Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Στις 16 Αυγούστου η τελετή υποδοχής των Δίδυμων Κούρων στο μουσείο της Αρχαίας Κορίνθου

Του Δημήτρη Πιέτρη

Η άφιξη των Δίδυμων Κούρων της Τενέας είναι γεγονός. Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, με ιδιαίτερη αξία για τον τόπο της Κορινθίας, θα λάβει χώρα εντός του Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 16 Αυγούστου. Τα δύο μοναδικής αρχαιολογικής αξίας αγάλματα βρίσκονται ήδη, από τις 8 Αυγούστου, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Μουσείου της Αρχαίας Κορίνθου.
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και η ΛΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σας προσκαλούν στην επίσημη παράδοση των δύο κατασχεθέντων Κούρων που προέρχονται από την Κλένια Κορινθίας. Η παράδοση θα γίνει από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο την Τρίτη 16 Αυγούστου 2011 και ώρα 19:30 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου.



Με την κίνηση αυτή, σφραγίζεται και τυπικά μια πολύμηνη προσπάθεια σε πολιτικό και υπηρεσιακό επίπεδο για την επιστροφή των Δίδυμων Κούρων στο φυσικό, ιστορικό τους χώρο. Γεγονός που θα ενισχύσει την πολιτιστική φυσιογνωμία της Κορινθίας και θα αναδείξει την ευρύτερη περιοχή σε ιστορικό, πολιτιστικό και τουριστικό πόλο, με σημαντικές συνέπειες και για την οικονομική της ανάπτυξη. Παράλληλα θα συμβάλλει και στην άσκηση πίεσης για την δημιουργία ενός σύγχρονου αρχαιολογικού μουσείο στον τόπο μας.

pietris.wordpress.com

Mένει στην Κόρινθο ο Δημαράκης . Επιστροφή στις προπονήσεις απο αύριο

Παίκτης της Κορίνθου θα είναι και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Βαγγέλης Δημαράκης. Συγκεκριμένα, η μεταγραφή του Έλληνα τερματοφύλακα στα Χανιά δεν προχώρησε, με συνέπεια να επιστρέψει στην ομάδα του Ισθμού.
Πάντως, οι άνθρωποι της Κορίνθου θα κινηθούν για την απόκτηση ενός ακόμα τερματοφύλακα, ώστε να ενισχυθούν σημαντικά στον… άσο.
Παράλληλα, συνεχίζονται καθημερινά οι δοκιμές νεαρών παικτών, με το τεχνικό τιμ του συλλόγου να έχει ξεχωρίσει δύο με τρεις καλές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, οι οποίοι πιθανότατα και θα αποκτηθούν
Στο μεταξύ αύριο Τρίτη  επιστρέφουν στις προπονήσεις οι παίκτες της Κορίνθου, μια και ο τεχνικός της ομάδας, Γιώργος Τόγιας, τους έδωσε διήμερο ρεπό. Τότε δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα πρόσωπα, μια και ο σύλλογος έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με τρεις ποδοσφαιριστές.
Στο μεταξύ, η έφεση που κατέθεσε η Κόρινθος κατά της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Football league και Football league 2 για τον υποβιβασμό της ομάδας στη Δ' Εθνική θα συζητηθεί στις 29 Αυγούστου. Στην ΠΑΕ ευελπιστούν σε δικαίωση του συλλόγου τους!

