Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Ο (εκλογικός) χάρτης του… σοκ (για την “αδιανόητη” επιστροφή Τραμπ στην Προεδρία)



Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων των τελευταίων ημερών, επιτείνει τη μελαγχολία του Λευκού Οίκου.

Παρά το επιθετικό μάρκετινγκ και τον πακτωλό ρευστού που έχει στη διάθεσή της η καμπάνια Μπάιντεν, τα βασικά δεδομένα της μάχης των εκλογών του Νοεμβρίου δεν δείχνουν να αλλάζουν. Αντιθέτως, παγιώνονται και…

You are not alone…

 



Της Κονδυλίας Ορτανσίου 

Τόσο ανθρώπινη. Τόσο οικεία. Τόσο αξιοπρεπής.

Η ανακοίνωση για μια νόσο που ακόμη και το άκουσμα του ονόματός της προκαλεί τρόμο.

Με ηχόχρωμα γαλήνης. Με τη σταθερή και καθαρή φωνή να συνοδεύει όσα έλεγαν τα μάτια που κοιτούσαν την κάμερα.

Μόνη. Σε ένα παγκάκι στον κήπο. Μόνη απέναντι στον καρκίνο. Μόνη απέναντι σε εκείνους που διακινούσαν θεωρίες συνωμοσίας.

Από την πρώτη στιγμή που η ανθρωπότητα γνώρισε την Κέιτ Μίντλετον, κατάλαβε ότι η πριγκίπισσα του λαού, η Νταϊάνα των απλών ανθρώπων, βρήκε την αξιοπρεπή συνέχειά της.

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έδωσε στον καρκίνο πρόσωπο. Το δικό της. Το πρόσωπο μιας μαχήτριας, γυναίκας, μαμάς.

Στον επίλογο του μηνύματός της, απευθύνθηκε σε όσους άλλους πάσχουν από καρκίνο, για να τους διαβεβαιώσει ότι δεν είναι μόνοι.

Το ίδιο ισχύει και για εκείνη.

Φυσικά, και δεν είσαι μόνη πριγκίπισσα του λαού… 

ysterografa.gr

Η Έλενα Παπαρίζου ξανά στη σκηνή της Eurovision;

Βρισκόμαστε ενάμιση μήνα περίπου πριν την διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision και οι πληροφορίες για την διοργάνωση αυξάνονται διαρκώς. Εκτός από τις 37 συμμετέχουσες χώρες οι οποίες θα παρουσιάσουν μέσω των καλλιτεχνών που τις εκπροσωπούν τα τραγούδια τους, στη σκηνή του διαγωνισμού θα ανέβουν και οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες στα interval acts στις τρεις βραδιές.

Ανάμεσα στα ονόματα τα οποία ακούγονται ως guests της Eurovision 2024, είναι και αυτό της μοναδικής νικήτριας της χώρας μας, της Έλενας ΠαπαρίζουΣύμφωνα με το gpstomusic.gr, η αγαπημένη καλλιτέχνις έχει δεχθεί εδώ και αρκετούς μήνες πρόσκληση να εμφανισθεί στην φετινή Eurovision, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας, στην οποία η Έλενα ως γνωστόν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής!

Η Βουλή συμμετέχει στην «Ώρα της Γης» σβήνοντας τα φώτα του Μεγάρου της



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Βουλή των Ελλήνων συμμετέχει, για μία ακόμη χρονιά, στην εκστρατεία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Ώρα της Γης», μια διεθνή πρωτοβουλία για την προστασία της φύσης, που εστιάζει φέτος στην προστασία των δασών.

Απόψε, τα φώτα του Μεγάρου της Βουλής σβήνουν για μία ώρα, από τις 20:30 έως τις 21:30, ως μια συμβολική πράξη που αποτυπώνει την κοινή ανάγκη για ανάληψη δράσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, ένα μήνυμα που υπενθυμίζει την ανεκτίμητη αξία του δάσους και τη σημασία της προστασίας του.

Μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε ως η θερμότερη παγκοσμίως και με τις εκτεταμένες πυρκαγιές στη χώρα μας, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η πρόληψη μας αφορά όλους ως πολίτες, καθώς η καταστολή από μόνη της δεν αρκεί.

Μαθαίνοντας τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουμε κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και σε ολόκληρη τη διάρκεια του χρόνου, γινόμαστε κι εμείς η ασπίδα για την προστασία των δασών μας που προσφέρουν τα πολλαπλά οφέλη τους όχι μόνο στην υγεία μας, αλλά επίσης στην προστασία του περιβάλλοντος και στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας. 

ΠΑΣ Κόρινθος: Ανακοίνωση του Διοικητικού συμβουλίου -“ ...Ου παντός πλειν ες Κόρινθον…κ.Κούγια...”

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣ Κόρινθος, ακατανόητα, απαγόρευσε σήμερα με εντολή του, την μετακίνηση της ομάδας με το πούλμαν, το οποίο, θεωρητικά της ανήκει και φέρει το σήμα της.

Ο κ.Κούγιας, θεωρεί ότι είναι δικό του το λεωφορείο και δεν το διαθέτει πλέον στην ομάδα, που τόσο…αγάπησε όπως λέει.!!!

Δεν μας εκπλήσσει αυτή η συμπεριφορά.

Απεναντίας μας δικαιώνει!

Η Κόρινθος θα πάει με αξιοπρέπεια, στην Ραφήνα και θα παίξει για την νίκη και την ιστορία της.

