Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

ΔΙΣ: Οι σκληροπυρηνικοί, οι μετριοπαθείς και οι προοδευτικοί

ΔΙΣ: Οι σκληροπυρηνικοί οι μετριοπαθείς και οι προοδευτικοί 

Κάποιοι ιεράρχες θεωρούνται «παραδοσιακοί» και μετριοπαθείς, άλλοι «προοδευτικοί», ενώ ορισμένοι ιδιαίτερα «δυναμικοί».

Ολες τις «τάσεις» περιλαμβάνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος (ΔΙΣ) που συνεδρίασε χθες με τη νέα της σύνθεση στη Μονή

Κορονοϊός: Προτεραιότητα σε ηλικιωμένους, ασθενείς και έγκυες για τα νέα εμβόλια συνιστούν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες

 Κορονοϊός: Προτεραιότητα σε ηλικιωμένους, ασθενείς και έγκυες για τα νέα εμβόλια συνιστούν οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες 

Οι ευρωπαϊκές υγειονομικές υπηρεσίες συνέστησαν να δοθεί προτεραιότητα στους ηλικιωμένους και στα άτομα που κινδυνεύουν με σοβαρή Covid-19 όταν θα χορηγηθούν τα νέα, προσαρμοσμένα εμβόλια για την παραλλαγή Όμικρον.

Οι έγκυες και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα πρέπει επίσης να έχουν προτεραιότητα, σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) και του Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

Ο ΕΜΑ ενέκρινε την περασμένη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το Ράλλυ Ακρόπολις: «Στην Ελλάδα χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού»

mitsotakis_ypourgiko_300822_mk 

"Τις επόμενες μέρες, στην Ελλάδα χτυπά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε έναν από τους πιο αγαπημένους και απαιτητικούς αγώνες, για οδηγούς και θεατές" ανέφερε σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο "Ράλλυ Ακρόπολις" που ξεκινά την Πέμπτη. Να σημειωθεί πως-όπως επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης- το "Ράλλυ Ακρόπολις" είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά στο επίσημο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC).

Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα στην ανάρτηση του:

"Το «Ράλλυ των Θεών», το @acropolisrally, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα του @OfficialWRC. Τις επόμενες μέρες, στην Ελλάδα χτυπά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε έναν από τους πιο αγαπημένους και απαιτητικούς αγώνες, για οδηγούς και θεατές. #AcropolisRally #WRC".

 

Αποδοχή παραίτησης και με την ύψιστη διάκριση για τη Μητροπολίτη Ηλείας

   

Δεκτή έγινε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η παραίτηση του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού, που αποχωρεί μετά από 41 έτη ποιμαντορίας στην περιοχή.

Μάλιστα αποφασίστηκε να  του απονεμηθεί ο Χρυσός Σταυρός του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου, που αποτελεί την ύψιστη τιμητική διάκριση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος σε προσεχή Συνεδρία της.

Μεσσηνία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την απόφαση Γεωργαντά για το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτα – Αύριο Τετάρτη σύσκεψη φορέων

  

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο μετά την αιφνίδια απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να επανεφέρει ουσιαστικά την απόφαση Αποστόλου για την ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

Θυμίζουμε πως με ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς εκτίμησε πως η προ μηνών απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που είχε δικαιώσει την πλευρά τη Μεσσηνίας, είχε νομικά κενά και είναι μη νομίμως αιτιολογημένη.

Την απογοήτευση και αγανάκτησή του για την απόφαση Γεωργαντά να καταχωρίσει στον εθνικό και ευρωπαϊκό κατάλογο ποικιλιών την

Τρομακτική πρόβλεψη της Goldman Sachs: Αύξηση 2 τρισ. ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος στην Ευρώπη έως το 2023

 Τρομακτική πρόβλεψη της Goldman Sachs: Αύξηση 2 τρισ. ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος στην Ευρώπη έως το 2023

Οι λογαριασμοί ενέργειας για τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά θα αυξηθούν κατά 2 τρισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2023 σύμφωνα με αναλυτές της Goldman Sachs που κάνουν λόγο για ανάγκη κρατικής παρέμβασης.

