Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Συναγερμός στη Ζαχάρω από πυρκαγιά

Λίγο έλλειψε να θυμηθούν μέρες του 2007 στο Ξηροχώρι Ζαχάρως, όταν πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις τέσσερις το μεσημέρι, κατέκαψε δέκα στρέμματα δασικής έκτασης.
Η φωτιά προς στιγμήν απείλησε ένα νεόκτιστο σπίτι, όμως η άμεση επέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα.
Η πυρκαγιά ξέσπασε στο δρόμο από το Ξηροχώρι προς τη Σμέρνα, περίπου δύο χιλιόμετρα από το κέντρο του χωριού. Νωρίτερα σε κοντινή απόσταση είχε ξεσπάσει ακόμα μια πυρκαγιά, που κατασβήστηκε αμέσως. Στην δεύτερη πυρκαγιά επενέβησαν 13 οχήματα με 25 άνδρες και δύο αεροσκάφη τύπου PZL.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

Στοιχεία σοκ: αυξήθηκε η εγκληματικότητα το α' εξάμηνο του 2011 - Άφησαν τους μεγάλους και "χτυπάνε" τους μικρούς!

Την ώρα που η οικονομία βυθίζεται στην ύφεση, την ώρα που η ανεργία μαστίζει τον ενεργό πληθυσμό της χώρας, η εγκληματικότητα «ανθεί» και τα στοιχεία που έδωσε η Αστυνομία στη δημοσιότητα είναι σοκαριστικά!
Αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως όλο και λιγότερες τράπεζες, Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια ή σουπερ μάρκετ, χώροι δηλαδή που θα μπορούσαν να προστατεύονται από ιδιωτικές εταιρίες security και έχουν κάμερες ασφαλείας που μπορούν να καταγράψουν πρόσωπα και κινήσεις, γίνονται στόχος των ληστών.

Αντίθετα, οι διαρρήκτες προτιμούν όλο και περισσότερα τα σπίτια, μαγαζιά και πρατήρια υγρών καυσίμων, ίσως γιατί θεωρείται πιο εύκολο να εισβάλλουν σε κατοικίες και να κλέψουν.

Ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις αυξήθηκαν σε όλη την επικράτεια το πρώτο εξάμηνο του 2011. Οι αριθμοί, «μιλούν» από μόνοι τους:

48.262 οι κλοπές και διαρρήξεις που σημειώθηκαν δηλαδή 3.367 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα
1.113 περισσότερες στην Αττική, (28.426, έναντι 27.313) και 101 περισσότερες στη Θεσσαλονίκη (6.159 έναντι 6.058), σε σχέση με πέρυσι.

3.363 οι ληστείες που διαπράχθηκαν, 163 περισσότερες σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα και 144 απόπειρες ληστείας έναντι 196.

226 περισσότερες οι ληστείες που καταγράφηκαν σε σπίτια, 82 περισσότερες σε καταστήματα και 25 περισσότερες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Την ίδια στιγμή, οι ληστείες σε τράπεζες, σούπερ μάρκετ και ταχυδρομικά ταμιευτήρια μειώθηκαν κατά περίπου 67%.

Όσον αφορά τις ανθρωποκτονίες, το α' εξάμηνο του 2011 διαπράχθηκαν σε όλη την επικράτεια 92, αριθμός ίδιος με τα αντίστοιχα περσινά δεδομένα. Επίσης, διαπράχθηκαν 86 απόπειρες ανθρωποκτονίας έναντι 105 που είχαν καταγραφεί πέρσι, 19 λιγότερες, δηλαδή, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2010.

Από αστυνομικές έρευνες, εξιχνιάστηκαν 140 περιπτώσεις ανθρωποκτονιών ή αποπειρών, δηλαδή ποσοστό που ξεπερνάει το 78%.

Όσον αφορά την παράνομη μετανάστευση, συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα συνολικά 34.534 αλλοδαποί, καθώς και 336 διακινητές λαθρομεταναστών. Το α' εξάμηνο του 2011 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 7.723 επιστροφές παράνομων μεταναστών. Από αυτές οι 4.698 περιπτώσεις αποτελούν αναγκαστικές επιστροφές προς άλλες χώρες και οι 3.025 επαναπροωθήσεις.

Συνελήφθησαν, συνολικά 82.206 άτομα για διάφορες παραβάσεις πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ εξαρθρώθηκαν 232 συνολικά σπείρες και εγκληματικές οργανώσεις.

Εξιχνιάστηκαν 11.791 υποθέσεις, που αφορούν σε όλο το φάσμα του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος, όπως εγκλήματα βίας, εγκλήματα κατά της ζωής και της περιουσίας κ.λπ.

Τέλος, κατασχέθηκαν, σε διάφορες αστυνομικές έρευνες, 104 κιλά περίπου ηρωίνης, 14 κιλά κοκαΐνης, 5 τόνοι και 192 κιλά κάνναβης, 10.968 δενδρύλλια κάνναβης, 29.459 δισκία ναρκωτικών, 1.013 πιστόλια - περίστροφα, REPLICA, κρότου, κυνηγετικά όπλα κ.λπ., 61.728 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και τύπων όπλων, 1.566 μαχαίρια, κλομπ κ.λπ, 128.979 κλεψίτυποι ψηφιακοί δίσκοι, καθώς και χρηματικό ποσό της τάξης του 1.394.820 ευρώ.
newsit.gr

Ο Πάνος Μπεθάνης έρχεται στην Ελλάδα γιά την "Μπάρτσα"


Στην Ελλάδα αναμένεται στις 18 Αυγούστου να έρθει από τη Βοστόνη των Η.Π.Α. ο 36χρονος επιχειρηματίας και  " ισχυρός άνδρας" της Κορίνθου  Πάνος Μπεθάνης προκειμένου να επιληφθεί των μεταγραφικών κινήσεων της ομάδας.Την άφιξη του, Πάνου Μπεθάνη, στην Κόρινθο, προανήγγειλε η ΠΑΕ μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν από λίγο.
Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι την προσεχή Παρασκευή (19/8) ο κ. Μπεθάνης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για τα «μελλοντικά σχέδια της ομάδας», ενώ τονίζεται ότι στο επόμενο διήμερο θα έχουν ολοκληρωθεί τρεις μεταγραφές "επαγγελματιών ποδοσφαιριστών".

