Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Αλοδαποί έκλεψαν τις ράγες του τρένου στα Μαύρα Λιθάρια

Αιγείρα - Μαύρα Λιθάρια
 
 
Συνελήφθησαν, χθες (25-3-2013) το μεσημέρι, σε περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Κορινθίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, τρεις (3) αλλοδαποί, δύο (2) υπήκοοι Πολωνίας, ηλικίας 29 και 40 ετών αντίστοιχα και ένας (1) 32χρονος υπήκοος Ιράκ, για κλοπή μεταλλικών αντικειμένων του Ο.Σ.Ε., ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη δύο (2) άτομα.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω αλλοδαποί, χθες (25-3-2013) το μεσημέρι, στην περιοχή «Μαύρα Λιθάρια» Κορινθίας, μαζί με ακόμη δύο άτομα που αναζητούνται, αφαίρεσαν από σιδηροδρομικό δίκτυο του Ο.Σ.Ε. -500- βίδες στήριξης ραγών, καθώς και -44- κομμάτια σιδηροτροχιάς, τα οποία στη συνέχεια θα φόρτωναν σε οχήματα, πλην όμως μετά από την άμεση επέμβαση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν σε υπεύθυνο του Ο.Σ.Ε.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ξυλοκάστρου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Πόσα χρωστάει ο καθένας από εμάς στους δανειστές! - Ερευνα του Economist


- Το Κυπριακό είναι το 5ο πακέτο διάσωσης στην ευρωζώνη μέσα σε τρία χρόνια
- Οι Ελληνες χρωστούν περισσότερα απ' όλους γιατί δανείστηκαν και περισσότερα
- Οι Ισπανοί είναι αυτοί που μπορούν να ξεχρεώσουν άμεσα
- "Ένα αυτοκίνητο 1.300 κυβικών χωρίς έξτρα", χρωστάει κάθε Κύπριος στους δανειστές
- Διαβάστε αναλυτικά την έρευνα του Economist

H απόφαση της 25ης Μαρτίου για την Κύπρο συνιστά το 5ο πακέτο διάσωσης στην χώρα του ευρώ και ο Economist σε δημοσίευμά του αναφέρει χαρακτηριστικά πόσα χρωστούν οι Έλληνες, οι Κύπριοι, οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι και οι Ιρλανδοί στους δανειστές τους.

"Τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ ή 12.500 ευρώ ανά άτομο στο νησί(στην Κύπρο), είναι μικροσκοπικό ποσό σε σύγκριση με τις προηγούμενες συμφωνίες στην Ελλάδα, την Ιρλανδία την Πορτογαλία, και τη μερική διάσωση για τις τράπεζες της Ισπανίας", γράφει το άρθρο και υπενθυμίζει ότι μόνο τα δύο δάνεια προς την Ελλάδα ανήλθαν συνολικά σε 246 δις ευρώ, πάνω από το 110% δηλαδή του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

"Η συμφωνία με την Κύπρο είναι η πρώτη κατά την οποία επιβάλλεται φόρος στις τραπεζικές καταθέσεις της χώρας. Ένα είναι σίγουρο: Τα οικονομικά βάσανα του νησιού κάθε άλλο παρά πλησιάζουν στο τέλος τους."

Σε γράφημα ο Economist παρουσιάζει την κατ' άτομο αναλογία του εξωτερικού δανεισμού διάσωσης σε κάθε μια από τις χώρες της ευρωζώνης που ζήτησαν βοήθεια.

Έτσι:

- κάθε Έλληνας πολίτης οφείλει στους δανειστές 21.657 ευρώ,
- κάθε Ισπανός 2.170 ευρώ,
- κάθε Πορτογάλος 7.306 ευρώ,
- κάθε Ιρλανδός 14.989 ευρώ
και κάθε Κύπριος 12.500 ευρώ.

newsit.gr

Ετοιμάζουν νόμο για να "βάζουν χέρι" στις καταθέσεις σε όλη την ευρωζώνη!



Μόνο τυχαία δεν είναι όσα είπε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Νταϊσενμπλουμ, λίγο μετά την επώδυνη συμφωνία για την διάσωση της Κύπρου όταν έλεγε ότι το πρόγραμμα που αποφασίστηκε για την Κύπρο συνιστά ένα "νέο πρότυπο" για την επίλυση τραπεζικών προβλημάτων στην Ευρωζώνη.

Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από όσα είπε σήμερα η εκπρόσωπος του Μισέλ Μπαρνιέ, του ευρωπαίου επιτρόπου αρμόδιου για τις κανονιστικές ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όπως αποκάλυψε, ένα νέο σχέδιο νόμου της ΕΕ προβλέπει πως είναι δυνατό να επιβάλλεται στους μεγάλους ανασφάλιστους καταθέτες να συμμετέχουν σε μελλοντικές διασώσεις τραπεζών, δεν θα πλήττονται όμως οι αποταμιευτές με λιγότερα από 100.000 ευρώ στην τράπεζα.

"Δεν είναι επ' ουδενί δυνατό να συμμετέχουν στη διάσωση καταθέτες ποσών κάτω των 100.000 ευρώ, είτε τώρα είτε στο μέλλον", δήλωσε η εκπρόσωπος του Μισέλ Μπαρνιέ, Σαντάλ Χιούζ.

Πρόσθεσε ότι "στην πρόταση της Επιτροπής, η οποία συζητείται, δεν αποκλείεται καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ να μπορούν να γίνονται εργαλεία για να χρησιμοποιούνται σε διασώσεις εκ των ένδον. Είναι μια δυνατότητα", πρόσθεσε.

Όσο κι αν προσπάθησε η εκπρόσωπος του επιτρόπου να δείξει ότι κρατάει αποστάσεις από τις αρχικές δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, δεν έπεισε και πολύ.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση του Γ. Ντάισελμπλουμ, η Σαντάλ Χιουζ, τόνισε ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική, η κατάσταση της ειδική και δεν συνιστά ιδανικό μοντέλο που μπορεί να επαναληφθεί.

"Δεν λέμε ότι είναι ένα μοντέλο διότι δεν πρέπει να ξαναβρεθούμε σε τέτοια κατάσταση στο μέλλον", υπογράμμισε η Σ. Χιουζ, και τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν για τα λάθη των τραπεζών. Στη συνέχεια, η ίδια εξήγησε ότι με την ευρωπαϊκή ενοποίηση θα έχουμε μια πραγματική εποπτεία των τραπεζών και του
χρηματοπιστωτικού συστήματος. Όπως είπε, είναι θετικό ότι έχει ήδη εγκριθεί η εποπτεία ενώ οι τράπεζες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Παράλληλα, υπάρχει ένα πλαίσιο για την εξυγίανση των τραπεζών που βρίσκεται στο Συμβούλιο και δίνει απαντήσεις.