Νίκος Κουρμπανάς: «Ομάδα με δυναμική» ο Παναιγιάλειος

Τους λόγους που επέλεξε τον Παναιγιάλειο αιτιολόγησε ο νέος τεχνικός, Νίκος Κουρμπανάς, με δηλώσεις που φιλοξενούνται σε ιστοσελίδα της Πάτρας! Ο 49χρονος προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα www.sportfmpatras.gr για τη συνεργασία του με τους «μελανόλευκους» και υπογράμμισε ότι απαιτείται πολύ δουλειά ώστε να μπει η ομάδα του Αιγίου σε σωστό δρόμο:
«Χρειαζόμαστε πολύ δουλειά, ανεξάρτητα με την κατηγορία που θα παίξει η ομάδα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα… Αυτό δεν είναι ξεκάθαρο, όμως, θα πρέπει να γίνει άμεσα μια αρχή».
Για τους λόγους που επέλεξε τον Παναιγιάλειο: «Έπαιξε ρόλο οπωσδήποτε το όνομα, η ιστορία αλλά και ο κόσμος του Παναιγιαλείου. Είναι μια ομάδα που έχει κόσμο που την αγαπά και μεγάλη δυναμική. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος, δεν γνωρίζουμε την κατηγορία που θα παίζουμε ωστόσο, πρέπει να ξεκινήσουμε να μπει η ομάδα σε έναν δρόμο, χρειάζεται πολύ –πολύ δουλειά και βεβαίως, το σημαντικό είναι να δούμε ποιοι παίκτες θα έρθουν. Είμαστε σε συζητήσεις και με αρκετά παιδιά από την Πάτρα…».

Προσφεύγει στο CAS ο Ολυμπιακός Βόλου

Άμεσα θα καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο ο Ολυμπιακός Βόλου.
Οι Θεσσαλοί, μετά την απόρριψη της έφεσής τους από την UEFA και τη διατήρηση της πρωτόδικης ποινής που προέβλεπε αποκλεισμό από την Ευρώπη, θέλουν σε πρώτη φάση να μπλοκάρουν το προσεχές παιχνίδι Ντιφερντάνζ-Παρί Σεν Ζερμέν.
Μάλιστα, επειδή το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη, αναμένεται ακόμη και εντός της Τρίτης η απόφαση του CAS.
newsbeast.gr

Ο Jeronimo Groovy επανέρχεται;

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Πρωτοπαπά, έναν εκ των ιδιοκτητών του θρυλικού ραδιοφωνικού σταθμού της δεκαετίας του 90' και όχι μόνο, υπάρχει διάθεση για επανένωση και επιστροφή του Jeronimo Groovy. Μάλιστα σε λίγες μέρες θα βγει στον "αέρα" του διαδικτύου το επίσημο site του σταθμού.
tromaktiko

