Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Με τον Δάνη ο Αστέρας Δερβενίου 1 - 0 τον Πανσολυγειακό και απλά τον προσπέρασε

Στον τρίτο του αγώνα στο ανακαινισμένο γήπεδό του ο Αστέρας νίκησε με σκορ 1 – 0 τον ισχυρό Πανσολυγειακό και αναρριχήθηκε στη έκτη θέση της βαθμολογίας.
Ο πολύ δυνατός αέρας, που φυσούσε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, επηρέασε την απόδοση και των δύο ομάδων κι έτσι οι παίκτες τους κατέφυγαν στη δύναμη, για να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που είχαν στην κατοχή της μπάλας. Ο αγώνας ήταν μέτριος ποιοτικά, αλλά λόγω της ρευστότητας του αποτελέσματος κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Ο Αστέρας ευτύχησε να πετύχει τέρμα και έτσι στο τέλος νίκησε τον Πανσολυγειακό, που και αυτός προσπάθησε στο β’ μέρος με ευνοϊκό τον άνεμο, αλλά η άμυνα του Αστέρα με επικεφαλής τον σταθερότατο Ζώη κράτησε το μηδέν.
Ο Αστέρας στο α’ μέρος, με ευνοϊκό τον αέρα, έκλεισε από νωρίς τον Πανσολυγειακό στα καρέ του και ανάγκασε τον τερματοφύλακά του Μπάνο σε εξαιρετικές αποκρούσεις σε σουτ του Τσιπά, του Νιάνγκ και του Μετεβελή. Εκτός από τα τρία προαναφερθέντα σουτ, ο Αστέρας δεν απείλησε την εστία του Πανσολυγειακού, διότι οι παίκτες του Πανσολυγειακού μάρκαραν πολύ στενά και δυνατά στο χώρο του κέντρου. Οι δε στημένες μπάλες από πλάγια φάουλ ή κόρνερ που κέρδιζε ο Αστέρας έφευγαν κατά κανόνα άουτ, μιας και οι παίκτες του δεν μπορούσαν να “παίξουν” με ευνοϊκό τον αέρα. Ο Αστέρας διαμαρτυρήθηκε στο 27’ για πέναλτι σε σπρώξιμο-πιάσιμο του Βορινιώτη από τον Γκεζερλή μέσα στην περιοχή σε ένα πλάγιο φάουλ, αλλά ο διαιτητής κ. Ψυχογιός το άφησε να περάσει. Ο Πανσολυγειακός έχασε στο 43’ τη μεγαλύτερη ευκαιρία του, όταν ο Ρωτίδης μετά από καραμπόλα της μπάλας στους Βορινιώτη και Ρούτση, βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή μόνος με τον Ζώη με την μπάλα στα πόδια του σαν “θείο δώρο”, αλλά αστόχησε.
Στο β’ μέρος οι μονομαχίες στο κέντρο του γηπέδου έγιναν περισσότερες, μιας και οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο. Στο 64’ σε κόρνερ του Αστέρα ο Δάνης βρέθηκε στο έδαφος από τα γνωστά πλέον “πιασίματα” των αμυντικών, αλλά ούτε τώρα ο διαιτητής έδωσε κάτι και συνέχεια της φάσης δόθηκε φάουλ στο κέντρο του γηπέδου υπέρ του Αστέρα για υπόδειξη του Μούστου προς τον διαιτητή να χρεώσει με κίτρινη κάρτα τον Δάνη. Από το φάουλ αυτό, που κτύπησε ο Μετεβελής, ο Δάνης με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι πέτυχε το μοναδικό τέρμα του αγώνα. Για τη φάση αυτή, οι του  Πανσολυγειακού εξέφραζαν προς τον διαιτητή συνεχείς διαμαρτυρίες. Μετά το τέρμα, ο προπονητής του Αστέρα κ. Καρυώτης γύρισε τον Δάνη σε ρόλο λίμπερο και προσάρμοσε κατάλληλα τη διάταξη της ομάδας, για να κρατήσει το διαφαινόμενη νίκη, μιας και ο αέρας βοηθούσε τον Πανσολυγειακό. Στο 76’ ο τερματοφύλακας Μπάνος απέτυχε να διώξει την μπάλα σε επιστροφή της από συμπαίκτη του και αυτή πήρε πορεία προς τα δίχτυα. Ο Μπάνος κατάφερε να τη σταματήσει και τελικά να την μπλοκάρει πάνω στη γραμμή του τέρματος, υπό την πίεση του Τσιπά. Στη φάση αυτή έπρεπε να δοθεί έμμεσο φάουλ, γιατί ο τερματοφύλακας έπιασε την μπάλα από γύρισμα αμυντικού. Στο 78’ ο Κούτρας με απευθείας χτύπημα κόρνερ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ζώη. Στο 86’ αποβλήθηκε με δεύτερη κάρτα ο Λαφαζάνος (ως μη όφειλε) πληρώνοντας τα νεύρα των παικτών στις προσωπικές τους μονομαχίες στα κόρνερ που κέρδιζε ο Πανσολυγειακός.
O διαιτητής κ. Ψυχογιός είχε να διαιτητεύσει έναν σκληρό αγώνα και είχε να αντιμετωπίσει την προκατάληψη των ανθρώπων του Πανσολυγειακού. Κράτησε σωστά έξι λεπτά καθυστερήσεις στο τέλος, αλλά έκανε λάθη κυρίως στον πειθαρχικό τομέα. Η διαιτησία του όμως δεν επηρέασε το αποτέλεσμα. Οι βοηθοί του κ.κ. Προύντζος και Χρυσάνθου ήταν πολύ καλοί.
 ΑΣΤΕΡΑΣ: Ζώης, Βορινιώτης, Μετεβελής, Ρούτσης, Δάνης, Νιάνγκ, Λαφαζάνος, Πιλιαφάς, Ψυχογιός (46’ Πετρόπουλος), Τσιπάς, Γερμάνοφ.