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Κόρινθος αναφέρει:



1) Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η προετοιμασία της ομάδας. Τελευταία προπόνηση το Σάββατο και ύστερα θα δοθεί στους παίκτες διήμερο ρεπό. Εντός του διημέρου θα ολοκληρωθούν και τρεις μετεγγραφές επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, απομένουν τα διαδικαστικά.
2) Στο διοικητικό επίπεδο της ΠΑΕ την Πέμπτη έρχεται στην Ελλάδα ο μεγαλομέτοχος κος Πάνος Μπεθάνης από την Βοστόνη των Η.Π.Α. Την Παρασκευή το μεσημέρι παρουσία της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ θα δώσει συνέντευξη τύπου στην Κόρινθο και θα αναφερθεί στα μελλοντικά σχέδια της ομάδας.

Kι΄ ας μη πιστεύουν οί άπιστοι ! Θαύματα της Παναγίας στην εποχή μας...

Από την μεγάλη λιτανεία τής Θαυματουργής Εικόνας τής Παναγίας τής Τήνου !
Σήμερα, σκέφθηκα να αναφερθώ σε κάποια ξεχωριστά εκ του ουρανού σημεία…
Σε κάποιες υπερβάσεις και εκτροχιασμούς των σταθερών φυσικών δεδομένων πού σαν άνθρωποι και επιστήμονες γνωρίζουμε…
Κι΄ αυτά, είναι τα λεγόμενα θαύματα !
Γνωρίζω βέβαια ότι κάποιοι θα χαμογελάσουν ειρωνικά μ΄ αυτές μου τις σκέψεις…
Κάποιοι άλλοι θα περιμένουν ν΄ ακούσουν την συνέχεια…Και κάποιοι τρίτοι, μ΄ ένα εκνευρισμένο κλίκ θα φύγουν μακριά σαν ταξιδιάρικα πουλιά για άλλους, πιο "ευχάριστους" γι΄ αυτούς, τόπους…
Αφορμή γι΄ αυτή την παρουσίαση μού δίνει βέβαια η μεγάλη εορτή της Παναγιάς του 15Αύγουστου πού αυτές τις μέρες διανύουμε…

Και είναι τόσο μεγάλη γιορτή πού ανέκαθεν και προς τιμή της Θεοτόκου Παναγίας μας όλες οί μεταπαναστατικές του 1821 Κυβερνήσεις την χαρακτήριζαν με μεγάλη Αργία για όλες τις Δημόσιες αλλά και Ιδιωτικές υπηρεσίες !
Και γινόταν και γίνεται ακόμη αυτό, προνόμιο αληθινό και ξεκούραση των εργαζομένων, ώστε να μπορεί κάθε υπάλληλος να πάει με άνεση στην Εκκλησιά, στην γιορτή της κυράς Παναγιάς μας !
Άλλο βέβαια, αν εμείς οί σύγχρονοι Νεοέλληνες, πού έχουμε ισοπεδώσει σήμερα τα πάντα, βλέπουμε την κάθε ημέρα αργίας ως ημέρα και αφορμή κάθε Ασωτίας, καταχραζόμενοι και εδώ αυτή την δωρεά της Πολιτείας για την εκπλήρωση της όποιας θρησκευτικής μας ανάγκης…
Έτσι λοιπόν, άλλοι θα τρέξουν στα βουνά για εκδρομές, άλλοι θα πάνε σε θάλασσες για τα μπάνια τους, κάποιοι τρίτοι θα βγάλουν τον σκύλο τους βόλτα, ενώ οί υπόλοιποι θα επεκτείνουν τον πρωϊνό ύπνο τους κι΄ άσε να κτυπάνε οί καμπάνες…
Και για να μη τα πολυλογούμε, θα κλέψουνε κι΄ αυτή την αργία της Παναγίας μας με τον δικό τους πονηρό και τεμπέλικο τρόπο…
Μια μέρα πού θα έπρεπε να την τιμήσουνε, θα την κάνουνε κι΄ αυτή όπως τις άλλες, με όφελος για την ψυχή μας ουδέν και μηδέν !
Θα πάνε βέβαια και αρκετοί στις Εκκλησίες, θα τις γεμίσουν ίσως, αλλά όταν από μια Ενορία 20.000 κατοίκων παρουσιάζονται μόνο 500 , δηλαδή έστω ένα 2.5% μόνο, τότε υπάρχει πνευματικό πρόβλημα και διάλυση άνευ προηγουμένου με ότι αυτό συνεπάγεται…
Διαβάστε περισσότερα » 

Άμεση παρέμβαση Τατούλη – Τζανετέα : δεν υπάρχει κανένα θέμα σχετικά με την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους Λάκωνες αγρότες