Στο αποκορύφωμά τους, οι λογαριασμοί ενέργειας θα αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ευρώπης, έγραψαν οι

Από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ έως την Λιζ Τρας: Ποιοι είναι οι 15 πρωθυπουργοί που «έζησε» ως τώρα η βασίλισσα Ελισάβετ


 Από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ έως την Λιζ Τρας: Ποιοι είναι οι 15 πρωθυπουργοί που «έζησε» ως τώρα η βασίλισσα Ελισάβετ 

Μάργκαρετ Θάτσερ, Τερέζα Μέι και (εσχάτως) Λιζ Τρας: Τρεις γυναίκες πρωθυπουργοί της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίες διορίστηκαν στο αξίωμα από την μακροβιότερη και, επίσης γυναίκα μονάρχη της χώρας, βασίλισσα Ελισάβετ. Στην 70ετή έως τώρα θητεία της στον θρόνο, η Ελισάβετ είχε εξάλλου την ευκαιρία να καλωσορίσει στον πρωθυπουργικό θώκο 14 πολιτικούς, με πρώτον απ' όλους τον Άντονι Ίντεν, το 1955.

Η βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο το 1952 και σε ηλικία 25 ετών, έπειτα από τον θάνατο του πατέρα της, βασιλέως Γεωργίου του Έκτου. Εκείνη την περίοδο, πρωθυπουργός της Αγγλίας ήταν ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος μάλιστα πιστεύεται πως παραμένει, μέχρι και σήμερα, ο αγαπημένος πρωθυπουργός της βασίλισσας. 

Ελλάδα – Ουκρανία 99-79: Αήττητη… «πολεμική μηχανή»!

 Ελλάδα – Ουκρανία 99-79: Αήττητη… «πολεμική μηχανή»! (highlights) 

Η Εθνική ομάδα κέρδισε με 99-79 την Ουκρανία για την 4η αγωνιστική του Eurobasket και πάει πλέον πρώτη στο Βερολίνο για τη φάση των «16». Ρεκόρ με 41 πόντους ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καταλυτικοί στο β' μέρος οι Καλάθης, Παπαγιάννης, Ντόρσεϊ.

Η Εθνική ομάδα τα… βρήκε δύσκολα για ένα ημίχρονο από την Ουκρανία, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε και επικράτησε με 99-79 και είναι πλέον μοναδική αήττητη στον Γ’ Όμιλο του Eurobasket.

Σεισμός στη Βοιωτία – Επίκεντρο η Τανάγρα

 Σεισμός στη Βοιωτία – Επίκεντρο η Τανάγρα

Σεισμός σημειώθηκε 18′ λεπτά πριν τις 9 το βράδυ της Τρίτης (06.09.2022) στη Βοιωτία. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην Ασωπία του Δήμου Τανάγρας.

Ο σεισμός στη Βοιωτία έχει μέγεθος 3,2 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρίσκεται στα 3 χιλιόμετρα δυτικά – βορειοδυτικά της Ασωπίας του Δήμου Τανάγρας.  Μόλις στα 5 χλμ. είναι το εστιακό βάθος, δηλαδή πρόκειται για επιφανειακή δόνηση. Δεν υπάρχουν αναφορές για τυχόν υλικές ζημιές.

 


Κτηματολόγιο: Παράταση υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων και κατάθεσης αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος για περιοχές τ. Δήμου Ευρωστίνης και Ξυλοκάστρουτης Περιφεριακής Ενότητας Κορινθίας

195/6/25.08.2022 Έκδοση απόφασης περί παράτασης των προθεσμιών για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων και για την κατάθεση αιτήσεων διόρθωσης πρ

 195/6/25.08.2022 Έκδοση απόφασης περί παράτασης των προθεσμιών για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων και για την κατάθεση αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος, για τις περιοχές της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στους προκαποδιστριακούς Δήμους Ευρωστίνης (πρώην κοινότητες Δερβενίου, Ευρωστίνη Ροζενών, Χελυδορέου, Λυγιάς, Στομίου, Σαρανταπήχου) και Ξυλοκάστρου και στις Κοινότητες Γελιανιτίκων, Καμαρίου, Καρυάς, Κάτω Λουτρού, Λυκοποριάς, Μελισσίου, Πιτσών και Συκέας της Περιφεριακής Ενότητας Κορινθίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Παροχή Υποστηρικτικών Υπηρεσιών» και κωδικό KT1-08

Δημοσιεύθηκε στις : [ 06-09-2022 ]
Κατηγορία: Κτηματολόγιο
Αφορά : Κτηματολόγιο: Παράταση υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων και κατάθεσης αιτήσεων διόρθωσης προδήλου σφάλματος για περιοχές της Περιφεριακής Ενότητας Κορινθίας


Αριθμ. 195/6/25.08.2022

Σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ στη Βυτίνα – Αισθητή στην Τρίπολη

  

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 11 χλμ νότια της Βυτίνας, στις 5:44 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε εστιακό βάθος 9,7 χλμ και έγινε αισθητή και στην Τρίπολη.

