Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Νίκος Ταγαράς : «Η κατασκευή Φράγματος Ασωπού ξεκινά»





Τις Κρήνες, τα Ταρσινά, το Ελληνοχώρι και τη Στιμάγκα, επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου , ο Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νομού Κορινθίας με το συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του Υποψήφιου Περιφερειάρχη Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Ταγαράς επισκέπτεται την ευρύτερη περιοχή. Πολλές φορές έχει συναντηθεί με τους κατοίκους των περιοχών και είχε την δυνατότητα να μιλήσει για ζητήματα τα οποία του είναι ήδη γνωστά και για τα οποία, έχει εργασθεί με σκοπό την προώθησή τους και την επίλυσή τους. Το σημαντικότερο έργο ,που αφορά την άρδευση αλλά και την ύδρευση μπήκε σε τροχιά επίλυσης, με την κατασκευή του Φράγματος Ασωπού. Το όραμα πενήντα και πλέον χρόνων για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, γίνεται πλέον πραγματικότητα.

Εδώ Σιδηρόκαστρο…



Οι «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» βρίσκονται στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας , έδρα του Δήμου Αυλώνος , «γενέθλιο» Δήμο του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Δράκου , ο οποίος γεννήθηκε στην Ελαία (Μπόυζι), Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου και καλύπτουν την επίσκεψη του στην περιοχή.
Αυτή την ώρα ο Δημήτρης Δράκος & ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, βρίσκονται μαζί με υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους στο ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ, ενώ περιοδεύψαν στα Δημοτικά Διαμερίσματα: ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ και ΠΛΑΤΑΝΙΑ ενώ στις 8 το βράδυ θα επισκεφτούν την ορεινή ΑΥΛΩΝΑ.

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ 2008 ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ: «Aπό τη Νεάπολη της Λακωνίας, στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο”


«Εδώ, από το νοτιότερο δήμο της ηπειρωτικής Ελλάδας το δήμο Βοιών και τη Νεάπολη της Λακωνίας, στέλνουμε το μήνυμα της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο, μέσα στο οποίο κύριο μέλημά μας, θα είναι η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία πρέπει και μπορεί να μπει η Περιφέρεια της Πελοποννήσου».

Ο Πέτρος Τατούλης το Σάββατο στην Κυνουρία και την Κυριακή στη Καρδαμμύλη και στη Πυλία.


Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αύριο Σάββατο 16 Οκτωβρίου θα περιοδεύσει στο Νομό Αρκαδίας. Τις πρωινές ώρες θα είναι στη Τρίπολη. Το απόγευμα θα επισκεφθεί τη περιοχή της Νότιας Κυνουρίας και συγκεκριμένα Τυρό, Σαπουνακέικα , Μέλανα, Πραγματευτή και Λεωνίδιο.
Τη Κυριακή 17 Οκτωβρίου ο κ. Τατούλης θα περιοδεύσει στο Νομό Μεσσηνίας. Το πρωί θα βρίσκεται στις περιοχές του Δήμου Λεύκτρου της Μάνης, Καρδαμύλη, Στούπα και Άγιο Νικόλαο. Το απόγευμα θα περιηγηθεί στις περιοχές της Πυλίας και ειδικότερα Σουληνάρι, Κρεμμύδια, Γλυφάδα, Ίκλαινα, Κορυφάσιο, Πλάτανο, Παπούλια και Βλαχόπουλο.