Με κατάνυξη ο εορτασμός της Παναγίας

Την Κοίμηση της Θεοτόκου, μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Xριστιανοσύνης γιόρτασε ο Eλληνισμός σε όλο τον κόσμο. Από το πρωί της Δευτέρας, προσκυνητές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και όπου υπάρχει ένα εκκλησάκι αφιερωμένο στην Παναγία σε όλο τον κόσμο, κατέκλυσαν τους ναούς για να τιμήσουν την Θεομήτωρ. Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, πραγματοποιήθηκε στην Τραπεζούντα η θεία λειτουργία στην Παναγία Σουμελά, προεξάρχοντος του Οικουμενικού Πατριάρχη. Πέρυσι το Δεκαπενταύγουστο, έπειτα από 88 χρόνια, τελέστηκε η πρώτη λειτουργία, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ενσάρκωση του ονείρου γενεών Ποντίων, αλλά και των Ορθοδόξων Χριστιανών σε όλο τον κόσμο, αποτέλεσε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, που πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, 89 έτη μετά το κλείσιμο της Μονής, που σήμερα λειτουργεί ως Μουσείο.
Χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας, έδωσαν το παρόν για να υμνήσουν τη Μεγαλόχαρη, που τους δίνει κουράγιο και πίστη, όπου και αν βρίσκονται. Και ήταν «σαν να ακούγανε τους ήχους από τα 35 σήμαντρα και τις 18 καμπάνες της Σουμελιώτισσας», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία του, στην Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, μετά την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, όπου συλλειτούργησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο και τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης απηύθυνε με βαθειά συγκίνηση κάλεσμα «ειρήνης και αγάπης προς όλο τον κόσμο», και αναφέρθηκε στο «ουράνιο μήνυμα της Ελπίδος και της Αισιοδοξίας», που μας δίνει η Θεοτόκος, εδώ από το όρος Μελά, «το Άγιο, το καθιγιασμένο δια της επί αιώνας παρουσίας της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Κυρίας του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά».
Μοναδική στιγμή για τους περίπου 700 προσκυνητές, που ανέβηκαν σε υψόμετρο 1.200 για να παρακολουθήσουν την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία μέσα στη Μονή, αποτέλεσε η ερμηνεία ενός Ύμνου προς την Παναγιά από τον πρωτοψάλτη του Αγίου Νικολάου, Καλαμαριάς, υπό τους ήχους της Ποντιακής λύρας.
Με τον αρχιερατικό συλλείτουργο, την επίσημη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας και τις καταθέσεις στεφανιών στην προτομή του Αλέξανδρου Υψηλάντη, κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στην Παναγία Σουμελά της Ημαθίας, ενώ με την παραδοσιακή κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε ο Δεκαπενταύγουστος και στην Τήνο.
Εκκληση για ομόνοια ώστε να μπορέσει η χώρα να υπερβεί την κρίση απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ,από την Πρέβεζα,αφού παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην Εκκλησία Παναγίας των Ξένων.  "Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Χριστιανοσύνη (...) Εύχομαι ομόνοια και σύμπνοια. Τη χρειαζόμαστε σε αυτές τις ημέρες, να είμαστε όλοι ενωμένοι σε αυτό τον κοινό αγώνα, του ξεπεράσματος αυτής της βαθιάς κρίσης. Κοινωνική αλληλεγγύη και ο νους μας σε αυτούς που υποφέρουν", ανέφερε ο κ. Παπούλιας.
Μήνυμα ελπίδας έστειλε την Κυριακή ο Πρωθυπουργός από τη Σκιάθο, όπου παρέστη στον μεγάλο εσπερινό για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η χώρα θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της κρίσης, ενώ τόνισε "Γιορτάζουμε σήμερα την Παναγία, την Κοίμηση της Θεοτόκου (...) Εδώ, στο νησί του Παπαδιαμάντη, που τιμά τα 100 χρόνια από τον θάνατό του. Εμπνεόμαστε, αντλούμε δύναμη από την ιστορία και την παράδοσή μας. Και ξέρουμε ότι οι κόποι του Ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός...

Δεκαπενταύγουστος - Χρόνια Πολλά

Εν τη Γεννήσει, την παρθενία εφύλαξας,
εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε.
Μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής,
και ταις πρεσβείες ταις σαις λυτρουμένη,
εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.


Χρόνια Πολλά

onned korinthias.gr

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ...Θα τα καταφέρουμε με τη δύναμη της Παναγιάς. Και θα μείνουμε όρθιοι, όπως αρμόζει στους Έλληνες.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο Ημαθίας.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σύμβολο άσβεστο Πατρίδων αλησμόνητων η Παναγιά του Σουμελά. Η Παναγιά, που, με τη χάρη Της, εμπνέει και λυτρώνει.
Από εδώ, με αυτήν την ευκαιρία, στέλνουμε μήνυμα ελπίδας σε όλους τους Έλληνες. Η Πατρίδα, πράγματι, δοκιμάζεται και δοκιμάζεται σκληρά, αλλά θα τα βγάλει πέρα.  Υπό τη σκέπη, υπό τη δύναμη της Παναγιάς.  Άλλωστε, σε εμάς του Έλληνες δεν αρμόζει η μεμψιμοιρία ούτε η μοιρολατρία. Σε εμάς ταιριάζει ο αγώνας.  Και στην Ευρώπη, άλλωστε, δεν ταιριάζει η μισαλλοδοξία, ταιριάζει η αλληλεγγύη και η ενότητα.
Θα τα καταφέρουμε με τη δύναμη της Παναγιάς. Και θα μείνουμε όρθιοι, όπως αρμόζει στους Έλληνες.
Καλή η Παναγιά. Χρόνια πολλά σε όλους»