Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Πρώτο φιλικό με την Κλένια η Κόρινθος

Φιλική αναμέτρηση με την Κλένια ανακοίνωσε η διοίκηση της Κορίνθου η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο Τετάρτη 17/8 στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης με ώρα έναρξης στις 18.00 κάνοντας έτσι την αρχή στα παιχνίδια προετοιμασίας για την νέα σαιζόν λίγο πριν αναχωρήσει για την Βουλγαρία όπου θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.

Η Κόρινθος μπορεί να μην γνωρίζει ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται την νέα σαιζόν αφού η έφεση δεν έχει εκδικαστεί ακόμα ωστόσο συνεχίζει την ενίσχυση της για την νέα σαιζόν και μέχρι αύριο θα έχει ολοκληρωθεί η απόκτηση τριών επαγγελματιών ποδοσφαιριστών. Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής στο ρόστερ της ομάδας είναι οι εξής παίκτες: Δημαράκης, Καρνέσης, Χουστουλάκης, Σπυρόπουλος, Νικολάου, Ζάρκος, Φραγκάκης, Παππάς Α., Δημητριάδης ενώ και οι νεοαποκτηθέντες Σγουρός, Μπαλάφας, Μπαλτζής, Παππάς Β., Πετρόπουλος Α., Βασιλόπουλος Α., Καρατζάογλου, Γκιώνης, Κρίκας, Τσοχαντάρης και Μαντάς.
Τέλος την Πέμπτη αναμένεται στην Κόρινθο ο νέος μεγαλομέτοχος της ομάδας Παναγιώτης Μπεθάνης ο οποίος την Παρασκευή 19/8 θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 14.00 στο HOTEL POSEIDON RESORT στο Λουτράκι.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου:

1) Επέστρεψαν στις προπονήσεις μετά από διήμερο ρεπό οι παίκτες της Κορίνθου.
2) Την Τετάρτη στις 18:00 η ΠΑΕ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ θα δώσει το πρώτο της φιλικό παιγνίδι στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου με το τοπικό σωματείο ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ.
3) Μέχρι αύριο θα έχουν ολοκληρωθεί άλλες τρεις μεταγραφές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών.
4) Την Παρασκευή 19/08/2011 στις 14:00 στο HOTEL POSEIDON RESORT στο Λουτράκι θα δώσει συνέντευξη τύπου η Διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ παρουσία του μεγαλομετόχου κ. Πάνου Μπεθάνη.

"Έφυγε" ο πατέρας του Μπαλτζή

Η οικογένεια της Κορίνθου θρήνησε σήμερα (16/8) για τον αδόκητο χαμό του Μιχάλη Μπαλτζή, του πατέρα του ποδοσφαιριστή της, Νίκου.
Αντιπροσωπεία παικτών και διοίκησης της «Μπάρτσα» βρέθηκαν στην κηδεία του Μιχάλη Μπαλτζή και εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Σημειώνεται ότι ο 29χρονος ποδοσφαιριστής, Νίκος, επέστρεψε φέτος και εντάχθηκε στο δυναμικό της Κορίνθου, μια και πέρυσι αγωνιζόταν στον Πέλοπα Κιάτου.

kerkidathskorinthias.blogspot.com

«Κόβεται» το ΕΚΑΣ από 15.000 συνταξιούχους! Η νέα εγκύκλιος του υπ. Εργασίας


Αυστηρότερα εισοδηματικά κριτήρια βάζει η εγκύκλιος Κουτρουμάνη για το ΕΚΑΣ με συνέπεια οι δικαιούχοι να μειώνονται κατά τουλάχιστον 15.000.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας με τις παλαιότερες ρυθμίσεις έπαιρναν ΕΚΑΣ, συνταξιούχοι με εισόδημα από 50.000, έως και 400.000 ευρώ τον χρόνο. Όμως με τη νέα κλίμακα το ποσό του ΕΚΑΣ κυμαίνεται από 30 έως 230 ευρώ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει ήδη σταλεί στα ταμεία, από εδώ και στο έξης, θα υπολογίζεται το σύνολο των εισοδημάτων και των περιουσιακών κριτηρίων, ακόμα και τα μερίσματα, αφού από τις διασταυρώσεις εντοπίστηκε ότι λάμβαναν το επίδομα ακόμα και μέτοχοι εταιριών ή και ιδιοκτήτες πολυκατοικίας.

