Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Στον εισαγγελέα οι 29 συλληφθέντες για τη φωτιά και τα επεισόδια στο γήπεδο της Κάτω Αχαΐας.

 Αχαΐα: Στον εισαγγελέα οι 29 συλληφθέντες για τη φωτιά και τα επεισόδια στο γήπεδο [βίντεο]  

Αχαΐα: Νέες εξελίξεις για τα γεγονότα της Κυριακής (23/5/2021).

Οι 29 που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο γήπεδο της Αχαϊκής οδηγούνται στον εισαγγελέα Πατρών. Ποιες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ανά δεκάδες οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πατρών τα 29 άτομα τα οποία κατηγορούνται για τα χθεσινά (23.05.2021) σοβαρά επεισόδια και τη φωτιά στο γήπεδο της Αχαϊκής στη διάρκεια του αγώνα των γηπεδούχων κόντρα στον Παναιγιάλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tempo24.gr, οι κατηγορίες που βαραίνουν τους 29 είναι:

Πανελλήνιες 2021: Ανατροπή με τη τη Γ’ Λυκείου – Πότε σταματάνε τα μαθήματα

  

Στις 2 Ιουνίου, αντί για τις 11, θα ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Η υφυπουργός Παιδείας, Ζωή Μακρή, υπέγραψε τροποποιητική απόφαση της υπουργικής απόφασης που τιτλοφορείται ως «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2020-2021, (Β’ 1767) με την οποία ορίζεται η λήξη της σχολικής χρονιάς για τη Γ’ τάξη των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Λυκείων νωρίτερα.

Μπλόκο στις πτήσεις από Λευκορωσία αποφάσισε η ΕΕ – Ζητά την απελευθέρωση του Προτάσεβιτς

 Μπλόκο στις πτήσεις από Λευκορωσία αποφάσισε η ΕΕ – Ζητά την απελευθέρωση του Προτάσεβιτς 

Tα όπλα της ακονίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στη Λευκορωσία και το καθεστώς Λουκασένκο, μετά τη σύλληψή του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς την Κυριακή στο Μινσκ όταν το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, που πραγματοποιούσε την πτήση Αθήνα – Βίλνιους, εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στη λευκορωσική πρωτεύουσα.

Βέβαια, η ΕΕ είχε επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Λευκορωσία μετά το σκάνδαλο με τις αμφιλεγόμενες εκλογές του 2020. Ως συνήθως, μάλιστα, είχε πάρει καιρό στα κράτη του μπλοκ για να συμφωνήσουν μεταξύ τους στο είδος και τους στόχους των κυρώσεων, οι οποίες κάθε άλλο παρά βελτίωσαν την κατάσταση στη Λευκορωσία. Τουναντίον, οι βίαιες διαδηλώσεις, η δίωξη των πολιτικών αντιπάλων του Λουκασένκο και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλά κρατούν…

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα 13,2 μονάδων διατηρεί η ΝΔ .

Δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα 13,2 μονάδων διατηρεί η ΝΔ – «Αγκάθια» εργασιακό και εγκληματικότητα  

Σταθερό προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ, καθώς προηγείται κατά 13,2 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης της ALCO για το OPEN, με τη συμμετοχή του ethnos.gr, για το μήνα Μάιο.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 37,2%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει 24%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΙΝΑΛ με 6,8%, στην τέταρτη το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 2,9%.

ΝΔ για Τσίπρα: «Περιφερόμενος Μαυρογιαλούρος», υπόσχεται στους πάντες τα πάντα

Απεβίωσε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Νίκος Αναγνωστόπουλος 

«Ο κ. Τσίπρας, ως περιφερόμενος Μαυρογιαλούρος, συνεχίζει να υπόσχεται στους πάντες, τα πάντα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ΝΔ, απαντώντας στα ερωτήματα-καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Ηλεία.

Οι ενέργειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου μετά τις φωτιές στο Σχίνο Κορινθίας

  

Tηλεδιάσκεψη είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους τρόπους κινητοποίησης των υπηρεσιών της Περιφέρειας μετά από πυρκαγιά.

Επισημάνθηκε απ’ τον περιφερειάρχη η ανάγκη, αφενός για άμεση διενέργεια αυτοψιών ώστε σύντομα να προχωρήσει η συγκρότηση του σχετικού φακέλου καταγραφής των ζημιών, και αφετέρου για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση πολιτών όσον αφορά στις αποζημιώσεις.

Με επιτυχία η ημερίδα του Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης της ΝΔ - Μητρώο Στελεχών Πελοποννήσου με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία

  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                     Αθήνα, 24/05/2021


Με πολύ μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η ημερίδα του Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης της ΝΔ - Μητρώο Στελεχών Πελοποννήσου με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία».

Στους χαιρετισμούς τους:ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας κος  Χρίστος  Δήμας, έδωσε έμφαση στην σημασία της ανάπτυξης έρευνας και καινοτομίας στην χώρα μας στα πλαίσια τεχνολογικών εφαρμογών στην βιώσιμη ανάπτυξη, ο κος Κωνσταντίνος Βλάσης, Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος σε θέματα Απόδημου Ελληνισμού, αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες για βιώσιμη ανάπτυξη στην Πελοπόννησο,ενώ η κα Ρεβέκκα Πιτσίκα, Επικεφαλής του Μητρώου Ν.Δ. και ο κος Στέλιος Κονταδάκης, Διευθυντής Πολιτικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Γραμματέας Οργανωτικού, Αν. Γραμμ. Πολ. Επιτροπής, αναφέρθηκαν στην διασύνδεση πολιτικής - πολιτών και αμφίδρομης ενημέρωσης επί των επίκαιρων και σημαντικών θεμάτων.

 

Οι ομιλητές :