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ Αδαμαντία Τζανετέα μετά από άμεση παρέμβαση τους στον ΕΛΓΑ, διαβεβαιώνουν τους Λάκωνες αγρότες που υπέστησαν σημαντική ζημία στις καλλιέργειες τους από διάφορα ζημιογόνα αίτια, ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας για το θέμα των αποζημιώσεων. Οι αποζημιώσεις θα καταβληθούν άμεσα εφόσον η διαδικασία ελέγχου από τον ΕΛΓΑ έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα τόνισε ότι το όλο θέμα το παρακολουθεί στενά εξ αρχής τόσο η ίδια όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας διέθεσε εξειδικευμένο γεωτεχνικό προσωπικό [τέσσερις (4) γεωπόνους] στον ΕΛΓΑ για ένα τετράμηνο προκειμένου να βοηθήσουν στην καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες της περιοχής μας ώστε να επισπευτούν οι διαδικασίες αποζημιώσεων.Ταυτόχρονα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Πέτρου Τατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Τζανετέα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη μαζί με τους βουλευτές του Νομού και άλλους θεσμικούς παράγοντες του τόπου μας, προκειμένου να του θέσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό πληθυσμό της Λακωνίας και κυρίως το θέμα των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ.Σε χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ Πέτρου Τατούλη με τον κ. Υπουργό δόθηκε η διαβεβαίωση ότι όλα τα συμφωνηθέντα στη παραπάνω συνάντηση θα τηρηθούν.Ο περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα τόσο της αγροτικής παραγωγής όσο και της κτηνοτροφίας.
Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

REPORT 24

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την ύφεση και χθες για την ανεργία, δείχνουν πως η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα έχει καταρρεύσει και ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο. Η αλόγιστη αύξηση των φορολογικών συντελεστών και ειδικότερα του ΦΠΑ, οδηγεί  την οικονομία στην πιο βαθιά ύφεση που έχει γνωρίσει μεταπολεμικά.
Τώρα, δίχως καθυστέρηση, απαιτείται να ληφθούν άμεσες αποφάσεις αλλαγής της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης, μεταθέτοντας τη μείωση του ελλείμματος στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών και όχι στην αφαίμαξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Ιωάννης Βρούτσης ...Οι τραγικές συνέπειες της παράλογης και καταστροφικής αύξησης του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23%, ήδη, ξεκίνησαν


Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε στην ακόλουθη δήλωση:



«Οι τραγικές συνέπειες της παράλογης και καταστροφικής αύξησης του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23%, ήδη, ξεκίνησαν.

Πρώτο θύμα οι νησιώτες και οι ταξιδιώτες. Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας προέβη σε ανακοίνωση, ότι, λόγω αδυναμίας να ενσωματώσει την υπέρογκη (κατά 77%) αύξηση του Φ.Π.Α. στα προϊόντα της, ανεβάζει, από 1η Σεπτεμβρίου, κατά 10%, όλες τις τιμές των “αγαθών” που πωλούνται στους χώρους εστίασης των πλοίων.

Ο κ. Βενιζέλος, αντί να επιμένει στο λάθος, ας παραδεχτεί, επιτέλους, την πραγματικότητα και ας αντιληφθεί το αναπόφευκτο ντόμινο που προκαλεί στην Οικονομία και τον Τουρισμό η απόφασή του.

Για μια ακόμη αφορά, τον καλούμε να ανακαλέσει, άμεσα, την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α. σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο, όπως, άλλωστε, ισχύει σε πολλές χώρες της Ε.Ε.».




Χρήστος Σταϊκούρας «Η Οικονομία πορεύεται σε “μακρά έρημο”.


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την ύφεση του 2ου τριμήνου του 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Οικονομία πορεύεται σε “μακρά έρημο”.

Η ένταση και έκταση της ύφεσης είναι πρωτόγνωρη.

Υπερβαίνει και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.
Μια ύφεση που από τη μία μεριά απορροφά την αποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας και από την άλλη οδηγεί την Οικονομία στην “παγίδα ενός τεράστιου χρέους”.

Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ παρουσίασε μεγάλη μείωση κατά 6,9% το 2ο τρίμηνο του έτους.

Ενώ αναθεωρήθηκε προς το δυσμενέστερο και για το 1ο τρίμηνο του 2011.

Διαμορφώθηκε στο -8,1%, από -5,5% που ήταν η προηγούμενη, όπως αποδεικνύεται, εξαιρετικά αισιόδοξη κυβερνητική εκτίμηση.

Τα στοιχεία αυτά καθιστούν ουτοπική την πρόβλεψη του Υπουργείου Οικονομικών για ύφεση μόνο 3,5% το 2011.

Επιβεβαιώνουν ότι η “συνταγή” για την έξοδο από την κρίση είναι λανθασμένη.

Είναι επομένως επιβεβλημένη η άμεση Επανεκκίνηση της Οικονομίας.

Επανεκκίνηση η οποία θα στηρίζεται στις προτάσεις που, με ρεαλισμό και διορατικότητα, έγκαιρα έχει καταθέσει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Αντώνης Σαμαράς».


Ο Θ. Παπαχριστόπουλος,σε ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρών της Ειρήνης στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία


Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας κος Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, συμμετέχοντας σε ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρών της Ειρήνης, αναχωρεί σήμερα για την περιοχή Χατάι στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση ανθρωπιστικών αναγκών που έχουν προκύψει από τις συγκρούσεις στη Συρία

Ο κ. Παπαχριστόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος των Γιατρών της Ειρήνης  κ. Νίκος Δούσης - Ρασσιάς, κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην περιοχή, θα προσφέρουν τις ιατρικές τους υπηρεσίες και θα διανείμουν αντίσκηνα και ιατροφαρμακευτικό υλικό για την ανακούφιση των τραυματιών και των  προσφύγων.




Νότης Μηταράκης..η εκποίηση σε συνθήκες απαξίωσης των χρηματιστηριακών τιμών δεν είναι αξιοποίηση


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι θετική η δήλωση του Προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Κουκιάδη ότι δεν θα πρέπει να εκποιηθεί η δημόσια περιουσία κάτω από τις σημερινές  χρηματιστηριακές συνθήκες. Ο κ. Κουκιάδης λέει το αυτονόητο: Αυτό που πλέον επισημαίνουν  Έλληνες και ξένοι αναλυτές. Ότι, δηλαδή, η εκποίηση σε συνθήκες απαξίωσης των χρηματιστηριακών τιμών δεν είναι αξιοποίηση, δεν λύνει το πρόβλημα του χρέους και δεν βγάζει την Ελλάδα από την κρίση».