Το Σάββατο 10/9 -17:00 στο ΔΑΚ Κορίνθου το SUPER CUP Κορινθίας ανάμεσα στον πρωταθλητή Τενεάτη Αθικίων και τον κυπελλουχο Πανκαμαριακό

 

SUPER CUP Ε.Π.Σ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 

Στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου το Σάββατο 10.9.2022 και ώρα 17.00 θα πραγματοποιηθεί αγώνας SUPER CUP μεταξύ της πρωταθλήτριας ομάδος 21-22  ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ και της Κυπελλούχου ομάδος  21-22 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ

Η είσοδος για τους φιλάθλους του Νομού μας είναι ελεύθερη.

 

Μονοδρομήσεις στο Ξυλόκαστρο

 

Εθνικής Αντιστάσεως

 

Ιάσονος 

Σύμφωνα με τις αρ. 54/2022 και αρ. 55/2022 αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής μονοδρομούνται στο Ξυλόκαστρο οι εξής δρόμοι: 

1. Η οδός Εθνικής Αντίστασης από την οδό Νοταρά με κατεύθυνση την ΠΕΟ. 
2. Η οδός Ιάσονος από την οδό Αριστοναυτών με κατεύθυνση την οδό Βερβερίδη. Η οδός Ιάσονος θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης για το υπόλοιπο τμήμα της από την ΠΕΟ ως την οδό Βερβερίδη.

ΔΕΗ ενεργώ για το περιβάλλον: Αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών Αρχαίας Ολυμπίας

ΔΕΗ ενεργώ για το περιβάλλον: Αποκατάσταση πυρόπληκτων περιοχών Αρχαίας Ολυμπίας 

Το 2021, η Ολυμπία όπως την ξέραμε, δυστυχώς άλλαξε όψη. Ο τόπος όπου ακόμα ζει το πνεύμα των Ολυμπιακών αγώνων και της συμφιλίωσης των λαών, ήρθε αντιμέτωπος με την καταστροφή. Χιλιάδες ελαιόδεντρα, αναπόσπαστα κομμάτια του ιερού αυτού τόπου, χάθηκαν.

Η ΔΕΗ στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «ΔΕΗ ενεργώ για το περιβάλλον» και σε συνεργασία με το μη

Φωτιά στα Κύθηρα: Ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις

 Φωτιά στα Κύθηρα: Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά  Ενισχύονται οι δυνάμεις μάχη με τους ανέμους 

Η πυροσβεστικής υπηρεσία και ο δήμος Κυθήρων έχουν κινητοποιηθεί, για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή μεταξύ Αγίας Πελαγίας και Αγίας Άννας. Στην περιοχή, οι ριπές των ανέμων φτάνουν τα 8 μποφόρ. 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στα Κύθηρα επιχειρούν 90 πυροσβέστες, 5 πεζοπόρα τμήματα, 24 οχήματα, 12 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό.

Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνεται το έργο της Πυροσβεστικής. Η φωτιά καίει κοντά σε οικισμό, που δεν απειλείται.

Συνέντευξη του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά

 

Μέγαρο ΕΡΤ, Αγία Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2022

Δημοσιογράφος: Τελικά, όλη αυτή η υπόθεση της διερεύνησης των υποκλοπών έχει περιέλθει στην ευθύνη της Βουλής. Ξέρετε ότι υπάρχει μια καχυποψία, ότι όταν οι πολιτικοί αναλαμβάνουν να διερευνήσουν ζητήματα που σχετίζονται με πολιτικούς δεν φτάνουμε στην ουσία. Υπάρχει ο κίνδυνος να το δούμε αυτό σε αυτή την Εξεταστική, τελικά να μη γίνει τίποτα, το κάθε κόμμα να βγάλει το δικό του πόρισμα και «γεια σας»;