Τριήμερο 25ης Μαρτίου: Αναχωρούν και οι τελευταίοι εκδρομείς - Έκτακτα μέτρα από την Τροχαία

Αρκετοί είναι οι εκδρομείς, που επέλεξαν να εκμεταλλευτούν και αυτό το τριήμερο, για μία κοντινή απόδραση. Αυξημένη ήταν η κίνηση από νωρίς στο λιμάνι του Πειραιά, με τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τις Κυκλάδες να είναι ψηλά στις προτιμήσεις των εκδρομέων.

Αυξημένα είναι και τα μέτρα της Τροχαίας, για την ασφαλή μετακίνηση όσων επιλέξουν να ταξιδέψουν οδικώς. Μόνο το τελευταίο 24ωρο, εγκατέλειψαν την πρωτεύουσα πάνω από 82.000 οχήματα.

Α΄ Κορινθίας ( 26η αγωνιστική): Ο Πέλοπας νικητής στο γειτονικό ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο .


Με αρκετά ενδιαφέροντα παιγνίδια , γειτονικά ντέρμπι συνεχίστηκε , σήμερα Σάββατο (23/3/2024 ), στα πλαίσια της 26ης αγωνιστικής, το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

. Στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής  έχασε  με 0 – 1 από τον πρωτοπόρο   Πέλοπα  Κιάτου, ενώ στο Λουτράκι ο ΑΟ Λουτρακίου. επιβλήθηκε με 5 – 1 επί του Ισθμιακού.

Ήττες στα γήπεδά  τους σημείωσαν ο Τενεάτης  Αθικίων  με  0 – 1 από τον Κύψελο Κορίνθου  και η  Θύελλα Πετρίου με 1 – 3 από τον ΑΟ Αγίων Θεοδώρων

Στο Άσσο   ο  Ολυμπιακός Άσσου έχασε με 0 – 3 από τον  Αστέρα Δερβενίου ενώ την ίδια στιγμή στο Ζευγολατιό ο Άρης Βοχαϊκού επικράτησε με 5 – 2 του Ατρόμητου Χιλιομοδίου.

Στο ντέρμπι της Βόχας η Ελλάδα Βέλου, έχασε στην έδρα της με σκορ 1 - 2 από τον ΑΟ Ζευγολατιού, που ξεπέρασε στην ουρά της βαθμολογίας τον Πανσολυγειακό  που είχε  ρεπό .

 

26η Αγωνιστική

Νέα εντός έδρα ήττα της Ρόδου στην αυλαία της 28ης αγωνιστικής - Ο ΠΑΣ Κόρινθος αύριο στη Ραφήνα κόντρα στην τοπική Θύελλα.

 


Με τρία ματς άνοιξε, σήμερα Σάββατο ( 23/3),  η αυλαία της 28ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής και συνεχίζεται με φουλ δράση την Κυριακή. Σήμερα ο Αστέρας Βάρης νίκησε στη Ρόδο με 2 - 0 την τοπική ομώνυμη ομάδα, ενώ   νίκη γοήτρου σημείωσε ο Α.Ο Πυλίου  με ίδιο σκορ επί του Ιάλυσου κερδίζοντας ένα ακόμη Δωδεκανησιακό ντέρμπι.

Αύριο ο ΠΑΣ Κόρινθος δίνει ένα ακόμα ντέρμπι εκτός έδρας κόντρα στην Θύελλα Ραφήνας, ενώ ο Παναργειακός υποδέχεται την Εράνη Φιλιατρών

3ος όμιλος

ΕΠΟ: Δίωξη από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα σε βάρος της Κορίνθου

 

Το επεισοδιακό παιχνίδια ανάμεσα σε Παναργειακό και Κόρινθο έχει και συνέχεια. Συγκεκριμένα η ΕΠΟ ενημέρωσε πως ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος Άσκησης Πειθαρχικών Διώξεων Αντεισαγγελέας, Νικόλαος Μαργαρίτης άσκησε πειθαρχική δίωξη στο σωματείο του ΠΑΣ Κορίνθου, αλλά του νόμιμου εκπροσώπου για τις δημόσιες δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναργειακό. Ο Αλέξης Κούγιας ήταν τότε ο νόμιμος εκπρόσωπος, αφού δεν είχε παραιτηθεί.

Μάχες στη Β΄ Κορινθίας την 24η αγωνιστική. Κινδυνεύει ο Ολυμπιακός Λουτρακίου στο Γαλατάκι

 

Με την άκρως ενδιαφέρουσα 24η αγωνιστική συνεχίζεται  αύριο Κυριακή 24/3 στις 16:00,  το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Μία αγωνιστική όπου περιλαμβάνει το ντέρμπι κορυφής στο Γαλατάκι ανάμεσα στον δεύτερο  Σαρωνικό Γαλατακίου και τον πρωτοπόρο   Ολυμπιακό Λουτρακίου ενώ την ίδια στιγμή , στην Αρχαία Κόρινθο, η Κόρινθος 2006 υποδέχεται τον   Πανευρωστινιακό  .  Στη Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός μονομαχεί σε αγώνα ντέρμπι της  με τον Παννεμεατικό, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Ηρακλή Λεχαίου με την Δάφνη Εξαμιλίων .

Στον Άγιο Βασίλειο η ουραγός  Πρόοδος αγωνίζεται με τον Πανκαμαριακό , ενώ ο ΑΟ Λυκοποριάς, υποδέχεται στην εδρα του   τον ΠΑΣ Κλένια. Στα Εξαμίλια ο Αστέρας Κορίνθου  αντιμετωπίζει τον  ΑΟ  Ασπροκάμπου, ενώ τέλος στην Τραγάνα του Κιάτου η Θύελλα Κάτω Διμηνιού μάχεται με τον Αετό  Κρυονερίου. 

 

24η Αγωνιστική