Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Έρευνα: Απειλές και επιθέσεις σε επιστήμονες που μίλησαν για τον κορονοϊό και τα εμβόλια

 Κορονοϊός: Επιστήμονες που μίλησαν δέχτηκαν απειλές βίας ή θανάτου 

Ένα σημαντικό ποσοστό επιστημόνων – πάνω από ένας στους τρεις – που μίλησαν συχνά ή σχολίασαν στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την πανδημία Covid-19, τον κορονοϊό και τα εμβόλια, στη συνέχεια δέχτηκαν σοβαρές απειλές εναντίον τους, σύμφωνα με μια νέα διεθνή δειγματοληπτική έρευνα του επιστημονικού περιοδικού «Nature».

Φώφη Γεννηματά: Υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της

 Γεννηματά 

Με θεραπευτική αγωγή θα αντιμετωπίσει την περιπέτεια της υγείας της, η Φώφη Γεννηματά, που εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το βράδυ της Δευτέρας με συμπτώματα ατελούς ειλεού.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κα Γεννηματά υποβάλλεται σε σειρά νέων διαγνωστικών εξετάσεων και ακολουθεί ειδική θεραπεία.

Σκουρλέτης και Ξενογιανακοπούλου ομιλητές σε εκδηλωση της ΝΕ Συριζα στην Κόρινθο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νομού Κορινθίας καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του κόμματος στην ανοιχτή εκδήλωση που διοργανώνει με βασικούς ομιλητές τον βουλευτή και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη και την βουλευτή και τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 7.30 μ.μ., στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου στην Κόρινθο. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα μεταφερθεί στο φουαγιέ του θεάτρου).

Βαριά «καμπάνα» της UEFA στην Αλβανία

 Βαριά «καμπάνα» της UEFA στην Αλβανία 

Η UEFA δεν πρόκειται ν’ αφήσει χωρίς έλεγχο τα όσα έγιναν στο χθεσινό ματς της Αλβανίας με την Πολωνία, η οποία με το γκολ του σέντερ φορ του ΠΑΟΚ, Κάρολ Σφιντέρσκι, πέρασε από τα Τίρανα με 1-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Λονδίνο (1-1 η Αγγλία με την Ουγγαρία), πέρασε στην 2η θέση του 9ου γκρουπ και ελπίζει βάσιμα ακόμη και στην πρώτη.

Σεισμός ταρακούνησε την Πύλο

  

Σεισμός έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην Πύλο. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση ήταν της τάξης των 4,1 Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο ήταν στα 96 χιλιόμετρα νότια της Πύλου. Το εστιακό βάθος ήταν στα 14,6 χιλιόμετρα.

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν υπάρχουν ζημιές ή τραυματίες.

Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ

 Κυριάκος Μητσοτάκης και Κώστας Καραμανλής στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ  


Χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής – Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη» απήθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» με αφορμή την 47η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή βίντεο από στιγμές όλων των Προέδρων της ΝΔ. Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη,  και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Καραμανλής, Πέτρος Μολυβιάτης. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αχιλλέας Καραμανλής

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Οι κυρίες που εντυπωσίασαν στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος

ΝΔ 

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής – Η πορεία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη» με αφορμή τα 47 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ, έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε και ομιλία.

Το ίδιο έκανε κι ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ενώ το παρών έδωσε κι ακόμη ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς.

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, πάντως, τις εντυπώσεις έκλεψαν οι κυρίες της ΝΔ με τις εικόνες να είναι ενδεικτικές. Παρούσα η σύζυγος του Κώστα Καραμανλή, Νατάσα Παζαΐτη , η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου , η Νόνη Δούνια, οι βουλευτίνες, Όλγα Κεφαλογιάννη , Έλενα Ράπτη αλλά και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

 

Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε οριστικά τον Άρη Πορτοσάλτε και 6 ακόμη δημοσιογράφους

 Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε οριστικά τον Άρη Πορτοσ... 