Όταν η ΠΑΣΠ πέταγε σκουπίδια στην κόρη του Τατούλη

Ο πάντα έγκυρος και αποκαλυπτικός korinthix μέσα από το όμορφο του blog στο σημερινό του σημείωμα γράφει Όταν η ΠΑΣΠ πέταγε σκουπίδια στην κόρη του Τατούλη διαβάστε εδώ

Ψήφισμα φορέων Δήμου Σικυωνίων προς τον Περιφερειάρχη Φ. Χατζημιχάλη για ΠΕΣΔΑ


Την Τετάρτη 13-10-2010, οι παρακάτω φορείς που δραστηριοποιούμαστε στο Δήμο Σικυωνίων και συγκεντρωθήκαμε στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου , δηλώνουμε ότι υιοθετούμε και στηρίζουμε ενεργά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων , σύμφωνα με την οποία δεν αποδέχεται και «γνωμοδοτεί αρνητικά για την μελέτη Επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τους παρακάτω λόγους:
Η αναθεωρημένη πρόταση του ΠΕΣΔΑ δεν διευκρινίζει ποια λύση θα ακολουθήσουμε μετά το πρώτο στάδιο προσαρμογής.
Χωροθετείται σαν συγκεκριμένη και μοναδική αναφορά στο ΠΕΣΔΑ Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην περιοχή της «Λιτσάρδας» του Τ.Δ. Σουλίου , στο χώρο του υπάρχοντος ΧΥΤΑ. Θεωρούμε απαράδεκτη την πρόταση να εξυπηρετούμε την διαχείριση όλων των οικιακών απορριμμάτων όλων των Δήμων της Δυτ. Κορινθίας (από Βόχα έως Ευρωστίνη)
Δεν συμφωνούμε με τη χωροθέτηση, έστω και για προσωρινό διάστημα, δεματοποιητή σύμμικτων απορριμμάτων και στην μετέπειτα καύση τους, καθώς επίσης και με την επέκταση του υπάρχοντος ΧΥΤΑ. Λέμε ΟΧΙ σε οποιαδήποτε βιομηχανοποίηση σκουπιδιών.
Είμαστε υπέρ μιάς ολοκληρωμένης διαχείρισης Απορριμμάτων που σημαίνει, Διαλογή στην πηγή, Ανακύκλωση, Κομποστοποίηση, Λιπασματοποίηση, δημιουργία ΚΔΑΥ ανά νομό, ΧΥΤΥ, ενημέρωση των πολιτών και εφαρμογή του κανόνα «ο ρυπαίνων πληρώνει».
Επιπλέον, θεωρούμε ότι μια τέτοια απόφαση του σημερινού Περιφερειάρχη, δεν νομιμοποιείται ηθικά να δεσμεύσει τον νέο Περιφερειάρχη που θα αναδειχθεί σε λίγες ημέρες από τις επερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, με διευρυμένες αρμοδιότητες
Επ’ αυτού του πολύ σημαντικού για την τοπική κοινωνία μας θέματος, καλούμε τους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Αντιπεριφερειάρχες να τοποθετηθούν ευθέως, δημοσίως και εγγράφως προς τους Πολίτες και την Περιφέρεια , άμεσα και πριν την διενέργεια των επικείμενων εκλογών
Οι υπογράφοντες

Υποψήφιοι συνδυασμοί Δήμου Σικυωνίων :
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ Τ. Χωρέμη
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Χρ. Ζαχαριά
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΕΩΝ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ Σπ. Σταματόπουλου
Επίσης το υπογράφουν Φορείς και Σύλλογοι

Ο Δημήτρης Σκούρας σήμερα στη Συκιά και στα Γελλινιάτικα


Οι προεκλογικές επισκέψεις του υποψήφιου Δήμαρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον υπερκομματικό συνδυασμό «Δημοτική Αναγέννηση» κ. Δημήτρη Σκούρα και των συνεργατών του συνεχίζονται με ρυθμό.
Σήμερα Παρασκευή 15/10/2010 στα πλαίσια τις περιοδείας του στα Δημοτικά Διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου , ο Δημήτρης Σκούρας , επικεφαλής υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού του, επισκέπτεται στις 7 το απόγευμα τη ΣΥΚΙΑ ( ταβέρνα «ΦΟΙΝΙΚΕΣ») και στις 8 το βράδυ τα ΓΕΛΛΗΝΙΑΤΙΚΑ: (καφενείο κ. Καπλάνη). Οι κάτοικοι της Συκιάς και των Γελλινιατίκων θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για τα προβλήματα και τις προτάσεις τους με τον κ. Σκούρα και τους συνεργάτες του. Χθες ο κ. Δημήτρης Σκούρας επισκέφτηκε τα Καρυωτικα