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Ξυλοκάστρου που δεν διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 10/8/2011" .

Το ψήφισμα είχε κατατεθεί στο πρωτόκολλο του Δήμου στις 19-7-2011, αλλά δεν ήλθε στο συμβούλιο στις 21-7-2011 γιατί όπως δήλωσε η πρόεδρος του Δ.Σ. δεν το έλαβε! Τελικά η κα πρόεδρος (εκφράζοντας προφανώς και τον κο Δήμαρχο), όταν ο Ανδρέας Ζάρρος έθιξε προ ημερεσίας διάταξης το ζήτημα, απάντησε ότι …έχει τελειώσει το θέμα!! (υπονοώντας ίσως ότι ένα ψήφισμα για το μεσοπρόθεσμο φτάνει, δεν χρειάζονται άλλα ψηφίσματα !!!).


ΨΗΦΙΣΜΑ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΡΟΪΚΑ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ Η ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εμείς, οι πολίτες του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εκφράζουμε την οργή και την αγανάκτησή μας απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στους υπόλοιπους πρόθυμους που καθ’ υπαγόρευση της τρόϊκας μετατρέπονται άβουλα σε προαγωγό οικονομικής δικτατορίας για την πατρίδα μας. Με τα νομοσχέδια του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου που ψήφισαν σκοπεύουν να εκποιήσουν τη δημόσια και δημοτική περιουσία ενάντια στη θέληση της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού.
Ενημερώνουμε όσους διαβλέπουν μια επενδυτική ευκαιρία, ότι δεν θα αργήσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση, που σύντομα θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά της απέναντι στον λαό και στην χώρα. Οι υπογραφές και τα νομοσχέδιά της είναι άκυρα. Δεν τα έχει επικυρώσει ο ελληνικός λαός και βεβαίως δεν τα αναγνωρίζει.
Προειδοποιούμε κάθε επίδοξο επενδυτή να μην σκεφτεί καν να πλησιάσει σε δημοπρασία η εκποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας ή γης μας και πολύ περισσότερο να μην την αγοράσει. Εκτός του ότι όταν επανακτήσουμε ως λαός την κυριαρχία της χώρας μας θα χάσει ότι αγόρασε, τα χρήματά του που συμμετείχαν στην παράνομη συναλλαγή δεν θα του επιστραφούν.
Επίσης τον προειδοποιούμε ότι μέχρι να ξαναποκτήσουμε τον έλεγχο της χώρας, στα πλαίσια υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας όπως αυτά απορρέουν και από το Σύνταγμα της Ελλάδας αλλά και από τα διεθνώς αναγνωρισμένα δικαιώματα των λαών και των ανθρώπων, θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο μέσα από την αυτο-οργάνωσή μας για να ακυρώσουμε στην πράξη και να σαμποτάρουμε την τυχόν επένδυσή του.
Ας μην τολμήσει λοιπόν κανείς επίδοξος επενδυτής να κάνει ψώνια ευκαιρίας δημόσιας περιουσίας και γης στην Ελλάδα, εκτός κι αν αντιλαμβάνεται το υψηλό ρίσκο της επένδυσής του. Σε αυτή την περίπτωση, η επένδυσή του θα «είναι ευπρόσδεκτη» στην χώρα όπου όταν στερείς την ελευθερία στο λαό της, ξέρει να γεννά έναν Κανάρη ή να κάνει συντρίμμια μια γέφυρα στον Γοργοπόταμο.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης να εγκρίνει το ψήφισμα αποστέλλοντάς το προς τη Βουλή των Ελλήνων και τα Μ.Μ.Ε.

Συντονιστικό Λαϊκής Συνέλευσης Πλατείας Ξυλοκάστρου

Ο κ. Κλαδούχος διαψεύδει κάθε προσδοκία !

