθμιαία στα πελάγη τοπικά στα 6 μποφόρ, με θερμοκρασία από 16 ως 23 βαθμούς CΒροχερός αναμένεται να είναι ο καιρός και την άλλη Εβδομάδα με συνεφια και ισχυρή βροχή ιδίως την Δευτέρα. Ο βροχερός καιρός θα διατηρηθεί έως την Τετάρτη , οπότε τα φαινόμενα θα εκλείψουν καθώς ο καιρός θα βελτιωθει . Η θερμοκρασία θα παραμεινη αμετάβλητη. Ο ίδιος περίπου καιρός και για το Σαραντάπηχο με την θερμοκρασία να κυμενεται μεταξύ 7 και14 βαθμών C

Έτοιμο το Γήπεδο του Δερβενίου


Σε λίγες ημέρες και μετά από το αμέριστο ενδιαφέρον του φίλαθλου Νομάρχη και υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας με τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» του Δημήτρη Δράκου , κ. Νίκου Ταγαρά , παραδίδεται το ποδοσφαιρικό γήπεδο Δερβενίου έτοιμο προς χρήση από τις ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής ( Αστέρας Δερβενίου και Πανευρωστινιακός) . Στο γήπεδο έγιναν έργα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών όπου τοποθετήθηκε συνθετικός χλοοτάπητας, σύστημα διαβροχής και εγκαταστάσεις ηλεκτροφωτισμού. Το έργο προϋπολογισμού 500.000€ ,που ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2010 έγινε με χρηματοδότηση του Νομαρχιακού Προγράμματος και δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο 2009,

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ - Διαδημοτική Σύμβαση για τον Βιολογικό με τις υπογραφές των Δημάρχων Αιγίου-Ακράτας-Συμπολιτείας

Το προοίμιο του σχεδίου «Καλλικράτης» στην Αιγιάλεια ήταν η διαδημοτική συνεργασία μεταξύ όλων των Δήμων της περιοχής που έφερε σημαντικά αποτελέσματα μέχρι σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Διαδημοτικής Σύμβασης που υπέγραψαν οι δήμαρχοι Αιγίου, Ακράτας και Συμπολιτείας για το έργο: «Συμπληρωματικές εργασίες προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων Δήμων Αιγιάλειας στο Βιολογικό Καθαρισμό Αιγίου». Το έργο αφορά συμπληρωματικές εργασίες για την επέκταση – αναβάθμιση της υφιστάμενης μονάδας προεπεξεργασίας βοθρολυμάτων καθώς και μια σειρά παρεμβάσεων σε τμήμα του εξοπλισμού του Βιολογικού, ώστε τόσο η μονάδα υποδοχής και επεξεργασίας όσο και ο Βιολογικός να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες επεξεργασίας βοθρολυμάτων. Τα οφέλη από την υλοποίηση του έργου είναι πολλαπλά: η αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών, η αναβάθμιση και προστασία του Βιολογικού Καθαρισμού, η ομαλή λειτουργία του κυρίως έργου επεξεργασίας λυμάτων, η μείωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων και η αναβάθμιση του περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής. Με το συμφωνητικό που συνυπέγραψαν οι τρεις Δήμαρχοι, ορίζεται ως κύριος του έργου ο Δήμος Αιγίου και η Δ.Ε.Υ.Α. Αιγίου ως φορέας υλοποίησης και αναλαμβάνει να δημοπρατήσει και να επιβλέψει την καλή εκτέλεση του έργου. Το έργο θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Αιγίου.
Επιτροπή παρακολούθησης από τους τρεις Δημάρχους
Για την παρακολούθηση του αντικειμένου της σύμβασης και την εφαρμογή των όρων και προϋποθέσεων, τα συμβαλλόμενα μέρη όρισαν επιτροπή που αποτελείται: από τον Δήμαρχο Αιγίου Απόστολο Καραφωτιά, τον Δήμαρχο Ακράτας Πάνο Μελή και τον Δήμαρχο Συμπολιτείας Δημήτρη Καλογερόπουλο. Η σχετική προγραμματική σύμβαση συνεργασίας θα υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αιγίου και της Δ.Ε.Υ.Α. Αιγίου. Πρόκειται για ακόμα ένα σημαντικό έργο που θα λειτουργήσει παράλληλα με το ενιαίο Αποχετευτικό δίκτυο Αιγιάλειας, κύριος του έργου είναι ο Σύνδεσμος Αποχέτευσης Συμπολιτείας - Ερινεού, με εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, θα θωρακίσει την μελλοντική λειτουργία του κοινού αποχετευτικού παραλιακών οικισμών και θα δώσει ακόμα περισσότερες προοπτικές για την επίλυση βασικών υποδομών στον νέο Δήμο της Αιγιάλειας.
 ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

