Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Φήμες ότι είναι σε κώμα ο Μουμπάρακ!

Ξεκίνησε έρευνα για το πώς αποκτήθηκε η τεράστια περιουσία του

 
Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση της υγείας του πρώην Αιγυπτίου Προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, γράφει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Μασρ Αλ Γιουμ, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην Αιγύπτιος ηγέτης αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή ίσως και να βρίσκεται σε κώμα.

Κηδεύτηκε ο Ντίνος Κοσμόπουλος

Το τελευταίο αντίο στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Κοσμόπουλο, που πέθανε το Σάββατο, σε ηλικία 83 χρονών, είπαν συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί και ο κόσμος της αυτοδιοίκησης και του αθλητισμού.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών , στο Δερβένι.

Προσωρινές ρυθμίσεις κυκλοφορίας θα ισχύουν και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών,στο Δερβένι, από αύριο Τρίτη έως και 15 Ιουλίου.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν καθ' όλο το 24ωρο, λόγω εργασιών κατασκευής των Κάτω Διαβάσεων 242 και 243, στον ανισόπεδο κόμβο Δερβενίου του νέου αυτοκινητοδρόμου και θα αφορούν τα τμήματα από χιλιομετρική θέση 141+450 έως την χιλιομετρική θέση 142+850.Η κυκλοφορία, κατά το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, θα γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων και κατάλληλη σήμανση.

Ακόμη, αύριο Τρίτη, στο πλαίσιο των δοκιμών σεναρίων αντιμετώπισης συμβάντων σε σήραγγες, θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη - Καλαμάτα, στις σήραγγες Καλογερικού και Ραψομάτη.
Οι διακοπές θα πραγματοποιηθούν από 10.00 το πρωί ως τις 2.00 το μεσημέρι και αφορούν δεκάλεπτες διακοπές κυκλοφορίας των οχημάτων πριν την είσοδό τους στις σήραγγες.

Χωρίς συγκοινωνίες αύριο η Αθήνα

Κορυφώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με 24ωρη απεργία την Τρίτη, ανήμερα της ψήφισης του επίμαχου νομοσχεδίου. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το μεσημέρι μπροστά από τη Βουλή. Δεν θα ισχύσει αύριο ο δακτύλιος

Θα έχετε Κυβέρνηση αλλά άλλοι θα κυβερνάνε….!!!Oι προφητείες του Γέροντα Παϊσιου

Οι προφητείες του Γέροντα Παϊσιου όπως δεν ξανά ειπώθηκαν ποτέ βγαίνουν αληθινές…

Ο άγιος Γέροντας που έβλεπε τα μελλούμενα είναι αυτά που εμείς και τα παιδιά μας βλέπουμε αλλά και θα δούμε ακόμα μπροστά μας…

Όπως και αυτό που σήμερα δημοσιεύει το πρωτοσέλιδο από την εφημερίδα «Ελεύθερη ώρα» που ο Γέροντας Παϊσιος έλεγε… « Θα έχετε Κυβέρνηση αλλά άλλοι θα κυβερνάνε….»

Πλήθος από βιντεάκια έχουν εδώ και καιρό κατά κλείσει το ιντερνέτ που ακούγονται οι προφητείες και πολλές από αυτές να έρχεται ο καιρός που βγαίνουν…

ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟ


report24.gr

Τα κρατικά βραβεία λογοτεχνίας για το 2010. Tο Μεγάλο Βραβείο Λογοτεχνίας στη Κική Δημουλά

Από τη Διεύθυνση Γραμμάτων της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΤ ανακοινώνονται τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2010, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2009, στα οποία κατέληξε η επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψηφίων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και μακρές συζητήσεις. Σημειώνεται ότι είναι η τελευταία φορά που τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία απονέμονται με βάση τις διατάξεις του ν. 2557/1997. Από την επόμενη χρονιά και εφεξής, θα εφαρμοσθεί η νέα νομοθεσία, η οποία αναμόρφωσε ριζικά τον εν λόγω θεσμό (άρ. 40 του ν. 3905/2010). Τα βραβεία έχουν ως ακολούθως:

Η ιστορία του επωνύμου “Πάγκαλος”




 Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός


Το επώνυμο Πάγκαλος έχει συνδεθεί με τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας. Παππούς και εγγονός, και οι δύο Θεόδωροι, κυβέρνησαν και κυβερνούν τούτο τον Τόπο. Πολλοί, ίσως, να θεωρούν ότι το επώνυμο Πάγκαλος συνδέεται με το αρχαίο ελληνικό επίθετο “πάγκαλος” (: πανέμορφος). Στην πραγματικότητα, όμως, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος οφείλει το όνομα του στις ιταλικές λέξεις pane+gallus (: ψωμί και κόκορας), τα οποία ήταν ζωγραφισμένα στο οικόσημο της ιστορικής οικογένειας των Παγκάλων από την Κέα. Η ιστορική οικογένεια διακρίνεται στην ελληνική ιστορία από το 16ο αιώνα [Ορλοφικά, προξενικές υπηρεσίες στη Γαλλία, συμμετοχή του Μιχάλη Πάγκαλου στην πολιορκία της Ακρόπολης (1821), Θεόδωρος Πάγκαλος: επιτελάρχης της Στρατιάς της Μικράς Ασίας 1922]

24grammata.com

Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα: Τι σημαίνει το επώνυμο Καρατζαφέρης;



Γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Παρουσίαση με λίγα λόγια: Η γλωσσική ιστορία του επωνύμου Καρατζαφέρης, ίσως καθησυχάσει όσους αγωνιούν για την τύχη της Ελληνικής γλώσσας ανάμεσα σε τόσες ξένες λέξεις. Ίσως τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι τα ονόματα Χασάν, Αμπντούλ και άλλα μπορούν να μπουν στη ζωή μας, δίχως να αλλοιωθεί η ταυτότητα του πολιτισμού μας.
Σχετικά με το επώνυμο Καρατζαφέρης είναι γνωστό ότι το πρώτο συνθετικό Καρά, στην Τουρκική γλώσσα, σημαίνει “Μαύρος”. Στην ελληνική γλώσσα αφομοιώθηκε πλήρως είτε με την κυριολεκτική σημασία, π.χ. καραμπογιά, καραγκιόζης (goz: μάτι> καραγκιόζης =μαυρομάτης), Καραγιάννης (: Μαυρογιάννης) κ.ά., είτε με την υποτιμητική/μειωτική σημασία, π.χ.: καράβλαχος, καράγυφτος κ.ά.
Το β’ συνθετικό του επωνύμου Καρατζαφέρης (-τζαφέρης) δημιουργεί κάποια προβλήματα στην ετυμολογική ανάλυση, επειδή υπάρχουν διάφορες ερμηνείες, όπως:

Στις 16 Φεβρουαρίου τα εγκαίνια και ο αγιασμός στα νέα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώνεται ότι:

Τα εγκαίνια και ο αγιασμός στα νέα Γραφεία του Κόμματος θα γίνουν την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011, στις 19:30, στο ισόγειο του κτιρίου (Συγγρού 340).

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ 6/7

Η Κυπαρισσία έκοψε τον ξέφρενο ρυθμό της Καλαμάτας, υποχρεώνοντας τη «μαύρη θύελλα» στην πρώτη της ισοπαλία στο πρωτάθλημα (1-1) στο ντέρμπι της Μεσσηνίας, που έγινε μπροστά σε 700 περίπου φιλάθλους. Στο σκορ προηγήθηκε η Καλαμάτα στο 20΄ με τον Αθανασόπουλο για να ισοφαρίσει ο Μακρής στο 33’ για την ομάδα της Τριφυλίας. Διαιτητής ήταν ο Ι. Κακρίδης (Κορίνθου)

Η μάχη στη Γ΄ Κορινθίας (14η Αγωνιστική)

Σκληρή μάχη για την κατάκτηση των 2 προνομιούχων , σε κάθε όμιλο , θέσεων που οδηγούν στην Β’ κατηγορία Κορινθίας δίνουν στην Γ Κορινθίας .

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αριθμ. Πρωτ.     53
ΠΡΟΣ 
Όλα τα Σωματεία μας
ΘΕΜΑ: <<Σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Σωματείων Μελών της
Ε.Π.Σ Κορινθίας>>
Κύριε  Πρόεδρε,

Η Ακρόπολη με τα μάτια της τρόικας (και όχι με τα δικά μας)

 Γράφει η

Σοφία Βούλτεψη
«Όχι, δεν θα χρειαστεί να πουλήσετε τα αρχαία μνημεία σας»: Δεν ήταν καθησυχαστική η απάντηση της τρόικας στην ερώτηση αν θα μας ζητήσουν να πουλήσουμε και την Ακρόπολη στο πλαίσιο της νέας κούρσας αποκρατικοποιήσεων. Ειρωνική ήταν.

Πιθανόν και να είχαν κατά νου τα στοιχεία επισκεψιμότητας των Μουσείων και των Αρχαιολογικών μας χώρων για τον Οκτώβριο του 2010, που μόλις είχε δώσει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Λίγο πιο προκλητικοί αν αποφάσιζαν να γίνουν, η απάντηση θα ήταν πιο ρεαλιστική: «Και που την έχετε την Ακρόπολη, τι την κάνετε; Δεν την αποκρατικοποιείτε μπας και δει μια άσπρη μέρα;».

Οι Ψαράδες των Ιών, της Ελευθεροχαφιεδοτυπίας τώρα εναντίον και του Μίκη Θεοδωράκη!!

Και ενώ η Ελλάδα καίγεται ο έγκριτος αριστεριστής Κουλογλου αφου Δεν μπορεί να τα χώσει στις τράπεζες διότι τον χρηματοδοτούν, ούτε στους μεγαλοεργολάβους .......



ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ και ζητάμε να μάθουμε ΜΕ ΠΟΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:


Στενοχωρήθηκε , που ένα κείμενο του Δημήτρη Ψαρρά, δεν πρόλαβε να δημοσιευτεί σαν Ιός και το αναμεταδίδει στη σελίδα του

@θέλει η που........ να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει@

Και τι λέει;

