Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία - Έρχονται Αλκυονίδες με 17άρια από την ερχόμενη εβδομάδα

 alkionidesmeres-kairos 

Το Σάββατο θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στα ανατολικά, ενώ τοπικές βροχές προβλέπονται σε Χαλκιδική, Σποράδες και Εύβοια.

Από την Κυριακή η θερμοκρασία θα είναι σε τροχιά ανόδου και πάλι! Έως τουλάχιστον την Τετάρτη θα κυμαίνεται σε επίπεδα αρκετά πάνω από τα κανονικά (στα νότια τα θερμόμετρα θα δείξουν 17 με 19 βαθμούς Κελσίου. Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και Αλκυονίδες

Μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τα κανονικά επίπεδα, που ενδεικτικά στην Αθήνα θα είναι περίπου 14 βαθμοί το μεσημέρι.


Μαρουσάκης: Ο καιρός των επόμενων ημερών σε επτά ερωτήσεις - απαντήσεις 

Stoiximan Super League 1: Χωρίς τηλεοπτική περιγραφή την Κυριακή το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

pao_osfo 

Χωρίς τηλεοπτικό σχολιασμό θα διεξαχθεί την Κυριακή το Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός αλλά και τα ΟΦΗ - Κηφισιά και ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης καθότι η ΠΟΕΣΥ ανακοίνωσε απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων της COSMOTE TV. 

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ 

Ταϊλάνδη: 3.500 μακάκοι διώχνουν τον κόσμο από την πόλη Λοπμπούρι

 Ταϊλάνδη: 3.500 μακάκοι διώχνουν τον κόσμο από την πόλη Λοπμπούρι 

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 3.500 μαϊμούδες έχουν «καταλάβει» το κέντρο μιας πόλης στην Ταϊλάνδη, «διώχνοντας» τους τουρίστες και βάζοντας λουκέτο σε επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Post οι μαϊμούδες έχουν γίνει τόσο σημαντικό πρόβλημα που η δημοφιλής πόλη Λοπμπούρι της Ταϊλάνδης, κινδυνεύει να γίνει πόλη – φάντασμα, καθώς οι Κινέζοι επενδυτές παρακρατούν τα χρήματά τους μέχρι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

 


Οι μακάκοι παρενοχλούν πελάτες και καταστρέφουν επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τον Surachat

ΕΝΦΙΑ: Τα 20 SOS για την έκπτωση σε ασφαλισμένες κατοικίες

ΕΝΦΙΑ: Τα 20 SOS για την έκπτωση σε ασφαλισμένες κατοικίες [παραδείγματα] 

Συγκεκριμένα:

1. Ποιοι δικαιούνται μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις ασφαλισμένες κατοικίες;

Μητσοτάκης στο Economist: Το πιο ισχυρό ανάχωμα κατά του λαϊκισμού είναι να ακούς τους πολίτες και να είσαι αποτελεσματικός

 Μητσοτάκης στο Economist: Το πιο ισχυρό ανάχωμα κατά του λαϊκισμού είναι να ακούς τους πολίτες και να είσαι αποτελεσματικός

Στην Agrotica παραμένουν οι αγρότες: Μερικοί αποτιμούν θετικά τα μέτρα ενώ άλλοι κάνουν λόγο για «ψίχουλα» – Το Σάββατο το συλλαλητήριο

 Στην Agrotica παραμένουν οι αγρότες: Μερικοί αποτιμούν θετικά τα μέτρα ενώ άλλοι κάνουν λόγο για «ψίχουλα» – Το Σάββατο το συλλαλητήριο  

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού βρήκαν τους αγρότες στα μπλόκα των Εθνικών Οδών και τα τρακτέρ παρατεταγμένα έξω από την έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη. Όπως υποστήριξαν, τα μέτρα ικανοποιούν μέρος των αιτημάτων τους, επισημαίνοντας πως θα επιστρέψουν στα μπλόκα και θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν τη στάση τους και το μέλλον των κινητοποιήσεων. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Θετικά αποτιμούν τα μέτρα οι αγρότες. Ωστόσο, άλλοι κάνουν λόγο για ψίχουλα. Μόλις τελειώσει η Agrotica σε γενικές συνελεύσεις τους θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Με κατεπείγουσα κλήση ο Αλέξης Κούγιας ενώπιον της ΕΕΑ για την «εγκληματική οργάνωση» του ποδοσφαίρου

Με κατεπείγουσα κλήση ο Αλέξης Κούγιας ενώπιον της ΕΕΑ για την «εγκληματική οργάνωση» του ποδοσφαίρου 

 Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με κατεπείγουσα κλήση ζητά από τον Αλέξη Κούγια να καταθέσει την Δευτέρα ενώπιον της για τις κατηγορίες του Ολυμπιακού αναφορικά με την «εγκληματική οργάνωση» που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός μάλιστα, έπειτα από αυτή την εξέλιξη δεν θα ταξιδέψει στη Λοζάνη για την εκδίκαση της Τρίτης από το CAS της προσφυγής του Ολυμπιακού για το ντέρμπι του πρώτου γύρου με τον Παναθηναϊκό. Θα μείνει εδώ καθώς αναμένεται η διαδικασία με την ΕΕΑ να πάρει αρκετές ημέρες.