Τη διαγραφή του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), για απεργοσπαστική δραστηριότητα.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει την παραπομπή συγκεκριμένων δημοσιογράφων στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης μετά από την πανελλαδική απεργία που είχε γίνει στις 10 Ιουνίου 2021 ενάντια στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

 Eκτός από την οριστική διαγραφή του Άρη Πορτοσάλτε, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε και την προσωρινή άλλων έξι δημοσιογράφων (Νίκος Ευαγγελάτος, Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, Βασίλης Παπαδρόσος, Βασίλης Χιώτης, Νίκος Υποφάντης και Νότης Παπαδόπουλος) για απεργοσπαστική δραστηριότητα.

Καλαμάτα: Βρέθηκε νεκρός ο διευθυντής της κλινικής Covid - Είχε δηλωθεί η εξαφάνισή του

 Φωτογραφία από eleftheriaonline 

Νεκρός εντοπίστηκε ο διευθυντής της κλινικής Covid-19 του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Νίκος Γραμματικόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το eleftheriaonline, ο πνευμονολόγος βρέθηκε νεκρός στην περιοχή της Καζάρμας, όπου είχε πάει από χθες για κυνήγι.

Οι οικείοι του είχαν δηλώσει την εξαφάνισή του από χθες το απόγευμα στις 7 και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του, με αποτέλεσμα να βρεθεί σήμερα το πρωί.

Οπως αναφέρεται, στην περιοχή μετέβησαν αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία και την παρουσία του ιατροδικαστή στο σημείο, έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια.

Ωστόσο, η νεκροψία-νεκροτομή θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου του 54χρονου γιατρού.

Κακοκαιρία – – Στη Δυτική Ελλάδα τα πρώτα μηνύματα από το 112 για τον "Μπάλλος

 Κακοκαιρία – Ξεκίνησαν τα μηνύματα από το 112 – Σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά τα πρώτα 

Οι προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία «Μπάλλος» ξεκίνησαν και τα πρώτα μηνύματα  έφτασαν σε Πάτρα , τη Δυτική Ελλάδα και στα νησιά του Ιονίου. Σύμφωνα με το μήνυμα του 112, οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που μπορεί να πλημμυρίσουν.

Δείτε το μήνυμα του 112 

 


Τα κρούσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα στην Πελοπόννησο . 166 νέα κρούσματα σήμερα ( 18 στην Κορινθία - 52 στην Μεσσηνία - 53 στην Αχαΐα.)

 

  

Μείωση,  κρουσμάτων κορωνοϊού,  σε σχέση με χθες, ( -31), καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο,  στην Πελοπόννησο.  Συνολικά σήμερα παρατηρήθηκαν 166 νέες μολύνσεις, , εκ των οποίων  δύο περιοχές  ( Αχαΐα & Μεσσηνία) παρουσιάζουν και σήμερα  διπλάσιο αριθμό  νέων κρουσμάτων, σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές.  

  Συγκεκριμένα:

Εκατό δύο(102) νέα κρούσματα  κατεγράφησαν στη Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκ των οποίων 18  νέες μολύνσεις παρατηρήθηκαν στην Π. Ε. Κορινθίας , 52 στην Π. Ε. Μεσσηνίας και οι υπόλοιπες 32 αναφέρθηκαν στις Π. Ε. Αργολίδας (6), Αρκαδίας (18) και Λακωνίας (8).

Επίσης άλλα 64 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα στις Π. Ε. Αχαΐας (53) και Ηλείας (11).   

Σήμερα 13 / 10 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 166 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 49.122 (23.920  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου)

Σήμερα Τετάρτη 13 / 10 / 21, ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (53),  Μεσσηνίας  (52) ,  Κορινθίας (18), Ηλείας (11), Αργολίδας (6), Αρκαδίας (18) και Λακωνίας (8)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα:

Π.Ε. Αχαΐας                19.679

Π.Ε. Κορινθίας             7.476

Π.Ε. Μεσσηνίας           6.528

Π.Ε. Ηλείας                  5.835

Π.Ε. Αργολίδας           4.484

Π.Ε. Αρκαδίας             3.517

Π.Ε. Λακωνίας            2.339