Κακόγουστο παιχνίδι

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ Παρασκευή το μεσημέρι που οι εκπρόσωποι της τρόικας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου και ανακοίνωσαν την εκποίηση δημόσιας περιουσίας 50 δισ. ευρώ έχει ξεκινήσει μια πολιτική φαρσοκωμωδία που εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση, τον υπουργό Οικονομικών και προσωπικά τον πρωθυπουργό.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ προσπαθεί να εμφανίσει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και οι κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης δεν έχουν καμιά σχέση με αυτά που είπαν οι εκπρόσωποι της τρόικας την προηγούμενη Παρασκευή. Οι ίδιες όμως οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στο πρόσφατο παρελθόν, οι αναφορές του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά κυρίως η απλή λογική πιστοποιούν ότι αυτά που είπαν οι εκπρόσωποι της τρόικας τα γνώριζε, τα υπέγραψε και τώρα δήθεν τα καταγγέλλει η κυβέρνηση φοβούμενη την αντίδραση της κοινής γνώμης και μη αντέχοντας το κόστος τέτοιων αποφάσεων μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Οι «τροϊκανοί» είπαν πολύ απλά αυτά που συζητούν καθημερινά με τους υπουργούς της κυβέρνησης και τα οποία ασφαλώς συμμερίζονται, ανεξάρτητα αν εκείνοι δεν τολμούν να τα πουν δημόσια.
 Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ότι ο Παπανδρέου ήξερε και ότι απλώς παίζει ένα κακόγουστο επικοινωνιακό παιχνίδι ρήξης με την τρόικα είναι το γεγονός ότι ουδείς κυβερνητικός παράγων τολμά να διαψεύσει την επικείμενη εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ο πρωθυπουργός που πριν από μερικά χρόνια ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούσε για «ξεπούλημα των ασημικών» ετοιμάζεται τώρα να βγάλει στο σφυρί τη δημόσια περιουσία με μια μυστική συμφωνία που δεν εγγυάται ούτε διαφάνεια ούτε διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σκληρή επίθεση της ΝΔ, κατά Γ. Παπανδρέου, και Γ. Παπακωνσταντίνου, για τις εκποιήσεις των 50 δισ ευρώ - Την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών, ζητά εκ νέου η αξιωματική αντιπολίτευση

«Η υποτιθέμενη “οργή της κυβέρνησης” απέναντι στην Τρόικα για τις ανακοινώσεις που αφορούν την εκποίηση δημόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μόνο μια κακοστημένη φάρσα, ένα επικοινωνιακό σόου εσωτερικής κατανάλωσης.


Στις 23 Σεπτεμβρίου 2010, ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, σε ομιλία του στο Economic Club στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωνε ένα “φιλόδοξο πρόγραμμα σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, ιδιωτικοποιήσεων”, κ.λ.π.
Σήμερα, ο κ. Παπανδρέου και ο Υπουργός του των Οικονομικών συμφωνούν με την Τρόικα για εκποιήσεις 50 δισ. ευρώ.
Τους υπενθυμίζουμε ότι, κατ’ επανάληψη, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, έχει υπογραμμίσει ότι “αξιοποίηση δεν σημαίνει εκποίηση. Δεν σημαίνει να πουλήσουμε τα ασημικά… Σημαίνει να μετατρέψουμε ένα μέρος του δυνητικού μας πλούτου σε ενεργητικό” (7 Ιουλίου 2010). Μιλούσε, επίσης, για “μορφές επικερδούς αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, χωρίς να χάνεται η κυριότητά τους” (21 Ιουλίου 2010).
Σε ό,τι αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου ματαιοπονεί εάν επιχειρεί, με προφάσεις και φαρισαϊσμούς, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Είτε μοίρασε το non paper πριν τη συνέντευξη Τύπου της Τρόικας, είτε το μοίρασε μετά, οι ευθύνες του, για όσα συμφώνησε με την Τρόικα, είναι τεράστιες.
Σε κάθε περίπτωση, ομολογεί μια απόφαση που λήφθηκε κρυφά από τη Βουλή και το λαό.
Και κάτι ακόμη:
Εάν το non paper αποτελούσε άλλοθι για τον ίδιο, γιατί έσπευσε να το κατεβάσει από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης;
Εάν θέλουν να το ξεχάσουν, τους το υπενθυμίζουμε και το επισυνάπτουμε.
Όμως, δεν είναι μόνο αυτό. Ο κ. Παπακωνσταντίνου άλλα έλεγε πριν δύο μήνες και άλλα τώρα.
Στις 16 Δεκεμβρίου 2010, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, είχε ανακοινώσει ότι “… στόχος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας είναι η εισροή εσόδων ύψους 7 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2013 και ειδικότερα η είσπραξη τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου ευρώ μέσα στο 2011”.
Τώρα (11.02.2011), στο ενημερωτικό σημείωμα για την 3η επικαιροποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής αναφέρει ότι “… στόχος είναι η συνολική είσπραξη εσόδων τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ την περίοδο 2011-2015 εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ έως το 2012”.
Ό,τι κι αν πει πλέον ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να καλύψει τα ολέθρια σφάλματα, τον αυταρχικό και ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα κρίσιμα ζητήματα της Εθνικής μας Οικονομίας.
Τώρα πια, δεν του απομένει παρά μόνο να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του».

ΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ

B' όμιλος
17η Αγωνιστική
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ.. 2 - 1
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ.. 2 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.. 1 - 3
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ.. 1 - 2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΡΑΤΟΣ.. 1 - 0
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ.. 0 - 0
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ.. 0 - 2

H βαθμολογία
( Σε 17 αγώνες)
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ...63 – 9.. 41
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ...46 – 17… 41
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06...33 – 19.. 33
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟ...Σ32 – 27.. 31
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ...47 – 33.. 29
ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ...36 – 21.. 26
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ...39 – 35.. 25
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ...30 – 25.. 23
ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ...19 – 39… 20
ΑΠΕΣΣΑΣ...27 – 42.. 18
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ...17 – 39.. 15
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ...23 – 41.. 14
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ...18 – 50.. 12
ΑΡΑΤΟΣ...13 – 46.. 7

Α’ ΟΜΙΛΟΣ

17η Αγωνιστική



ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ- ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ     2 - 1
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ     0 - 2
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ.               1 - 2
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΟΦ ΠΑΟΚ                         0 - 3
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ.-ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ       2 - 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ-ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ     0 - 3
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ-ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ                       6 - 3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1 ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ 36 - 14 40
2 ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ 43 - 17 38
3 ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ 48 - 10 36
4 ΑΟΦ ΠΑΟΚ 32 - 14 33
5 ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. 35 - 26 28
6 ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ 26 - 20 28
7 ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ 30 - 26 28
8 ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. 26 - 27 24
9 ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 19 - 20 23
10 ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ 24 - 24 20
11 ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ 18 - 26 16
12 ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 22 - 30 15
13 ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ 14 - 62 6
14 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 6 - 63 3

Με τον Δάνη ο Αστέρας Δερβενίου 1 - 0 τον Πανσολυγειακό και απλά τον προσπέρασε

Στον τρίτο του αγώνα στο ανακαινισμένο γήπεδό του ο Αστέρας νίκησε με σκορ 1 – 0 τον ισχυρό Πανσολυγειακό και αναρριχήθηκε στη έκτη θέση της βαθμολογίας.
Ο πολύ δυνατός αέρας, που φυσούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, επηρέασε την απόδοση και των δύο ομάδων κι έτσι οι παίκτες τους κατέφυγαν στη δύναμη, για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που είχαν στην κατοχή της μπάλας. Ο αγώνας ήταν μέτριος ποιοτικά, αλλά λόγω της ρευστότητας του αποτελέσματος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Ο Αστέρας ευτύχησε να πετύχει τέρμα και έτσι στο τέλος νίκησε τον Πανσολυγειακό, που και αυτός προσπάθησε στο β’ μέρος με ευνοϊκό τον άνεμο, αλλά η άμυνα του Αστέρα με επικεφαλής τον σταθερότατο Ζώη κράτησε το μηδέν.

«Χ»αμένοι στο Αίγιο, «Σούπα» στον Πύργο


Το στείρο 0-0 δεν άρεσε ούτε στον Παναιγιάλειο, αλλά κυρίως ούτε στην Κόρινθο στο ντέρμπι της χθεσινής αγωνιστικής,στο Αίγιο παρουσία 2.000 θεατών, οι 150 εκ των οποίων Κορίνθιοι. Μπορεί και οι δύο ομάδες να ήθελαν τη νίκη, αλλά με ελάχιστες φάσεις βγήκαν χαμένες, καθώς η Κόρινθος είδε τον Πλατανιά να πλησιάζει στο βαθμό και η ομάδα του Αιγίου φαίνεται πως αποχαιρετά οριστικά τις όποιες ελπίδες είχε για να διεκδικήσει την άνοδο. Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας αναγνώρισε πως «αυτή τη φορά η ομάδα μπήκε δυνατά. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Δείξαμε σαφή σημάδια βελτίωσης αλλά μας έλειψε το γκολ. Χτυπήσαμε εκεί που είχαμε δουλέψει. Είμαι ευχαριστημένος από προσπάθεια όχι όμως από τις τελικές προσπάθειες. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και θεωρώ ότι μπορούμε να πλησιάσουμε στις πρώτες θέσεις». Ο Νίκος Κουρμπανός υποστήριξε πως «δεν έγινε ένα ιδιαίτερα καλό παιχνίδι. Κρίθηκε στη δύναμη και στις ψηλές μπαλιές. Στο ημίχρονο ήμασταν κακοί αλλά η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς καθώς συνεχίζουμε αήττητοι τις τελευταίες 13 αγωνιστικές. Στη συνέχεια έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, δεν έχει τελειώσει τίποτα, πιστεύω πως και ο Παναιγιαλειος θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο».

Ας σηκωθούν οι σημαίες.

Γράφει ο  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης, δικηγόρος

Αυτό που πάντα στο τέλος ηγεμονεύει, είναι η Ανάγκη, αυτό που επιβάλλει η αλήθεια, η αμείλικτη πραγματικότητα. Περάσαμε δεκαετίες ολόκληρες με δανεικά, με μια επίπλαστη ευμάρεια με ημερομηνία λήξης και με μια ιδεολογική και πολιτική σχιζοφρένεια που έκανε συνεχείς μεταστάσεις στο κοινωνικό σώμα.