Πρόκειται για μια εξόχως σημαντική εξέλιξη. Ο Ολυμπιακός έχει ανοίξει μέτωπο με όλους εκείνους που θεωρεί «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο. Έχει καταγγείλει πρόσωπα με διευθύνσεις και ονόματα για όλους εκείνους που συμμετέχουν στους ορισμούς των διαιτητών και κατά την κρίση του οδηγούν σε «αλλοιώσεις αποτελεσμάτων» κλπ.

Πλέον λοιπόν μέσω του αντιπροέδρου του θα μιλήσει θα αυτό ενώπιον της ΕΕΑ σε μια διαδικασία που αυτομάτως –και ανεξάρτητα με τις δικές αποφάσεις και ποινές- διαβιβάζεται και στην Εισαγγελία Αθηνών.

Καλαμάτα: Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας τιμήθηκε η πολιούχος «Παναγία Υπαπαντή»

 Καλαμάτα: Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας τιμήθηκε η πολιούχος «Παναγία Υπαπαντή» (video) 

Καλαμάτα: Παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας τιμήθηκε η πολιούχος «Παναγία Υπαπαντή» (video) 

 Με κάθε λαμπρότητα η Καλαμάτα, εόρτασε σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή»  Του Όρθρου και της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρος, συμμετασχόντων των Σεβ. Μητροπολι­τών Γέροντος Λεοντο­πό­­λεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Καρ­θαγένης κ. Μελετίου, του Θεοφιλ. Επι­σκό­που Τολιάρας κ. Προδρό­μου, καθώς και των Σεβ. Μητρο­πο­λιτών Μο­νεμ­βασίας και Σπάρτης κ. Ευ­στα­θίου, Διδυ­μοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, Χαλ­κίδος, Ιστιαίας και Βο­ρείων Σπορά­δων κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου, Αχαρ­νών και Πετρουπόλεως κ. Αθηνα­γό­ρου, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου,  Στα­γών και Μετεώ­ρων κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Χρυσο­στόμου.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προσφωνώντας τον Πατριάρχη Αλεξαν­δρείας

Η Μάνη τίμησε η μνήμη του ήρωα Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου

 Μάνη: Τιμήθηκε η μνήμη του ήρωα Αντιπλοιάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου 

Ο δήμος Ανατολικής Μάνης τίμησε τη μνήμη του ήρωα Αντιπλοιάρχου, Παναγιώτη Βλαχάκου.

Τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη του Μανιάτη ήρωα Αντιπλοιάρχου, που ” έπεσε ” στο καθήκον, μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό, κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996.

Η δέηση, τελέστηκε στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου, στη Λάγια της Μάνης, χοροστατούντος του Σεμβασμιώτατου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ.

Tην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συνάντησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός

Tην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συνάντησε ο Δ. Πτωχός  

 

Με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε, ο νέος Περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Στη συνάντηση της Αθήνας, παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Γιώργος Διδασκάλου απ’ την Αργολίδα.

Η ωρίμανση και η προώθηση των έργων και των μελετών που αφορούν την Πελοπόννησο, η διεύρυνση της συνεργασίας, καθώς και οι συνέργειες με άλλους τομείς, αποτέλεσαν τα βασικά θέματα της συζήτησης.

Κατά τη συνάντηση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση, στη δημιουργία ενός σύγχρονου δικτύου πολιτιστικών διαδρομών που θα συμβάλλει καταλυτικά, στην αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος.

 

Ψήφισμα του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την εκτός σχεδίου δόμηση

Ψήφισμα του Περιφερειακού Τμήματος Πελοποννήσου του Τεχνικού Επιμελητηρίου για την εκτός σχεδίου δόμηση

Το Περιφερειακό Τμήμα Πελοποννήσου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου της χώρας, απέστειλε ψήφισμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προς το κεντρικό Τεχνικό Επιμελητήριο, με θέμα την ανάγκη για άμεση και δίκαιη – όπως τονίζει – λύση στην εκτός σχεδίου δόμηση.

Όπως αναφέρει το ψήφισμα, το ΤΕΕ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ, προσπαθεί να ολοκληρώσει τον πολεοδομικό σχεδιασμό με την παράδοση, μέχρι το Μάρτιο του 2026, των τοπικών και των ειδικών πολεοδομικών σχεδίων της χώρας.

Η Βουλή χορήγησε 1200 κυψέλες στην Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος


Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Αναστάσιος Ποντίκης, ευχαρίστησε τη Βουλή των Ελλήνων για την χορήγηση 1.200 κυψελών προς την Ομοσπονδία, στο πλαίσιο του «εράνου κυψελών» που δρομολογήθηκε, προκειμένου να προσφερθούν κυψέλες σε μελισσοκόμους που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στα μελίσσια τους από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες των προηγούμενων μηνών.

Ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε, επίσης, αυτή την κοινωνική προσφορά της Βουλής των Ελλήνων στην Ολομέλεια, αμέσως μετά το τέλος της συζήτησης της Ώρας του Πρωθυπουργού.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης