Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αντώνης Σαμαράς: Τη Λύση θα δώσει ο Λαός

ΔΗΛΩΣΗ
ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


«Σήμερα, ο Πρωθυπουργός, μου ζήτησε να συνεργαστούμε για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.
Δέχθηκα, αρκεί ο στόχος να είναι το μεγάλο ζητούμενο: η επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Δηλαδή να στηρίξουμε από κοινού μια προσωρινή κυβέρνηση με στόχο να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο στο οποίο την έχει οδηγήσει η Πολιτική του Μνημονίου. Γιατί η συνέχιση του ίδιου λάθους θα είναι ολέθρια…
Τόνισα στον κ. Παπανδρέου, ότι μια τέτοια κυβερνητική συνεργασία δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο Πρωθυπουργό. Γιατί έχει χάσει την εμπιστοσύνη, τόσο της κοινωνίας μας στο να κυβερνά, όσο και της αγοράς στο να τη βγάλει από την κρίση.
Ο κ. Παπανδρέου, ενώ δέχθηκε αρχικά των πρότασή μου – δηλαδή μου δήλωσε ότι αποδέχεται το στόχο της επαναδιαπραγμάτευσης και δέχεται να φύγει ο ίδιος από την Πρωθυπουργία – τελικά την …απέρριψε!
Τα προσχήματα που επικαλείται για δήθεν επικοινωνιακή διαχείριση από την πλευρά μας είναι τουλάχιστον αστειότητες. Που επιστρατεύθηκαν για να καλύψει στο εσωτερικό του κόμματός του, την αδυναμία του να κυβερνήσει.
Αυτό που μας έλεγε ως χθες: “δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα”, μετατράπηκε στο ακριβώς αντίθετο: “γάντζωμα”  στην εξουσία!
Κι έτσι χάθηκε μια μεγάλη Ιστορική ευκαιρία. Που ασφαλώς θα το καταλάβει και η ίδια η Ευρώπη. Ότι οι ηγέτες και η υπέρβαση, κρίνονται στην πράξη κι όχι στα λόγια…
Το ερώτημα τώρα, είναι αν ο κ. Παπανδρέου μπορεί να κυβερνήσει.
Αν μπορεί, τότε κακώς ζήτησε στήριξη από μας.
Αν δεν μπορεί, τότε πρέπει να πάει σε εκλογές.
Δεν πρέπει η χώρα να μείνει σε αβεβαιότητα.
Η κοινωνία βράζει! Δεν απαιτεί συναίνεση στο λάθος, αλλά ήρεμη επιμονή στο σωστό.
Η πολιτική του Μνημονίου παρέλυσε την Οικονομία μας.
Δεν θα την αφήσουμε να διαλύσει και την Κοινωνία. Ούτε να υπονομεύσει τη Δημοκρατία.
Ο Πρωθυπουργός απέρριψε τη μόνη πρόταση συναίνεσης που θα μπορούσε να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Και να ενώσει τον Ελληνικό λαό.
            Τώρα αγωνίζεται να συγκρατήσει το κόμμα του.
Τη συναίνεση του ελληνικού λαού στην πολιτική του την έχασε…
Δεν κυβερνιέται έτσι η χώρα.
Δεν μπορεί να μας πηγαίνει ο Πρωθυπουργός από διαγγέλματα χωρίς ουσία, σε εκκλήσεις εθνικής ενότητας για την εφαρμογή μιας πολιτικής που την απορρίπτουν όλοι. Ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του.
Σε ό,τι με αφορά, από την αρχή και με συνέπεια είπα ΟΧΙ στη συνέχιση του ίδιου λάθους, της ίδιας λαθεμένης πολιτικής…
Είπα ΝΑΙ για τη διόρθωση του λάθους. Με επαναδιαπραγμάτευση και του Μεσοπρόθεσμου και του Μνημονίου.
            Ο κ. Παπανδρέου έκανε τις επιλογές του. Και ο λαός μπορεί να κρίνει…
            Ο αυριανός ανασχηματισμός έχει να κάνει με πρόσωπα και ισορροπίες. Δυστυχώς για τον Ελληνικό λαό, η κυβερνητική πολιτική θα παραμείνει η ίδια.
Στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζουμε τον αγώνα για αλλαγή πολιτικής.
Και αλλαγή, πλέον, του ίδιου του πολιτικού σκηνικού…  
            Είναι πλέον σαφές ότι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο Ελληνικός λαός».  

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη



«Οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών, δείχνουν πόσο ανεύθυνα και επικίνδυνα συμπεριφέρονται ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αντί για μια ουσιαστική συζήτηση για τη διάσωση της χώρας, αυτό που εξελισσόταν ήταν ένα πολιτικό παζάρι με εκατέρωθεν εκβιασμούς και μικροκομματικούς υπολογισμούς.
Με αυτές τις γελοίες συμπεριφορές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγούν το τόπο στην καταστροφή και την χρεωκοπία.»

Δεν τόλμησε την Οικουμενική και κάνει ανασχηματισμό και ζητά ψήφο εμπιστοσύνης

Δραματικούς τόνους χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του, αλλά τελικά όπως φάνηκε ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τόλμησε να κάνει μεγάλες τομές και να προχωρήσει στη δημιουργία Οικουμενικής Κυβέρνησης όπως προστάζει άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Παπανδρέου μην παίρνοντας τελικά τη γενναία απόφαση για Οικουμενική, μέσα από την οποία η χώρα θα μπορούσε να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές και σε επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου, ανακοίνωσε απλά έναν ανασχηματισμό.

Όπως έκανε γνωστό, το πρωί της Πέμπτης θα ανακοινώσει νέα κυβέρνηση και σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για σαρωτικό ανασχηματισμό και εν συνεχεία την Παρασκευή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του NewsIt, την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα νέα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, η οποία θα ορκιστεί το πρωί της Παρασκευής. Εν συνεχεία θα ξεκινήσει συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή τα μεσάνυχτα με την ονομαστική ψηφοφορία.

Στην αρχή του διαγγέλματός του, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για συνεχείς προσπάθειες που έκανε για συναίνεση και τόνισε πως και σήμερα έκανε μία τέτοια προσπάθεια ερχόμενος σε επικοινωνία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ωστόσο, στην πρότασή του για συγκυβέρνηση, αποκάλυψε ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν εκείνη που προσπάθησε να επιβάλει όρους στη συμφωνία αυτή που θα οδηγούσαν τη χώρα σε αδιέξοδο και έτσι δεν υπήρξε η συμφωνία για συγκυβέρνηση ή οικουμενική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, προσπάθησε να χρεώσει στη Νέα Δημοκρατία την αποτυχία σχηματισμού Οικουμενικής κυβέρνησης, λέγοντας συγκεκριμένα πως "παρά τη δική μου στάση, η αξιωματική αντιπολίτευση διαχειρίστηκε την όλη αυτή προσπάθεια με επικοινωνιακούς όρους και όχι με όρους πολιτικής και εθνικής ευθύνης. Πριν καν συζητηθεί και η ουσία, τέθηκαν δημοσίως όροι που δεν μπορούν να γίνουν δεκτοί, διότι κρατούν τη χώρα σε παρατεταμένη αστάθεια και εσωστρέφεια, ενώ το μείζον εθνικό θέμα είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους".