Οι στοιχειώδεις κοινωνικές αρετές, ο Πατριωτισμός, η ευγενής άμιλλα, το να ανταμείβεις τους καλούς και να τιμωρείς τους κακούς, το ευ αγωνίσθεσαι στην παιδεία, την οικονομία, στην ίδια την πολιτική, εξορίστηκαν. Η δικτατορία της «πολιτικής ορθότητας», με «αριστερό» επίχρισμα, σαν γάγγραινα απλώθηκε στον δημόσιο βίο κι άρχισε να νεκρώνει το εθνικό σώμα. Κι έτσι οι πληγές κακοφόρμισαν κι άρχισε η σήψη.
Η πολιτική αντικαταστάθηκε από την «επικοινωνία», ένα είδος πολιτικού μάρκετινγκ, όπου πλασάρεται στο ανδράποδο – ψηφοφόρο με πολυτελές αμπαλάζ το ευτελές τίποτα κι ο κάθε ντενεκές διεκδικεί ρόλο. Χαμόγελα διαφήμισης οδοντόκρεμας, παλ χρώματα, βλαχομπαρόκ ψευτογκλαμουριά, φωτογραφίες με παιδάκια και κυρίως στρογγυλές, ολοστρόγγυλες μπούρδες, που δεν λύνουν τίποτα, δεν ενοχλούν κανένα και δεν ικανοποιούν κανένα. Στήθηκε δε ολόκληρη φάμπρικα με εταιρείες, «ειδικούς», «δημοσκοπήσεις», που έχουν μπόλικη επιστημοσύνη για να παρουσιάζουν τα πολιτικά φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Χρόνια τώρα δεν τιμούμε τους άριστους αλλά τους επιτήδειους.
Η αρχή της ήσσονος προσπαθείας και της άνευ όρων κι αρχών ανέλιξης αντικατέστησαν το αίεν αριστεύειν. Τραγουδιάρες, πρώην πορτιέρηδες σε μπαρ, επιπλέοντες και διαφεύγοντες την ποινική δίωξη απατεώνες κι αδίστακτα ανεπάγγελτα κομματόσκυλα, έγιναν σύμβολα «επιτυχίας». «Εισαγωγαί – εξαγωγαί πεπιεσμένου αέρος Α.Ε.» η οικονομία και η πολιτική επί μακρόν. Στην δε πολιτική έγινε αρετή το σλάλομ ανάμεσα σε επαμφοτερίζουσες θέσεις ή ακόμη καλύτερα η αναρρίχηση από την σίγουρη σκάλα της υποταγής στην διαπλοκή. Σφουγγαρίζοντας για τους ισχυρούς και ξεσκονίζοντας τα συγκροτήματα τους. Έτσι μια μέρα θα καθόσουν στην πολυπόθητη καρέκλα και ως θεσμικό ανδράποδο, θα υπέγραφες τις πανάκριβες και προσοδοφόρες συμβάσεις τους. Πάντα σε βάρος του «πελάτη», του Λαού.
Τι κι αν η χώρα παρήγαγε πλέον όλο και λιγότερο, αν ερήμωνε η ύπαιθρος κι ο κοινωνικός ιστός καταρρέει. Έχουμε πορτοκάλια για θάψιμο και καμμιά διακοσαριά σκόρπια ΤΕΙ – ρουσφέτια στις τοπικές κοινωνίες, όπου μπαίνεις και με 5 με άριστα το 20. Κάποτε θα σε θεωρούσαν αναλφάβητο, σήμερα γίνεσαι φοιτητής σε Ανώτατη Σχολή. Έχουμε καταβόθρες κονδυλίων και εθνικών συμφερόντων, παχιές – παχιές ΜΚΟ και «Ανεξάρτητες» Αρχές, άντρα της πιο αρτηριοσκληρωτικής και αντιπαραγωγικής «πολιτικής ορθότητας», που δεν ωφελούν τίποτα την Πατρίδα, όταν δεν την βλάπτουν.
Κάτω όμως από τις στοιβάδες των νεκρών κυττάρων, στο βάθος της μεταπολιτευτικής πληγής ζει ο υγιής εθνικός ιστός. Η Ανάγκη για τις αληθινές ιδέες και αξίες είναι τώρα πιο ζωντανή από ποτέ και η Ανάγκη θα τις κάνει και πάλι να ηγεμονεύσουν.
Τι χρειαζόμαστε λοιπόν; Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε ν’ αναχαράζουμε μπρος τις οθόνες. Η άγρια και σκληρή πραγματικότητα μας τραβάει από το μανίκι. Χρειαζόμαστε Ιδεολογικό Κράτος. Κράτος με χρώμα, κατεύθυνση, στρατηγική. Χρειαζόμαστε πάλι πολιτική ζωή ιδεολογικοποιημένη, με σύμβολα, ήρωες, κατεύθυνση, ξεκάθαρους εχθρούς, εσωτερικούς κι εξωτερικούς. Χρειαζόμαστε συναίνεση αλλά και ρήξεις. Να πούμε τα πράγματα με τ’ όνομα τους.
• Το κράτος, αδέρφια, δεν δημιουργήθηκε για να πάρει συχνότητα ο Αλαφούζος ή ο Μπόμπολας και να κάνει εκπομπές ο Πρετεντέρης ή ο Παπαχελάς.
• Το κράτος δεν δημιουργήθηκε για να παίρνει συμβάσεις ο Κόκκαλης ή για να σταλεί ο κάθε Σάκης στην Eurovision.
• Το κράτος δεν δημιουργήθηκε για να παίζει τον επαναστάτη ο Αλαβάνος κι η Ντόρα την αναγεννημένη.
