Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Δώρο... από τη Βοστώνη στη "Μπάρτσα" . Ο 36χρονος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Πάνος Μπεθάνης ανέλαβε την πλήρη χρηματοδότηση της ομάδας

Το είπε και το έκανε! Ο 36χρονος Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Παναγιώτης Μπεθάνης από την Βοστόνη της Αμερικής , με μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας της Κορίθου μέσω του www.korinthosfans.gr , στις 27 Μαρτίου 2011 γνωστοποιούσε τις προθέσεις του όπως αναλάβει την πλήρη χρηματοδότηση της ομάδας..
Στο μήνυμά του εκείνο ο Μπεθάνης αναφεραι τα εξής:
"Καλησπέρα σε όλους, είπα να περιμένω μέχρι το καλοκαίρι και μετά να βγώ μπροστά αλλά δέν μου αρέσουν οι τελευταίες εξελίξεις στο forum και θα μιλήσω τώρα. Λέγομαι Πάνος Μπεθάνης είμαι επιχειρηματίας και μένω στην Βοστώνη, και θα αναλάβω πλήρη χρηματοδότηση της ομάδας το καλοκαίρι. Παρακαλώ σε όλους τους φιλάθλους λίγο υπομονή θα βγεί ειδική ανακοίνωση τον Απρίλιο. Θα χαρώ να σας γνωρίσω όλους, θα χρειαστούμε όλων την βοήθεια για να δημιουργήσουμε βάσης πρωταγωνίστριας ομάδας."

Tώρα η πρόθεση του Παναγιώτη Μπεθάνη έγινε πραγματικότητα. Όπως γνωστοποίησε θα στηρίξει οικονομικά και ηθικά τον σύλλογο σε όποια κατηγορία θα αγωνίζεται.
Μέ επίσημη ανακοίνωση η ΠΑΕ ΠΑΣ Κόρινθος επισημαίνει το γεγονός και κάνει γνωστό ότι:

«1) Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της μετατροπής της ομάδας σε ΠΑΕ, Μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ είναι από σήμερα ο επιχειρηματίας κος Πάνος Μπεθάνης που δραστηριοποιείται στην Βοστόνη των Η.Π.Α. Σε δηλώσεις του ο κος Μπεθάνης είπε ότι από σήμερα θα στηρίξει οικονομικά και ηθικά την ΠΑΕ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται, με σκοπό την δημιουργία μιας ομάδας αντάξιας της ιστορίας και της διαδρομής της στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
2)Την Δευτέρα 01/08/2011 και ώρα 18:00 αρχίζει η προετοιμασία της ομάδας στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου.
3) Στο Δ.Σ. του συλλόγου προστέθηκε ο κος Δ. Καρακωστανττής, ο οποίος θα πάρει θέση στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας».



Ποιός είναι ο  Παναγιώτης Μπεθάνης:
O Παναγιώτης Μπεθάνης  δραστηριοποιείται στην Βοστόνη . Είναι
διευθύνων σύμβουλος της nSphere,
είναι υπεύθυνος για το στρατηγικό όραμα της οργάνωσης και Μ & Α. Πριν από την nSphere, ο Μπεθάνης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος της Αλληλεπίδρασης Media Group. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Alkemy Ltd, μια πράσινη εταιρία τεχνολογίας με πολλαπλά διπλώματα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας σχεδιασμένη για να παρέχει το μεγαλύτερο αστικό στον κόσμο. Είναι επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο για γνωμοδότηση, μια εταιρεία ερευνών αγοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.
Ο Μπεθάνης είναι πτυχιούχος του Brandeis University, Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και ζεί εκεί απ' την ηλικία των 16 ετών. Επισκέπτεται την Ελλάδα αρκετές φορές το χρόνο και του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Απονεμήθηκε πρόσφατα το διάσημο Top 40 κάτω των 40 ετών τον τίτλο από την Επιχειρηματική Εφημερίδα της Βοστώνης για τις προσπάθειές του.

Συνεχίζεται η απεργία των ιδιοκτητών ταξί

Παρά την εκπεφρασμένη εκατέρωθεν διάθεση για εξεύρεση λύσης, δεν κατέστη τελικά δυνατόν να βρεθούν σημεία προσέγγισης στη διάρκεια της μαραθώνιας συνάντησης, που διήρκεσε για περισσότερο από διόμιση ώρες, του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, και αντιπροσωπείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και Αγοραίων.

Μετά τη συνάντηση, τα μέλη της αντιπροσωπείας είχαν σύσκεψη σε αίθουσα του υπουργείου, που κράτησε ώρα και πλέον. Μετά το πέρας της ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε: «Προσήλθαμε σήμερα στη συνάντηση με διάθεση καλής θέλησης για την εξεύρεση λύσης στη βάση του κεντρικού άξονα, που έχει ανακοινωθεί από την Ομοσπονδία σε ό,τι αφορά την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί».