Επικρατέστερος όλων των υποψηφιοτήτων......Ο ΜΟΛΥΒΙΑΤΗΣ!!

Τα ονόματα που παίζουν περισσότερο για την θέση του Πρωθυπουργού είναι ο Μολυβιάτης, ο Παπαδήμος, ο Μαρκεζίνη και ο Προβόπουλος.. Αυτά είναι τα τέσσερα ονόματα που...
συζητούνται περισσότερο σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας.. Η υποψηφιότητα του Μολυβιάτη ακούγεται σαν η επικρατέστερη.. Θα δείξει.. Απο στιγμή σε στιγμή περιμένουμε το διάγγελμα του Πρωθυπουργού.. Η καθυστέρηση οφείλεται γιατί ο Παπανδρέου γράφει τον λόγο του, σύμφωνα με τις πληροφορίες..
trelokouneli.gr

Τι γράφει ο ξένος Τύπος για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Στις πρώτες σελίδες των περισσότερων διεθνών μέσων ενημέρωσης βρίσκονται τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομική και πολιτική σκηνή.

Γιαούρτια και πέτρες ρίχνουν στους αστυνομικούς οι απεργοί, ανέφερε στον τίτλο της η βασική είδηση της ιστοσελίδας του BBC. Όπως τονίζει το βρετανικό δίκτυο, η ελληνική αστυνομία έριξε δακρυγόνα στους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, καθώς οι βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν τα νέα μέτρα λιτότητας που χρειάζονται για το «πακέτο στήριξης» από το ΔΝΤ και την ΕΕ. Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο, οι διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος κρατούν ελληνικές και ισπανικές σημαίες και πανό που γράφουν τις λέξεις «αντίσταση» και «No pasaran» (δε θα περάσουν), σύνθημα από τον ισπανικό εμφύλιο.

Ακόμα, τονίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο «επανάστασης» από μέλη του κόμματός του. Στη μεγάλη πανελλαδική απεργία που έχει παραλύσει όλο το ελληνικό δημόσιο αναφέρεται σε πρωτοσέλιδα άρθρο της η ισπανική εφημερίδα El Pais, τονίζοντας ότι η διαφορά με τις προηγούμενες απεργίες είναι το ότι λειτουργούν διαφορετικά τα αεροδρόμια, προκειμένου να μην επηρεαστεί ο τουρισμός. Η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους έλληνες αγανακτισμένους οι οποίοι παραμένουν για 21η ημέρα στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας αλλαγή και «να φύγουν οι κλέφτες».

Παρά τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να ελέγξει το χρέος της όσο γρήγορα ήλπιζε, τονίζει το αμερικανικό CNN, επισημαίνοντας ότι η χώρα παραμένει σε ύφεση παρά το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Το CNN αναφέρεται και στους έλληνες Αγανακτισμένους, σημειώνοντας τις ομοιότητές τους με τους ισπανούς Indignados και επισημαίνει την πρόθεση των ελλήνων Αγανακτισμένων να μη φύγουν, αν δε φύγουν πρώτα οι πολιτικοί και οι τεχνοκράτες που έφεραν την κρίση στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην υποβάθμιση από την Standard & Poor's και στην εκτόξευση του ποσοστού ανεργίας τον περασμένο Μάιο.

Στη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου να προχωρήσει «με αίσθημα ευθύνης στις απαραίτητες αποφάσεις για να βγει η χώρα από την κρίση» αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg και τονίζει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με διαφωνίες από μέλη του κόμματός του. Το ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά και στις διαδηλώσεις στην Ισπανία, αλλά και στη μεγάλη πτώση του χρηματιστηρίου.

Στην οργή των διαδηλωτών αναφέρεται το πρακτορείο Reuters, στο κύριο άρθρο του στα διεθνή νέα, φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις διαδηλωτών από το κέντρο της Αθήνας. Το δημοσίευμα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις αντιδράσεις από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην επιστολή του Γιώργου Λιάνη. Πρώτη είδηση είναι οι διαδηλώσεις στην Αθήνα και στην αγγλική έκδοση του Αl Jazeera. Το αραβικό δίκτυο τονίζει ότι προκειμένου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της, η σοσιαλιστική κυβέρνηση Παπανδρέου εγκατέλειψε την υπόσχεση να μην επιβάλει νέους φόρους και συνέταξε ένα τετραετές πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους κάτι που πυροδότησε συνεχιζόμενες διαδηλώσεις κατά της λιτότητας.

«Γενική απεργία στην Ελλάδα: Χιλιάδες απεργοί βρίσκονται μπροστά στη Βουλή» αναφέρει ο τίτλος του κύριου άρθρου της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. Η εφημερίδα τονίζει ότι η «τετ α τετ συνάντηση» των νεαρών με τους αστυνομικούς (κάτι που όπως λέει είναι παραδοσιακή πρακτική στις διαδηλώσεις της Ελλάδας) κράτησε για περισσότερη από μία ώρα αν και η διαδήλωση ήταν σε γενικές γραμμές ήρεμη.

.kathimerini.gr

Πρώτη φορά πρωθυπουργός υποβάλλει παραίτηση στον αρχηγό της αντιπολίτευσης



Από factorx
Ο Γιώργος είναι πρώην πρωθυπουργός. Και αυτό ισχύει είτε του το ζήτησε ο Σαμαράς ως προϋπόθεση για κυβέρνησης κοινής αποδοχής (όπως είναι η αλήθεια) είτε το έθεσε ο ίδιος ο ΓΑΠ (όπως ισχυρίσθηκε το Μαξίμου με καθυστέρηση τουλάχιστον 2 ωρών).
Ότι κι αν συνέβη, για πρώτη φορά καταγράφεται στα παγκόσμια χρονικά πρωθυπουργός να υποβάλλει παραίτηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από εκεί και πέρα αξίζει να ασχοληθούμε με τα τερτίπια του «συστήματος ΓΑΠ» που βλέπουν την εξουσία τους να φεύγει κάτω από τα πόδια τους. Το Μαξίμου άρχισε να λέει ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι για τουλάχιστον 2 χρόνια και να εφαρμόσει την πολιτική του Παπανδρέου, το Μνημόνιο 1, το μνημόνιο 2, το μεσοπρόθεσμο κ.λπ. Από κοντά και τα εξαπτέρυγα (Ντόρα) λένε ότι το διακύβευμα είναι να μην αλλάξει η πολιτική. Αλλά τότε γιατί έχουμε την κοινωνική αναταραχή; Πως μας προέκυψε η πολιτική κρίση;
Το πρόβλημα είναι ο Γιώργος και η πολιτική του.
Απέναντι σε όλους αυτούς η θέση του Σαμαρά παραμένει σταθερή: Επαναδιαπραγμάτευση, εκλογές, κατάργηση του λαθρονόμου
Και μην ακούτε ονοματολογίες. Δεν έχει τεθεί κανένα όνομα στο τραπέζι. Αυτήν την στιγμή ο Σαμαράς περιμένει την απάντηση του Παπανδρέου.

http://www.antinews.gr/2011/06/15/106675/

Συγκυβερνηση,Συνεργασιας,Εθνικης σωτηριας,για να σωθουν τα πολιτικα κομματα και μονο

Ωραια,φτασαμε εκει που θελανε,ο ενας με την επιμονη του και ο αλλος με την αρνηση του,μια νεα πνοη που θα φτιαχτει για να διασωθουν τα πολιτικα κομματα και μονο,ο λαος παραμεριζεται μονος στοχος ειναι να φυγει απο τους δρομους και τις πλατειες,να σταματησει να αντιδρα,διοτι τα κομματα θα εχουν υποτιθεται την αποδοχη της πλειοψηφιας του κοσμου.

Και τι εγινε....τιποτα,αλλη μια τρυπα στο νερο,αντι να χαθουμε απο την ανικανοτητα των 155 του πασοκ θα χαθουμε και απο την ανικανοτητα και των δυο κομματων.

Οπως και να ονομαστει,αν τελικα γινει αυτο το συνοθυλευμα των πολιτικων δυναμεων το γεγονος ειναι ενα.

Κανεις δεν θα τιμωρηθει.
Κανεις δεν θα παει φυλακη.
Κανεις δεν θα πληρωσει τα λαθη του,ακομα και οι τελευταιοι ανικανοι.
Θα κουκουλωθουν παλι ολα και μονη επιδιωξη θα ειναι να γαντζωθουν στην εξουσια και να μην καταληξουν σε ειδικο δικαστηριο.
Να πληρωνονται καλα,να τρωνε και να πινουν και να μην δινουν και λογαριασμο για οσα νομοθετουν.

Οπως και να τις πουν λοιπον,προδοτικες θα ειναι μονο,διοτι εχουν ψηφισει ηδη το ενα μνημονιο και ετοιμαζονται να ψηφισουν και το αλλο.

harrytsopanos.blogspot.com

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ

Ο Βασίλης Μαρκεζίνης βολιδοσκοπείται σύμφωνα με πληροφορίες του Fimotro, από το Μέγαρο Μαξίμου και την Λ. Συγγρού για την θέση του πρωθυπουργού. Όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο γνωστός οικονομολόγος φαίνεται πως...
αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που καταρχήν γίνεται αποδεκτό.
 
 
FIMOTRO

Καβγάς Παπανδρέου - Σαμαρά για την οικουμενική κυβέρνηση

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το ποιος έκανε την πρόταση σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό ένα τρίτο πρόσωπο. Πηγές του Μαξίμου έλεγαν ότι ο κ.Παπανδρέου στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ.Σαμαρά μίλησε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας διευκρινίζοντας πως ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα να μην είναι πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε «Αν θεωρείτε ότι είμαι εγώ το βάρος επειδή ποτέ δε με ένοιαξε η καρέκλα, δέχομαι να μην είμαι πρωθυπουργός, αν υπάρξει ατζέντα που θα οριστεί για μια κυβέρνηση συνεργασίας η οποία όμως δεν θα αναλωθεί στην επαναδιαπραγμάτευση αλλά θα έχει βάθος, προοπτική, θα προχωρήσει τις αλλαγές, θα συγκρουστεί με συμφέροντα. Οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, προσπερνούν τις προσωπικές διαδρομές.»
Λίγο νωρίτερα διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία έλεγαν ότι ο κ.Σαμαράς ήταν εκείνος που δήλωσε στον κ.Παπανδρέου ότι θα συναινούσε σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την προϋπόθεση ότι δεν θα είχε επικεφαλής τον κ.Παπανδρέου και ότι θα επαναδιαπραγματευόταν το Μνημόνιο.

iefimerida.gr

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ Παπανδρέου: Ξεκινάω αύριο διαβουλεύσεις με τα κόμματα για οικουμενική κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία λεπτά μετά την επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και όλα δείχνουν πως οι επόμενες ημέρες θα αλλάξουν για πάντα την πολιτική ζωή του τόπου όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Η πρόταση για Οικουμενική Κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό έγινε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και στην αρχή είχε αναφερθεί πως ήταν πρόταση του Αντώνη Σαμαρά. Αρκετή ώρα αργότερα, συνεργάτες του πρωθυπουργού διέρρεαν ωστόσο ότι η πρόταση αυτή δεν ήταν της Ν.Δ. αλλά του ίδιου του πρωθυπουργού.

Η οικουμενική αυτή κυβέρνηση θα έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ζωής και θα ασχοληθεί με συγκεκριμένη ατζέντα, τα οποία θα συμφωνήσουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Αυτό σημαίνει στην ουσία ότι τα θέματα αυτά της ατζέντας της οικουμενικής είναι το κλειδί για ένα τέτοιο πολιτικό εγχείρημα και θα κριθούν από τις ενέργειες για εκσυγχρονισμό της χώρας εάν θα είναι επιτυχημένη η Οικουμενική.

Πάντως, σύμφωνα με το αρχικό σενάριο που ήθελε την πρόταση να την κάνει ο κ. Σαμαράς, φέρεται να αντιπρότεινε στον πρωθυπουργό πως για τη σωτηρία της χώρας είναι απαραίτητη μία Οικουμενική Κυβέρνηση αλλά όχι με τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά όχι και τον εαυτό του. Αντίθετα, του πρότεινε να αναλάβει πρωθυπουργός ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και φυσικά τα μέλη της κυβέρνησης να είναι πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στη θέση αυτή, γιατί έχει χάσει τόσο την εμπιστοσύνη των αγορών όσο και των πολιτών. Ο Α.Σαμαράς του έθεσε ως απαράβατο όρο ότι η νέα κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί εκ νέου τους όρους του Μεσοπρόθεσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπανδρέου άκουσε όλες τις προτάσεις του κ. Σαμαρά και δεν σχολίασε τίποτα.

Ωστόσο, ο κ. Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό πεδίο μέσω του διαγγέλματος που αναμένεται να κάνει και εν συνεχεία και ο κ. Σαμαράς θα κάνει διάγγελμα προς τους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε οποιαδήποτε μορφής συναίνεσης, τόσο ο κ. Καρατζαφέρης όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν δηλώσει ότι εάν ο κ. Σαμαράς αποδεχθεί, τότε και εκείνοι θα είναι παρόντες.

Διαβάστε όλες τις πολιτικές εξελίξεις

Συναίνεση και όχι εκλογές θα επιδιώξει ο πρωθυπουργός από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων στις κατ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει τις επόμενες μέρες. Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε όμως ο πρωθυπουργός δεν έκανε δηλώσεις και θα κάνει σε λίγο διάγγελμα. 'Ηδη είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του Α.Σαμαρά.

Όλα αυτά είναι η φυσιολογική συνέπεια των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούν οι ευρωπαίοι τόσο προς τον πρωθυπουργό όσο, και ίσως ακόμα περισσότερο, στον Α.Σαμαρά για συγκυβέρνηση, όπως διαβάσατε από χθες στο NewsIt.
Η Ελλάδα σε ξένα χέρια! Διαταγή Όλι Ρεν να συγκυβερνήσουν ΠΑΣΟΚ-Νέα Δημοκρατία

newsit.gr

Ευρωπαίοι Εθελοντές στην Ευρωστίνη

Στα πλαίσια της προώθησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για νέους στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, στις 15/06/2011 πραγματοποιήθηκαν περιβαλλοντικές δραστηριότητες όπως καθαριότητα ακτών και κοινόχρηστων χώρων, από Γάλλους, Σουηδούς και Τούρκους εθελοντές και εθελόντριες.

Η Δημοτική κοινωφελής επιχείρηση με το «Γραφείο πληροφόρησης Νέων Δ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης» προωθεί τα προγράμματα που αφορούν την υποδοχή νέων εθελοντών από χώρες της Ε.Ε. με σκοπό την υποστήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και την ανάπτυξη πολιτικών ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία, αξιοποιώντας παράλληλα τις ευκαιρίες και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους νέους.
Την ίδια στιγμή δίνεται η δυνατότητα σε νέους του Δήμου από16 έως 30 ετών να συμμετάσχουν σε αντίστοιχα προγράμματα σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης από 3 εβδομάδες έως 6 μήνες.
Ο εθνικός φορέας διαχείρισης του προγράμματος είναι η Γ. Γ. Νέας Γενιάς και το Ινστιτούτο Νεολαίας του Υπουργείου Εργασίας ενώ με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων οι συμμετέχοντες παίρνουν ειδική βεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύντομα προβλέπεται η παρουσία εθελοντών σε μόνιμη βάση, υποστηρίζοντας τις κοινωνικές υπηρεσίες του νέου Δήμου που λειτουργούν στο Δερβένι, όπως ήδη συμβαίνει και στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. 

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης καλεί όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το “Γραφείο πληροφόρησης  νέων” του Δήμου.
Το “Γραφείο πληροφόρησης  νέων ” στεγάζεται στο Κ.Ε.Π. Ξυλοκάστρου  Π. Τσαλδάρη 33. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα Τετάρτη και Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 12.00 έως 17.00
Τηλ. Επικοινωνίας 2743360300, 6934293191.

«ΟΧΙ στο λουκέτο του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας» / Επιστολή του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ακράτας στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη


Την κάθετη άρνησή του στο κλείσιμο του Αστυνομικού τμήματος Ακράτας, εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ακράτας. Ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων,  τονίζει  ότι το αστυνομικό τμήμα, με τις λίγες δυνάμεις που διαθέτει, συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας, στην πάταξη του παραεμπορίου, ενώ έδινε και αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
Παράλληλα ο Σύλλογος επισημαίνει τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει αν μπει «λουκέτο», ρίχνοντας παράλληλα…τα βέλη του στην πολιτεία, για την φανερή αδιαφορία του κράτους απέναντι στη φύλαξη μεγάλων περιοχών. Στην επιστολή, που απευθύνεται στον κ. Παπουτσή και κοινοποιείται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, στους Βουλευτές Αχαΐας, στο Δήμαρχο Αιγιάλειας, στο Επιμελητήριο Αχαΐας, Ο.Ε.Σ.Π. & Ν.Ε., στον Διοικητή του Α.Τ. Ακράτας, στον Αντιδήμαρχο Ακράτας-Αιγείρας, στον Πρόεδρο Τοπ. Κοιν. Ακράτας και στα Μ.Μ.Ε., αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:


«Κύριε Υπουργέ,
Ο Σύλλογός μας τάσσεται κατά του λουκέτου στο Αστυνομικό Τμήμα Ακράτας, το οποίο εξυπηρετεί πάγιες ανάγκες και συμβάλει αποτελεσματικά στην ομαλή λειτουργία της κοινωνίας αλλά και της αγοράς στην περιοχή μας. Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, τα τελευταία χρόνια συνέβαλαν όσο ήταν δυνατό με τις λιγοστές δυνάμεις που διέθεταν (λόγω της έλλειψης προσωπικού) στην πάταξη του παραεμπορίου, το οποίο παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην παραλιακή ζώνη της Ακράτας με εκατοντάδες πλανόδιους αλλοδαπούς που πωλούν παράνομα τα εμπορεύματά τους, κάνοντας το οικονομικό πλήγμα των εμπορικών επιχειρήσεων της περιοχής μας ακόμα μεγαλύτερο. Επίσης με την παρουσία του Α.Τ Ακράτας οι πολίτες νιώθουν μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας αφού τα τελευταία χρόνια λόγω της λαθρομετανάστευσης και της οικονομικής κρίσης έχουν αυξηθεί κατά κόρων η εγκληματικότητα και οι κλοπές με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ζωές των πολιτών. Με την κατάργηση του Α.Τ. Ακράτας η περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας θα μοιάζει με "ξέφραγο αμπέλι" με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος να κλιμακωθούν οι ληστείες και η εγκληματικότητα λόγω έλλειψης αστυνόμευσης αφού το επόμενο αστυνομικό τμήμα απέχει 30χιλ. Επιπλέον αυτό θα προκαλέσει πρόβλημα σχετικά με το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών και των παραθεριστών της περιοχής μας με αποτέλεσμα να υπάρξει μείωση της τουριστικής κίνησης σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τις εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις του τόπου μας. Αυτό που αναμέναμε ήταν η ενίσχυση του Α.Τ. Ακράτας με περισσότερο προσωπικό και όχι η κατάργησή του, πράγμα που δείχνει την φανερή αδιαφορία του κράτους απέναντι στη φύλαξη μεγάλων περιοχών αλλά και πάνω απ’ όλα για τους κινδύνους που διατρέχουν οι πολίτες και ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο όπου ο πληθυσμός της περιοχής μας ξεπερνά τις 30.000. Πραγματικά, αν καταργηθεί το Α.Τ. Ακράτας αναρωτιόμαστε πρώτον για ποια προστασία του πολίτη μιλάμε και δεύτερον ποιος αστυνομικός της γειτονιάς θα είναι κάθε μέρα δίπλα μας (όπως αναφέρεται στο site της Ελληνικής Αστυνομίας); Ευελπιστούμε στην εξεύρεση λύσης ώστε το Α.Τ. Ακράτας να παραμείνει στην περιοχή μας για να αποφύγουμε τις δραματικές συνέπειες που θα δημιουργηθούν σε αντίθετη περίπτωση και για τις οποίες θα φέρεται απόλυτη ευθύνη».
.aigialeianews.gr

Πεδίο μάχης το κέντρο της Αθήνας - Μάχες σώμα με σώμα ΜΑΤ με κουκουλοφόρους - Σε κατάσταση πολιορκίας ακόμη η Βουλή

Πλήθος κόσμος συμμετείχε στις κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σε όγκο και ένταση. Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας το κοινοβούλιο βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας ενώ αναμένεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται εδώ και αρκετή ώρα στο κέντρο της Αθήνας από ομάδες κουκουλοφόρων. Οι Αγανακτισμένοι απώθησαν οι ίδιοι τους κουκουλοφόρους από την πλατεία καταγγέλλοντας προβοκάτσια καθώς σε έναν από αυτούς βρέθηκε ταυτότητα. αστυνομικού!!!