Γράφει ο Αναστάσιος Γκιολής

Ιατρός
Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης


Κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που έλαβε χώρα στο Δερβένι, βιώσαμε απίστευτα γεγονότα. Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, υπήρξε πλήρης εκτροχιασμός αφού απαγορεύτηκε το να δοθεί ο λόγος σε δημοτικούς συμβούλους ακόμα και της πλειοψηφίας, σε θέματα προ ημερησίας διάταξης, όπως στους κυρίους Κούκιο και Ψαράκη. Από τη μειοψηφία δε δόθηκε ο λόγος ούτε στον γράφοντα γιατί όπως είπε η πρόεδρος δεν είχαμε άλλο χρόνο διαθέσιμο.
Ήρθε όμως η απάντηση από το στόμα του ιατρού κ. Κούκιου, ο οποίος καυτηρίασε το γεγονός ότι ο Δήμαρχος κ. Κλαδούχος πλατίασε πέραν των φυσιολογικών ορίων. Στο ίδιο μήκος τοποθετήθηκαν ο κ. Σκούρας και ο κ. Ψαράκης που αν και σύμβουλος της πλειοψηφίας, ζήτησε ίδιο χρόνο για όλους τους συμβούλους ώστε να ακούγονται οι απόψεις τους. Εμφανώς ενοχλημένος ο κος Ψαράκης, επιστήθιος συνεργάτης του κ. Κλαδούχου, απευθυνόμενος στην πρόεδρο κα Καζάνη, της υπενθύμισε πως σύνθημα που χάθηκε από τον συνδυασμό στον οποίο και ο ίδιος ανήκει, ήταν πως όλα θα λέγονται και όλοι θα έχουν την ίδια θέση και αξία μέσα στο συμβούλιο.
Θα πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι ο κος Ψαράκης, πέραν από το ότι έχει πολύχρονη παρουσία στο στενό πυρήνα των στενών συνεργατών του κου Κλαδούχου, αποτελεί ουσιαστικά και τον κύριο υπεύθυνο των προεκλογικών σχεδιασμών του δημάρχου. Το να διαπιστώνει λοιπόν ένας τόσο στενός συνεργάτης του κ. Κλαδούχου, σοβαρές ελλείψεις τόσο στην πορεία υλοποίησης των δεσμεύσεων της δημοτικής αρχής, όσο και στο δημοκρατικό πλαίσιο δράσης της, έχει ξεχωριστή σημασία και προμηνύει ίσως «ενδιαφέρουσα» συνέχεια.
Βαριές κουβέντες ειπώθηκαν και από τον κ. Ρηγόπουλο, τοπικό μεγαλοεργολάβο του Δερβενίου και σύζυγο της κας Αρφαριώτη – Ρηγοπούλου, συμβούλου της πλειοψηφίας, προς έτερο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, τόσο μέσα στην αίθουσα, όσο και έξω στον προαύλιο χώρο. Η διαμάχη ήταν τόσο έντονη που χρειάστηκε να τους απομακρύνουν οι ψυχραιμότεροι !
Δυσαρεστημένοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, καταφέρθηκαν εναντίον του Δημάρχου, κ. Κλαδούχου, ζητώντας του περισσότερο έργο και οργάνωση από τη δημοτική αρχή γιατί όπως είπαν δεν είναι και τόσο μεγάλο πράγμα το να αλλαχτούν 2 λάμπες στο κέντρο του Δερβενιου.
Επίσης ο κ. Κούκιος, σύμβουλος του κ. Κλαδούχου, είπε ότι περίμενε περισσότερα από το Δήμαρχο τον οποίο στήριξε με όλες του τις δυνάμεις και βέβαια ίση μεταχείριση Ξυλοκάστρου και Δερβενίου σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής.
Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι πολίτες του Ξυλοκάστρου ζούνε μια άλλη πραγματικότητα, αυτή της ξεχασμένης πόλης, χωρίς να περιμένουν κάτι να γίνει, ώστε το Ξυλόκαστρο να κατασταθεί ξανά ζωντανό και πλούσιο !
Στο θέμα της ανακαίνισης του Κέντρου Υγείας Ξυλοκάστρου, κατόπιν πρωτοβουλίας τις 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της διοικήτριας του Γ/Ν Κορίνθου, ευχαρίστησα τον διοικητή της 6ης Υ.Π. και τη διοικήτρια του Νοσοκομείου, κα Σκέπερς.
Ως εκπρόσωπος του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας, έχοντας διατελέσει ιατρός του Κέντρου Υγείας και γνωρίζοντας τα προβλήματά του, κατόπιν συνεννόησης και με το προσωπικό, ζήτησα από τον κο Κλαδούχο να πιέσει ώστε να γίνει αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων αλουμινίου τα οποία τρίζουν με τον αέρα, δεν κλείνουν λόγω παλαιότητας και ως αποτέλεσμα, με τις βροχές να περνάει ακόμα και το νερό της βροχής !
Το Κέντρο Υγείας πρέπει να γίνει το στολίδι του δήμου μας, αφού καθημερινά σώζει ζωές συμπολιτών μας. Ας το κοιτάξουμε σαν τα μάτια μας, όπως και τους ανθρώπους που υπηρετούν σε αυτό.
Για ακόμη μια φορά διαπιστώνεται όμως – δυστυχώς – ότι η δημοτική αρχή είναι πολύ κατώτερη των όποιων προσδοκιών. Εμείς το γνωρίζαμε και προηγουμένως. Τώρα το αντιλαμβάνονται όλο και περισσότεροι σύμβουλοι του συνδυασμού του δημάρχου κ. Κλαδούχου, οι οποίοι ανοιχτά μιλούν για μια αρχή ολοκληρωτική, μη δημοκρατική, κυρίως όμως αναποτελεσματική και οκνηρή.

Αναστάσιος Γκιολής
Ιατρός
Δημοτικός Σύμβουλος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Συντονιστής Πολιτικής Δράσης Κοινωνικών Υποθέσεων
της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Ν. Κορινθίας

OHE: τα blogs καλύπτονται από την ελευθερία της έκφρασης

Με ένα νέο Γενικό Σχόλιο αρ. 34 που επαναπροσδιορίζει το περιεχόμενο της ελευθερίας της έκφρασης, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ο.Η.Ε. ασχολήθηκε και με το θέμα των blogs. Το κείμενο αυτό ερμηνεύει την ελευθερία της έκφρασης όπως κατοχυρώνεται από το Άρθρο 19 του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα (το οποίο έχει κυρώσει και η Ελλάδα, βλ. εδώ).
 
Σύμφωνα με το σχετικό απόσπασμα του Γενικού Σχολίου (βλ. το πλήρες κείμενο εδώ):

"44. Κάθε περιορισμός στη λειτουργία διαδικτυακών τόπων, ιστολογίων ή άλλων διαδικτυακών, ηλεκτρονικών ή παρόμοιων συστημάτων διάδοσης πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων που υποστηρίζουν τέτοιες επικοινωνίες, όπως οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου ή οι μηχανές αναζήτησης είναι επιτρεπτός μόνο στο βαθμό που είναι συμβατος με την παράγραφο 3 [σ.σ. του Άρθρου 19 του ΔΣΑΠΔ, αντίστοιχη με την παρ. 2 του άρθρου 10 της ΕΣΔΑ].

45. Οι επιτρεπτοί περιορισμοί γενικά πρέπει να είναι συγκεκριμένοι ως προς το περιεχόμενό τους. Γενικές απαγορεύσεις για τη λειτουργία συγκεκριμένων ιστοτόπων και συστημάτων δεν είναι συμβατές με την παράγραφο 3. Είναι επίσης ασύμβατο με την παράγραφο 3 να απαγορευθεί σε έναν ιστότοπο ή σε ένα σύστημα διάδοσης πληροφοριών η μετάδοση υλικού μόνο λόγω του ότι είναι επικριτικό για την κυβέρνηση ή για το πολιτικό σύστημα που στηρίζει την κυβέρνηση.

46. Η δημοσιογραφία είναι μια λειτουργία που απλώνεται σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματιών ρεπόρτερ και αναλυτών πλήρους απασχόλησης, καθώς επίσης και των ιστολόγων και άλλων που εμπλέκονται σε μορφές αυτο-έκδοσης, σε έντυπη ή διαδικτυακή ή άλλη μορφή και τα γενικά κρατικά συστήματα μητρώου ή αδειοδότησης για δημοσιογράφους είναι ασύμβατα με την παράγραφο 3."
 
Σύμφωνα λοιπόν με την επίσημη ερμηνεία της ελευθερίας της έκφρασης από το αρμόδιο όργανο του Ο.Η.Ε., το κράτος δεν επιτρέπεται να δημιουργήσει ένα μητρώο στο οποίο να καταγράφονται οι bloggers, γιατί μια τέτοια υποχρέωση από μόνη της παραβιάζει το Άρθρο 19 παρ. 3 του Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων.
Σημειωτέον ότι οι παραβιάσεις του ΔΣΑΠΔ ελέγχονται κατόπιν ατομικής προσφυγής από την Επιτροπή Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Ο.Η.Ε., εφόσον έχουν εξαντληθεί τα εσωτερικά ένδικα μέσα.
 
e-Lawyer.blogspot.com

Έγκριση απογραφής περιουσίας Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης-Ισολογισμός Έναρξης 01-01-2011


Στο Ξυλόκαστρο και στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου συνεδρίασε σε ειδική συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σήμερα την 22/6/2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20,30’ ύστερα από πρόσκληση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 12092 και ημερομηνία 17-6-2011 που επιδόθηκε σε κάθε έναν Δημοτικό Σύμβουλο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Νόμου 3852/2010.
ΘΕΜΑ : «Έγκριση απογραφής περιουσίας Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης-Ισολογισμός Έναρξης 01-01-2011»
Tο Δημοτικό Συμβούλιο αφού είδε:
- την παρ. 7 του άρθρου 267 του Ν. 3852/2010
- την αρ 74445/29-12-2010 (ΦΕΚ 2029/27-12-2010 τ.Β) Απόφαση ΥΠΕΣΑΗΔ
- την από 25-2-2011 έκθεση απογραφής της Επιτροπής Απογραφής.
- την αρ 14/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
- το πιστοποιητικό ελέγχου που υποβλήθηκε στο Δ.Σ. από τον ορισθέντα ορκωτό Λογιστή,
και μετά από διαλογική συζήτηση,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
Την έγκριση της Απογραφής Περιουσίας-Ισολογισμού Έναρξης 01-01-2011 του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης όπως εμφανίζονται συνημμένα και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας απόφασης καθώς και την έκθεση ελέγχου του ορκωτού ελεγκτή λογιστή κ. Σώκου Σωτηρίου.
Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 178/2011.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΖΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Συννημένα :
ΑΠ.178.Απογραφή.περιουσίας.Ισολογισμός.έναρξης
Ισολογισμός Έναρξης 01-01-2011

Αλλεργικό σοκ από τσίμπημα σφήκας υπέστη 42χρονος στη Νέα Φιγαλεία

Από θαύμα σώθηκε χθες το μεσημέρι ένας 42χρονος οικοδόμος από το  Κρυονέρι  Φιγαλείας, όταν από τσίμπημα σφήκας υπέστη αλλεργικό σοκ .
Ο 42χρονος, που είναι  πατέρας τριών ανήλικων παιδιών,  χθες το πρωί επισκεύαζε  στέγη σε οικοδομή . Νωρίς το πρωί δέχτηκε τσιμπήματα από δύο σφήκες, ωστόσο δεν ένιωσε καμία ενόχληση και συνέχισε κανονικά τη δουλειά του. Γύρω στις 12 το μεσημέρι όμως δέχτηκε τσίμπημα από μία τρίτη σφήκα και μετά από λίγα λεπτά εκδήλωσε αλλεργικό σοκ και έχασε τις αισθήσεις του. Από συγγενικά του πρόσωπα μεταφέρθηκε αμέσως στο αγροτικό ιατρείο της  Νέας Φιγαλείας και ο 42χρονος φαινόταν ότι έχανε τη μάχη, αφού σχεδόν δεν είχε σφυγμούς. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών αλλά και εθελοντών της περιοχής και ο άψογος συντονισμός, τον κράτησαν τον στη ζωή.

Kαραμπόλα στο 195 χλμ της ΝΕΟ Κορίνθου - Πατρών

Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων σημειώθηκε στη ΝΕΟ Κορίνθου - Πατρών, στο ύψος της Παναγοπούλας, στο 195 χλμ, στο ρεύμα προς Πάτρα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Ωστόσο λόγω της καραμπόλας και των έργων στην περιοχή έχει προκληθεί δυσκολία στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Η κίνηση στην Πατρών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Πάτρα, είναι αυξημένη .

Ντόρα Μπακογιάννη...οφείλουμε ενωμένοι να δουλέψουμε με συνέπεια υπέρ της στήριξης της ζώνης του ευρώ, υπέρ της ελληνικής οικονομίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που στην Ευρώπη αρχίζει η συζήτηση για την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου, στην Ελλάδα οφείλουμε ενωμένοι να δουλέψουμε με συνέπεια υπέρ της στήριξης της ζώνης του ευρώ, υπέρ της ελληνικής οικονομίας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό όμως είναι η συνεργασία και  η συνεννόηση όλων με μοναδικό σκοπό την επιτυχία του εθνικού μας στόχου».