Με 32 «τραύματα» οι κούροι της Κορίνθου

Αρπάχτηκαν από τη γη, που τους φύλαγε ευλαβικά ήδη από την αρχαιότητα, εντοπίσθηκαν από τις κρατικές υπηρεσίες λίγο πριν πωληθούν αντί... εκατομμυρίων ευρώ, επέστρεψαν στην Κορινθία. Τώρα μένει η παρουσίαση των δύο κούρων στο ευρύ κοινό. Κάτι που, όπως λέει ο έφορος αρχαιοτήτων Κορινθίας Κωνσταντίνος Κίσσας, θα γίνει σύντομα. Πριν καν τελειώσει το ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του οποίου θα ενταχθεί η επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Κορίνθου, με περίοπτο έκθεμα τα ίδια τα αρχαϊκά αγάλματα.
Η επίσημη "υποδοχή" των κούρων θα γίνει σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο μουσείο, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου. Είναι μια τελετή που έχει σημασία για τον νομό, όπου η αρχαιοκαπηλική δραστηριότητα χτυπά πολλές φορές "κόκκινο" συμπεριλαμβάνοντας και κλοπή από κρατικό ίδρυμα (το Μουσείο Κορίνθου. Ευτυχώς η πλειονότητα των αντικειμένων εντοπίσθηκε και επεστράφη).
Τα αγάλματα ήταν "χτυπημένα" από τη λαθρανασκαφή. Ο κ. Κίσσας αναφέρει πως έχουν κατακερματιστεί σε συνολικά 32 θραύσματα "πολλά από τα οποία έχουν προκληθεί από την παράνομη δραστηριότητα και τη βίαιη ανέλκυσή τους".

Η περιοχή που διεξάγεται η σωστική ανασκαφική έρευνα,
ανάμεσα στα χωριά Κλένια και Χιλιομόδι
Η σωστική ανασκαφική έρευνα στον αγρό που υπέδειξε ο λαθρανασκαφέας, στην Κλένια, έχει φέρει στο φως αρχαίο νεκροταφείο του 6ου, 5ου και 4ου αι. π.Χ. Ερευνήθηκαν 77 τάφοι: 44 ολόλιθες πώρινες σαρκοφάγοι, 30 λακκοειδείς τάφοι και δύο εγχυτρισμοί (ταφή σε αγγείο, κυρίως για βρέφη). Οι ταφές αναπτύσσονται εκατέρωθεν αρχαίας οδού, από την οποία έχει αποκαλυφθεί μήκος 27 μ. Οι δίδυμοι κούροι είχαν τοποθετηθεί επάνω από δύο όμοιες σαρκοφάγους, σε διακλάδωση της οδού. Δηλαδή, όπως σημειώνει ο έφορος αρχαιοτήτων και ανασκαφέας, "στην πιο περίοπτη θέση του νεκροταφείου. Προκύπτει μάλιστα ότι μία δεκαετία νωρίτερα στο ίδιο σημείο είχε αρχικά ενταφιαστεί βρέφος σε πώρινη σαρκοφάγο, η οποία μεταφέρθηκε λίγα μέτρα δυτικότερα, προκειμένου ο χώρος να χρησιμοποιηθεί για τον ενταφιασμό των εξεχόντων αυτών μελών της πόλης".

Πάνω και Κάτω:
Θραύσματα από τους κούρους της Κορίνθου
Ο δρόμος αυτός, κατά τους αρχαιολόγους, είναι η γνωστή "κοντοπορία", οδικός άξονας ορεινός και δύσβατος. Ο Ξενοφών στα Ελληνικά τον ονομάζει "στενά", όταν παρουσιάζει το 393 π.Χ. κατά τη διάρκεια του Κορινθιακού πολέμου τον Αγησίλαο να ξεκινά από το Αργος και να φτάνει γρήγορα στην Κόρινθο περνώντας από την Τενέα.

Η περιοχή που διεξάγεται η σωστική ανασκαφική έρευνα, ανάμεσα στα χωριά Κλένια και Χιλιομόδι, θεωρείται από την πλειονότητα των ερευνητών ως η επικρατέστερη, στην οποία αναπτυσσόταν η αρχαία Τενέα. Μάλιστα, ο κ. Κίσσας θεωρεί πως το νεκροταφείο βρισκόταν έξω από τα τείχη της πόλης.