Σύμφωνα με την ίδια εκπρόσωπο, πρέπει να εκσυγχρονιστεί και η κοινοτική οδηγία για την εγγύηση καταθέσεων για κάτω των 100.000 ευρώ. Η Σ. Χιουζ σημείωσε ότι οι προτάσεις της Επιτροπής είναι ξεκάθαρες και εξηγούν ποια στιγμή θα επεμβαίνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

newsit.gr

Με … παρέα την Αστυνομία θα ανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες, για τον φόβο επεισοδίων

cypriot banks
Όπως μεταδίδει το γερμανικό δίκτυο «n-tv», το άνοιγμα των κυπριακών τραπεζών από την Πέμπτη γεννά έντονους φόβους.
Οι ιθύνοντες των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας συγκεκριμένα φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν με ίδια μέσα να κατευνάσουν την οργή των καταθετών τους. Έτσι έχουν ζητήσει από την Αστυνομία της Κύπρου να προστατεύσει το σύνολο των υποκαταστημάτων τους.
Την ίδια ώρα, οι πελάτες των τραπεζών θα μπορούν να κάνουν ανάληψη περιορισμένων και μόνο ποσών.

ysterografa.gr

Ο Τσίπρας ιδρύει νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Και προχωρεί στην… κατάργηση του Συνασπισμού

Alexis-Tsipras
Στην ίδρυση αυτόνομης νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, αφού πρώτα… καταργήσει τον Συνασπισμό, ώστε να βρουν ζωτικό χώρο για να εκφραστούν και οι υπόλοιπες συνιστώσες της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η πρόθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατέστη απολύτως σαφή με όσα είπε στο περιθώριο της εκλογής του Ηλία Χρονόπουλου στην ηγεσία της νεολαίας του Συνασπισμού, και αποκαλύπτει τον στρατηγικό σχεδιασμό του για το μέλλον, εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι “συμπαγές” κόμμα, και δεν θα… θαλασσοδέρνεται μεταξύ των διαφορετικών απόψεων που κατά καιρούς διατυπώνουν οι συνιστώσες του.
Ο νέος πρόεδρος της νεολαίας του Συνασπισμού, προφανώς έχει μεταβατική θητεία, ενω αποτελεί στενό συνεργάτη του Γιάννη Δραγασάκη, προέρχεται δηλαδή από τη λεγόμενη “προεδρική φρουρά”.

ysterografa.gr

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


Την κατάφωρη παραβίαση του κοινωνικού συμβολαίου που συνήψαν οι φοιτητές με την Πολιτεία, όταν συνειδητά επέλεξαν στο μηχανογραφικό τους το γνωστικό αντικείμενο και τον τόπο σπουδών τους, μετά και τη δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά», στηλιτεύει Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ, τάσσεται στο πλευρό των φοιτητών του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πάτρας, που με επιστολή τους αιτούνται την εκκίνηση μίας ουσιαστικής και νόμιμης διαδικασίας συζήτησης, διότι «μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, όπως αποδεικνύεται από τις αμέτρητες ως σήμερα αλλαγές που έχει υποστεί η σειρά διαφανειών που παρουσιάζεται ως σχέδιο, αλλά το Υπουργείο δεν έχει λάβει σε καμία περίπτωση τη γνώμη των Ιδρυμάτων».

«Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επιστημονική ΜΕΛΕΤΗ στην οποία να έχει στηριχθεί το «σχέδιο». Η μοναδική συναφής μελέτη έχει αναληφθεί από ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΕΟ Group, ΙΕΚ ΑΚΜΗ), η οποία μεταξύ άλλων πουλά υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης, σε μια κραυγαλέα περίπτωση σύγκρουσης συμφέροντος», υπογραμμίζουν οι φοιτητές του προαναφερομένου τμήματος και τονίζουν πώς «σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Και προτίθενται να κινηθούν δικαστικά, καθ’ ότι μέχρι στιγμής «δεν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, σε ό, τι αφορά στις προτάσεις για αλλαγές, κάτι το οποίο έχει γραφεί ξεκάθαρα και από μέλη της συγκυβέρνησης (ΔΗΜΑΡ)».

«Γιατί δεν λάβατε για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ υπόψη τις θέσεις φοιτητών και καθηγητών, όπως και των Ιδρυμάτων, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που δίνατε στις συναντήσεις σας με αντιπροσωπείες τους, όπως και με αντιπροσωπείες των τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά εξηγήσεις για την επιλογή ιδιωτικής εταιρείας ομίλου ΙΕΚ, η οποία και πραγματοποίησε μελέτη για το σχέδιο «Αθηνά».

 

 

Τέρενς Κουίκ: «Γιατί αγαπητέ Ότο Ρεχάγκελ, γκρεμίζεις ό, τι έχτισες με τόσο κόπο;...».


Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έστειλε το εξής μήνυμα στον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος διορίζεται επίτιμος Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα:

«Γιατί αγαπητέ Ότο Ρεχάγκελ, γκρεμίζεις ό, τι έχτισες με τόσο κόπο;
Μας έκανες περήφανους με την κούπα στο Πόρτο.
Τώρα θέλεις να αμαυρώσεις το όνομά σου σηκώνοντας την κούπα της οικονομικής γερμανικής μερκελικής κατοχής στην Ελλάδα;
Έχεις χρόνο για να πεις ΟΧΙ στην Άγκελα Μέρκελ. Μείνε στη καρδιά μας, όπως σε ξέραμε».

Εκδήλωση του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτι​κών στην Τρίπολη για εξελίξεις και αξιολόγηση


Το κλίμα ηττοπάθειας μόνο εθνικά δεινά προκαλεί

Γράφει ο Ανδρέας Μητσόπουλος
 
Αν και πέρασαν 2 σχεδόν αιώνες από την Επανάσταση του 1821, την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού και τη σύσταση του νέου ελληνικού κράτους, η Ελλάς δεν δείχνει να έχει απελευθερωθεί από τον ραγιαδισμό και το κλίμα ηττοπάθειας. Αυτό το νοσηρό κλίμα είναι ιδιαιτέρως εμφανές στην πολιτική ζωή του τόπου και στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις, δουλικές και υποταγμένες στο παγκόσμιο σύστημα, αλλά και τρέμοντας μήπως χαρακτηριστούν εθνικιστικές από τα ψευτοπροοδευτικά ανδρείκελα που κατοικοεδρεύουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα, αδυνατούν να περιφρουρήσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας και ακολουθούν μοιραία το δρόμο του ενδοτισμού, μην έχοντας το σθένος να επιβάλουν την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου κατά την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

Αυτό το διαρκώς αναπτυσσόμενο κλίμα ηττοπάθειας, κάνει την εμφάνισή του, ακόμη και στη διδασκαλία των νέων. Το αντεθνικό σύστημα, έχει δώσει κατευθύνσεις να μην εκθειάζεται αρκούντως το έργο και η θυσία, εκείνων των ηρώων, όπως του Σπαρτιάτη Λεωνίδα και του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, που αγωνίστηκαν ηρωικά και μολονότι νικήθηκαν από τους απολίτιστους αντιπάλους τους, άφησαν στις επόμενες γενιές ως χρυσή παρακαταθήκη, το ιδανικό της εθνικής θυσίας. Επιπλέον, ήρωες όπως ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος, έχουν περιέλθει σε ανυποληψία, θεωρούμενοι από τους «προοδευτικούς», «φασίστες» και «αιμοσταγείς κατακτητές », γιατί χάρις στην ανδρεία τους, κράτησαν την πατρίδα ελεύθερη και την κατέστησαν μεγάλη, ενώ οι ήρωες του 1821, σύμφωνα με τους απίθανους ψευδοϊστορικούς της Άκρας Αριστεράς που δυστυχώς παρεισέφρησαν στις ανώτατες εκπαιδευτικές βαθμίδες, ξεκίνησαν την Επανάσταση για ιδιοτελείς σκοπούς.

Παράλληλα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.), που εκεί που δεν χρειάζεται εξαντλεί την αυστηρότητά του, επιβάλλοντας δυσβάστακτα πρόστιμα (π.χ. αν ακουστεί κάποια υβριστική φράση σε κάποιο σήριαλ, χάριν αστεϊσμού), εθελοτυφλεί στην ασυδοσία των ιδιωτικών «τουρκοκάναλων», τα οποία αντί να προβάλουν την Εθνική μας Παράδοση, επιδίδονται σε ανίερο αγώνα μεταξύ τους, συναγωνιζόμενα ποιο θα προωθήσει επαρκέστερα το νέο-οθωμανισμό, στην δοκιμαζόμενη μνημονιακή Ελλάδα, μέσω των τουρκικών γλυκανάλατων και γραφικών σήριαλ που παρουσιάζουν.

Όλοι αυτοί οι διαμορφωτές του κλίματος ηττοπάθειας, ανήκουν στους σκοτεινούς πλην όμως γνωστούς κύκλους, που θέλουν την Ελλάδα μικρή και ανίσχυρη, πιόνι και παιγνίδι του κάθε επιβουλέα. Για τη διατήρηση εξάλλου αυτού του κλίματος, το σύστημα προωθεί στα ύπατα αξιώματα, όσους είναι διατεθειμένοι να λένε «ευχαριστώ», ακολουθώντας το δόγμα «δεν διεκδικούμε τίποτε», αυτούς που έχουν «φαεινές ιδέες» να προτείνουν την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για ένα πλέγμα διαφορών που περιλαμβάνει ακόμη και αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου χωρίς ασφαλώς να γίνεται μνεία για το τι πρέπει να διεκδικήσει η Ελλάδα, αλλά και αυτούς που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία για να ακυρώσουν την σύμβαση Ελλάδας-Ρωσίας, για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Μπουργκάζ-Αλεξανδρούπολη.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, δεν έχουν την πολιτική βούληση να μεταβάλουν αυτή τη μιζέρια, σε ούριο άνεμο αισιοδοξίας και εθνικής ανάτασης, γιατί υπηρετούν τη Νέα Τάξη και γνωρίζουν καλά ότι ένας περήφανος λαός αντιδρά εντονότερα στις εθνικές μειοδοσίες που επιχειρούνται. Είναι αδιανόητο εξάλλου για Έλληνα Πρωθυπουργό (Γ.Α.Π.) να καταρρακώνει κατά τρόπο πομπώδη, το φρόνημα ενός ολόκληρου λαού, προβαίνοντας στην κατάπτυστη δήλωση της υπαγωγής της χώρας στο Δ.Ν.Τ. από το ακριτικό Καστελλόριζο, δημιουργώντας μάλιστα επικίνδυνους συνειρμούς για απεμπόληση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας, ευρισκόμενος σε αυτήν την ούτως άλλως γεωστρατηγικά ευαίσθητη περιοχή.

Ανάχωμα σ’ αυτήν την πολιτική αποσύνθεση, αποτελούν οι αγωνιστές του Κοινωνικού Πατριωτισμού, οι οποίοι μάχονται από κάθε μετερίζι αβυσσαλέα, ώστε να επισπεύσουν την πτώση της σημερινής τάξης πραγμάτων και να επιτύχουν την πραγματοποίηση του οράματος μιας ισχυρής Ελλάδας, που η στρατιωτική και οικονομική της ισχύς θα εγγυάται την κοινωνική σταθερότητα και ένα ευοίωνο μέλλον. «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση», υποτάσσοντας για άλλη μια φορά τους πάσης φύσεως προαιώνιους εχθρούς της και τους εγχώριους προδότες που δυσφημούν την Ιστορία και το Ένδοξο Παρελθόν της Πατρίδας μας, υποθηκεύοντας παράλληλα, το Παρόν και το Μέλλον της Νέας Γενιάς.

Άνθρακας ο ρωσικός... θησαυρός!

Γράφει η Αντωνία Μπούζα
 
Το ηρωικό ΟΧΙ των Κυπρίων, που συναισθηματικά όλοι επικροτήσαμε, μας έδειξε την ωμή πικρή αλήθεια!

Το ότι οι Ελληνικές δυνάμεις δηλ. Ελλάδα και Κύπρος, έχουν απέναντί τους όχι απαραίτητα εχθρούς όπως κραυγάζουν οι Εθνικιστές και οι Αριστερίζοντες Έλληνες πολίτες που ακόμη διακατέχονται από αντικαπιταλιστικά σύνδρομα, αλλά κράτη που κοιτάζουν μόνο το δικό τους συμφέρον!

