Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Εκλογική ανατροπή στη Δυτική Κορινθία η μη κάθοδος Κουρτζή



Το παρασκήνιο στον ενιαίο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με την υποψηφιότητα του Νίκου Κουρτζή αν τελικά ο δήμαρχος Ευρωστίνης θα «πήγαινε την κούρσα» διεκδίκησης του νέου διευρυμένου Δήμου μέχρι το πέρας της πήρε τέλος . Ο κ. Κουρτζής με την ανακοίνωσή του ( την παραθέτουμε πιο κάτω ) ανέφερε ότι τελικά δεν θα είναι υποψήφιος και εξηγεί τους λόγους εκτιμώντας ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες η παρουσία του θα δημιουργούσε καταστάσεις σύγχυσης και αντιπαλότητες χωρίς κανένα όφελος για την υπόθεση της ομαλής συνένωσης στον ενιαίο δήμο, αποσύροντας την υποψηφιότητά του, αρνούμενος να συμμετάσχει , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει , σε μια εκλογική διαδικασία με έντονα μικροπολιτικά και όχι αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά! Από ότι ακούστηκε τις τελευταίες ημέρες στο Ξυλόκαστρο ο δήμαρχος αντιμετώπιζε πρόβλημα στην κατάρτιση ψηφοδελτίου στην Δημοτική ενότητα Ξυλοκάστρου , ενώ στην Δημοτική ενότητα Ευρωστίνης η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είχαν διατρανώσει τη θέλησή τους να τον υποστηρίξουν! Τώρα δεν απομένει να δούμε τα στελέχη του συνδυασμού του Ευρωστίνιου Δημάρχου ελεύθερα με ποίο συνδυασμό θα πολιτευθούν ή όχι καθώς ο κ. Κουρτζής με το πολιτικό του ήθος, τις αυτοδιοικητικές του αρχές και το σεβασμό του πιστεύει στην ελεύθερη και ακηδεμόνευτη γνώμη των πολιτών.
Τώρα τα πάντα ανατρέπονται στο πολιτικό σκηνικό της Δυτικής Κορινθίας , καθώς η αποχώρηση του Νίκου Κουρτζή από την διεκδίκηση του Δήμου , ίσως αναδείξει τον νέο Δήμαρχο της περιοχής , από την πρώτη Κυριακή , χωρίς να χρειαστεί καν β’ γύρος!

Αλλαγή πολιτικού σκηνικού στη Δυτική Κορινθία

Αποσύρεται από τη διεκδίκηση του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ο Δήμαρχος Ευρωστίνης Νίκος Κουρτζής

Όλα τα δεδομένα στη προεκλογική κίνηση αλλάζουν στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , μετά την σημερινή ανακοίνωση του Δημάρχου Ευρωστίνης κ. Νίκου Κουρτζή να μην διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του νέου διευρυμένου Δήμου , εκτιμώντας ότι το άσχημο πολιτικό κλίμα που βασίζεται σε μικροπολιτική αντιπαράθεση δεν είναι το κατάλληλο για να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες εκλογές , αποσύροντας την αρχική του υποψηφιότητα.
Η Ανακοίνωση του Δημάρχου Ευρωστίνης Νίκου Κουρτζή έχει ως εξής:
"Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες της Ευρωστίνης και τους Ξυλοκάστρου

Περιοδεία Τατούλη αύριο σε Τρόπαια και Λαγκάδια

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης σήμερα Παρασκευή, παραβρέθηκε στους εορτασμούς για την Παναγία την Μυρτιδιώτισσα, στην Πύλο, και στη συνεχεία, επισκέφτηκε την Κορώνη και την Μεθώνη.
Αύριο Σάββατο το πρωί κ. Τατούλης θα παρακολουθήσει τον τερματισμό των αθλητών που συμμετέχουν στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2010» στο «Άγαλμα του Λεωνίδα» στο Δημοτικό Στάδιο της Σπάρτης, ενώ το απόγευμα θα περιοδεύσει το Δήμο Τροπαίων και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα Λαγκάδια.
Τέλος την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ο κ. Τατούλης θα παραβρεθεί στη Δοξολογία για τον εορτασμό της Άλωσης της Τρίπολης στον Ι.Ν Αγίου Βασιλείου Τρίπολης.

ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2010

Με αφορμή την διεξαγωγή του διεθνούς αγώνα «Σπάρταθλον 2010», που ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Ακρόπολη και θα έχει τερματισμό στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος με μήνυμά του αναφέρεται στη συμβολική αξία του θεσμού, τον οποίο χαρακτηρίζει «άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ολυμπιακά ιδεώδη της φιλίας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης».
«Το Σπάρταθλον αποτελεί την αναβίωση του άθλου του Αθηναίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη, τον οποίο οι Αθηναίοι έστειλαν στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια, προκειμένου να ενισχυθούν οι ολιγάριθμες δυνάμεις τους και να αντιμετωπίσουν μία πλημμυρίδα εχθρών, για τη μάχη του Μαραθώνα το 490 π.Χ.», αναφέρει ο Δ. Δράκος, πρόσθέτοντας ότι «πρόκειται για έναν θεσμό που φέρνει στο παγκόσμιο προσκήνιο την Πελοπόννησο και ειδικότερα τη Σπάρτη» και καταλήγει: «Σε μια εποχή που ο εχθρός πλέον δεν είναι η επιθετικότητα των Περσών αλλά η βαθύτατη οικονομική κρίση και η πολιτική του Μνημονίου που μεγενθύνει την ανασφάλεια του πολίτη, αφουγκραζόμαστε τα σημεία των καιρών και απαντάμε με το σχέδιό μας που έχει στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία. Ένα σχέδιο, που θα φέρει εμπρός μία Δυνατή Πελοπόννησο, έτοιμη για κάθε πρόκληση και κυρίως, για κάθε κατάκτηση».

Σαββατοκύριακο η Α’ Κορινθίας στη σέντρα


Νέο ξεκίνημα , νέοι αγώνες , καθώς το Σαββατοκύριακο αρχίζει ένας «Μαραθώνιος» 30 αγωνιστικών ημερών στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κορινθίας με την συμμετοχή 16 ομάδων οι οποίες είναι οι :