Το πρώτο του τρίποντο επιζητεί ο Αστέρας Δερβενίου κόντρα στον Σαρωνικό Γαλατακίου

Μετά από ένα πολύ κακό ξεκίνημα και τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, η ομάδα του Αστέρα Δερβενίου υποδέχεται , στο Γήπεδο Ξυλοκάστρου, το Σαρωνικό Γαλατακίου και αυτό που θέλει μόνο, είναι οι τρεις βαθμοί, για να «ξεκολλήσει από τον πάτο» και να αρχίσει η ανάκαμψη.
Σίγουρα κανείς δεν περίμενε τέτοια αρχή, αλλά από τη στιγμή που έγινε, πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να επιστρέψει ο σύλλογος στις επιτυχίες και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, είναι η αναμέτρηση του Σαββάτου, η οποία φυσικά μόνο εύκολη δεν είναι.
Ο τεχνικός του Αστέρα, δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τον Ψυχογιό, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το ματς κόντρα Πανσολυγειακό στο Σοφικό, αλλά επιστρέφει ο Ρούτσι, που εξέτισε την ποινή του και μπορεί κανονικά να αγωνιστεί.
Το άγχος υπάρχει σίγουρα, καθώς μια νέα αποτυχία, σίγουρα θα σημάνει πολλές εξελίξεις στο Δερβένι, αλλά για την ώρα, όλοι σκέφτονται το παιχνίδι.
Εδώ να πούμε, πως ο Ντιαλό, όπως δείχνουν τα πράγματα, αποτελεί παρελθόν, καθώς δεν ικανοποίησε μέχρι τώρα.
Μέχρι στιγμής και το επιθετικό δίδυμο, Τσιπάς και Δάνης, αν και θεωρείται από τα πλέον έμπειρα της κατηγορίας, δεν έχουν βοηθήσει καθόλου και δεν έχουν δικαιολογήσει τη φήμη τους.
Εν αναμονή λοιπόν του αγώνα με το Σαρωνικό, για να δούμε τι θα γίνει
Κατά τα άλλα εκτός έδρας αγωνίζονται οι δύο πρωτοπόροι Ατρόμητος Χιλιομοδίου και Ελλάς Βέλου . Η ομάδα του Χιλιομοδίου κοντράρεται στο Σοφικό από την τυπικά γηπεδούχο ομάδα των Αγίων Θεοδώρων , ενώ η Ελλάδα Βέλου μάχεται με τον Ισθμιακό στην τυπική έδρα του το γήπεδο του Ισθμιακού. Την ίδια ‘ώρα το Σάββατο αναμετρούνται η Προοδευτική Περιγιαλίου με τον Πανσολυγειακό , στην Αρχαία Κόρινθο και ο Α. Ο. Σπαθοβουνίου με τον Πανευρωστινιακό.
Επίσης την Κυριακή , στο Ξυλόκαστρο , ο Αετός Κρυονερίου μάχεται με τον Ηρακλή Λεχαίου , ενώ στην Αρχαία Κόρινθο , η Δάφνη Εξαμιλίων φιλοξενεί τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Τέλος την Τετάρτη στο Λουτράκι με τον αγώνα Ολυμπιακού Λουτρακίου κατά του ΠΑΣ Κλένια ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας Κορινθίας.