"Όλα τα λεφτά" το Beach Connection στο Ξυλόκαστρο!

Η βόλτα στο δάσος του Πευκιά είναι μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσει κανείς επισκέπτης του Ξυλοκάστρου. Πόσο μάλλον όταν ο περίπατος συνδυάζεται με μία βουτιά και ακόμη καλύτερα με ένα ουζάκι και… μεζέ.
Για τα τελευταία φροντίζει ο Λάκης στο beach connection την ίδια ώρα που ο πατέρας του ψήνει καλαμάκια και ο Λευτέρης φτιάχνει τους καφέδες και τα ποτά.
Η μπάρα έχει πάρει... "φωτιά", ο κόσμος χαλαρώνει στις ξαπλώστρες, τα θαλάσσια σπορ γίνονται ολοένα και πιο extreme στην παραλία, ενώ "παίζει" και πολύ ρακέτα στο beach. Αξίζει τον κόπο να κάνετε μια στάση στο Λάκη, αφού προηγουμένως περπατήσετε μέσα στο δάσος και ανάψετε ένα κεράκι στην Αγία Βαρβάρα, το καλυμμένο από τα πεύκα εκκλησάκι! Κι όλα αυτά μόλις μία ώρα και ένα τέταρτο από την Αθήνα…

Μαζική έξοδος για τον Δεκαπενταύγουστο

Από το πρωί της Παρασκευής η κίνηση σε λιμάνια, αεροδρόμια, και εθνικά οδικά δίκτυα είναι αυξημένη, ενώ επί ποδός θα βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στην λήψη έκτακτων μέτρων τόσο στο εθνικό δίκτυο όσο και τους οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής, καθώς επίσης στους δρόμους που οδηγούν σε λιμάνια, σταθμούς ΟΣΕ και υπεραστικών λεωφορείων και αεροδρόμια.

Αναγνώριση πλασματικών ετών και για δεύτερη σύνταξη - H ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η εξαγορά χρόνου ασφάλισης θα είναι δυνατή και σε περίπτωση λήψης δεύτερης σύνταξης υπό προϋποθέσεις. Ωφελημένοι από τη ρύθμιση είναι οι ασφαλισμένοι που έχουν τουλάχιστον 3.600 ημέρες ή 12 χρόνια πραγματικής ή προαιρετικής ασφάλισης και θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1/1/2011 και μετά.
Τη δυνατότητα εξαγοράς και δεύτερης σύνταξης με την αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης δίνει το υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της, αναδρομικής από την 1/1/2011, εφαρμογής των μέτρων που έρχονται ως αντιστάθμισμα στις αυξήσεις των ορίων ηλικίας και των απαιτούμενων ετών ασφάλισης.

Στην εγκύκλιο που έστειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, τονίζεται ότι "σε περίπτωση λήψης δεύτερης σύνταξης με προϋποθέσεις που διαμορφώνονται και ισχύουν από 1.1.2011 και μετά, θα είναι δυνατή η αναγνώριση χρόνου ασφάλισης. Αντίθετα, στις περιπτώσεις λήψης δεύτερης σύνταξης με προϋποθέσεις που δεν μεταβλήθηκαν με το άρθρο 10 του ν. 3863/2010, δεν θα είναι δυνατή η αναγνώριση πλασματικού χρόνου ασφάλισης (με εξαίρεση την αναγνώριση του χρόνου στρατιωτικής υπηρεσίας, η οποία γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1358/1983)". Με τον τρόπο αυτό ο ασφαλισμένος αποκτά το δικαίωμα να κατανέμει τα αναγνωριζόμενα πλασματικά χρόνια στα ταμεία από τα οποία μπορεί να συνταξιοδοτηθεί.

Από τη μονιμότητα στην... εποχική εργασία -Το νομοσχέδιο για την εφεδρεία στο Δημόσιο


ΠΗΓH: ethnos.gr
Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το Προεδρικό Διάταγμα για την εφεδρεία στο Δημόσιο. Το πλεονάζον προσωπικό μπορεί να παραμένει στις λίστες του ΑΣΕΠ για μετάταξη και μετά το 12μηνο.
Στην τελική ευθεία βρίσκεται το Προεδρικό Διάταγμα, που καθορίζει τις λεπτομέρειες για το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, στο οποίο θα τεθούν οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου των συγχωνευόμενων ή καταργούμενων οργανισμών, που θα χαρακτηριστούν ως πλεονάζον προσωπικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται ότι το πλεονάζον προσωπικό θα μπορεί να παραμείνει στους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ ακόμα και μετά τη λήξη της 12μηνης εργασιακής εφεδρείας διατηρώντας τη δυνατότητα να απασχολείται σε θέσεις εποχικού προσωπικού, ενώ καθορίζονται κοινωνικά και εργασιακά κριτήρια για την κατάταξη των εφέδρων σε ενιαίο πίνακα.

Ο ενιαίος πίνακας, σύμφωνα με πρόταση που έχει κατατεθεί από το ΑΣΕΠ, αναμένεται να λειτουργήσει στα πρότυπα του κυλιόμενου πίνακα επιτυχόντων που έχει θεσπιστεί για την κάλυψη θέσεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Πρώτο κύμα
Στην "τσιμπίδα" της εργασιακής εφεδρείας θα πιαστούν τους επόμενους μήνες οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου που θα θεωρηθούν πλεονάζοντες από τους συνολικά 7.000 εργαζομένους των 11 μεγάλων οργανισμών που συμπεριελήφθησαν στον νόμο του υπουργείου Οικονομικών για να ενταχθούν σε προγράμματα ανασυγκρότησης, συγχώνευσης ή κατάργησης.
Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος, για κάθε ΔΕΚΟ, που πρόκειται να ανασυγκροτηθεί, απαιτείται κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του εποπτεύοντος υπουργού αντίστοιχα που θα προσδιορίζει εάν θα καταργηθεί, θα συγχωνευτεί ή θα απορροφηθεί από άλλον οργανισμό.