• Το κράτος δεν δημιουργήθηκε για να διαφυλάσσει τα δικαιώματα των αφγανών γκέϊ μεταπρατών προυσαλίδικου χασισιού, ούτε των σομαλών λεσβιών εκτροφέων καρέτα – καρέτα.
Το κράτος δημιουργήθηκε για να διασφαλίσει την συλλογική ασφάλεια κι επιβίωση, τα συμφέροντα της κοινότητας, που σήμερα είναι το Έθνος. Ασφαλή σύνορα, ασφαλή σπίτια, ασφαλείς δημόσιοι χώροι. Αυτό είναι το πρώτο μέλημα του κράτους κι όλα τ΄ άλλα έπονται. Το κράτος οφείλει, πρώτ’ απ’ όλα, να διαφυλάσσει τα δικαιώματα των πολιτών του, των νομίμων κατοίκων του κι ύστερα των παράνομων, των προσφύγων ή όποιων άλλων, χωρίς να διακυβεύεται η εθνική ασφάλεια και ευημερία των νομίμων πολιτών του. Οφείλει επίσης να υποτάσσει τους λίγους, τους Δυνατούς, στα συμφέροντα των πολλών και αδύναμων. Να διασφαλίζει την κοινωνική κινητικότητα αμβλύνοντας τις κοινωνικές αντιθέσεις. Γιατί ποτέ δεν είχαμε πολλές πρώτες ύλες. Πάντα ο πλούτος μας ήταν οι άνθρωποι μας. Πρέπει λοιπόν να μπορεί ο φτωχός αλλά ικανός να φτάσει στην κορυφή.
Θα καταργήσουμε λοιπόν τα αποτελέσματα της Ελληνικής Επανάστασης και των Απελευθερωτικών Πολέμων, θα καταργήσουμε την ήδη περιορισμένη από τις Βρυξέλλες και το Μνημόνιο Ανεξαρτησία μας, μπροστά στο νεοθωμανικό όραμα του Ερντογάν και στις αριστερίστικες δωσιλογικές τρίχες των εγχωρίων; Θα αφήσουμε τη χώρα μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι στις εσωτερικές δυνάμεις της παρακμής, στα παράσιτα της οικονομικής και πολιτικής ζωής, βορά σε ορδές απρόσκλητων μουσαφιραίων; Όχι. Κι αν ακόμη αυτό φτάσει να το πιστεύει μόνον ένας βοσκός στην πιο απόμερη πλαγιά της Πίνδου, τότε αυτός θα είναι ο φορέας της νομιμότητας κι όλοι άλλοι θα ‘ μαστε επίορκοι και προδότες.
Πρέπει λοιπόν να δώσουμε πάλι χρώμα στο Κράτος, στην Παιδεία, στις Ένοπλες Δυνάμεις, στον δημόσιο λόγο. Αρκετά δεν συζητήσαμε με τα δέκατα του πυρετού; Αρκετά δεν ανεχθήκαμε την αλητεία της διαπλοκής, την στρέβλωση της Δημοκρατίας, την υπερεκπροσώπηση των πιο γελοίων μηδενιστικών κι αριστερίστικων απόψεων στην δημόσια ζωή, την άλωση των πόλεων μας από ορδές παρανόμων που τους διώχνει η Αμερική και η ανέχεια από τις πατρίδες τους και τους προωθούν σε μας οι Τούρκοι;
Λοιπόν ο εχθρός έχει όνομα και πρόσωπο και δίπλα κι απέναντι. Είναι ο κακός εαυτός μας, είναι οι δυνάμεις της διαπλοκής, της «πολιτικής ορθότητας». Είναι ο τουρκικός επεκτατισμός και η επιθετικότητα του. Είναι οι ακούσιοι ή εκούσιοι υπηρέτες ξένων συμφερόντων, οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» της παρακμής.
Ας δώσουμε λοιπόν χρώμα στο Κράτος μας, ας επιστρέψουμε στα σύμβολα μας, τους ήρωες μας, στον στόχο της Εθνικής και Κοινωνικής Ολοκλήρωσης. Ας ιδεολογικοποιήσουμε και πάλι την πολιτική. Τότε θα κριθούν όλοι σε αυτά που πρέπει κι όχι στην «επικοινωνία». Τότε, με φρόνημα και ενότητα, η χώρα θα παράγει πάλι, ο Λαός θα δημιουργήσει αληθινό πλούτο κι έτσι θα ‘χουμε να μοιράσουμε αληθινή ευμάρεια. Όχι δανεικά, μιζέρια, αποβιομηχάνιση, όχι εγκατάλειψη της γης και της αξιοπρέπειας μας. Πλούτο που θα μπορείς να τον αγγίξεις, να τον φορέσεις, να τον φας κι όχι νούμερα σε φωτεινούς πίνακες. Κι αυτό, σήμερα, στους καιρούς της Ανάγκης, μόνο ο Αντώνης Σαμαράς το μπορεί. Γιατί φέρνει πάλι τις Ιδέες στο κέντρο της δημόσιας ζωής και ανακαλεί από την εφεδρεία τις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού, τις αρχές του, την φιλοτιμία του, τον δυναμικό ανθρωπισμό του Λαού μας. Ας σηκωθούν οι Σημαίες.

