Σάββατο 11 Ιουλίου 2020

Κορονοϊός: Ο χάρτης των κρουσμάτων – 41 τα σημερινά κρούσματα -«Καμπανάκι» στην Αττική


Τα κρούσματα από το εξωτερικό επιμένουν στη χώρα μας. Ανησυχία για την Αττική που παρουσιάζει αύξηση. Κανένας νέος θάνατος δεν υπήρξε το τελευταίο 24ωρο όπου είχαμε 41 νέα κρούσματα.
Επιμένει ο κορονοϊός στη χώρα μας με πρόβλημα μετά το άνοιγμα του τουρισμού να εστιάζεται στα εισαγόμενα κρούσματα.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ από τα 41 κρούσματα τα 11 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και 15 ήταν από το εξωτερικό που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
Από εκεί και πέρα εννέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική προκαλώντας ανησυχία εξαιτίας της αύξησης, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Δράμα και δύο στην Ξάνθη.
Αναλυτικά ο χάρτης των σημερινών (11.07.2020) κρουσμάτων

Η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε «δάσος» από δενδρύλλια κάνναβης στα Γεράνια Όρη

  
Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, σε δύσβατο σημείο δασώδους περιοχής στα Γεράνεια Όρη, εντόπισε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή του ελικοπτέρου της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων εξερεύνησης περιοχών πρόσφορων για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και καταστολής της δράσης καλλιεργητών.
Σε ειδική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών σε συνεργασία με την ΕΚΑΜ, εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν 1.100 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 3 έως 51 εκατοστά.
Σημειώνεται, ότι στον χώρο της φυτείας εντοπίστηκαν υλικά και εξοπλισμός ανάπτυξης και υδροδότησης της καλλιέργειας, τα οποία κατασχέθηκαν.
Η ΕΛΑΣ διενεργεί προανάκριση για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.


 

Καθάρισε ο Φετφατζίδης ΟΦΗ – Άρης 0-1

ΟΦΗ – Άρης 0-1: Καθάρισε ο Φετφατζίδης
Ο Γιάννης Φετφατζίδης πήρε τον Άρη από το χέρι και τον οδήγησε σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί του ΟΦΗ με 1-0, στην όγδοη αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ 1. Οι Θεσσαλονικείς πήραν το τρίποντο και διατηρήθηκαν στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο 15λεπτο, αλλά ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τους χώρους και πήρε το προβάδισμα με το γκολ του Φετφατζίδη (14’). Στη συνέχεια οι κρητικοί προσπάθησαν να

Δίχως Αλμπάνη η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό

ΑΕΚ: Δίχως Αλμπάνη η αποστολή κόντρα στον ΠαναθηναϊκόΔίχως τον Χρήστο Αλμπάνη που (λόγω του προβλήματος στο ισχίο, το οποίο αποκόμισε την περασμένη Τετάρτη, με τον ΟΦΗ) ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, τον «συνήθη ύποπτο» Κώστα Γαλανόπουλο, αλλά και τον νεαρό Σαρδέλη (κάταγμα κνήμης) διεξήχθη η προπόνηση της ΑΕΚ, στα Σπάτα, τελευταία πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (20.00).
Οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά και συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή. Οι 22 που την απαρτίζουν είναι οι: Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Λόπες, Οικονόμου, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Παουλίνιο, Σταμούλης, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Μάνταλος, Σαμπανάτζοβιτς, Μπότος, Λιβάια, Αραoύχο, Ολιβέιρα, Χριστόπουλος, Μαχαίρας.

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς με όλα του τα «όπλα» κατά του ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός: Ο Μαρτίνς με όλα του τα «όπλα» κατά του ΠΑΟΚ
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Κυριακή (21.45) τον ΠΑΟΚ για την 8η αγωνιστική των play offs και ο Πέδρο Μαρτίνς ετοιμάζεται να επαναφέρει όλα τα βαριά του χαρτιά στην ενδεκάδα.
Η σεζόν ακόμη είναι σε εξέλιξη για τον Ολυμπιακό και ο στόχος του για το πρωτάθλημα δεδομένος. Θέλει να το πάρει αήττητος. Μέχρι τώρα έχει ξεπεράσει επτά εμπόδια, αλλά του μένουν ακόμη τρία και ένα από τα πιο επικίνδυνα είναι αυτό της Κυριακής. Οι Πειραιώτες θα φιλοξενήσουν στο "Γ. Καραϊσκάκης" τον ΠΑΟΚ (21.45) και πρώτα απ' όλα θέλουν να διατηρήσουν το αήττητο τους.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν χαρίστηκε στην Ξάνθη την "έπνιξε" στα Πηγάδια./ Ο Ατρόμητος με χατ τρικ πέρασε από το Βόλο. / Τεράστιο βήμα παραμονης ο Πναιτωλικός στη Ν.Σμύρνη / Αγγαρεία στη Λαμία

Ξάνθη - Αστέρας 1-2: Οι αδιάφ(θ)οροι Αρκάδες (highlights)
Και όμως συμβαίνει και στα Ελληνικά γήπεδα... Μία ομάδα δίχως βαθμολογικό κίνητρο, όπως ο Αστέρας Τρίπολης, να χτυπά στα ίσια και να κερδίζει εκτός έδρας (2-1) την Ξάνθη που καίγεται στη μάχη για την παραμονή. Οι... αδιάφθοροι Αρκάδες, πορεύονται αήττητοι στην διαδικασία των πλέι άουτ, παίζουν για την τιμή και την φανέλα τους και κρατούν ψηλά την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Γ.Ψυχογιός: Στη Βουλή το αίτημα για περισσότερα δρομολόγια και καλύτερη λειτουργία του Προαστιακού από Κιάτο – Αίγιο.


 Προαστιακός: «Σφύριξε» και πάλι το τρένο στο Αίγιο

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας Γ. Ψυχογιού και τις συνυπογραφές των βουλευτών Αχαΐας και των αρμόδιων τομεαρχών, κατατέθηκε Ερώτηση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με την οποία ζητήθηκαν άμεσες ενέργειες, ώστε να λειτουργήσει επαρκώς η γραμμή του Προαστιακού Σιδηρόδρομου Κιάτο – Αίγιο, με πλήρες πρόγραμμα δρομολογίων για να καλύψει ουσιαστικά τις ανάγκες εργαζομένων, πολιτών και επισκεπτών της περιοχής.

Αγιά Σοφιά: Έτσι σκοπεύουν να “κρύψουν” οι Τούρκοι τις χριστιανικές εικόνες

 
Ο στρατιωτικός αναλυτής κ. Καλεντερίδης μίλησε για τα μεγαλεπήβολα σχέδια του Ερντογάν στην Αγιά Σοφιά αλλά και τις κινήσεις που ετοιμάζει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, επειδή οι Τούρκοι δεν μπορούν να σβήσουν τις ιερές από την Αγιά Σοφιά, αυτό που θα κάνουν είναι να βάλουν κουρτίνες ή ειδικό φωτισμό προκειμένου να μην φαίνονται… Το έκαναν στην Τραπεζούντα, θα το κάνουν και εδώ», κατέληξε ο κ. Καλεντερίδης.
Εν τω μεταξύ, χωρίς καθυστερήσεις υλοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Το απόγευμα της Παρασκευής ο μουεζίνης κάλεσε τους πιστούς σε προσευχή μπροστά από την Αγία Σοφία, στην πλατεία Σουλταναχμέτ.
Όπως ανακοίνωσε αργότερα ο Τούρκος πρόεδρος, στις 24 Ιουλίου θα γίνει προσευχή στην Αγιά Σοφιά. «Η Αγία Σοφία θα αρχίσει να λειτουργεί ως τζαμί μετά από 86 χρόνια. Εύχομαι αυτή η απόφαση να είναι επωφελής για όλη την ανθρωπότητα. Οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα είναι ανοιχτές σε όλους», είπε ο Ερντογάν.
 

copyright: Φωτογραφίες από το Αρχείο της Φλώρας Καραγιάννη
  αaftodioikisi.gr

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΝΟΤΑΡΑΙΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

 Τρίκαλα Κορινθίας
 Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Για τα Τρίκαλα γράφονται πολλά καλά. Ίσως λίγες κριτικές την περίοδο έντονων χιονοπτώσεων, όταν οι κεντρικοί δρόμοι ασφυκτιούν. Η πιο διαδεδομένη αντίληψη για την περιοχή είναι αυτή που απαντά σε έναν ξενοδοχειακού τύπου τουρισμό και ψυχαγωγία στις χιονοδρομικές υποδομές στο οροπέδιο της Ζήριας. Αυτά, όμως, είναι τα μόνα που μπορούν να δώσουν στα Τρίκαλα τον χαρακτήρα και την ταυτότητά τους;
                    Τα Τρίκαλα νοηματοδοτούνται και από άλλους παράγοντες. Κατά πρώτον δεν πρέπει να ξεχνάμε τον μεγάλο κοινωνιολόγο Στάθη Δαμιανάκο που μας σύστησε πάλι μια αλήθεια: ότι τα Ελληνικά Βουνά είναι κοινωνικά προϊόντα. Εάν σήμερα αρκούμαστε στην εικόνα ενός cluster φιλοξενίας, αφαιρούμε από

Super League 1: «Τελικός» παραμονής σε Νέα Σμύρνη και Πηγάδια, με ΟΦΗ ο Άρης

Super League 1: «Τελικός» παραμονής σε Νέα Σμύρνη και Πηγάδια, με ΟΦΗ ο Άρης 
Πέντε αναμετρήσεις περιλαμβάνει συνολικά το πρόγραμμα του Σαββάτου (11/7) για την 8η αγωνιστική των Playoffs και την 6η αγωνιστική των Playoffs της Super League 1.
Το ματς που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον διεξάγεται στη Νέα Σμύρνη

ΔΕΡΒΕΝΙ: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΑΙΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26-7-2020

https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/102261475_104806517938876_5578448221414904903_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=85a577&_nc_ohc=07C2xYoRnoAAX8_urkl&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=48b5215594526ac66734063370daf1d3&oe=5F2D446D
Η εκλογααπολογιστική γενική συνέλευση για ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου στην  ΑΚΑΔΗΜΊΑ ΕΥΡΩΣΤΊΝΗΣ, θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 26η ΙΟΥΛΊΟΥ 2020.και ώρα  11 το πρωί.στο  ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΌ ΚΈΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΕΡΒΕΝΊΟΥ. Προσπαθείτε να παρευρεθεί τε όσο περισσότεροι γίνεται, από όλα τα χωριά του πρώην ΔΉΜΟΥ ΕΥΡΩΣΤΊΝΗΣ. 
Θα γίνει χρήσιμη ανοικτή συζήτηση. Σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα συμμετοχή σας, που ήταν πολύ ελπιδοφόρα..