Τα βήματα που θα ακολουθήσει η ΛΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την έκθεση των κούρων είναι: σύνταξη μελέτης για τη συντήρηση, στερέωση, συγκόλληση, ανάταξη των αγαλμάτων σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου. Στη συνέχεια, η μελέτη, θα εξεταστεί από το ΚΑΣ.
ΕΚΘΕΣΗΗ έκθεση των αγαλμάτων εντάσσεται στο συνολικό έργο επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Κορίνθου και η αντίστοιχη μελέτη θα περάσει από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
erroso.blogspot.com

Πρόσληψη 55.000 ανέργων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Τη φόρα της καλπάζουσας ανεργίας επιχειρεί να σταματήσει η κυβέρνηση δημιουργώντας στρατιές από πενταμηνίτες εργάτες στους δήμους.
Όπως αναφέρει η
Ελευθεροτυπία, μετά το πρότζεκτ «προσλήψεις ανέργων μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», που σχεδιάστηκε από το υπουργείο Εργασίας και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, έρχεται στην επιφάνεια νέο σχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Βιασμό "δείχνει" η ιατροδικαστική έκθεση στην υπόθεση Στρος Καν

Το περιοδικό L' Express υποστηρίζει οτι έχει στα χέρια του την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη Ναφισατού Ντιαλό λίγες ώρες αφότου κατηγόρησε τον Ντομινίκ Στρος Καν για σεξουαλική επίθεση στις 14 Μαΐου στη Νέα Υόρκη.
Η εξέταση αναφέρει επι λέξει:

Και τ΄ όνομα αυτής ... Ελούντα!

Ένα ζευγάρι Ολλανδών, μετά από την επίσκεψή τους στην Κρήτη, αποφάσισε να δώσει στο πρώτο του παιδί το όνομα Ελούντα! Το ζεύγος Bakker επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Κρήτη πριν από 20 χρόνια. Έμεινε στη Χερσόνησο και χρειάστηκε μόνο μία ημερήσια εκδρομή στην Ελούντα και τη Σπιναλόγκα για να αγαπήσουν τόσο πολύ τον τόπο. Και το απέδειξαν... Πέντε χρόνια αργότερα, το 1996, όταν γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, αποφάσισαν να του δώσουν το όνομα... "Ελούντα".
"Διστακτικά πήγαμε στο αρμόδιο γραφείο για να δηλώσουμε το όνομα έχοντας έτοιμο άλλο ένα, το Rosalie, σε περίπτωση που μας έφερναν αντιρρήσεις. Η ληξίαρχος μόλις άκουσε το "Ελούντα", χαμογέλασε με ικανοποίηση και μας είπε τί ωραίο μέρος είναι αυτό, αλλά και τί ωραίο όνομα επιλέξαμε να δώσουμε στην κόρη μας", δηλώνει το ζευγάρι στο Αnatolh.com με τη δεκαπεντάχρονη πια Ελούντα (Elounda Bakker) δίπλα τους να χαμογελά ικανοποιημένη, που «κουβαλά» ένα μοναδικό όνομα

Χρήστος Σταϊκούρας...η κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα.


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την κατάσταση στην πραγματική οικονομία:

«Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, με την υπερφορολόγηση, έκτακτη και μη, των επιχειρήσεων και την διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς αυτές, έχει οδηγήσει σε βαθιά ύφεση και σε πρωτόγνωρες ζημιές όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με μελέτη της ICAP, σε 25.616 επιχειρήσεις που έχουν δημοσιεύσει ισολογισμούς μέχρι 19.07.2011, η κερδοφορία του ιδιωτικού τομέα έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα.
Οι επιχειρήσεις εμφανίζουν ζημιές ύψους 2,33 δισ. ευρώ το 2010, έναντι κερδών περίπου 4 δισ. ευρώ το 2009.
Τα δυσμενή δημοσιονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής ήταν ορατά από πέρυσι:
Μειωμένα δημόσια έσοδα, πολλαπλασιασμός των λουκέτων στην αγορά, απολύσεις.
Το ζητούμενο, συνεπώς, είναι η επανεκκίνηση της Οικονομίας, στην κατεύθυνση μείωσης των φορολογικών συντελεστών και ενίσχυσης της ρευστότητας.
Όπως έγκαιρα έχει προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της, κ. Α. Σαμαράς.
Δυστυχώς όμως, η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα της πολιτικής της πράττει ακριβώς το αντίθετο».

