Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

Πανδήμως εκηδεύθη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνοικισμού Κορίνθου ,ο πολυσέβαστος Γέροντας και άοκνος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού Αρχιμανδρίτης κυρός Νεκτάριος Μαρμαρινός επίτιμος Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Πανδήμως εκηδεύθη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Συνοικισμού Κορίνθου ,ο πολυσέβαστος Γέροντας και άοκνος εργάτης του Ευαγγελίου του Χριστού Αρχιμανδρίτης κυρός Νεκτάριος Μαρμαρινός επίτιμος Πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως μας.Ας έχουμε την ευχή Του και ο Θεός ας κατατάξη την ψυχή Του εν ταίς σκηναίς των εκλεκτών …!!

Θλίψη σκόρπισε στην κοινωνία ολόκληρης της Κορινθίας, το άκουσμα της είδησης της κοίμησης του Γέροντα Νεκταρίου Μαρμαρινού.  Ο Γέροντας Νεκτάριος Μαρμαρινός υπήρξε μια μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας και της Κορινθίας.

Επίδομα Παιδιού -Γ’ δόση: «Απαραίτητες κινήσεις» για να πληρωθείτε (ημερομηνία)


Πλησιάζει η ημερομηνία πληρωμής του επιδόματος παιδιού.
Η Γ’ δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου -όπως έχει ήδη ανακοινωθεί- σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και την φετινή τους φορολογική δήλωση μέχρι και 16 Ιουλίου.
Όσοι δεν υπέβαλαν  εγκαίρως την φορολογική τους δήλωση, θα λάβουν σε

Θεοδωρικάκος: Αυτές είναι οι 3 προτεραιότητες του ΥΠΕΣ -5 εξαγγελίες για Δημόσιο

 
Τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτική στο υπουργείο Εσωτερικών περιέγραψε μιλώντας στην Βουλή, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Πρώτη προτεραιότητα, είπε, είναι η ολόπλευρη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ώστε να αποτελέσουν στέρεους πυλώνες ανάπτυξης και ενίσχυσης απασχόλησης και ενδυνάμωσης κοινωνικής συνοχής».
«Δεν υπάρχουν για εμάς γαλάζιοι, πράσινοι, ή άλλο χρώμα δήμαρχοι», αποσαφήνισε ο υπουργός δηλώνοντας ότι θα συνεργαστεί με κάθε δήμαρχο για

Πέτσας: Αυτές είναι οι βασικές προτεραιότητες για ΕΡΤ, ΑΠΕ και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης


Τις βασικές προτεραιότητες στον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρουσίασε σε τίτλους ο κ. Στέλιος Πέτσας κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Τα θέματα ενημέρωσης ήταν αρμοδιότητα του εκάστοτε υπουργού Τύπου στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Επιστρέφουν εκεί που ανήκαν, η κριτική περί πρόθεσης συγκέντρωσης όλων των αρμοδιοτήτων των δημοσίων μέσων ενημέρωσης στον πρωθυπουργό είναι αβάσιμη και υποκριτική. Ολοι γνωρίζουμε ότι τα ΜΜΕ επλήγησαν από την κρίση».
Ακόμη ο κ. Πέτσας περιέγραψε τα επόμενα βήματα όσον αφορά το υπουργείο του κάνοντας λόγο για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων.
Αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και θωράκιση της ανεξαρτησίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, επανακαθορισμό του brand του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκσυγχρονισμό του πλαισίου για τον εθνικό και περιφερειακό τύπο.
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του κ. Πέτσα:

Άρθρο Πέτρου Τατούλη στον Ελεύθερο Τύπο: To διακύβευμα παραμένει η ανεξάρτητη και ισχυρή διακυβέρνηση. Όχι μια δήθεν «κυβερνησιμότητα», που θα λειτουργήσει ως άλλοθι ανικανότητας.


Του Πέτρου Τατούλη*
                
Θέλω να κάνω τρεις παραδοχές. Η πρώτη λέει ότι τα εκλογικά συστήματα στην Ελλάδα συνδέονται πάντα με τις επιδιώξεις και τις προσδοκίες εκείνων που είχαν την δύναμη να τα επιβάλουν. Η δεύτερη λέει ότι η αυτοδιοίκηση ως θεσμός παραδοσιακά

Νέα έρευνα: Ο Τουρισμός Τρίτης Ηλικίας και ο Τουρισμός Υγείας Στην Ελλάδα.



Πώς θα μπορούσε η χώρα μας να διεκδικήσει έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από την ανάπτυξη του τουρισμού τρίτης ηλικίας
και του τουρισμού υγείας;
Γνωρίζατε ότι το 7,3% των ενηλίκων στην Ευρώπη δηλώνουν ότι θα ήθελαν να διαμείνουν στη Ν.Ευρώπη μετά τη συνταξιοδότησή τους; Ότι 120.000 Βρετανοί ηλικίας άνω των 65 ετών ζουν σήμερα στην Ισπανία και ότι ο αριθμός αυτός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 10 χρόνια;

Ο ιατρικός τουρισμός και ο τουρισμός τρίτης ηλικίας αποτελούν μια μεγάλη

ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΕΣ ΙΚΕ ΝΑΡΚΟΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα εμφανίζεται να έχει φωλιάσει στον πυρήνα της Ελλάδας επιδιώκοντας να τη μετατρέψει σε Κράτος Ναρκοδολαρίων και επίσημα. Η

Ανήσυχος ο Τσελέντης για σεισμό από τις Αλκυονίδες



Διόλου καθησυχαστικός ήταν ο καθηγητής Σεισμολογίας Άκης Τσελέντης το πρωί της Δευτέρας, μιλώντας για το ενδεχόμενο ισχυρού σεισμού από το ρήγμα των Αλκυονίδων στον Κορινθιακό.
«Το θηρίο των Αλκυονίδων θα ξαναουρλιάξει», είπε ο κύριος Τσελέντης