Εντός 9 μηνών από την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης θα προσδιορίζεται το πλεονάζον προσωπικό με βάση το οργανόγραμμα του φορέα υποδοχής.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνει ότι θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μη γίνουν απολύσεις.
Ομως ο υπολογισμός των μετατάξεων στις προσλήψεις και η "ανελαστική" αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων (1 προς 10 για το 2011 και 1 προς 5 για τα επόμενα χρόνια) θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει και σε απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

1.500 φορείς
Στο "μικροσκόπιο" της κυβέρνησης θα μπουν συνολικά 1.500 οργανισμοί (ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, ΑΕ) που επιχορηγούνται από το κράτος, προκειμένου να καταργηθούν, να συγχωνευθούν ή να ανασυγκροτηθούν.
H αντιπροεδρία της κυβέρνησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας έθεσαν σε διαβούλευση το τεύχος προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για την αναζήτηση τεχνικών συμβούλων που θα παρέχουν τεχνογνωσία για την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών.

Οι τεχνικοί σύμβουλοι θα καταρτίσουν τον "οδικό χάρτη" για την αναδιοργάνωση των δημόσιων φορέων και στις συμβατικές τους υποχρεώσεις περιλαμβάνεται εκτός της κατάρτισης μελετών σκοπιμότητας και ο καθορισμός των κριτηρίων, με τα οποία θα προκύπτει το πλεονάζον προσωπικό που θα τεθεί σε καθεστώς "εφεδρείας".

ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
Η λίστα με τους πρώτους 11 οργανισμούς

Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά στον Άραξο

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στον Άραξο. Η φωτιά κατέκαψε περίπου 140 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.Στο σημείο παραμένουν πάντως 7 Πυροσβεστικά Οχήματα με 15 άνδρες καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα. Αξίζει να σημειωθεί πως σε καμία στιγμή δεν απειλήθηκαν τα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

*  Επίσης υπό έλεγχο τέθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ  πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Βουλωμένου Αιγίου. Χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου, που έσπευσε με 5 οχήματα και 10 άνδρες, η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε κατοικημένη περιοχή, καίγοντας τελικά ξερόχορτα, αγρούς και πουρνάρια.

Κανένα απολύτως πρόβλημα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



Τραγικό, ψευδές και αποκύημα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία της Καλαμάτας, με τίτλο “Αεροπορική επιδρομή για τον ιό του Δ. Νείλου”, στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου στο Υπουργείο. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διαμόρφωση  ενός συντονισμένου και οργανωμένου προγραμματισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας μετά από αίτημα του  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους συνεργάτες του ζήτησε ενημέρωση για το θέμα αυτό ώστε να είναι σε θέση  να απαντήσει ο ίδιος προσωπικά, ενώ ο Υφυπουργός Υγείας Χρήστος  Αηδόνης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Αντώνιος Δημόπουλος ξεκαθάρισαν κατηγορηματικά ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υφίσταται για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή τους για την ανακίνηση ενός τέτοιου θέματος με αυτό τον τρόπο εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης  Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την διερεύνηση των προθέσεων των συντακτών πίσω από το δημοσίευμα αυτό  γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “ δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τέτοια ανυπόστατα δημοσιεύματα να δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό στους πολίτες και από την άλλη να δημιουργούν πρόβλημα στην ανάπτυξη της Περιφέρειας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.” Οι πολίτες κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου “ γνωρίζουν από πού εκπορεύονται και τι ουσιαστικά υπηρετούν και προστατεύουν τέτοια δημοσιεύματα”.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Τατούλη για την συμμετοχή του στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα θέματα δημόσιας υγείας και παρατήρησε πως είναι πολύ ευχάριστο για την Πελοπόννησο να έχει Περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη, ο οποίος διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία και ευαισθησία στα θέματα αυτά

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Υγείας κ. Ανδρέας Πουλάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας και Λακωνίας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ Α. Δημόπουλος, εκπρόσωποι του ΚΕΛΠΝΟ, καθώς και Δήμαρχοι της Περιφέρειας.

Την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη συνάντηση αυτή και τη συνεργασία τους με την Περιφέρεια εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Πύλου Νέστορος και Ευρώτα.

Σάλος στην Κορινθία - «Ιερέας μαϊμού» με πλούσια δράση απήγαγε ανήλικη

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου από τον περασμένο Μάρτη είχε παραδώσει στον εισαγγελέα το βαρύ φάκελο με τα «καμώματα» του δίγαμου ιερέα με τα πλαστά πτυχία


ΠΗΓΗ :

Μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό και ταυτόχρονα πέρα από κάθε φαντασία, όμως είναι αληθινό. Το γεγονός συνταράσσει τις δύο τελευταίες μέρες την τοπική κοινωνία της Κορίνθου, αλλά και το πανελλήνιο. Ένας 52χρονος παππάς απήγαγε μια 15χρονη αλλοδαπή και έφυγε μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα οι γονείς της ανήλικης κοπέλας να την αναζητούν και να έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα και στην αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας. Η καταγγελία έγινε εδώ και τρεις μέρες, αφού μάταια οι δικοί της αναζητούσαν την 15χρονη χωρίς αποτέλεσμα και δεν μπορούσαν να έχουν επικοινωνία μαζί της. Να σημειωθεί ότι ο 52χρονος έχει αποπεμφθεί από τη Μητρόπολη με εντολή του Μητροπολίτη για τη γενικότερη συμπεριφορά του κατά το παρελθόν, ενώ εκκρεμούν εις βάρος του και άλλες υποθέσεις…

Την ψάχνουν οι γονείς της…