Δ. Αβραμόπουλος: Αντί λοιπόν η Τουρκική Κυβέρνηση να επιχειρεί μάταια να δημιουργεί θέματα στην Κύπρο, ας συνετιστεί...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕ​Σ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ​Σ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘ​ΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ


Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Δ. Αβραμόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

          «Οι αντιδράσεις της τουρκικής κυβέρνησης και του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με έρευνες για υδρογονάνθρακες που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία στη θαλάσσια περιοχή της, είναι παράνομες και ανυπόστατες. Ο χαρακτηρισμός από την Τουρκία, ως «παρανόμων» των αδειών που έδωσε η Κυπριακή Κυβέρνηση για υποθαλάσσιες έρευνες προς αμερικανικές εταιρείες, εκθέτει την ίδια την Τουρκία, ως προς την προσήλωσή της στο Διεθνές Δίκαιο και τη διεθνή νομιμότητα.
Ανεξαρτήτως του τι θέλει να πιστεύει, ή, να προσποιείται ότι θεωρεί η Τουρκία, η Κυβέρνηση ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου κράτους, μέλους του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει κάθε δικαιοπρακτικό δικαίωμα, σε διεθνές επίπεδο, ως μόνη διεθνώς αναγνωρισμένη Αρχή, που εκπροσωπεί, από άποψη διεθνούς νομιμότητας, όλη την Κύπρο και το λαό της.
 Σύντομα, η Κύπρος αναλαμβάνει και την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι μια ευκαιρία επίλυσης του Κυπριακού. Αντί λοιπόν η Τουρκική Κυβέρνηση με προφάσεις και φωνασκίες, για εσωτερική κυρίως κατανάλωση, να επιχειρεί μάταια να δημιουργεί θέματα στην Κύπρο, ας συνετιστεί και ας προσεγγίσει με καλή θέληση και διορατικότητα το Κυπριακό, με στόχο, σύντομα, η Κύπρος να αποτελεί  παράδειγμα «ενότητας» μέσα στην Ένωση».


*Επίσης για  τις δραματικές εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, ο κ.  Αβραμόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τις δραματικές εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία, παρακολουθεί με ανησυχία η Νέα Δημοκρατία, διαισθανόμενη μια απομάκρυνση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, από το ουσιαστικό, σήμερα, διακύβευμα στην περιοχή, που είναι η απομάκρυνση από την εξουσία των καθεστώτων στις δύο χώρες, με άμεση προτεραιότητα τη Λιβύη.
Η ελληνική κυβέρνηση, καθυστερεί την τυπική αναγνώριση του Εθνικού μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, τη στιγμή που οι ΗΠΑ, προέβησαν στη διαπίστευση εκπροσώπου τους, ως Πρέσβη της Λιβύης στην Ουάσιγκτον, ενώ οι ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν σε αντίστοιχες ενέργειες.
Η κυβέρνηση πρέπει να αφήσει πίσω της τις όποιες ειδικές σχέσεις και τυχόν δεσμεύσεις της με τα καθεστώτα αυτά, που χαρακτήρισαν τη διαχρονική εξωτερική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.
Να κοιτάξει μπροστά και να εναρμονίσει πλήρως την εξωτερική πολιτική της με την Ευρώπη, στο πεδίο αυτό.
Τούτο, αποτελεί επιτακτική ανάγκη, σήμερα περισσότερο από ποτέ, για την επιβίωση του Έθνους. Μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την Ευρώπη και τον κόσμο, με πρώτη τη χώρα μας, μια κρίση κοινωνικού αδιεξόδου στο οποίο οδήγησε η κυβερνητική πολιτική στην Ελλάδα.
Μια περίοδο γενικότερων ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, στην οποία η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί, το ταχύτερο δυνατόν, τη θέση που της αρμόζει από την ιστορία και τον πολιτισμό της». 

Δημήτρης Ζαφειριάδης: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει την πολιτική που έκανε μέχρι σήμερα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει την πολιτική που έκανε μέχρι σήμερα. Να μεταθέτει, δηλαδή, στο μέλλον όλες τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις στο κράτος, περιοριζόμενη στις εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις και τις περικοπές μισθών και συντάξεων που επέβαλε επί δικαίων και αδίκων.
Χρειάζεται να προωθήσει επιτέλους τις διαρθρωτικές και θεσμικές αλλαγές για να μην βρεθεί, για μια ακόμη φορά, η χώρα μπροστά στα ίδια αδιέξοδα».

Επίσης ο Δηήτρης Ζαφειριάδης, δήλωσε ότι  «Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής δεν έχει ανάγκη από εντυπωσιασμούς, αλλά από συγκροτημένο σχέδιο, όπως αυτό που προτείνει η Δημοκρατική Συμμαχία: Αλλαγές εκ βάθρων στο φοροεισπρακτικό μηχανισμό που βαρύνεται με βαθειά προβλήματα διαφθοράς. Χαμηλούς φόρους που θα τους πληρώνουν όλοι. Αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.Απλοποίηση των νόμων που θα ισχύουν για όλους είτε πρόκειται για απλούς επιτηδευματίες είτε για μεγαλοπαράγοντες της δημόσιας ζωής».