Από το πρωί η ένταση της πλατείας είναι τέτοια που προπηλακίστηκαν ακόμα και οι αυτοκινητοπομπές του προέδρου της Δημοκρατίας. Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν και στα Γιάννενα στην συγκέντρωση των αγανακτισμένων, ενώ μεγάλες είναι οι συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λαμία, Κέρκυρα…

 

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για τους Αγανακτισμένους

.newsbeast.gr

Η Νέα Δημοκρατία διαψεύδει κατηγορηματικά τον Πρωθυπουργό

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία διαψεύδει κατηγορηματικά τη δήλωση του Πρωθυπουργού που έκανε παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι έχει έρθει είτε σήμερα, είτε τις προηγούμενες μέρες σε επικοινωνία με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Πιο κοντά οι εκλογές


Πιο κοντά οι εκλογέςΕίναι φανερό πλέον ότι η κατάσταση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται εκτός ελέγχου. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μετά και τη χθεσινή ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Λιάνη, το Μαξίμου φοβάται ντόμινο αντιδράσεων από τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αντιτίθενται στην αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου. Πράγμα που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει την κυβέρνηση ακόμη και σε πτώση, πριν καν προλάβει να συμπληρώσει ούτε δύο χρόνια θητείας. Είχαμε επισημάνει, με αφορμή την καθολική σκληρή κριτική των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στο διευρυμένο ΚΤΕ Οικονομίας και τη διαφαινόμενη άρνησή τους να ψηφίσουν το λεγόμενο νέο Μνημόνιο, πως η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει απολέσει τη δεδηλωμένη εμπιστοσύνη της Βουλής. Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό νωρίτερα ίσως και από ό,τι αναμενόταν, αφού δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να αναγκαστεί σε πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, ακόμα και πριν από την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο βρίσκεται στον αέρα.
Η πρωτοφανής σκληρότητα των μέτρων που έχουν αποφασίσει να επιβάλουν κυβέρνηση και Τρόικα, τα οποία έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση του κόσμου, που δεν αντέχει άλλο αλλά βλέπει και ότι οι θυσίες του πηγαίνουν χαμένες, δεν επιτρέπει στη συνείδηση της πλειοψηφίας των βουλευτών να τα ψηφίσει. Είναι προφανές ότι οι περισσότεροι αρνούνται να ταυτιστούν πλέον με τη σκληρή, και μαζί αδιέξοδη, πολιτική λιτότητας που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει στο παρελθόν ο τόπος. Είναι σαφές ότι ο Γ. Παπανδρέου δεν μπορεί να πείσει τους βουλευτές του, που ένας ένας εγκαταλείπουν το σκάφος που βουλιάζει. Και είναι αλήθεια ότι ο ίδιος είναι πια ένας αδύναμος πρωθυπουργός, που δεν μπορεί να ελέγξει το κόμμα και την κυβέρνησή του και αναζητά απεγνωσμένα σανίδα σωτηρίας. Ολα δείχνουν ότι πολύ σύντομα θα συρθεί σε εκλογές.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

"Ιστορικά κρίσιμη" η στιγμή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την προσέλευσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Eλλάδα: "Ιστορικά κρίσιμη" η στιγμή, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, κατά την προσέλευσή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας"Ιστορικά κρίσιμη" χαρακτήρισε τη στιγμή ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνάντησής του, νωρίτερα σήμερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και έκανε για μία ακόμη φορά λόγο για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

    Σημείωσε ότι ο ίδιος ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων σε αναζήτηση συνεννόησης και είπε χαρακτηριστικά: "Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Έχω επίγνωση των ευθυνών μου και των ευθυνών της κυβέρνησής μου απέναντι στον ελληνικό λαό και στην χώρα. Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσουμε με αυτό το αίσθημα ευθύνης για τις απαραίτητες αποφάσεις, για να βγει η χώρα από την κρίση".

    Στην ανάγκη πανεθνικής προσπάθειας είχε αναφερθεί προηγουμένως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Σε κατάσταση πολιορκίας η Βουλή - Προπηλακίστηκαν οι αυτοκινητοπομπές Παπούλια-Παπανδρέου

Χιλιάδες αγανακτισμένοι πολίτες καταφτάνουν στο κέντρο της Αθήνας το οποίο από νωρίς το πρωί «φρουρείται» από πρωτοφανή αριθμό αστυνομικών δυνάμεων που έχουν αποκλείσει όχι μόνο το κοινοβούλιο αλλά την περιοχή από το Καλλιμάρμαρο και την Λ. Αλεξάνδρας, τα Εξάρχεια και τις Στήλες του Ολυμπίου Διός.

Τα τείχη από ψηλά κάγκελα που έχουν τοποθετηθεί παντού προκαλούν την αγανάκτηση των πολιτών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς μικρές εστίες έντασης. Πριν λίγο επεισόδιο σημειώθηκε στην Β. Κωνσταντίνου στο ύψος της όταν διαδηλωτές εντόπισαν ομάδα βουλευτών που κατευθυνόταν προς το κοινοβούλιο. Τα ΜΑΤ επενέβησαν και έγιναν και οι πρώτες προσαγωγές

ΩΡΑ 13.12 Επεισόδια ΤΩΡΑ στο Σύνταγμα - 'Ενταση πάλι στη Ρηγίλης! - Εκτεταμένη χρήση χημικών - Ξεπερνά το εκατομμύριο ο κόσμος!

ΜΑΤ και μπροστά και πίσω από τον φράχτη - Επεσαν και εκεί χημικά
- ΩΡΑ 13.11: Στο Σύνταγμα η πορεία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Κλειστός μέχρι και ο Εθνικός Κήπος
- Ειδική διαδρομή για να περνούν τα βουλευτικά αυτοκίνητα - Δεν έχει προηγούμενο η αστυνομική παρουσία
- ΤΩΡΑ! ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Εξαγριωμένοι από το σιδερένιο φράχτη που έχει στηθεί στην Β.Σοφίας, οι διαδηλωτές επιχειρούν εδώ και ώρα να τον ρίξουν! Λίγο μετά τις 12.30 έσπασε ο αστυνομικός φραγμός στην Ρηγίλλης και παντού πλεον υπάρχουν διαδηλωτές. Επόμενος στόχος των διαδηλωτών η Προεδρία και το Μαξίμου. Συνεχώς γίνεται χρήση χημικών και στην Ρηγίλλης






Χιλιάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί σε όλο το κέντρο, κάποιοι μιλούν για 1 εκατομμύριο!
Λίγο μετά τις 11.15 έφτασε στο Σύνταγμα και η πορεία του ΠΑΜΕ η οποία εκτείνεται έως την Ομόνοια!
Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί είναι  περισσότερα:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=82748&catid=30