ΠΗΓΗ : Εφημερίδα «δημοκρατία»

ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΜΑΣ

ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΘΕΟ, ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΑΛΛΙΩΣ


Γράφει ο υπ.Βουλευτής της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιος Μάρκελλος

Πρωτοφανής σε σκληρότητα και άκρως επώδυνη η διαδικασία απελευθέρωσης της Ελλάδας από τα αρνητικά χαρακτηριστικά της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής της ζωής. Άραγε, εφαρμόζουμε πολιτικές τέτοιες, αλλαγές δηλ.ποιοτικές και βαθιές, όχι απλά αποπληρωμές, που δεν θα ξαναχρειαστούμε τρόικες ; Mειώνουμε άραγε χρέη και ελλείμματα ; Επενδύουμε χρήματα εκεί που πρέπει ; Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, μόνο φτώχεια, θλίψη, θυσίες, δάκρυα, αλλά και ελπίδα ζούμε.

Σε κάθε όμως περίπτωση, κανείς μας δεν νιώθει υπερήφανος, που ο τόπος μας αφήνεται στην ανομία. Στην αδιαφάνεια. Στη σπατάλη. Στην κακοδιαχείριση. Στην ιδιοποίηση του πλούτου από επιτήδειους. Ουδείς επαίρεται για τους υπεύθυνους της τρόικας, που μας ελέγχουν. Που μας αξιολογούν. Δεν φταίνε οι δανειστές μας για τις πελατειακές προσλήψεις και τη διόγκωση του δημοσίου. Δεν ευθύνεται το ΔΝΤ για τα προβλήματα στην παιδεία μας. Για τις μη ανταγωνιστικές μας επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται απλώς να είναι κρατικοδίαιτες. Για το ότι ως λαός καταφεύγουμε στοικά στα σκοτεινά καταφύγεια ηρώων του νου μας. Δεν έχει μερτικό ευθύνης η Ευρώπη, που τα κονδύλιά της δεν αξιοποιούνται. Που γιατροί και φαρμακοβιομηχανίες κάνουν πάρτι σε βάρος του λαουτζίκου. Που τα χρέη μας φθάνουν στα ύψη. Που η μιζέρια και η απαισιοδοξία είναι απλωμένες παντού σαν τραχανάς. Και που γλυστρούν και χύνονται και χάνονται βαθειά σε μία άβυσσο. Μέσα μας…

www.steliosmarkellos.gr

Ν. Νικολόπουλος: «Πάει και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων».


Τι θα γίνει με τα δάνεια των υπαλλήλων και των ΟΤΑ;

Βάσει του Επικαιροποιημένου Μνημονίου (2η αναθεώρηση, Δεκέμβριος 2010), η Κυβέρνηση εκπόνησε πρόγραμμα για τα τραπεζικά ιδρύματα που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Βάσει αυτού του πλαισίου, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα διαχωριστεί σε δύο διαφορετικές οντότητες.
Με νομοθετική ρύθμιση μέχρι το τέλος Μαρτίου θα διαχωριστούν οι κύριες αρμοδιότητες παρακαταθηκών από τις εμπορικές δραστηριότητες δημιουργώντας δύο διαφορετικούς οικονομικούς φορείς. Ο βουλευτής Αχαίας Νίκος Ι. Νικολόπουλος, παρενέβη στο θέμα με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών.
«Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως με τον διαχωρισμό του ΤΠ&Δ είναι άγνωστο με ποιόν τρόπο θα αξιοποιηθεί το προϊόν της παρακαταθήκης, καθώς επίκειται η μετάβαση των δανείων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων σε μια νέα ιδιωτική τράπεζα που θα παρακρατεί απευθείας από την μισθοδοσία των υπαλλήλων τις δόσεις των δανείων και φυσικά το ίδιο θα συμβεί με τους Δήμους όλης της χώρας» δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.
Ο Βουλευτής Αχαΐας, ο οποίος υπήρξε και Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ερωτά τον Υπουργό, εάν "η Ελληνική χρηματοπιστωτική αγορά έχει ανάγκη ενός ακόμα μικρού πιστωτικού ιδρύματος και εάν ο διαχωρισμός αυτός σταθεροποιήσει τον χρηματοπιστωτικό τομέα".
Τονίζει «είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η δημιουργία ενός νέου τραπεζικού σχήματος ή η δημιουργία ενός ενδιάμεσου τρόπου για την μετάβαση των υφισταμένων περιουσιακών στοιχείων του ταμείου σε άλλο ιδιωτικό πιστωτικό ίδρυμα»;
Τέλος αναρωτιέται " πως θα αξιοποιείται και θα εξασφαλίζεται το προϊόν της παρακαταθήκης με τα νέα δεδομένα, τι κινδύνους εγκυμονεί μια τέτοια ενέργεια και με ποιόν τρόπο θα αποκαταστήσει η κυβέρνηση την απώλεια των εσόδων από την κερδοφορία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων στο ισοζύγιο της Γενικής Κυβέρνησης."

14/2/1114/2/11 - Με αριθμό πρωτοκόλλου "Οκτώβριος του 2006"














Τον Οκτώβριο του 2006 ολοκληρωνόταν μετά από πολλά χρόνια και αρκετές επαναχρηματοδοτήσεις, ένα έργο πολύ σημαντικό για τη δημόσια ασφάλιση.

Το έργο του ΑΜΚΑ, Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, εντάχθηκε στις 10/7/1996 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ" και συγχρηματοδοτήθηκε από Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους μέχρι του ποσού των 1,2 δις δραχμών περίπου.

Η αποστολή του ήταν η πλήρης χαρτογράφηση των ασφαλισμένων/συνταξιούχων/δικαιούχων στους δημόσιους φορείς και η ένταξή τους σε ένα κοινό Πληροφοριακό Σύστημα. Το 1999 το έργο χρηματοδοτήθηκε εκ νέου και εντάχθηκε στα έργα της δράσης "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ".

Μέχρι το 2006 το έργο ακόμα δεν είχε ολοκληρωθεί, παρότι είχαν προηγηθεί και άλλες χρηματοδοτήσεις και άλλα "αυστηρά" χρονοδιαγράμματα. Στα έτη 2005-2006-2007 το έργο του ΑΜΚΑ χαρακτηρίστηκε ως προτεραιότητα της ΓΓΚΑ (Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων) και προωθήθηκε η ολοκλήρωσή του με στόχο την πλήρη λειτουργία του.

Για τη γενικότερη πορεία του έργου αυτού θα μπορούσαν να γραφούν πολλά, αλλά δεν είναι αυτό το αντικείμενο του παρόντος άρθρου. Συνοπτικά, αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2009 το έργο πλέον θεωρείτο "ολοκληρωμένο" και έτοιμο να προσφέρει τα πλεονεκτήματα του αρχικού του σκοπού.