Μήνυση εναντίον του ψευδοκράτους από τον Χούλιο Ιγκλέσιας

Επειδή δεν του είχαν εξηγήσει την πολτική κατάσταση που επικρατεί εκεί

Η εταιρεία Ιnternational Creative Τalent Αgency, που αντιπροσωπεύει τον Χούλιο Ιγκλέσιας, υπέβαλε μήνυση εναντίον τού παράνομου καθεστώτος των κατεχομένων, της εταιρείας Voyager Κibris (που παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΜeritCrystalΗoteland Casino στην κατεχόμενη Κερύνεια) και της εταιρείας ΝetΗoldings με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" το κατοχικό καθεστώς, το ξενοδοχείο και η τουρκική εταιρεία, όπως και ο "πρέσβης" της Τουρκίας στην κατεχόμενη Κύπρο, "κορόιδεψαν τον Ισπανό τραγουδιστή, τον οποίο προσκάλεσαν να τραγουδήσει στα κατεχόμενα χωρίς προηγουμένως να του εξηγήσουν την πολιτική κατάσταση και το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η πράξη του θα ήταν παράνομη".
Στη μήνυση αναφέρεται ότι το ξενοδοχείο ΜeritCrystal Ηoteland Casino ανήκει σε Ελληνοκύπριο ξενοδόχο και το κατέλαβαν οι Τούρκοι μετά την τουρκική εισβολή, αλλάζοντας όνομα και ιδιοκτήτρια εταιρεία. Το "Ζέφυρος", όπως είναι η αρχική ονομασία του, η οποία δεν έχει αλλάξει ποτέ, χρησιμοποιείται παράνομα από την εταιρεία Voyager Κibris και από το τουρκικό καθεστώς των κατεχομένων.
Η μήνυση κατατέθηκε σε Δικαστήριο της Ουάσιγκτον από τον δικηγόρο Αθανάσιο Τσιμπίδη εκ μέρους της εταιρείας που αντιπροσωπεύει τον παγκοσμίως γνωστό Ισπανό καλλιτέχνη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη μήνυση αναφέρεται ότι η Άγκυρα και το κατοχικό καθεστώς εξαπάτησαν επίσης τους καλλιτέχνες Τζένιφερ Λόπεζ, Ριχάνα και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, οι οποίοι όταν ενημερώθηκαν ακύρωσαν τις συναυλίες. Ειδικά η κ. Λοπέζ, που είχε ενημερωτική συνάντηση με τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, καταδίκασε την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο από την Τουρκία.
thebest.gr

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΝ τ. ΔΗΜΟ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ - Δερβενι KORINTH GREECE




ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Από τα ΚΕΠ στη χαρτούρα - Στα πρόθυρα λουκέτου 460 από τα 1081 ΚΕΠ

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, τις τελικές της αποφάσεις για τις κρατικές υπηρεσίες που κλείνουν ή συγχωνεύονται. Ανεξάρτητα από τις αντιδράσεις των εργαζομένων, για το εάν οι συγκεκριμένοι φορείς παράγουν έργο ή όχι, η κυβέρνηση βρίσκεται εκτεθειμένη καθώς ταυτόχρονα οδηγεί σε παράλυση έναν από τους σημαντικότερους και πιο επιτυχημένους θεσμούς της δημόσιας διοίκησης. Πρόκειται για τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, που δημιουργήθηκαν το 2003 από το «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ, αναβαθμίσθηκαν την περίοδο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και τώρα απειλούνται με λουκέτο από τον Γιώργο Παπανδρέου.
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60.000 ΠΟΛΙΤΕΣ προσέρχονται καθημερινά στα ΚΕΠ προκειμένου να παρακάμψουν τη γραφειοκρατία των «κλασικών» δημοσίων υπηρεσιών. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες διαπιστώνεται ο σταδιακός εκφυλισμός του θεσμού, πρώτα με περιορισμό των ωρών και ημερών λειτουργίας και τώρα με το διαφαινόμενο κλείσιμο τετρακοσίων από το σύνολο των 1.100 ΚΕΠ, ελλείψει προσωπικού.
ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΟΣΤΟΜΕΣ κυβερνητικές δεσμεύσεις για «ηλεκτρονική διακυβέρνηση» με τη θέσπιση μάλιστα αντίστοιχου υπουργείου, που θα είχε κεντρικό ρόλο για την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, περάσαμε στην κατάρρευση υπηρεσιών, που έχουν συνδεθεί με την εξυπηρέτηση του πολίτη.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ η έλλειψη προσωπικού θα μπορούσε να αντιμετωπισθεί μέσω του συστήματος των μετατάξεων από φορείς που κλείνουν ή από δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό. Το κλείσιμο των ΚΕΠ σηματοδοτεί την επιστροφή στη γραφειοκρατία και στην οπισθοδρόμηση της δημόσιας διοίκησης, που δεν δικαιολογείται, παρά την τραγική οικονομική κατάσταση των ΟΤΑ.