O Φενεάτης αγρότης στα όρια των αντοχών του


Γράφει ο Γιάννης Λαλιώτης
Ο Αγρότης έχει φτάσει στα όρια των αντοχών του. Τελείωσαν τα ψέματα, τελειώσανε τα προσχήματα και η αλήθεια πλέον για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει , είναι ορατή « δια γυμνού οφθαλμού». Οι μπακάληδες στα χωριά του Φενεού ανοίξανε – μετά από χρόνια- τα μπακαλοδεύτερα και ο αγροτικός κόσμος ψωνίζει ξανά βερεσέ. Βερεσέδια που δεν γνωρίζει ο κάθε αγρότης αν και πότε θα μπορέσει να τα ξεχρεώσει.
Ότι μπορεί να κόψει το κόβει. Δεν είχε ποτέ άλλωστε περιττά έξοδα, ένα τσιγάρο και ένας καφές είναι «η πολυτέλεια» που επιτρέπει στον εαυτό του.
Ωστόσο ο αγρότης έχει αξιοπρέπεια. Δεν σκύβει το κεφάλι, αλλά πόσο μπορεί να αντέξει ακόμα;
Ζει και επιβιώνει με τα στοιχειώδη, δουλεύει σκληρά και περιμένει να ξημερώσει και γιαυτόν μια καλύτερη μέρα, αλλά πάντα αυτή η μέρα απομακρύνεται, πάντα κάποιοι άλλοι πλουτίζουν με τον κόπο του και με τον ιδρώτα του, πάντα κάποιοι άλλοι του παίρνουν την μπουκιά από το στόμα.
Και αυτός πασχίζει πάλι να κάνει μια νέα αρχή και πάντα στο τέλος απογοητεύεται, πικραίνεται και αγανακτεί.
Διαρκώς αυξάνεται το κόστος παραγωγής , διαρκώς μειώνεται το αγροτικό εισόδημα.
Νιώθει, αντιλαμβάνεται την αδικία που γίνεται σε βάρος του, καταλαβαίνει την κοροϊδία αλλά δεν μπορεί να αντιδράσει. Αισθάνεται ότι τον έχουν στριμώξει στην γωνία χωρίς να έχει τα μέσα, την δύναμη να παλέψει.
Έτσι αισθάνεται αλλά δεν είναι έτσι. Οι αγρότες έχουν τεράστια δύναμη, αγροτιά είναι η μισή Ελλάδα. Οι αγρότες είναι ένα τεράστιο θεριό που βρίσκεται σε λήθαργο. Γιαυτό και οι κυβερνήσεις τους προσπερνούν και τους αντιμετωπίζουν εύκολα χωρίς να συναντούν αντίσταση και αντίδραση.
Θα έρθει όμως και η ώρα του αγρότη, το καζάνι σιγοβράζει, αλίμονο σε όποιον δεν το αντιλαμβάνεται, αλίμονο σε όποιον δεν τον υπολογίζει…
Για τον αγρότη ο κόμπος έφτασε στο λαιμό. Οι υποχρεώσεις τον έπνιξαν. Ας σταματήσουν να τους φέρονται σαν να είναι υπομονετικό υποζύγιο.
Είναι άνθρωπος και δικαιούται να ζήσει ανθρώπινα με το κεφάλι ψηλά, για να ξαναγυρίσει το χαμόγελο στα πικραμένα του χείλη, για να ξαλαφρώσει λίγο η μαυρισμένη του ψυχή.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΕΣΙΝΟ-ΦΕΝΕΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