Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας έως 8 Δεκεμβρίου 2023

 Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων της Αθήνας έως 8 Δεκεμβρίου 2023 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά την σημερινή συνεδρίαση (29.11.2023) του αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο έως και 8.12.2023.

Σε ανακοίνωσή του ΔΣΑ αναφέρεται ότι «ειδικά ως προς τα κακουργήματα για τις δίκες που έχουν προσδιορισθεί να γίνουν από τις 4.12 έως και 8.12.2023, άδειες θα χορηγούνται στην περίπτωση που έχουν συμπληρωθεί τα 17 έτη στον α΄ βαθμό και τα 18 έτη στο β’ βαθμό από τον φερόμενο χρόνο τέλεσης».

Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν θα λειτουργεί η πλατφόρμα του κτηματολογίου και των αλλοδαπών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εορτασμοί για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας στη Μεσσηνία

 Μεσσηνία: Εορτασμοί για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας 

Tο Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:30 μ.μ. στην είσοδο του Νεοχωρίου Ιθώμης, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια παραστατικού ολόσωμου αγάλματος και άλλων έργων γλυπτικής αφιερωμένα στην ανεξίτηλη μουσική και πολιτιστική μνήμη που άφησε το πέρασμα η λαμπερή παγκόσμια προσωπικότητα Μαρία Κάλλας.

Ο επετειακός αυτός παγκόσμιος εορτασμός, Μαρία Κάλλας (2 Δεκεμβρίου 1923 – 2 Δεκεμβρίου 2023), που τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και του υπουργείου πολιτισμού της χώρας μας, συνοδεύεται εφέτος με αφιερώματα μουσικά και καλλιτεχνικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Τα αποκαλυπτήρια των «11»: Η ισορροπία με Ομπρέλα και η έκπληξη με Πέρκα - Γιατί απουσιάζει η Αχτσιόγλου;

 Nikolalopoulos 

Στο πρώτο, αποφασιστικό βήμα προς την πολιτική τους αυτονομία προχώρησαν χθες οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζοντας τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας με επικεφαλής τον βουλευτή Μεσσηνίας, Αλέξη Χαρίτση.

Η συνάντηση των στελεχών της τάσης «6 συν 6» και της «Ομπρέλας», η οποία επισφράγισε τη συνεργασία, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην οδό Σουλτάνη 17, στα Εξάρχεια, σηματοδοτώντας την αλλαγή στη γεωγραφία της Ολομέλειας της Βουλής, αλλά και την οριστικοποίηση της διάσπασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, θα μετέχουν πλέον οι βουλευτές: Αναγνωστόπουλου Σία, Αχτσιόγλου Έφη, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Ηλιόπουλος Νάσος, Πέρκα Πέτη, Τζανακόπουλος Δημήτρης, Τζούφη Μερόπη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Φερχάτ Οζγκιουρ, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξης, ενώ το προεδρείο της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει ως εξής:

Πρόεδρος ΚΟ Αλέξης Χαρίτσης
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νάσος Ηλιόπουλος
Γραμματέας ΚΟ Πέτη Πέρκα

50-50 με την «Ομπρέλα»

Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους: Άναψε η φλόγα για 121.692 πεσόντες στα πεδία των μαχών

 geetha-arthrou-01 

Εγκαινιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στο Στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ το Μνημείο των Αθανάτων του Έθνους, στο οποίο είναι χαραγμένα τα ονοματεπώνυμα των 121.692 πεσόντων στους αγώνες του Έθνους.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ο οποίος στον χαιρετισμό του έκανε λόγο για μια ιστορική και εμβληματική ημέρα.

«Είναι μια στιγμή ιερή και συνάμα βαθιά συγκινητική, γιατί αυτό το Μνημείο συνιστά την ελάχιστη έκφραση της ευγνωμοσύνης μας προς τις γενιές των Ηρώων της Πατρίδος που πότισαν το δένδρο της Ελευθερίας, της Ελευθερίας όλων ημών» ανέφερε ο Α/ΓΕΕΘΑ. 

Βόλος - Πανσερραΐκός 1-0: Βαθιά ανάσα με Μωραΐτη

Βόλος - Πανσερραΐκός 1-0: Βαθιά ανάσα με Μωραΐτη (highlights) 

Ιστορική νίκη για τον Βόλο στο πρώτο ραντεβού του με τον Πανσερραϊκό στην Α' Εθνική. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Μωραΐτη στο 54' (το οποίο δόθηκε με παρέμβαση VAR) και ανέβηκαν σημαντικά στη βαθμολογία ενώ ο Πανσερραϊκός υπέστη ακόμη μία εκτός έδρας ήττα και συνεχίζει να ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα μακριά από το γήπεδό του. Ο αγώνας (εξ΄αναβολής για την 7η αγωνιστική της Super League) ήταν πολύ μέτριος ποιοτικά με σοβαρή δικαιολογία για τους παίκτες των δύο ομάδων τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο στο Πανθεσσαλικό.

Χρ. Δήμας στο Βρετανικό Channel 4: «Αμετακίνητη η θέση μας για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Να επιστρέψουν εκεί όπου ανήκουν.»

 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Βρετανικόυ Channel 4 παραχώρησε συνέντευξη ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, όπου τόνισε την πάγια Ελληνική θέση για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο και μίλησε για το ζήτημα που προέκυψε από την ακύρωση της συνάντησης μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου.
 
Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε επίσης στη Στρατηγική Σχέση Ελλάδας – Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία εκτιμά ότι δεν θα δοκιμαστεί, παρά το διπλωματικό ατόπημα του Βρετανού Πρωθυπουργού.
 
Ακολουθούν βασικά σημεία από τη συνέντευξη στην δημοσιογράφο του Channel 4 Cathy Newman:

Motor Oil: Αλλάζει η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου – Μένει με εννέα μέλη

 

Στο πλαίσιο του άρθρου 2 της απόφασης 3/347/12.7.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανακοινώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Motor Oil κατά τη συνεδρίασή του της 27ης Νοεμβρίου 2023, αποφάσισε τη μη εκλογή μέλους, σε αντικατάσταση του εκλιπόντος Μη Εκτελεστικού μέλους Γεωργίου Π. Αλεξανδρίδη.

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τα υπόλοιπα εννέα (9) μέλη του, εξακολουθεί να ισχύει μέχρι εκλογής νέων μελών από την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας.

Η τρέχουσα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας έχει ως ακολούθως:

Γλυπτά Παρθενώνα: Ο Μητσοτάκης έκανε ακόμα και τον Μόργκαν να αλλάξει γνώμη - «Ήρθε η ώρα να τα δώσουμε»

morgan_1 

 Ο γνωστός Βρετανός παρουσιαστής και σχολιαστής Πιρς Μόργκαν, ο οποίος υπήρξε υποστηρικτής της παραμονής των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, αποκάλυψε, στη διάρκεια εκπομπής του Sky News Australia, μια αλλαγή στη στάση του αυτή. Μάλιστα, όπως είπε, καταλυτικό ρόλο έπαιξε το επιχείρημα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC.

«Η συζήτηση σχετικά με το αν αυτοί οι ελληνικοί θησαυροί πρέπει να φύγουν ή να παραμείνουν, έχει διχάσει τη Βρετανία εδώ και δεκαετίες. Όσοι θέλουν να παραμείνουν στο Βρετανικό Μουσείο ανησυχούν ότι αυτό θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. Λένε ότι χώρες σε όλο τον Κόσμο θα αρχίσουν να απαιτούν την επιστροφή των αποικιακών τους θησαυρών - αφήνοντας το Βρετανικό Μουσείο να μοιάζει με την τροπαιοθήκη της Τότεναμ» είπε με δόση ειρωνίας για τους λίγους τίτλους που έχει κατακτήσει η λονδρέζικη ποδοσφαιρική ομάδα.

Κρήτη: Τι είναι τα «στικάκια» νικοτίνης που προκάλεσαν λιποθυμία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου

 snus1 

Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση ότι προϊόντα νικοτίνης προκάλεσαν αδιαθεσία και λιποθυμία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη, με αποτέλεσμα να διακομιστούν στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται μαρτυρίες από τους μαθητές του σχολείου του Ηρακλείου, οι τρεις έφηβοι – δύο κορίτσια και ένα αγόρι ηλικίας 13 και 14 ετών - είχαν προμηθευτεί από ένα συμμαθητή

Κινητικότητα για να καθαρίσουν οι δρόμοι στον πολύπαθο Σχίνο

 Κινητικότητα για να καθαρίσουν οι δρόμοι στον πολύπαθο Σχίνο Κορινθίας

Το πρόβλημα με τα φερτά υλικά, απ’ τις πρόσφατες βροχές, στην περιοχή του πολύπαθου Σχίνου Κορινθίας, απασχόλησε τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, σε σύσκεψη που είχε για το θέμα αυτό στην Κόρινθο.

Χρειάζεται να γίνει άμεση απομάκρυνση των φερτών υλικών απ’ το οδικό δίκτυο της περιοχής, αφού έρχεται χειμώνας.

Θα γίνει αυτοψία στην περιοχή, ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Την Παρασκευή, σύμφωνα με την Περιφέρεια, θα υπάρξει εισήγηση για τον τρόπο δράσης.

Θα υπάρξει, επίσης και αίτημα προς τη Σχολή Μηχανικού, να συνδράμει με τα βαρέα της μηχανήματα.

Έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τους δήμους για την καθαριότητα των δρόμων

Έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τους δήμους για την καθαριότητα των δρόμων 

Έγγραφο στους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, να καθαρίσουν το οδικό δίκτυο, έστειλε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, η ευθύνη για την καθαριότητα των δρόμων που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των δήμων, περιέρχεται απ’ την 1η του νέου έτους, στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ.

Παράλληλα, επισημαίνεται, ότι, σε περίπτωση, απ’ την ημερομηνία εφαρμογής του νόμου και ύστερα, θα διενεργηθούν αυτοψίες για την εφαρμογή του και θα επιβληθούν και οι δέουσες απ’ τον νόμο, κυρώσεις.

 

Έτοιμος ο αναβαθμισμένος Βιολογικός Καθαρισμός των Αγίων Θεοδώρων παραδόθηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Νίκα

  

 Έτοιμος ο αναβαθμισμένος Βιολογικός Καθαρισμός των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας 

Έτοιμος ο αναβαθμισμένος Βιολογικός Καθαρισμός των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας

Ένα σημαντικό έργο για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων με ισχυρό
αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε το πρωί της
Τρίτης 28 Νοεμβρίου, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Πρόκειται
για το ολοκληρωμένο έργο αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στους
Αγίους Θεοδώρους που μετά από 15 χρόνια αναμονής έγινε πραγματικότητα.
Το έργο, προϋπολογισμού 879.999,72