e-typos.gr

Έρχεται θύελλα, αλλά στον κόσμο υπάρχει… Βαβυλωνία! Επικίνδυνη η νέα φάση

Στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο Ημαθίας, αλλά και σε όλες τις Παναγιές της Ελλάδας γιορτάστηκε με κατάνυξη η Κοίμηση της Θεοτόκου, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για τη χώρα. Σε μια στιγμή που οι Έλληνες χρειάζονται ξανά στήριξη και ελπίδα.
 
Αν και οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου εξακολουθούν να αμφισβητούνται και να θεωρούνται ανεπαρκείς για την επίλυση της κρίσης του ευρωπαϊκού χρέους, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, την ανάγκη φιλοτιμίαν ποιούμενοι εμμένουν στην ανάγκη να εφαρμοστούν σύντομα. Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν απευθύνει εκκλήσεις για ταχεία εφαρμογή των αποφάσεων, επισημαίνοντας πως σε όλη την Ευρώπη γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να ολοκληρωθούν το αργότερο ως τον Σεπτέμβριο οι αναγκαίες διαδικασίες, ώστε να ηρεμήσουν οι αγορές, που εμφανίζονται πολύ «νευρικές» και «επιρρεπείς σε συμπεριφορά αγέλης και πανικού».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εφιαλτικά σενάρια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Παρά τα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας που μοιράστηκαν απλόχερα χθες από την πολιτική ηγεσία της χώρας, η πορεία της Ελλάδας προδιαγράφεται ζοφερή.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί το μέλλον όχι μόνο με βάση τις αποφάσεις από την σημερινή συνάντηση Μέρκελ και Σαρκοζί, αλλά και με βάση τις εξελίξεις και στις άλλες υπό πίεση ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία, αλλά και η Κύπρος.

Αμφιλεγόμενος ο Τζορτζ Σόρος, πρώην μεγαλοεπενδυτής και κερδοσκόπος και νυν μέγας αναλυτής και… ανθρωπιστής, αλλά είπε μια μεγάλη αλήθεια.

Ότι δηλαδή έχει γίνει μεγάλη κακοδιαχείριση του ελληνικού προβλήματος. Εννοεί προφανώς ότι έγινε γενικώς κακοδιαχείριση και εντός ελληνικών συνόρων και εκτός. Και επομένως, όπως επιμένει, θα έπρεπε η Ελλάδα οικειοθελώς να εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ.

3ο ZIRIA MUSIC FESTIVAL 26 & 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ( Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας - Τρίκαλα Κορινθίας)

Το δίλημμα της Ντόρας

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Η συνάντηση Μέρκελ-Σαρκοζί σήμερα πρέπει να απαντήσει στο δίλημμα: Η Ευρώπη θα αποκτήσει ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση ή θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης».

Δύο φιλικά ματς ο Πανηλειακός με την Κόρινθο ( 25 - 8 ) στον Πύργο και (3-9) στην Κόρινθο

Οι παίκτες του Πανηλειακού έχουν συμπληρώσει δώδεκα μέρες προπονήσεων.  Σήμερα ,Τρίτη θα συνεχίσουν σε πιο έντονους ρυθμούς με διπλό πρόγραμμα.
Την Τετάρτη εκτός από πρωινή προπόνηση, θα γίνει στο Στάδιο Πύργου το απόγευμα το πρώτο φιλικό ματς, όπου ο Πανηλειακός θα αγωνιστεί με τον Αίαντα Γαστούνης.
Ενώ πλέον έχει καταρτιστεί σχεδόν συνολικά το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων. Το προσεχές Σάββατο 20 Αυγούστου ο Πανηλειακός θα αντιμετωπίσει στον Πύργο την Καλαμάτα, με την οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι φέτος και στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής.
Ακολούθως, την Τετάρτη 25 Αυγούστου θα αγωνιστεί στον Πύργο με την Κόρινθο. Την Κυριακή 28 Αυγούστου στην Καλαμάτα με την τοπική ομάδα. Στις 3 Σεπτεμβρίου με τη Ζάκυνθο στον Πύργο.
Στις 7 Σεπτεμβρίου με την Παναχαική, επίσης στον Πύργο. Και στις 10 Σεπτεμβρίου στην Κόρινθο με την τοπική ομάδα. Πιαθνόν να κλειστεί άλλο ένα φιλικό για το διάστημα αυτό, ενώ υπολογίζεται ότι θα γίνει κι ένας αγώνας Κυπέλλου Ελλάδας πριν της έναρξη του πρωταθλήματος (πιθανόν στις 17/9).