4η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

16-10-2010 16:00
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ -ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔ

17-10-2010 16:00
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ

20-10-2010 16:00
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ»



Όταν κάποιος αποζητά απεγνωσμένα ρόλο προσωπικής προβολής και σχεδιασμού της πολιτικής του καριέρας, στερούμενος επιχειρημάτων, επιδίδεται σε εύκολες αποστολές επιθετικότητας και ύβρεων.
Ό,τι κι αν λέει η ατυχήσασα, έκτη στους επτά, πολιτεύτρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Μεσσηνίας, το πολιτικό της μέλλον με τον κ. Τατούλη είναι δυσοίωνο και ο σχεδιασμός της νεφελώδης όπως και η υποψηφιότητα του ίδιου.
Αν η ίδια αισθάνεται λόγω της πολιτικής της περιθωριοποίησης από το Μεσσηνιακό Λαό ότι πρέπει να περιγράφει τον τόπο της ως τριτοκοσμικό, την κατανοούμε, αλλά δεν συμφωνούμε.
Με τον ίδιο τρόπο που ξεθωριάζει η δήθεν ανεξαρτησία του επίσημου υποψήφιου της κυβέρνησης του Μνημονίου και της Ανεργίας, έτσι ακριβώς ξεθωριάζει και η επικοινωνιακή του τακτική που καταγράφει και τον απόλυτο πανικό του.
Ας ασχοληθεί καλύτερα ο κ. Τατούλης με τα τελευταία γεγονότα που οι υπουργοί, βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ πετάνε ο ένας στον άλλον την καταρρέουσα υποψηφιότητά του σαν την καυτή πατάτα, και επιτέλους ας αφήσουν τον υπερήφανο Λαό της Μεσσηνίας να κρίνει για τέταρτη φορά το έργο Δημήτρη Δράκου, που είναι μοναδικό και έχει επιβεβαιωθεί με τρεις απανωτές νίκες, με μεγάλες διαφορές, απέναντι σε διαφορετικό αντίπαλο κάθε φορά. Θυμίζουμε, 1998: Δράκος 54,7% - Κουλουριανος 30,9%, 2002: Δράκος 54,4% - Τσιμπλής 32,1% και 2006: Δράκος 51,26% – Μαλαπάνης 31,63%.
Ο «μύθος Τατούλη», καταρρέει και δυστυχώς, ο πανικός της ήττας του αφαιρεί ένα ακόμη προσωπείο που επικαλείται, του πολιτικού πολιτισμού.
Εμείς μιλάμε για την ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και στις 7 Νοεμβρίου ξεκινάμε μαζί με τους συμπολίτες μας και χτίζουμε το αύριο του τόπου μας, με μοναδικό κίνητρο τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Χαιρετίζω τη συμμετοχή του Παναγιώτη Βαλασόπουλου στο ψηφοδέλτιο για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας του συνδυασμού μας «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».
Οι Περιφερειακές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου λαμβάνουν χώρα κάτω από ιδιαίτερα κρίσιμες πολιτικές και αυτοδιοικητικές συνθήκες. Η μάχη είναι σκληρή, γι΄αυτό και επιστρατεύονται τα πιο μάχιμα στελέχη, όπως είναι ο Παναγιώτης Βαλασόπουλος, η παρουσία του οποίου δίνει πρόσθετη αξία και δυναμική στο ψηφοδέλτιό μας.
Μαζί χτίζουμε το Αύριο του Τόπου μας.
Για μία ΔΥΝΑΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑ, σε μία ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΚΑΙ ΛΑΚΩΝΙΑ


«Η επίτευξη της ολοκλήρωσης του έργου του Ανάβαλου, που θα δώσει πνοή σε όλες τις περιοχές της Αργολίδας και θα τονώσει την αγροτική παραγωγή, είναι από τα πρώτα έργα που θα δώσουμε την μέγιστη προσοχή μας. Πρόκειται για ένα έργο πνοής, που για πάρα πολλά χρόνια έχει μείνει πίσω, και που ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί για να φέρει την ανάπτυξη της Γεωργίας στην Αργολίδα. Με μια σειρά παρεμβάσεων και με συνεχή πίεση προς την κεντρική εξουσία θα έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».