Σκληροί διαπραγματευτές οι σύμμαχοί μας των δικών τους συμφερόντων, καλοκοιτάζουν τον πλούτο των Ελλήνων και Κυπρίων, παίζουν σκληρό πόκερ για τα συμφέροντά τους και ξαναχτίζουν συμμαχίες, σε νέα βάση πλέον και με άλλα δεδομένα .

Σκόπιμα αγνόησαν τις εξελίξεις - οι επιπόλαιοι και ασυνείδητοι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Οι δηλώσεις πολλών Ευρωπαίων αξιωματούχων στη διάρκεια της κυπριακής κρίσης και η σκληρή στάση που κράτησαν μέχρι τέλους οι εταίροι και οι δανειστές αποδεικνύουν πως – όσες «συναντήσεις κορυφής» τύπου Τσίπρα-Καμμένου και αν πραγματοποιηθούν – δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να βγει σε καλό το περίφημο «ηρωικό όχι» της Κύπρου.

Όπως πάντα αποδεικνύεται, τα δεύτερα σχέδια είναι πάντα χειρότερα από τα πρώτα.

Την Κυριακή, ο Γάλλος υπουργός των Οικονομικών αποκάλεσε ξεκάθαρα την κυπριακή οικονομία «οικονομία – καζίνο», με την οποία «πρέπει να τελειώνουμε».

Και η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt δημοσίευε την πληροφορία πως ο επικεφαλής των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών Γκέρχαρντ Σίντλερ, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών του γερμανικού κοινοβουλίου, είχε αναφέρει πως το 40% της κίνησης κεφαλαίων από την Ρωσία στη Γερμανία είναι μαύρο χρήμα ή προϊόν ξεπλύματος.

ΕΚΑΣ: Ποιοι συνταξιούχοι το χάνουν, ποιοι το παίρνουν

Σε εντατικούς ελέγχους θα προχωρήσουν από τον επόμενο μήνα τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε να διαπιστώσουν ποιοι από τους συνταξιούχους πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, το οποίο κυμαίνεται μεταξύ 30-230 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος αναμένεται οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ να ξεπεράσουν τους 330.000 συνταξιούχους, με τους 40.000 εξ αυτών να το λαμβάνουν για πρώτη φορά. Υπενθυμίζει πως το ΕΚΑΣ θα καταβληθεί από 1/1/14 μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας τους και φυσικά τηρούν τα κριτήρια.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας για την απόδοση του ΕΚΑΣ, το ΕΚΑΣ για το 2013 το δικαιούνται όσοι συνταξιούχοι δήλωσαν ατομικό εισόδημα από το σύνολο των συντάξεων που δεν είναι πάνω από 9.200 ευρώ, με το σύνολο της μηνιαίας ακαθάριστης κύριας και επικουρικής σύνταξης να μην ξεπερνά τα 850 ευρώ, το μήνα δημοσίευσης της απόφασης, το Μάρτιο δηλαδή. Ειδικότερα:

Η Λένα Παπαληγούρα διεκδικεί την «Καρφίτσα» της Μελίνας

Η Λένα Παπαληγούρα, η Ηρώ Μπέζου, η Βασιλική Τρουφάκου και η Νεφέλη Κουρή είναι οι
τέσσερις γυναίκες που διεκδικούν την «Καρφίτσα» της Μελίνας.
Ανήκουν στη νέα γενιά των ηθοποιών που κυνηγούν το όνειρο στο σανίδι. Ξεχωρίζουν για το ταλέντο και την σκηνική τους παρουσία. Περισσότερο όμως διαθέτουν το απαραίτητο «καύσιμο» που τις κάνει να είναι αισιόδοξες και απόλυτα αφοσιωμένες στο θέατρο, σε μια από τις χειρότερες εποχές για έναν νέο ηθοποιό. Ανεξάρτητα από το αν θα πάρουν το βραβείο ή, όχι κατάφεραν την περασμένη σεζόν να μαγέψουν το κοινό. Και σήμερα το βράδυ στον πολιτιστικό χώρο του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη στις 8 μ.μ. η Μαρία Κίτσου θα παραδώσει την «Καρφίτσα» της Μελίνας που κέρδισε πέρσι τέτοιο καιρό, σε μία από τις τέσσερις υποψήφιες για το ομώνυμο θεατρικό βραβείο, τιμώντας έτσι την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία της περασμένης σεζόν.
Η Λένα Παπαληγούρα, μίλησε στο ΑΠΕ για την υποψηφιότητά της, το θέατρο και τη Μελίνα. όπου τόνισε τα εξής:

«Τα όνειρα δεν πρέπει τα αποκαλύπτουμε», μας είπε η Λένα Παπαληγούρα όταν τη ρωτήσαμε αν υπάρχουν ρόλοι που θα ήθελε να ερμηνεύσει. «Κυρίως με ενδιαφέρει με ποιους ανθρώπους γίνονται πραγματικότητα. Γιατί μπορείς να κάνεις κάτι και τελικά να είναι σαν να μην το έκανες, αν δεν το κάνεις με τις συνθήκες που το ονειρευόσουν», σημειώνει.
Μας συστήθηκε κινηματογραφικά πριν από αρκετά χρόνια μέσα από την ταινία «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη και έκτοτε έχει διαγράψει μια σημαντική πορεία στο χώρο. Παρά το νεαρό της ηλικίας της, την έχουν ήδη εμπιστευτεί ορισμένοι από τους σπουδαιότερους Έλληνες σκηνοθέτες, ενώ με τις ερμηνείες της στο Εθνικό θέατρο, έχει καταφέρει να καταξιωθεί ήδη στην συνείδηση των θεατρόφιλων.
Το χειμώνα που μας πέρασε συμμετείχε στην «Οδύσσεια» του Μπομπ Ουίλσον στο Εθνικό θέατρο και στα έργα των Γιάννη Τσίρου («Αόρατη Όλγα») και Λένας Κιτσοπούλου («Αουστρας ή Η Αγριάδα»)με θέμα τον «Ξένο». Η ερμηνεία της στην «Αόρατη Όλγα», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, της χάρισε για δεύτερη συνεχή χρονιά την υποψηφιότητα για το βραβείο Μελίνα Μερκούρη.
«Αισθάνομαι πολύ τυχερή. Και μόνο η υποψηφιότητα είναι μεγάλη χαρά και τιμή. Είναι κάτι που έρχεται να σου δώσει δύναμη.. Κάποιοι άνθρωποι είδαν αυτό που έκανα και το εκτίμησαν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη επιβράβευση από αυτό», λέει στο ΑΠΕ η νεαρή ηθοποιός. «Δεύτερη φορά και τυχερή φέτος;», τη ρωτάμε. «Δεν το έχω σκεφτεί καν.. Θα πάω εκεί και ελπίζω να περάσουμε ωραία. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει».
Στην «Αόρατη Όλγα», υποδύθηκε μια νεαρή μετανάστρια που πέφτει θύμα τράφικινγκ και αποτελεί αντικείμενο σκληρής συναλλαγής. Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση ερμηνεύοντας το συγκεκριμένο ρόλο; «Το θέμα του έργου από μόνο του, δηλαδή το τράφικινγκ ήταν μεγάλη πρόκληση, το να καταπιαστούμε με αυτό και να φέρουμε τους θεατές αντιμέτωπους με ένα θέμα ταμπού», εξηγεί η νεαρή ηθοποιός, η οποία για να προσεγγίσει το ρόλο, επεδίωξε να γνωρίσει από κοντά γυναίκες- θύματα τράφικινγκ. « Όλη αυτή η βία που εισπράττουν αυτοί οι άνθρωποι καθημερινά ήταν πολύ δύσκολο να αναπαρασταθεί σκηνικά και να είναι και ενδιαφέρουσα με έναν τρόπο- δηλαδή να μην απωθεί τον θεατή αλλά να τον προβληματίζει», προσθέτει.
Το θέατρο μπορεί να αφυπνίζει συνειδήσεις; «Δεν πιστεύω ότι μια παράσταση μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Αλλά μπορεί να κάνει μια ρωγμή μέσα σου, να σου ξυπνήσει κάτι και αυτό να σε κάνει να θέλεις από μόνος σου να αλλάξεις τη ζωή σου», τονίζει.
Η ίδια πιστεύει στους ανθρώπους που σκέφτονται, είναι δημιουργικοί και ταγμένοι σε αυτό που κάνουν. «Στους καιρούς που ζούμε μόνο η πίστη και το πάθος γι αυτό που κάνεις μπορούν να σε πάνε μπροστά. Η κρίση μας δίνει την ευκαιρία να έρθουμε αντιμέτωποι με ένα κομμάτι δικό μας και να αναμετρηθούμε πραγματικά με αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Όταν τίποτα γύρω σου δεν λειτουργεί τότε μπορείς πραγματικά να ψάξεις τί θα λειτουργούσε για σένα», συμπληρώνει.
Η ματαιοδοξία και η υπέρμετρη φιλοδοξία, είναι αυτά που την απογοητεύουν στο θέατρο σήμερα. «Όταν κάποιος βάζει τον εαυτό του πάνω από το έργο, πάνω από την ομάδα, πάνω από την παράσταση. Ευτυχώς βέβαια, η γενιά μας είναι πιο συσπειρωμένη και βλέπει το θέατρο σαν παιχνίδι ομαδικό…».
Πως αισθάνεται που είναι υποψήφια για ένα βραβείο που φέρει το όνομα της Μελίνας Μερκούρη; « Η Μελίνα είναι ιστορία για τον τόπο μας, όχι μόνο ως καλλιτέχνης αλλά και ως πολιτικός και ως προσωπικότητα. Μακάρι να υπάρχουν άνθρωποι με την δυναμική της, οι οποίοι θα κάνουν όσα έκανε αυτή σε όλους τους τομείς και για την τέχνη και για τη χώρα », καταλήγει.
Αυτό τον καιρό η Λένα συμμετέχει στα γυρίσματα της νέας ταινίας του Νίκου Σούλη, «Η Γαλλίδα δασκάλα», ενώ το καλοκαίρι θα την δούμε να ερμηνεύει το ρόλο της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Νατάσας Τριανταφύλλη σε έναν ιδιαίτερο χώρο στην Αθήνα.

Πληροφορίες απο το ΑΠΕ

30η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ στο Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων








 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΟ ΚΕΝΤΡΙΚHΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΩ​Ν ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩ​Ν


Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, ορίζεται η Κεντρική Επιτροπή Συνεδριακών Διαδικασιών (Κ.Ε.ΣΥ.Δ.) με την παρακάτω σύνθεση:

Εκτελεστική Γραμματεία Κ.Ε.ΣΥ.Δ.

Φίλιππος Ταυρής                           Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων, ως Πρόεδρος 
                                                            Κεντρικής Επιτροπής Συνεδριακών Διαδικασιών
Μανώλης Κεφαλογιάννης           Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, ως Μέλος
Αθανάσιος Μπούρας                     Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδος, ως Μέλος
Μαριέττα Γιαννάκου                  Ευρωβουλευτής, επικεφαλής ομάδας ευρωβουλευτών  ΝΔ,
                                                            ως Μέλο
Κωνσταντίνος Τσιμάρας             Γενικός Διευθυντής Κόμματος, ως Μέλος
Γιάννης Μιχελάκης                        Πρόεδρος Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ.Κ., ως Μέλος
Ανδρέας Παπαμιμίκος                  Πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ., ως Μέλος
Κώστας Ζωντανός                       Αναπλ. Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής, ως Μέλος
Ελίζα Βόζεμπεργκ                         Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, ως Μέλος
Γιώργος Λουλουδάκης                 Γραμματέας Οργανωτικού, ως Μέλος
Δημ. Καλογερόπουλος                Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Μέλος
Μενέλαος Δασκαλάκης         Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης & Προγραμματισμού,
                                                            ως Μέλος
Δημήτρης Πτωχός                 Γραμματέας Νέων Τεχνολογιών Έρευνας & Καινοτομίας,
                                                            ως Μέλος
Επαμεινώνδας Λεκέας                 Γραμματέας Εκλογών, ως Μέλος
Σπύρος Καπράλος                      Διευθυντής Γραφείου Τύπου, ως Μέλος
Μηνάς Σαμαντζίδης             Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Ν. Θεσσαλονίκης, ως Μέλος
Δημήτρης Πανοζάχος                   Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας, ως Μέλος
Μαγδαληνή Καρακόλη                 Μέλος Πολιτικής Επιτροπής, ως Μέλος
Πηνελόπη Ράλλη                           Μέλος Πολιτικής Επιτροπής, ως Μέλος
Αλέκος Κόκκαλης            Διευθυντής Διαγραμματειακού Συντονιστικού Οργάνου &
                                          Υπεύθυνος Κινητοποίησης, ως Διευθυντής Κεντρικής Επιτροπής                                            Συνεδριακών Διαδικασιών

 
Μη Εκτελεστικά Μέλη Κ.Ε.ΣΥ.Δ.