Πρόωρες εκλογές ετοιμάζεται να ζητήσει η Νέα Δημοκρατία


Θέμα πρόωρων εκλογών ετοιμάζεται να θέσει η Νέα Δημοκρατία ορμώμενη από το προβάδισμα που φαίνεται να έχει έναντι του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, αλλά και τη φθορά της κυβέρνησης. Χρονικά, τα αίτημα της Νέας Δημοκρατίας τοποθετείται μετά τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου και την εξασφάλιση της πέμπτης δόσης του δανείου από την τρόικα, καθώς στο γαλάζιο επιτελείο εκτιμούν ότι διαφορετική στάση θα προκαλέσει σύγχυση για τις προθέσεις του κόμματος.
Σύμφωνα με τα «Νέα», υψηλόβαθμα στελέχη της Ν∆ υποστηρίζουν ότι η κομματική ηγεσία αναζητά τον πλέον κατάλληλο χρόνο στον οποίο θα πρέπει να εκδηλωθεί η σχετική κίνηση από τον Αντώνη Σαµαρά, αλλά εκτιμούν ότι η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει.
Κατά τις ίδιες πηγές, ο χρονικός ορίζοντας για την υποβολή του αιτήματος δεν ξεπερνά τον Σεπτέμβριο (και το βήμα της ∆ΕΘ), αλλά μπορεί να αποτελεί κεντρικό ζήτημα της πολιτικής αντιπαράθεσης από τις αρχές Ιουλίου.
Το προβάδισμα της Ν∆ που κατέγραψε η δημοσκόπηση της Public Issue (µε εκτίμηση εκλογικής δυναμικής στο 31% έναντι 27% του ΠΑΣΟΚ) έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στο γαλάζιο στρατόπεδο, αλλά από την κομματική ηγεσία επιχειρείται να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι.
Ωστόσο, συνεργάτες του κ. Σαµαρά κάνουν λόγο για «νέο πολιτικό τοπίο» και εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το προσεχές διάστημα η Ν∆ θα εμφανίσει ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά συσπείρωσης και το προβάδισμά της θα διευρυνθεί.
Στο πλαίσιο αυτό, λόγο για πρόωρες εκλογές έχουν ήδη κάνει ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. Μ. Χαρακόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως «εάν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει πρέπει να πάμε σε εκλογές και είναι καλοδεχούμενες», αλλά και ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Μιχελάκης, ο οποίος είπε πως «όταν έρθει η ώρα θα το δούμε».
Ο κ. Μιχελάκης, συνέχισε λέγοντας: «Να έχετε εμπιστοσύνη στον Αντώνη Σαμαρά. Βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας. Δεν είμαστε μια ανεύθυνη αντιπολίτευση», ενώ δεν απέκλεισε και το σενάριο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, λέγοντας πως «είναι ένα όπλο στη φαρέτρα της Ν.Δ. και θα χρησιμοποιηθεί όποτε το κρίνουμε απαραίτητο».


Όχι στη συναίνεση
Η ΝΔ δεν εμφανίζεται διατεθειμένη να ανοίξει ούτε χαραμάδα συναίνεσης, παρά τις πιέσεις που δέχεται από δικά της στελέχη του φιλελεύθερου χώρου (π.χ. Κωστής Χατζηδάκης) αλλά και από Ευρωπαίους Συντηρητικούς, με τελευταίο τον πρώην πρωθυπουργό της Βαυαρίας Στόιμπερ.
Τη στάση αυτή επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Μιχελάκης, επικαλούμενος μεταξύ άλλων άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Guardian, στο οποίο το Μνημόνιο χαρακτηρίζεται «ακραίος δημοσιονομικός μαζοχισμός που δεν πρόκειται να πετύχει».
Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα στο ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου να κάνει τον ανασχηματισμό και να γίνει η ψηφοφορία για την έγκριση (ή όχι) του Μεσοπρόθεσμου, ο Αντώνης Σαμαράς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε ένα τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, είπε στην «Ελευθεροτυπία» στενός συνεργάτης του. Ούτε πρόκειται να δώσει την άδεια στο οικονομικό επιτελείο του να συνεργαστεί με της κυβέρνησης, αφού «τα μέτρα ήδη έχουν κλειδώσει και άλλοθι στο λάθος δεν θα δώσει».
Την ίδια ώρα, όμως, οι πιέσεις για επίδειξη συναίνεσης συνεχίζονται. Μετά τις αυστηρές συστάσεις των Φιγιόν, Ρομπάι και Μπαρόζο, τη σκυτάλη πήρε ο πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επίτιμος πρόεδρος του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης «CSU» Εντμουντ Στόιμπερ. «Η Ν.Δ., το δικό μας συντηρητικό αδελφό κόμμα στην Ελλάδα, αποτυγχάνει σε όλα τα επίπεδα», δήλωσε στο περιοδικό «Focus». «Φέρει μεγάλη ευθύνη για τη μιζέρια του χρέους», συνέχισε. «Είναι παρανοϊκό το ότι ειδικά αυτό το κόμμα βγάζει τον κόσμο στους δρόμους για να διαδηλώνει ενάντια στα μέτρα λιτότητας». Χτύπησε το καμπανάκι για διάχυση της κρίσης στην ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι χειρότερες από αυτές της «Lehman Brothers». «Τώρα αυτό που χρειάζεται είναι άμεσα έκτακτη βοήθεια», τόνισε ο κ. Στόιμπερ. «Αυτό ορισμένοι δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμη».
«Θύμα εσφαλμένης πληροφόρησης», χαρακτήρισε τον κ. Στόιμπερ απαντώντας στις δηλώσεις του ο γραμματέας της Ν.Δ. Α. Λυκουρέντζος. «Η Ν.Δ. δεν οδηγεί την αναμέτρηση στο πεζοδρόμιο. Δεν θέτει εκβιαστικά διλήμματα στην ελληνική κοινωνία και δεν εμποδίζει την κυβέρνηση να κυβερνήσει. Το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι η Ν.Δ. και λυπούμαι όταν γίνονται τέτοιες αξιολογήσεις γιατί είναι κατάφωρα άδικες για το κόμμα μας. Όταν μιλά κανείς για την αξιωματική αντιπολίτευση μιας φίλης και συμμάχου και εταίρου χώρας στην Ε.Ε. και ενός αδελφού κόμματος μάλλον χρειάζεται καλύτερη και έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση».

eklogika.gr

Στο ίδιο έργο θεατές


Image


Οι επαναλαμβανόμενες δημόσιες προσκλήσεις του πρωθυπουργού για συναίνεση
είναι πλέον εμφανές ότι στερούνται ειλικρινούς πρόθεσης και απλώς καταδεικνύουν
την αγωνιώδη απόπειρα αναζήτησης συνενόχων
στον οδυνηρό δρόμο της
αποτυχίας.

Η συναινετική ρητορεία του κ. Παπανδρέου πάσχει διότι προσφέρει μια πρόταση
που είναι καθυστερημένη, σε λάθος βάση, και εντέλει εκβιαστική.

· Είναι καθυστερημένη, διότι:
για σχεδόν 1,5 έτος η κυβέρνηση αγνοούσε -όποτε δεν λοιδορούσε- τις προτάσεις
της ΝΔ. Αντιθέτως ο πρωθυπουργός απολαμβάνοντας όλο αυτό το διάστημα άνετη
κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αποφάσιζε κατά το δοκούν. Η κυβέρνηση είχε όλη την
άνεση να προωθήσει το πρόγραμμά της, χωρίς οργανωμένες αντιδράσεις
αντιπολιτευόμενων συνδικαλιστών, χωρίς τηλεοπτικές παραστάσεις
αντιπολιτευτικής αγανάκτησης
, και χωρίς κραυγές για άμεσες εκλογές. Όσα
δηλαδή έκανε το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση. Αντιθέτως είχε απέναντί της μια
αξιωματική αντιπολίτευση η οποία πολιτεύτηκε με υπευθυνότητα, στήριξε ό,τι
θεωρούσε σωστό για την οικονομία και τον τόπο και έκανε κριτική για κάθε τι
που πίστεψε ότι ήταν επιβλαβές. Ποιος έφταιξε, λοιπόν, πού καταλήξαμε εδώ;

Η έλλειψη συναίνεσης της Νέας Δημοκρατίας;

· Είναι σε λάθος βάση διότι:
ενώ το Μνημόνιο Ι έχει αποτύχει παταγωδώς και τα αρνητικά ρεκόρ της
ελληνικής οικονομίας προκαλούν ίλιγγο –η ανεργία πάνω από 16%, τα έσοδα
βουλιάζουν, τα «λουκέτα» αυξάνονται, οι νέοι παίρνουν το δρόμο της
μετανάστευσης- η κυβέρνηση φέρνει ένα νέο Μνημόνιο (ΙΙ), με την ίδια
αποτυχημένη συνταγή.