Το 2006, όταν και εντάθηκε η υλοποίηση, κλήθηκαν εκ νέου οι ασφαλισμένοι στους διάφορους φορείς να απογραφούν και σχεδιάστηκε σχετική καμπάνια ώστε να πεισθούν για τη χρησιμότητά του. Κρίσιμο σημείο της καμπάνιας θεωρήθηκε ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της κάρτας του ΑΜΚΑ που θα εφαρμοζόταν το 2009.

Σήμερα τα αναφέρω όλα αυτά, γιατί πολύς λόγος γίνεται για τις "δήθεν" καινοτομίες της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και για τις πομπώδεις διεργασίες των "opengov" διαδικασιών που ευαγγελίζεται η σημερινή κυβέρνηση. Για τους νεωτερισμούς που θα εφαρμοστούν και τις οικονομίες κλίμακας που θα δημιουργηθούν.

Επειδή επίσης γνωρίζω ότι γενικότερα υπάρχει διάθεση εκτεταμένης απαξίωσης του δημοσίου τομέα και τάση για μηδενισμό των πάντων, δεν θα προβώ σε γενική θεώρηση των πραγμάτων που θα οδηγούσε σε φαύλες διαπιστώσεις.

Θα ήθελα όμως να μοιραστώ μαζί σας, μέσα από αυτό το άρθρο, μια ιδέα, ένα σχέδιο που κατέθεσα τον Οκτώβριο του 2006 στη ΓΓΚΑ, όντας τότε νέος υπάλληλος του Ταμείου Συντάξεων Προσωπικού του ΗΣΑΠ, αρμοδιότητος του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

Το σχέδιο προέβλεπε την ηλεκτρονικά πλήρη ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων και τη διαχείριση των παροχών, των ιατρικών ραντεβού και των ιατροφαρμακευτικών αγωγών. Ένα πλέγμα υπηρεσιών διαθέσιμο προς τους πολίτες, βασισμένο στο έργο του ΑΜΚΑ και τη βάση δεδομένων του.

Ολόκληρη την πρόταση μπορείτε να τη διαβάσετε στο επισυναπτόμενο έγγραφο :



Η φιλοσοφία της πρότασης βασιζόταν στη μετατροπή της κάρτας του ΑΜΚΑ σε smart card (έξυπνη κάρτα) που θα λειτουργούσε ως κοινό κλειδί εισόδου στο "σύννεφο" υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας υψηλό επίπεδο ασφαλείας μέσω των αλγορίθμων ασφαλείας που θα υπήρχαν στο κύκλωμά της. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που υλοποιούν σήμερα οι τράπεζες για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η περιεκτική παραπάνω πρόταση, χωρίς τεχνικές λεπτομέρειες και εκτεταμένη επεξήγηση, θα μπορούσε ακόμα και σήμερα να συμβάλει σε μια καλύτερη πραγματικότητα για τους ασφαλισμένους των δημόσιων φορέων κοινωνικής πρόνοιας.

Ίσως γι' αυτό, όλος ο "μύθος" που περιβάλει σήμερα την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, δεν με βρίσκει να δοκιμάζω τα ίδια συναισθήματα ικανοποίησης με τους κυβερνώντες ...


Βασίλειος Α. Μπαλάφας
Μέλος Π.Ε. Νέας Δημοκρατίας
Μέλος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας

http://vbalafas.blogspot.com/2011/02/2006.html

Αυστηρή…επίπληξη Γιώργου σε Μέρκελ!


Σύνταξη στα 57 όλοι οι Έλληνες από την επόμενη χρονιά!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, όπως άφησε να διαρρεύσουν το περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού, στο περιθώριο της συνόδου των Ευρωπαίων Ηγετών, ο Γιώργος κάλεσε την κ. Μέρκελ στη σουίτα του ξενοδοχείου του στις Βρυξέλες και την επέπληξε έντονα για το θράσος της να προτείνει κατώτατο όριο ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους Ευρωπαίους το 67ο έτος και μάλιστα χωρίς να τον ρωτήσει! Ως γνωστόν η κ. Μέρκελ πρότεινε και άλλη αύξηση ορίου ηλικίας σε σχέση με την αύξηση του προσδόκιμου χρόνου ζωής των Ευρωπαίων. Κάτι σαν ΑΤΑ δηλαδή στα! όρια ηλικίας συνταξιοδότησης! (Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή).

Το 1821 στα Ίμια... 1996 Η σφαλιάρα ενός έθνους.


Πριν 15 χρόνια η κινηματογραφική εκδοχή του Έλληνα ήρθε αντιμέτωπη με την ωμή πραγματικότητα, που είχαμε βάλει στο ψυγείο. Τα κωστοπουλικά έντυπα δεν είχαν εντάξει στην λίστα με τα 50 πράγματα που έπρεπε να κάνει ένας άντρας μέχρι τα 30 τον πόλεμο. Κι όμως εκείνο το βράδυ της 30ης Ιανουαρίου αυτή η λέξη ακούστηκε από άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας. Μέχρι που αυτοί που κυβερνούν τον τόπο, μας έβαλαν μια και καλή στη θέση μας και μας θύμισαν πως όσο κάνουν κουμάντο αυτοί, το κεφάλι θα είναι χαμηλά και θα λέμε και ευχαριστώ (κυριολεκτικά).