Γιάννης Σμυρλής                            Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων
Θεόδωρος Σκρέκας                       Γραμματέας τέως Βουλευτών-Πολιτευτών
Παναγιώτης Σκανδαλάκης          Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού
Ξενοφών Βεργίνης                        Γραμματέας Αγροτικού
Γιάννης Κόκκας                              Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων
Κατερίνα Παπακώστα                  Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων
Χρήστος Γιάνναρης                      Γραμματέας Παλιννοστούντων & Ειδικών Πληθυσμιακών
                                                            Ομάδων
Έλενα Ράπτη                                  Γραμματέας Εθελοντισμού και ΜΚΟ
Φωτεινή Πιπιλή                              Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής
Σπύρος Σταυριανόπουλος          Γραμματέας Πολιτών με Αναπηρία
Ευγενία Τσουμάνη                  Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης
Διονύσης Καραχάλιος                  Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος
Αντώνης Μπιρμπιλής                   Αναπλ. Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων
Βασίλης Κορκίδης                         Πρόεδρος Ε.Σ.Ε.Ε.
Αντώνης Παναγόπουλος             Πρόεδρος Δ.Α.Κ. – Μ.Μ.Ε.
Κωνσταντίνος Σκιαδάς                Αντ/ρος ΠΑΣΕΓΕΣ
Σπύρος Μάμαλης                           Πρόεδρος ΓΕΩΤ.Ε.Ε.
Νίκος Κιουτσούκης                        Γ.Γ.  Γ.Σ.Ε.Ε. – Πρόεδρος Δ.Α.Κ.Ε. Ι.Τ.
Ηλίας Ηλιόπουλος                         Γ.Γ.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Πρόεδρος Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Τ.
Αθανάσιος Κατσίκης                     Πρόεδρος Ε.Ο.Ο.
Γεώργιος Στασινός                        Πρόεδρος Δ.Κ.Μ.

Ο πειρασμός της εξόδου από την ευρωζώνη για την Κύπρο

Cyprus-bancrupcy
Η… μεθεπόμενη μέρα της συμφωνίας της Κύπρου με την τρόικα για την ένταξη της Λευκωσίας στον μηχανισμό στήριξης του Μνημονίου, που εγκρίθηκε από το Eurogroup, έδωσε ακόμη πιο ηχηρό βήμα στις φωνές που δείχνουν στην κατεύθυνση της εξόδου από την ευρωζώνη.
Πολιτικοί από όλα τα κόμματα, εκκλησιαστικοί παράγοντες και φορείς της Μεγαλονήσου, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους με δημοσιογράφους, αλλά και με δημόσιες δηλώσεις τους, όπως για παράδειγμα το κορυφαίο στέλεχος του ΔΗΚΟ, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και γιός του Τάσσου Παπαδόπουλου, Νίκος Παπαδόπουλος, σπεύδουν να θέσουν στη δημόσια ατζέντα το ζήτημα της προοπτικής εξόδου της Κύπρου από την ευρωζώνη.
Σε μια προσπάθεια να απορροφηθούν οι κραδασμοί και οι σεισμικές δονήσεις από την κρίση διαρκείας στην οποία έχει εισέλθει η κυπριακή οικονομία, με ορατές, καθημερινές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών, αλλά και στην αγορά, με τις επιχειρήσεις να βρίσκονται στα όρια του κραχ.
Η συζήτηση για την έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη, “πατάει” πάνω στη συγκυρία της στιγμής, με τους πολίτες στη Λευκωσία να μην κρύβουν την οργή τους για τις εξελίξεις, δεν έχει συνοδευτεί ωστόσο από έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη, με στρατηγική στόχευση και συμμαχίες, που θα επιτρέψουν στη Μεγαλόνησο να σταθεί στα πόδια της και να μην καταρρρεύσει.

ysterografa.gr

Την Πέμπτη, τελικά, ανοίγουν οι τράπεζες στην Κύπρο!

laiki7
Ολική ανατροπή στο θέμα της επαναλειτουργίας των τραπεζών στην Κύπρο, καθώς με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και κατόπιν εισηγήσεως του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αποφασίστηκε όλες οι τράπεζες να παραμείνουν κλειστές μέχρι και την Τετάρτη.
Να σημειώσουμε ότι αρχικά είχε αποφασισθεί να ανοίξουν την Τρίτη όλες οι Τράπεζες εκτός από τη Λαϊκή και την Κύπρου, που θα άνοιγαν την Πέμπτη.
Τελικά ύστερα από έντονες διεργασίες σε παρασκηνιακό επίπεδο κι από τις επαφές που είχαν ο διοικητής και ο υποδιοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου στο Προεδρικό Μέγαρο αποφασίστηκε όλες οι τράπεζες να ανοίξουν την Πέμπτη.

ysterografa.gr

Συνεδριάζει αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Με 28 θέματα στην ημερησία διάταξη συνεδριάζει αύριοΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013   στις 7μιση το βράδυ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου,  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, ύστερα απο πρόσκληση του Προέδρου του, Περικλή Μενούνου. Η Συνεδρίαση, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το LIFE Ράδιο Ξυλόκαστρο 103.1, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
  1. Έγκριση και παραλαβή μελέτης «ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΣΤΟ 1o και 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ».
  2. Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.
  3. Έγκριση πρόσληψης έκτακτου προσωπικού μη ανταποδοτικού χαρακτήρα.
  4. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου.
  5. Επικαιροποίηση της αρ 281/2003 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρωστίνης για την οριοθέτηση του οικισμού Α. Πεταλούς του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  6. Επικαιροποίηση της αρ 105/2001 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρωστίνης για την οριοθέτηση του οικισμού Στομίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
  7. Έγκριση δημοπράτησης έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  8. Έγκριση έκθεσης εσόδων-εξόδων προϋπολογισμού Δήμου δ΄τριμήνου έτους 2012.
  9. Έγκριση διενέργειας προμηθειών.
  10. Αποδοχή επιχορηγήσεων για λειτουργικές δαπάνες σχολείων.
  11. Αποδοχή επιχορήγησης για μεταφορά μαθητών.
  12. Τροποποίηση της αρ 17/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
  13. Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ».
  14. Αίτημα κ. Κατσώνη Δημητρίου για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
  15. Αίτημα κ. Γιαννοπούλου Νικολάου για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
  16. Αίτημα κ. BORICI LOLA για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
  17. Αίτημα κ. BORICI THANAS για επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού.
  18. Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντος ποσού στον κ. Βλάσιο Σωτηρόπουλο κατόπιν δικαστικής απόφασης.
  19. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης στύλου και φωτιστικού σώματος στην Τ.Κ. Καρυάς.
  20. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη τοποθέτησης φωτιστικού σώματος στην Τ.Κ. Καρυάς.
  21. Έγκριση συμμετοχής στη ΔΕΔΔΗΕ για δαπάνη μετατόπισης στύλου στην Τ.Κ. Γελλινιάτικων.
  22. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  23. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  24. Τροποποίηση προϋπολογισμού.
  25. Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ (ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ) ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ –ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  26. Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗ ΔΕ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ».
  27. Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου «ΑΓΩΓΟΙ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ».
  28. Έγκριση 1ου ΑΠΕ έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ ΤΚ ΓΕΛΛΙΝΙΑΤΙΚΩΝ».

