Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Κανένα απολύτως πρόβλημα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου



Τραγικό, ψευδές και αποκύημα νοσηρής φαντασίας χαρακτήρισε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, το δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία της Καλαμάτας, με τίτλο “Αεροπορική επιδρομή για τον ιό του Δ. Νείλου”, στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Αυγούστου στο Υπουργείο. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η διαμόρφωση  ενός συντονισμένου και οργανωμένου προγραμματισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Δημόσιας Υγείας μετά από αίτημα του  Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη.

Ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος στους συνεργάτες του ζήτησε ενημέρωση για το θέμα αυτό ώστε να είναι σε θέση  να απαντήσει ο ίδιος προσωπικά, ενώ ο Υφυπουργός Υγείας Χρήστος  Αηδόνης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Αντώνιος Δημόπουλος ξεκαθάρισαν κατηγορηματικά ότι κανένα απολύτως πρόβλημα δεν υφίσταται για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή τους για την ανακίνηση ενός τέτοιου θέματος με αυτό τον τρόπο εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Ο Περιφερειάρχης  Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δήλωσε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου ζήτησε την παρέμβαση της δικαιοσύνης για την διερεύνηση των προθέσεων των συντακτών πίσω από το δημοσίευμα αυτό  γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “ δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τέτοια ανυπόστατα δημοσιεύματα να δημιουργούν αδικαιολόγητο πανικό στους πολίτες και από την άλλη να δημιουργούν πρόβλημα στην ανάπτυξη της Περιφέρειας σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο.” Οι πολίτες κατέληξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου “ γνωρίζουν από πού εκπορεύονται και τι ουσιαστικά υπηρετούν και προστατεύουν τέτοια δημοσιεύματα”.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αποδέχθηκε την πρόταση του κ. Τατούλη για την συμμετοχή του στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα θέματα δημόσιας υγείας και παρατήρησε πως είναι πολύ ευχάριστο για την Πελοπόννησο να έχει Περιφερειάρχη τον κ. Τατούλη, ο οποίος διαθέτει αποδεδειγμένη εμπειρία και ευαισθησία στα θέματα αυτά

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Υγείας κ. Ανδρέας Πουλάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας και Λακωνίας, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης, ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ Α. Δημόπουλος, εκπρόσωποι του ΚΕΛΠΝΟ, καθώς και Δήμαρχοι της Περιφέρειας.

Την απόλυτη ικανοποίησή τους για τη συνάντηση αυτή και τη συνεργασία τους με την Περιφέρεια εξέφρασαν οι Δήμαρχοι Πύλου Νέστορος και Ευρώτα.