Η στιγμή που θα άλλαζε την Ελλάδα

Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, το 1974, έχει ταυτιστεί με ένα πρόσωπο: Τον Εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Με μια στιγμή: Την άφιξη του σημαντικότερου πολιτικού του δεύτερου μισού του προηγούμενου αιώνα από το Παρίσι, με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, την παλλαϊκή υποδοχή του στο αεροδρόμιο, και την ορκωμοσία του, που άνοιγε το δρόμο για την επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα.
Το καλοκαίρι του 1974 ωστόσο, σημαδεύτηκε από ακόμη μια άφιξη ενός σημαντικού πολιτικού. Μόνο που τότε, ελάχιστοι πίστευαν ότι η επιστροφή του Ανδρέα Παπανδρέου, στις 16 Αυγούστου του 1974, θα σήμαινε ουσιαστικά τη μετάβαση της Ελλάδας στον Σοσιαλισμό, και από εκεί… στη βαρβαρότητα.
Ο γιος του Γέρου της Δημοκρατίας, υπήρξε κεντρικό πρόσωπο του δράματος των γεγονότων που οδήγησαν στην επτάχρονη δικτατορία, λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση ΑΣΠΙΔΑ, και των παρασκηνιακών ζυμώσεων στο εσωτερικό της Ένωσης Κέντρου, ώστε να πάρει ο Ανδρέας το προβάδισμα για τη διαδοχή του Γεωργίου Παπανδρέου, παραμερίζοντας τις ήπιες και μετριοπαθείς φωνές.
Με το ξέσπασμα της δικτατορίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου συνελήφθη και φυλακίστηκε, όπως και το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Χρειάστηκε η παρέμβαση του ίδιου του Αμερικανού Προέδρου, Λίντον Τζόνσον, προς το καθεστώς της 21ης Απριλίου, για να αποφυλακιστεί ο μετέπειτα ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, τρεις φορές εκλεγείς πρωθυπουργός, και πολιτικός ο οποίος επηρέασε όσο κανείς άλλος τη σκέψη, τη νοοτροπία, τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα των Ελλήνων, από τη στιγμή που η χώρα εντάχθηκε στην Ενωμένη Ευρώπη, την τότε ΕΟΚ.
Κανείς λοιπόν δεν το φανταζόταν προφανώς, αλλά τη στιγμή που ο Ανδρέας Παπανδρέου πατούσε ξανά το πόδι του στην Ελλάδα, σαν σήμερα πριν από 37 χρόνια, η χώρα που ανακάλυψε τη Δημοκρατία άνοιγε την Κερκόπορτα για το σημερινό κατάντημα, με την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, και το διαρκές φλερτ με τη χρεοκοπία: Σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, κυρίως δε σε ηθικό επίπεδο.
Φυσικά, ο Ανδρέας δεν έφταιγε. Δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες των Ελλήνων. Μια ολόκληρη χώρα σαγηνεύτηκε από την υπόσχεση της Αλλαγής, και ενώ πατούσε γκάζι για τον γκρεμό… τραγουδούσε Carmina Burana.http://www.statesmen.gr/

από tromaktiko

Ο Καιρός της Τρίτης

 Γενικά αρχικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.
Δερβένι             
Τρίτη
02
26°
BF 2
08
27°
BF 1
14
28°
BF 1
20
28°
BF


Οι ανατροπές στους μισθούς του Δημοσίου ,τσεκούρι στα επιδόματα - Νέο ωράριο από σήμερα

Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και μεγάλες περικοπές στα επιδόματα περιλαμβάνει η τελική πρόταση για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προτάσεις τελούν υπό την τελική έγκριση του υπουργείου Οικονομικών και θα ανακοινωθούν τον Σεπτέμβριο. Το καρότο και το μαστίγιο θυμίζει αυτό που σχεδιάζεται για τους μισθούς στο Δημόσιο με τους υπαλλήλους να βλέπουν σε λίγο καιρό τον βασικό τους μισθό να αυξάνεται μερικά ευρώ, αλλά ουσιαστικά να μειώνεται στο μισό αφού τα επιδόματα που επί δεκαετίες αποτέλεσαν τις έμμεσε αυξήσεις να... εξαφανίζονται. Η κοινή επιτροπή στελεχών που έχει συσταθεί από τα υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο του δημόσιου τομέα κοστολογεί διάφορα σενάρια και εντός των ημερών αναμένεται να καταλήξει σε μία κοινή πρόταση η οποία θα δοθεί στις ηγεσίες των συναρμόδιων υπουργείων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” σε εξι βαθμολογικές κλίμακες  θα επανακαταταγούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, και ένα διπλό σύστημα ουσιαστικής αξιολόγησης για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων όπου δεν θα μπορούν όλοι οι υπάλληλοι να "ανεβαίνουν" βαθμό, περιλαμβάνουν οι βασικοί άξονες του νέου Γενικού Μισθολογίου.
Πλέον οι Υ.Ε. Υπάλληλοι θα δουν το μισθό τους να αυξάνεται κατά 69 ευρώ από τα 711 στα 780 (καταληκτικός 1.326) , αντίστοιχα οι Δ.Ε. υπάλληλοι θα δουν αύξηση από τα 830 στα 910 ευρώ (καταληκτικός 1.547), οι Τ.Ε. Υπάλληλοι θα δουν το βασικό τους από τα 938 στα 1.029 ευρώ (καταληκτικός 1,749) και οι Π.Ε. Υπάλληλοι θα δουν μια αύξηση από τα 984 στα 1.092 ευρώ (καταληκτικός 1.856).
Αυτοί θα είναι μισθοί και ... δεν έχει άλλο, δηλαδή δεν θα προστίθενται όλα όσα ξέραμε μέχρι σήμερα αφού σε βάθος εξαετίας θα μείνουν από τα επιδόματα μονάχα τα εξής πέντε:
- οικογενειακό
- ειδικών συνθηκών
- παραμεθόριων περιοχών
- θέσης ευθύνης
- παραγωγικότητας

ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

H δημόσια διοίκηση της χώρας, μπαίνει σε νέους ρυθμούς από σήμερα. Με την επιστροφή του κύριου όγκου των δημοσίων υπαλλήλων ξεκινά και ο προγραμματισμός για την προσαρμογή τους στα δεδομένα του νέου ωραρίου.
Το ωράριο των εργαζομένων στο Δημόσιο θα είναι πλέον 40 ώρες από τις 37,50 που ήταν έως τώρα και αφορά τους μόνιμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου του Δημοσίου και των ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού (με εξαίρεση τα ωράρια, που καθορίζονται από ειδικές διατάξεις και προβλέπουν μειωμένο χρόνο εργασίας, όπως εργαζόμενοι στην καθαριότητα κ.λπ). Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι μόνιμοι υπάλληλοι και το προσωπικό με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου των κλάδων Πληροφορικής, Χειριστών Η/Υ κ.λπ.
Σκοπός της νέας ρύθμισης του ωραρίου είναι η ανάγκη εξίσωσης των ωρών εργασίας των εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, η αύξηση της παραγωγικότητας των υπηρεσιών και κυρίως αυτών που έρχονται σε άμεση και καθημερινή επαφή με το κοινό, καθώς και η κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών.
Η είσοδος του κοινού στις δημόσιες υπηρεσίες, τους ΟΤΑ και των δύο βαθμών, και τα λοιπά ΝΠΔΔ θα γίνεται από τις 9.00 έως τις 15.00. Ειδικά στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, το κοινό θα μπορεί να προσέρχεται έως τις 14.30.
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) των δήμων, σε καθένα από τα οποία υπηρετούν τρεις και περισσότεροι μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, θα λειτουργούν από Δευτέρα έως και Παρασκευή από 08.00 έως 20.00 και το Σάββατο από 08.00 έως 14.00.
Οι ώρες προσέλευσης και αποχώρησης κατ’ επιλογή των δημοσίων υπαλλήλων μπορούν να είναι από τις 07.00 έως τις 15.00, από 07.30 έως 15.30, από 08.00 έως 16.00, από 08.30 έως 16.30, ή, τέλος, από 09.00 έως 17.50.

Νότης Μηταράκης: η εκποίηση σε συνθήκες απαξίωσης των χρηματιστηριακών τιμών δεν είναι αξιοποίηση

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι θετική η δήλωση του Προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Κουκιάδη ότι δεν θα πρέπει να εκποιηθεί η δημόσια περιουσία κάτω από τις σημερινές χρηματιστηριακές
συνθήκες. Ο κ. Κουκιάδης λέει το αυτονόητο: Αυτό που πλέον επισημαίνουν Έλληνες και ξένοι αναλυτές. Ότι, δηλαδή, η εκποίηση σε συνθήκες απαξίωσης των χρηματιστηριακών τιμών δεν είναι αξιοποίηση, δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους και δεν βγάζει την Ελλάδα από την κρίση».