Αλληλεγγύη απο τον ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στους συλληφθέντ​ες Λουτρακιώτ​ες αντιφασίστ​ες

Σε δελτίο τύπου ο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας αναφέρεται μεταξύ άλλων στα επεισόδια που έγιναν χθές
 Δευτέρα, 25η Μαρτίου, κατά την κατάθεση στεφανιών στην Περαχώρα και στο Λουτράκι από τον , όπως τον αποκαλεί, "περιφερόμενο θίασος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής" που η τοπική κοινωνία  τους θεωρεί ανεπιθύμητους. Και στις δύο περιοχές έγιναν επεισόδια, με αποτέλεσμα να συλληφθούν  δύο αντιφασίστες της περιοχής. Σήμερα Τρίτη 26/3 περνάνε από εισαγγελέα στις 12:30μμ και από αυτόφωρο στις 3:00μμ. και ζητά βρίσκονται ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 12 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ

Στην ανακοίνωσή του αυτή ο ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Κορινθίας καταφέρεται εναντίων των τοπικών ΜΜΕ,  γιά την εντυπωσιακά , (και ύποπτα) φιλο-χρυσαυγίτικη στάση , όπως αναφέρει .
 Ενώ χαρακτηριστικά κατηγορεί , τοπικό blog , ότι αποκάλεσε τις τελευταίες μέρες τον Μπούκουρα... "πολιτικό επιπέδου"! Ελπίζουμε τα τοπικά blogs να θαύμασαν χθες το "πολιτικό επίπεδο" του Μπούκουρα όταν κλώτσαγε λουτρακιώτη τη στιγμή που ήταν ήδη πεσμένος στο έδαφος. Οι ναζιστικές συμμορίες εξαπλώνονται μόνο με τον εκφοβισμό, τον τραμπουκισμό και το χρηματισμό. Είναι αυτονόητο για όποιον πιστεύει στην ελευθερία να μην ανέχεται τέτοιους συμμορίτες και τους μπράβους τους.
 
 

Ο Χρίστος Δήμας συμμετείχε στην Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη στο Δουβλίνο

Στην Ελληνική αποστολή στην Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη στο Δουβλίνο, για θέματα εξωτερικής πολιτικής, συμμετείχε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Η Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη ασχολήθηκε με την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΕΠΠΑΑ) και ειδικότερα με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στην Μέση Ανατολή και την Αφρική.
Ο κ. Δήμας τοποθετήθηκε δύο φορές στην ολομέλεια. Την πρώτη φορά στήριξε επιτυχώς την πρόταση της Κύπρου και της Ιρλανδικής Προεδρίας επί της διαδικασίας, διότι η Κυπριακή αποστολή δεν μπόρεσε να εκπροσωπηθεί στην Διάσκεψη από Βουλευτές λόγω των εξελίξεων στις Βρυξέλλες. Στην δεύτερη του τοποθέτηση, μιλώντας επί της ουσίας, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της κατάστασης στην Μέση Ανατολή και την Συρία και ενημέρωσε το σώμα πως "σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΣΕ οι συλλήψεις Σύριων στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, λόγω της αναταραχής στην χώρα τους, έχουν αυξηθεί κατά515.8% το τελευταίο έτος(δεν υπολογίζονται αυτοί που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο που παραμένει σταθερό στο 2.5% περίπου).
Δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι στη γειτονιά της νοτιοανατολικής Μεσογείου, η κατάσταση στην Συρία και την Μέση Ανατολή πρώτα επηρεάζει την χώρα μου. Ναι μεν επιδιώκουμε την ειρήνη στην Μέση Ανατολή αλλά οφείλουμε πρώτα να αντιμετωπίσουμε την ραγδαία αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος.
Ας μη ξεχνάμε άλλωστε πως τα Ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά, συνεπώς πρέπει να οχυρώσουμε τα Ευρωπαϊκά σύνορα ακόμη καλύτερα,πράγμα το οποίο σημαίνει περισσότερη χρηματοδότηση και περισσότερα μέσα φύλαξης και προσωπικό."
Με την τοποθέτηση του Χρίστου Δήμα συμφώνησε και ο Προεδρεύων,Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας κ. Eamon Gilmore.
Στην διάσκεψη συμμετείχαν Βουλευτές από όλα τα Κοινοβούλια των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των υποψηφίων χωρών και παρατηρητών. Στην διάσκεψη μεταξύ άλλων μίλησαν η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής κα. Catherine Ashton, ο Πρόεδρος της Ιρλανδικής Βουλής κ. Sean Barret, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Άμυνας και Ισότητας της Ιρλανδίας κ. Alan Shatter και πολλοί ακόμα Ευρωπαϊοι αξιωματούχοι.

Αναστασιάδης: Πήραμε οδυνηρές αποφάσεις για ένα καλύτερο «αύριο» (video)

anastasdiagg1
Ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, στο διάγγελμά του με δραματικό τόνο αναφέρθηκε στις επώδυνες αποφάσεις του Eurogroup για την Κύπρο, τις οποίες χαρακτήρισε ως απαραίτητες για να μπορέσει στο μέλλον η χώρα να σταθεί στα πόδια της.
Επίσης ο κ. Αναστασιάδης θέλησε να δώσει ελπίδα στον Κυπριακό λαό για ένα καλύτερο «αύριο» και του ζήτησε να κάνει κουράγιο ενόψει μιας νέας αρχής σε πιο στέρεες βάσεις, ενώ προανήγγειλε ότι αρχίζει η διαδικασία για να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους της κρίσης.
Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλιστούν άμεσα όλα τα ταμεία Προνοίας στις τράπεζες και ότι η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα και θα σταθεί στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη.

