Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Φήμες ότι είναι σε κώμα ο Μουμπάρακ!

Ξεκίνησε έρευνα για το πώς αποκτήθηκε η τεράστια περιουσία του

 
Κρίσιμη θεωρείται η κατάσταση της υγείας του πρώην Αιγυπτίου Προέδρου, Χόσνι Μουμπάρακ, γράφει σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Μασρ Αλ Γιουμ, υποστηρίζοντας ότι ο πρώην Αιγύπτιος ηγέτης αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας ή ίσως και να βρίσκεται σε κώμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Χόσνι Μουμπάρακ έχει υποστεί μεγάλο ψυχολογικό σοκ μετά την παραίτησή του και ήδη δέχεται τις φροντίδες των ιατρών.
Δεν έχει ακόμη όμως αποφασιστεί το αν θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Οι ίδιες πηγές της εφημερίδας υποστηρίζουν ότι ο πρώην Αιγύπτιος Πρόεδρος έχασε δύο φορές τις αισθήσεις του και λιποθύμησε ενώ μαγνητοσκοπούσε το τελευταίο του διάγγελμα προς τον αιγυπτιακό λαό, την περασμένη Πέμπτη το απόγευμα.
Το γεγονός ότι είναι κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Χόσνι Μουμπάρακ ανέφερε πριν από λίγο και η ηλεκτρονική έκδοση της Αλ Αχράμ, επικαλούμενη ανεπίσημες πηγές.
Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν διαψευσθεί μέχρι τώρα.
Και όλα αυτά συμβαίνουν ενώ όπως ανακοινώθηκε από το Συνδικάτο των Δικηγόρων, αύριο ενδεχομένως ξεκινήσει και έρευνα από τις αιγυπτιακές αρχές για την περιουσία της οικογένειας Μουμπάρακ. Η έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει με αφορμή δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου για το ότι η περιουσία της οικογένειας Μουμπάρακ υπολογίζεται από 40 μέχρι και σε 70 δισ. δολάρια.
Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή των Δικηγόρων που έχει ξεκινήσει αυτήν τη διαδικασία επικαλείται το γεγονός ότι σύμφωνα με τα άρθρα 80 και 81 του Συντάγματος, ο εκάστοτε Πρόεδρος έχει ένα συγκεκριμένο μισθό και δεν επιτρέπεται να δεχθεί οποιεσδήποτε άλλες αποδοχές, ούτε να επιδοθεί σε επιχειρήσεις ούτε να αγοράσει ή να πουλήσει ιδιοκτησίες.
Επομένως, αυτό που θα θέσουν επί τάπητος στην έρευνα είναι το πώς η οικογένεια Μουμπάρακ απέκτησε τέτοια περιουσία.

totefteri.blogspot.com