Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Ιωάννης Βρούτσης ...Οι τραγικές συνέπειες της παράλογης και καταστροφικής αύξησης του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23%, ήδη, ξεκίνησαν


Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης έκανε στην ακόλουθη δήλωση:



«Οι τραγικές συνέπειες της παράλογης και καταστροφικής αύξησης του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23%, ήδη, ξεκίνησαν.

Πρώτο θύμα οι νησιώτες και οι ταξιδιώτες. Η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας προέβη σε ανακοίνωση, ότι, λόγω αδυναμίας να ενσωματώσει την υπέρογκη (κατά 77%) αύξηση του Φ.Π.Α. στα προϊόντα της, ανεβάζει, από 1η Σεπτεμβρίου, κατά 10%, όλες τις τιμές των “αγαθών” που πωλούνται στους χώρους εστίασης των πλοίων.

Ο κ. Βενιζέλος, αντί να επιμένει στο λάθος, ας παραδεχτεί, επιτέλους, την πραγματικότητα και ας αντιληφθεί το αναπόφευκτο ντόμινο που προκαλεί στην Οικονομία και τον Τουρισμό η απόφασή του.

Για μια ακόμη αφορά, τον καλούμε να ανακαλέσει, άμεσα, την αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση και να υιοθετήσει την πρόταση της Ν.Δ. για χαμηλό Φ.Π.Α. σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο, όπως, άλλωστε, ισχύει σε πολλές χώρες της Ε.Ε.».