Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

«Χ»αμένοι στο Αίγιο, «Σούπα» στον Πύργο


Το στείρο 0-0 δεν άρεσε ούτε στον Παναιγιάλειο, αλλά κυρίως ούτε στην Κόρινθο στο ντέρμπι της χθεσινής αγωνιστικής,στο Αίγιο παρουσία 2.000 θεατών, οι 150 εκ των οποίων Κορίνθιοι. Μπορεί και οι δύο ομάδες να ήθελαν τη νίκη, αλλά με ελάχιστες φάσεις βγήκαν χαμένες, καθώς η Κόρινθος είδε τον Πλατανιά να πλησιάζει στο βαθμό και η ομάδα του Αιγίου φαίνεται πως αποχαιρετά οριστικά τις όποιες ελπίδες είχε για να διεκδικήσει την άνοδο. Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας αναγνώρισε πως «αυτή τη φορά η ομάδα μπήκε δυνατά. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Δείξαμε σαφή σημάδια βελτίωσης αλλά μας έλειψε το γκολ. Χτυπήσαμε εκεί που είχαμε δουλέψει. Είμαι ευχαριστημένος από προσπάθεια όχι όμως από τις τελικές προσπάθειες. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμα και θεωρώ ότι μπορούμε να πλησιάσουμε στις πρώτες θέσεις». Ο Νίκος Κουρμπανός υποστήριξε πως «δεν έγινε ένα ιδιαίτερα καλό παιχνίδι. Κρίθηκε στη δύναμη και στις ψηλές μπαλιές. Στο ημίχρονο ήμασταν κακοί αλλά η ισοπαλία είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς καθώς συνεχίζουμε αήττητοι τις τελευταίες 13 αγωνιστικές. Στη συνέχεια έχουμε δύσκολο πρόγραμμα, δεν έχει τελειώσει τίποτα, πιστεύω πως και ο Παναιγιαλειος θα είναι από τις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο».
Η τελευταία ήττα του Πλατανιά
Ο Αίας Σαλαμίνας δεν αστειεύεται μέσα στο "σπίτι" του και αυτό το διαπίστωσε από πρώτο χέρι ο Ηρακλής Ψαχνών, που ηττήθηκε από τους νησιώτες με 2-0. Σε ένα γήπεδο που δεν προσφερόταν για καλό ποδόσφαιρο οι παίκτες του Σάκη Βερούτη ήταν πιο ουσιαστικοί και έφτασαν στους τρεις βαθμούς. Οι Ευβοιώτες, από την πλευρά τους, πάλεψαν το ματς, ενώ φάνηκε το κενό του αρχηγού Μάριου Σέγγου ο οποίος δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους.
Το ντέρμπι της Πελοποννήσου μεταξύ του Πανηλειακού και της Παναχαϊκής αποδείχθηκε τελικά "σούπα", με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0. Οι Αχαιοί για μία ακόμα φορά παρουσίασαν προβληματική εικόνα και αν δεν τους ευνοούσαν τα αποτελέσματα των άλλων διεκδικητών της ανόδου, ίσως από χθες να έλεγε "αντίο" στον τίτλο. Στην αντίπερα όχθη, οι "ερυθρόλευκοι" απέδειξαν πως αποτελούν σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο, ωστόσο πάσχουν στο δημιουργικό τομέα και αυτό τους έχει στοιχίσει.
Το τρίτο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα, με την ήττα του Απόλλωνα με 1-0 από τον Βύζαντα Μεγάρων, έφερε νέα γκρίνια και αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Νίκου Καρούλια. Ο Ελληνας τεχνικός αποδοκιμάστηκε έντονα κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, με περίπου 100 οπαδούς της «ελαφράς ταξιαρχίας» να του ζητούν με έντονο τρόπο να φύγει, υπό τη διακριτική παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, χωρίς να υπάρξουν παρεκτροπές. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Μεγαρίτες με το διπλό που εξασφάλισαν χάρη στο γκολ του Σκαφτούρου στο 34' βρίσκονται μόλις έξι βαθμούς κάτω από την κορυφή, αλλά η νίκη μπορεί να αποδειχθεί και «πύρρειος» ανάλογα με την τιμωρία που θα επιβληθεί στον δημιουργό του τέρματος, Οκουε, που αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα στο 78' καθώς χτύπησε αντίπαλο (σε μια φάση που υπήρξε 5λεπτη διακοπή λόγω της έντασης που προκλήθηκε ανάμεσα στους παίκτες).
Ο Ολυμπιακός Χερσονήσου εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και κέρδισε τον Ασπρόπυργο με 2-0 και πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη της παραμονής στην κατηγορία.
Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με το... καλημέρα του αγώνα, ο ΠΑΟ Ρουφ δεν δυσκολεύτηκε -πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων- να επιβληθεί των Χανίων με 4-2.
Τέλος η αναμέτρηση ανάμεσα στην Αγία Παρασκευή και τον Κεραυνό Κερατέας δεν πραγματοποιήθηκε μετά την αποβολή και των δύο ομάδων από το πρωτάθλημα.
είχε σημειωθεί πριν από ένα γύρο. Συγκεκριμένα στη Ρόδο. Ενα γύρο μετά η Ρόδος δεν κατάφερε να το επαναλάβει. Η καλή πορεία της ομάδας των Χανίων, αλλά και η επίσκεψή της στην Κρήτη προκάλεσαν το ενδιαφέρον και έτσι το Μάλεμε γέμισε από κόσμο. Ο περισσότερος από κάθε άλλη φορά. Καμιά χιλιάδα στις εξέδρες. Είδαν μπαλίτσα και πανηγύρισαν τη νίκη της αγαπημένης τους ομάδας με 1-0 επί της μεγάλης αντιπάλου, της οποίας τα είχαν... φυλαγμένα. Ο Πλατανιάς με τους τρεις βαθμούς βρίσκεται στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου της Football League 2. Ακόμη τρεις βαθμοί στο Μάλεμε. Μάλαμα.