Επιβάλλει φόρους και περικοπές που πλήττουν τα θύματα και του πρώτου
Μνημονίου
. Μέτρα που οδηγούν την κοινωνική συνοχή στα όρια της κατάρρευσης
και τους αγανακτισμένους πολίτες να μπει τέλος σε αυτή την αδιέξοδη πολιτική.

Η ΝΔ δεν μπορεί να συναινέσει στο λάθος. Δεν μπορεί να υπογράψει μια
προδιαγεγραμμένη αποτυχία
που θα σημάνει και νέες μάταιες θυσίες, βαθύτερη
βουτιά στην ύφεση και στο χρέος.

· Είναι εκβιαστική, διότι :
ενώ έχει προκληθεί η κυβέρνηση από τη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά
να φέρει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με άρθρα ξεχωριστά ώστε να υπάρξει η
επιλογή της ψήφισης όσων θα ωφελήσουν τη χώρα και την οικονομία επιμένει
στη ψήφιση σε ένα άρθρο –ίσως και για να ελέγξει τις αντιδράσεις στην Κ.Ο. του
ΠΑΣΟΚ. Τι συναίνεση, όμως, μπορεί να δοθεί σε έναν τέτοιο εκβιασμό;
Εν κατακλείδει, ο κ. Παπανδρέου την πρόταση για συναίνεση θα έπρεπε να την
απευθύνει πρωτίστως στους δικούς του υπουργούς και βουλευτές. Ο
ορυμαγδός των επικριτικών δηλώσεών τους, μόνον την τελευταία εβδομάδα,
που κοινό παρανομαστή τους έχουν την παραδοχή της απόλυτης αποτυχίας του
Μνημονίου Ι, τις επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του Μνημονίου ΙΙ και
την καυστική κριτική της κυβερνητικής ανικανότητας, είναι πρωτοφανής.

Η Νέα Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές ότι ανεξάρτητα από το ποιες και από
πού είναι οι παραινέσεις για σύμπραξη στην κυβερνητική πολιτική,
η απόφασή
της υπαγορεύεται μόνον και αποκλειστικά από το συμφέρον του ελληνικού
λαού και της χώρας
. Αυτό είναι το κριτήριο του αιτήματός μας να
επαναδιαπραγματευτούμε το Μνημόνιο, να κερδίσουμε τους όρους που κέρδισαν
η Πορτογαλία και η Ιρλανδία. Εν πάση περιπτώσει, θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε
με την ίδια συνέπεια και υπευθυνότητα που χαρακτήρισε τη στάση μας έως
σήμερα.


Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη “Κατάθεση Ψυχής – Ανάληψη Ζωής”.

Ο Γραμματέας Οργανωτικού κ. Μανώλης Αγγελάκας και ο Υπεύθυνος της Τράπεζας Αίματος Ν.Δ. κ. Νίκος Καπερώνης, αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η 14η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Στα πλαίσια της εθελοντικής δράσης, η Γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ. έχει δημιουργήσει Τράπεζα Αίματος, η οποία ανταποκρίνεται στις αυξημένες ανάγκες των συνανθρώπων μας, κάνοντας πράξη το σύνθημα: “Κατάθεση Ψυχής – Ανάληψη Ζωής”.
Η συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργανώνουν οι οργανώσεις του Κόμματος, μπορούν να γίνουν τρόπος ζωής χαρίζοντας ζωή σε όσους το έχουν ανάγκη».

Γελοιότητες, ανάξιες διάψευσης

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αναφορές σε blogs και ιστοσελίδες, σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε χθες συνάντηση εκπροσώπου του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά αποτελούν γελοιότητες, ανάξιες διάψευσης».

Πιέσεις στο ΣτΕ για το Μνημόνιο - ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ

Γράφει η Τζώρτζια Κοντράρου

Ισχυρές πιέσεις δέχονται δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να δεχτούν ως συνταγματικό το μνημόνιο.

Οι τελικές διασκέψεις του δικαστηρίου αναμένεται να πραγματοποιηθούν  την ερχόμενη εβδομάδα (Δευτέρα, Τρίτη) .  

Περισσότερες από πέντε διασκέψεις έχει πραγματοποιήσει η Ολομέλεια του δικαστηρίου, με τη συμμετοχή όλων των δικαστών του ΣτΕ (60 δικαστές)   προκειμένου να κρίνει τη συνταγματικότητα των διατάξεων του Μνημονίου με τις οποίες έγιναν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Μετά το περίστροφο, στο τραπέζι το υπερόπλο των εκλογών. Φοβούνται τους βουλευτές, όχι τα spread



ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

Το περίστροφο και τα άλλα… συμβατικά όπλα που υπήρχαν στο τραπέζι πριν από έναν χρόνο, έχουν αντικατασταθεί με… πυρηνικά.

Το πολιτικό σύστημα, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό που αιφνιδιαστικά - και βλέποντας να φυλλορροεί η παράταξή του - επισκέπτεται σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δείχνει αποφασισμένο να πάρει μαζί του στον γκρεμό ολόκληρη τη χώρα.

Χωρίς να τιμωρήσει κανέναν, περιοριζόμενο συνεχώς σε μια επιδερμική αυτοκριτική, κραδαίνοντας την δαμόκλειο σπάθη της χρεοκοπίας - αλλά χωρίς να απολογηθεί για τους πραγματικούς λόγους που την έχουν προκαλέσει - παίζει τα ρέστα του.

Τα ψέματα του Μαρτίου, θηλιά του Ιουνίου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μπορεί να μας πει κάποιος – μέλος της κυβέρνησης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ένα στέλεχος, ένα απλό μέλος του κυβερνώντος (λέμε τώρα) κόμματος – πού θα πάει αυτή η ιστορία του πολιτικού ψεύδους;

Ή πρέπει να δεχθούμε πως στις φλέβες τους δεν κυλά αίμα, αλλά… ψέμα; Τώρα που βρεθήκαμε κρεμασμένοι στον γκρεμό – και μάλιστα από το ένα δαχτυλάκι – πρέπει κάποιος απ’ όλους να μας πει ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ. Έτσι, για να… συγχωρεθούμε πριν συναντήσουμε τον Δημιουργό μας.

Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδος | Δελτίο τύπου

Προχωράμε ακάθεκτοι! Μετά τις δυο πολύ επιτυχημένες μοτο-πορείες ο αγώνας μας συνεχίζεται δυναμικά.
Νέο ραντεβού λοιπόν: Πορεία μοτοσυκλετιστών 15 Ιουνίου 8  η ώρα το βράδυ ραντεβού στο parking του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) (Με κράνος ε! να μη ξεχνιόμαστε...)
Δεν είμαστε κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους "αγανακτισμένους".