Πρόσθεσε πως: «Ο υπουργός, από την πλευρά του, έδειξε καλή διάθεση, χωρίς όμως να δεσμευθεί για οποιαδήποτε από τις προτάσεις μας, ενώ πρότεινε ένα χρονικό όριο διαλόγου ενός μηνός, ώσπου ο ίδιος να καταθέσει τις προτάσεις του, διάστημα το οποίο, κατά την Ομοσπονδία, είναι μεγάλο».

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ ανακοίνωσε ότι στη συνάντηση η ομοσπονδία πρότεινε συγκεκριμένα πράγματα και ειδικότερα:

-Να υπάρξει πληθυσμιακή αναλογία στην έκδοση των αδειών, όπως ισχύει σε όλη την Ευρώπη.

-Να διατηρηθούν οι έδρες των ταξί στην Περιφέρεια.

-Να μην παραχωρηθεί έργο σε άλλους φορείς.

-Να σταματήσει η πολιτεία να μιλάει για «μαύρο χρήμα» στις μεταβιβάσεις των αδειών.

«Έως ότου πάρουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, η απεργία συνεχίζεται», είπε ο κ. Λυμπερόπουλος και απηύθυνε έκκληση στους συναδέλφους του να αποφεύγουν τα έκτροπα, καθώς «ο κλάδος θα συνεχίσει την κινητοποίηση μέχρι τέλους».

Τα λευκά μάρμαρα του Παρθενώνα ήταν χρωματιστά

Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τα πολύχρωμα αριστουργήματα των αρχαίων Ελλήνων
Το πόσο υπέροχα ήταν ζωγραφισμένη κάποτε η Ελληνική αρχιτεκτονική το μαρτυρεί ο Πλάτων. Οι επιγραφές επίσης μαρτυρούν ότι η πολύχρωμη ζωγραφική ήταν πολύτιμη όσο και η εργασία του γλύπτη. Παρ' όλα αυτά τα χρώματα δεν επέζησαν στις χιλιετίες.

Μόνον κάποια ίχνη τους σώζονται στους πόρους του μαρμάρμου. Η ταινία μας οδηγεί στους φημισμένους ιστορικούς χώρους της Ελλάδας: από τη Σάμο, στο φημισμένο νεκροταφείο της Αθήνας, στην Ακρόπολη, στους Δελφούς, στην Αίγινα. Οι αναλύσεις των καταλοίπων χρώματος βοηθούν, πέρα απο την ανασύνθεση του αρχαίου χρωματισμού, και στο να γνωρίσουμε την αρχαία σημασία εκπληκτικών έργων τέχνης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

πηγή: περιοδικό Αρχαιολογία
newsbeast.gr

Χορεύει με τον Εγκέλαδο η Πάτρα - 4 Ρίχτερ και πολλοί μετασεισμοί- Ανάστατοι οι κάτοικοι

Οι σεισμοί γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί λόγω του μικρού εστιακού τους βάθους


Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση ισχύος 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:52 το βράδυ στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Ρίου. Το επίκεντρο του σεισμού ορίζεται στα 4χλμ. δυτικά του Ρίου, ενώ το εστιακό του βάθος στα 10 χλμ.
Ο σεισμός ακολούθησε την δόνηση των 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που αναστάτωσε στις 22.12 το βράδυ, την Πάτρα, η οποία τα τελευταία 24ωρα (σχεδόν επί μία εβδομάδα) δονείται από τις συνεχείς επισκέψεις του Εγκέλαδου, γεγονός που σπέρνει τον τρόμο στους κατοίκους της. Η δόνηση είχε επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο, 2 χλμ δυτικά του Ρίου στην Πάτρα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου, την περιοχή του Ρίου, ενώ την ακολούθησε μετασεισμός που έγινε επίσης αισθητός.
Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 7 χλμ βόρεια της Πάτρας και 2 χλμ δυτικά του Ρίο, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.
Υπενθυμίζεται ότι σεισμική δόνηση εντάσεως 2,9 Ρίχτερ σημειώθηκε και στις 18:09 σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή λόγω του μικρού της εστιακού βάθους, των δέκα χιλιομέτρων.
Το επίκεντρο του σεισμού του απογεύματος εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή Ρίου – Αντιρρίου και συγκεκριμένα 9 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πάτρας, ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά του Ρίου και 10 χιλιόμετρα από τη Ναύπακτο.
Η σεισμική ακολουθία συνεχίστηκε και στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, στις 03:26:53 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρο εντοπίζεται 12 χλμ βορειοδυτικά της Πάτρας, 11 χλμ νοτιοδυτικά της Ναυπάκτου και 5 χλμ βορειοδυτικά του Αντιρρίου.Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ.
Επίσης, στις 2.05 σημειώθηκε άλλη μια δόνηση, μεγέθους 2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.Το επίκεντρο ήταν 45 χλμ Νότια της Πάτρας, 46 χλμ Νότια του Αιγίου και 11 χλμ βορειοδυτικά της Δάφνης. Το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.
Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται συγκρατημένα καθησυχαστικοί, λέγοντας πως παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου αυτά τα 24ωρα, πριν μπορέσουν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

thebest.gr