Όλο το διάγγελμα του Κύπριου Προέδρου στα ysterografa.gr

Video



Ο Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων για την την αμαύρωση του εορτασμού της επετείου της Επανάστασης του 1821 στο Λουτράκι.


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ

Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, τα σημερινά επεισόδια τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα την αμαύρωση του εορτασμού της επετείου της Επανάστασης του 1821 στο Λουτράκι.
Θα θέλαμε επίσης να καταδικάσουμε την χρήση χημικών από την αστυνομία μέσα σε πλήθος μικρών παιδιών και μαθητών.
Επιπλέον θεωρούμε αχαρακτήριστη και προσβλητική τη συμπεριφορά του Διοικητή του Α.Τ. Λουτρακίου, να αρνηθεί την κατάθεση στεφάνου και να πετάξει αυτό, στο ηρώο.
Η Δημοτική Αρχή καλεί τους πολίτες και τους φορείς του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, ενωμένοι να αποδοκιμάσουν τις βίαιες ενέργειες απ’ όπου κι  αν προέρχονται και να περιφρουρήσουν με όλες τους τις δυνάμεις τους Δημοκρατικούς Θεσμούς.

Το όραμα: Η Ελλάδα του 2021


Του Φώτη Σαραντόπουλου

Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;» αλλά, ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.


Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Άλλά δεν εβάσταξε!

Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Από τότε ήρχισεν η διχόνοια και εχάθη η πρώτη προθυμία και ομόνοια. Και όταν έλεγες τον Κώστα να δώσει χρήματα διά τας ανάγκας του έθνους ή να υπάγει εις τον πόλεμο, τούτος επρόβαλλε τον Γιάννη. Και μ' αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ήθελε ούτε να συνδράμει ούτε να πολεμήσει. Και τούτο εγίνετο, επειδή δεν είχαμε ένα αρχηγό και μίαν κεφαλή. Άλλά ένας έμπαινε πρόεδρος έξι μήνες, εσηκώνετο ο άλλος και τον έριχνε και εκάθετο αυτός άλλους τόσους, και έτσι ο ένας ήθελε τούτο και ο άλλος το άλλο. Ίσως όλοι ηθέλαμε το καλό, πλην καθένας κατά την γνώμη του. Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν χτίζεται ούτε τελειώνει. Ο ένας λέγει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει εις το ανατολικό μέρος, ο άλλος εις το αντικρινό και ο άλλος εις τον Βορέα, σαν να ήτον το σπίτι εις τον αραμπά και να γυρίζει, καθώς λέγει ο καθένας. Με τούτο τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι …

(Απ την ομιλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη προς τους νέους, στην Πνύκα, 8-10-1838)

Σε 8 χρόνια θα γιορτάσουμε την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 2021. Θα την γιορτάσουμε; Θα είναι τότε η Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών των ηρώων του ’21; Η θα ντρεπόμαστε για το κατάντημά της; Από εμάς εξαρτάται. Αλλά το 2021 είναι κοντά. Και έχουμε ήδη αργήσει. Δεν μένει άλλος χρόνος για χάσιμο.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2021 ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ (ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ

1. Πολιτική ζωή

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, που εκλέχτηκε με logia-starata.blogspot.

Τα κόκαλα των πρώτων οραματιστών Ευρωπαϊστων θα τρίζουν σήμερα .

Γράφει ο Γεώργιος Αγαλιώτης

Δεκτή και μονόδρομος η συμφωνία όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα .Συντριπτικό το πλήγμα για τη μεγαλόνησο . Αντε όμως τώρα να πείσεις το κόσμο πως η συγκεκριμένη συμφωνία δεν εξυπηρετεί ίδια συμφέροντα συγκεκριμένων κρατών αλλά έγινε γιατί βασίζεται στην ορθολογική οικονομική πολιτική.

Δυστυχώς τέτοιου είδους αποφάσεις και μακροοικονομικά πειράματα θα κάνουν πολλούς ακόμα και τον υποφαινόμενο ευρωσκεπτικιστή ,τουλάχιστον με τις παρούσες πολιτικές ηγεσίες , τις αποφάσεις τους και τις ασκήσεις τους όχι πλέον επί χάρτου αλλά επι κρατών-εθνών.
Η βιασύνη τους ήταν τέτοια που δεν έχουν κάν οικονομετρήσει τις πιθανές απώλειες των αποφάσεων τους παράπλευρες ή μή , ούτε κάν τα καίρια πλήγματα στη τραπεζική πίστη αλλά και στην αξιοπιστία της Ευρωζώνης
Συμφωνία με κούρεμα που το ποσοστό του θα αποφασιστεί μετά τη μέτρηση των απωλειών, με πάγωμα όλων των ανασφάλιστων καταθέσεων , με περιορισμούς στη κίνηση κεφαλαίων και με ένα πλάνο περί υποχρεωτικής λήψης μετοχών -σκουπιδιών υποχρεωτικά πλέον απο τους μη ασφαλισμένους καταθέτες παρουσιάζεται σήμερα ως η μόνη διέξοδος και σωστό αντιβιοτικό για τη βαριά ασθενή Κυπριακή Οικονομία .
 
Όλα τα υπόλοιπα περί ξεπλύματος -πλυντηρίου, περί υπερμεγέθους χρηματοπιστωτικού τομέα κλπ. ενώ πλέον καθαρά διαφαίνεται στο βάθος το φυσικό αέριο και γεωστρατηγικοί ευρύτεροι σχεδιασμοί στη περιοχή είναι απλά μπαρούφες για τους αδαείς.

Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Λουτρακίου, καθώς κατά την κατάθεση στεφάνου το πέταξε επιδεικτικά στο έδαφος και απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους πολιτικούς φώναξε “ντροπή σας”, με τους πολίτες, άλλοι να τον χειροκροτούν κι άλλοι να τον αποδοκιμάζουν.
Αυτή η αντίδραση του διοικητή προήλθε από τα επεισόδια που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στεφάνου από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιο Μπούκουρα. Ακολούθησε συμπλοκή και σύλληψη 2 μελών του αντιφασιστικού μετώπου Γερανείων και 2 μελών της Χ.Α., Αύριο στις 2 το μεσημέρι οι συλληφθέντες περνούν από την αυτόφωρο διαδικασία στα δικαστήρια της Κορίνθου.