Θα μας βρείτε όλους, με ή χωρίς τις μοτοσυκλέτες μας, κάτω στο Σύνταγμα αλλά και σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας να συζητάμε, να φωνάζουμε, και να διεκδικούμε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας, τους γονείς και τους φίλους μας.
Ενώνουμε τις φωνές μας με τις κόρνες μας για να ακουγόμαστε πιο δυνατά,να περάσουμε από όλες τις γειτονιές της Ελλάδας μας,  και να ξυπνήσουμε -εκτός από εμάς τους ίδιους- και όλους τους υπόλοιπους.
Ο μοτοσυκλετιστής είναι από τη φύση του ελεύθερος, και αναζητά σε κάθε του ταξίδι να απελευθερωθεί από κάθε τι που τον καταπιέζει, και έτσι ξεκινήσαμε μια νέα, μεγάλη, καταπληκτική εκδρομή.
Σκοπός μας είναι να οργανωθούμε σε κάθε μεριά της Ελλάδας, να περάσουμε από όλες τις πόλεις και τα χωριά και να ξεσηκώσουμε όσους έχουν πέσει για ύπνο εδώ και μερικές ...δεκαετίες.
Η διαδρομή μας καινούρια! Με πλοηγό την αγάπη μας για τη χώρα, και χάρτη την εικόνα μιας καλύτερης Ελλάδας, σας προσκαλούμε να γραφτείτε στην ομάδα, και να συμβάλετε στο να κάνουμε αυτό που ονειρευόμαστε όλοι:Την Ελλάδα την ομορφότερη χώρα του κόσμου!
Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδος

ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


 

Ο λαός στους δρόμους,το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή

To NEWS 247 θα καλύψει λεπτό προς λεπτό τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των "Αγανακτισμένων" και τις εξελίξεις σχετικά με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου. Το μεσημέρι η κρίσιμη συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου (Vid)
Μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας ξημέρωσε με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρούν σε πανελλαδική απεργία και τους "Αγανακτισμένους" να προσπαθούν να περικυκλώσουν τη Βουλή και να εμποδίσουν τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο (Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν).
Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το NEWS 247 θα καλύψει με συνεχή ενημέρωση τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των "Αγανακτισμένων" και τις εξελίξεις σχετικά με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Από τις 08:00 και μετά δείτε Live εικόνα από το Σύνταγμα, βίντεο και φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις και όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.
*Το Μετρό δεν κάνει στάση στον σταθμό "Ευαγγελισμός", καθώς είναι ένα από τα σημεία που έχουν δώσει ραντεβού οι "Αγανακτισμένοι" ώστε να πραγματοποιήσουν την περικύκλωση της Βουλής.
Κλειστοί από τις 6:00 το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αμαλίας από Συγγρού, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον και στην Ακαδημίας από την Κανάρη.
Οι πρώτοι "Αγανακτισμένοι" πολίτες έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται μπροστά από τη Βουλή.


Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή, όπου την ίδια ώρα θα συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Από τη συζήτηση θα απέχουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα στην πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση του "Κινήματος των Αγανακτισμένων πολιτών" που ξεκίνησε από τις 7.00 το πρωί και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι "Αγανακτισμένοι" έχουν ορίσει τρία σημεία συνάντησης, ώστε να περικυκλώσουν τη Βουλή και να αποτρέψουν τη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο.
Το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια.
Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας με στόχο να μην προκληθούν επεισόδια και να αποτραπεί ο αποκλεισμός στη Βουλή.
Πάνω από 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς θα γίνουν κινητοποιήσεις σε τέσσερα σημεία της Αθήνας.
Όλο το προσωπικό της ΕΛΑΣ θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία.

news247.gr

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ...Σχέδιο δολοφονίας του Καραμανλή!...

Από το http://www.epikaira.gr/

Τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" αποκαλύπτουν άκρως απόρρητα έγγραφα του Σχεδίου "Πυθία Ι" που είχε στόχο τη δολoφονία του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.
To απόρρητο έγγραφο περιέχει αποσπάσματα Δελτίου Πληροφοριών που προέρχονται από Ρώσο Αξιωματούχο με φερόμενη πηγή προέλευσης την... FSB (Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας).
«Ομάδα Εργασίας» δεκαεννέα (19) ατόμων της FSB, που δραστηριοποιούνταν από το Μάρτιο του 2008 στην Αττική, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής» συνομιλιών που διαμείβονταν μεταξύ των κ.κ. Κ. Καραμανλή, V. Putin και G. Parvanov κατά την υπόψη περίοδο, διαπίστωσε και κατέγραψε γεγονότα που οδηγούν σε ενδείξεις για ενδεχόμενο σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή.
Όλο το άρθρο και τα άκρως απόρρητα έγγραφα στα "Επίκαιρα" που κυκλοφορούν, στο τεύχος 87, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011.

press-gr.

Το πρωί Ξυλόκαστρο, το βράδυ Κιάτο...

Σήμερα κορυφώνονται σε όλη τη χώρα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την ακολουθούμενη πολιτική που μας οδηγεί, με μαθηματική ακρίβεια, σε αδιέξοδο. Το Μεσοπρόθεσμο έγκλημα δεν πρέπει να περάσει. Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου που επιχειρείται, δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί. Απαντώντας σε διάφορους φίλους που κριτικάρουν τα ΟΧΙ και την άρνηση  των αγανακτισμένων, να τους πω ότι όταν έρχονται κάποιοι να σου πάρουν ότι έχεις και δεν έχεις και να σου κλείσουν το μαγαζί, δεν συζητάς τον τρόπο που θα στο κλείσουν, ούτε πρώτιστη ανάγκη είναι πώς το μαγαζί θα έχει περισσότερη δουλειά αύριο. Παλεύεις να το αποφύγεις πρώτα και μετά όλα τ' άλλα... ΟΧΙ λοιπόν στο Μεσοπρόθεσμο, ΟΧΙ στους χαρτογιακάδες που ξεπουλάνε ότι υπάρχει και μετά τα πολλά ΟΧΙ στον κακό μας εαυτό και τα ΝΑΙ στην καλή του πλευρά που θα μας κάνει να μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Αυτή τη στιγμή
ΟΧΙ...

(Παρεμπιπτόντως μια ωραία ατάκα για τις αποκρατικοποιήσεις, φέρεται να είπε κάποιος Πασόκος. Λέει λοιπόν ένα δημοσίευμα του in.gr: "Επίθεση για κακούς χειρισμούς εξαπέλυσε στον υπουργό Οικονομικών και ο βουλευτής Θωμάς Ρομπόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι σαν να υπάρχει ένα αεροπλάνο το οποίο του είπανε πρέπει να πετάει, αλλά για να συνεχίσει να πετάει πρέπει να ελαφρύνετε το βάρος και η κυβέρνηση, ο κ. Παπακωνσταντίνου αντί να ελαφρύνει το βάρος άρχισε να πετάει τους κινητήρες...»).

Το πρωί λοιπόν στις 11:00π.μ στην πλατεία Ξυλοκάστρου και το βράδυ στις 9:00μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας στο Κιάτο, στην εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Καζάκη.

Α.Α.Ζ.