Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αναβλήθηκε η δίκη τoυ πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου λόγω ωραρίου

Αναβλήθηκε λόγω ωραρίου για την ερχόμενη εβδομάδα η δίκη , στα δικαστήρια της Κορίνθου, με κατηγορούμενο όλο το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου για παράβαση καθήκοντος ,πριν τρία χρόνια  εκτός του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου , ο οποίος ήταν μάρτυρας κατηγορίας. Στην δίκη εκτός από το πρώην Δ. Σ. Ξυλοκάστρου κατηγορούμενοι ήσαν  και υπάλληλοι της Πολεοδομίας.

Πάτρα: Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε Νομπελίστα στο Πανεπιστήμιο-Δειτε VIDEO

Το επεισόδιο έληξε και θα διερευνηθεί πειθαρχικά απο την πρυτανική αρχή αλλά και απο την αστυνομία

 
Αναστάτωση επικράτησε νωρίτερα στο πανεπιστήμιο Πατρών, όταν σύμφωνα με πληροφορίες του The best ομάδα νεαρών εισέβαλε στο χώρο που πραγματοποιείται το 12ο συνέδριο χημείας και ένας νεαρός φορώντας κουκούλα στο πρόσωπο ανέβηκε στο πόντιουμ την ώρα που μιλούσε ο βραβευμένος με Nobel Ιατρικής και Φυσιολογίας καθηγητής James D. Watson, κρατώντας ένα κοντάρι. Ο νεαρός προσπάθησε να επιτεθεί στον καθηγητή, ενώ στην προσπάθειά τους να τον εμποδίσουν δυο καθηγητές του πανεπιστημίου τραυματίστηκαν ελαφρά στο χέρι και το κεφάλι.
Την ίδια στιγμή οι υπόλοιποι κουκουλοφόροι παρέμεναν στην είσοδο του χώρου. Το επεισόδιο έληξε λίγο αργότερα μετά την αποχώρηση των διαδηλωτών. Λίγο αργότερα στο σημείο κατέφθανε και κλιμάκιο της Ασφάλειας Πάτρας με επικεφαλής τον ίδιο τον Διευθυντή της υπηρεσίας Αριστείδη Ανδρικόπουλο ο οποίος ενημερώθηκε προσωπικά για το συμβάν απο τον πρύτανη του πανεπιστημίου. Το θέμα πάντως θα διερευνηθεί και πειθαρχικά από την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου, που ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν από τον κ. Watson.
Οι αντιεξουσιαστές προχώρησαν στην παραπάνω ενέργεια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καθώς ο διακεκριμένος νομπελίστας, στο παρελθόν, έχει κατηγορηθεί για ρατσιστικές θέσεις, καθώς έχει διατυπώσει την άποψη ότι βάσει της γενετικής, οι μαύροι άνθρωποι είναι λιγότερο ευφυής από τους λευκούς. Η συγκεκριμένη θέση του κ. Watson, την οποία εύκολα μπορεί να βρει κάποιος στο Διαδίκτυο, φαίνεται ότι αποτέλεσε το "κόκκινο πανί" για την επεισοδιακή επέμβαση των αντιεξουσιαστών.
Ο διακεκριμένος επιστήμονες βρέθηκε σήμερα στην Πάτρα για να μιλήσει στο πλαίσιο του 12ου συνεδρίου ιατρικής χημείας που διοργανώνει το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιατρική Χημεία:  Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων» των Τμημάτων Χημείας και Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο καθηγητής που βραβεύτηκε με Νobel το 1962 μίλησε για την  Ανακάλυψη της Διπλής Έλικας του DNA.
Το Συνέδριο, αφιερωμένο στους Μεταπτυχιακούς Φοιτητές και στην Έρευνα για τον Καρκίνο, συνδιοργανώνεται  με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Πατρέων και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

thebest.gr

Το βίντεο απο το "Αποκαλυπτικό Δελτίο"!!






trelokouneli.gr

Ρίχνει άγκυρα στο λιμάνι ο Βαλβέρδε

Παραμένει, με τη συγκατάθεση της οικογένειάς του για μία ακόμη σαιζόν, στην Ελλάδα .στον πάγκο του Ολυμπιακού ο Ερνέστο Βαλβέρδε.  Ο Βάσκος τεχνικός είπε το «ναι» στον μεγαλομέτοχο των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλη Μαρινάκη στη συνάντησή τους που είχαν από τις 14:15 ,στο ερώτημα της παραμονής του στον σύλλογο και έτσι από σήμερα ξεκινάει τον σχεδιασμό εν όψει της νέας χρονιάς..  Οι δυο άνδρες τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα, ενώ έφτασαν να μιλήσουν ακόμα και για τις μεταγραφές και όλες τις άλλες κινήσεις που πρέπει να γίνουν, ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί δυνατή σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Έκρυθμη η κατάσταση στην Κερατέα Συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και ανδρών των ΜΑΤ

Έκρυθμη είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή στην Κερατέα, η οποία έχει μετατραπεί, για ακόμα μία φορά, σε πεδίο συγκρούσεων μεταξύ κατοίκων και ΜΑΤ. Οι κάτοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την αστυνομία να κλείσει την τάφρο που άνοιξαν άγνωστοι τη νύχτα και τα ΜΑΤ απαντούν με χρήση χημικών και κρότου λάμψης.
newsbeast.gr

ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Ξαφνική χιονόπτωση προκάλεσε πρόσκαιρα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, και σε άλλες μεγάλες πόλεις, αλλά και δυσκολίες για τους οδηγούς, που ταξίδευαν σε ορεινές περιοχές με «θερινά λάστιχα»...

Όπως ανακοίνωσε στα ΜΜΕ η αρμόδια για τις συγκοινωνιακές υποδομές αρχή, συνεχίζονται οι δυσκολίες στην κυκλοφορία στα περάσματα στον Αίμο και στην περιοχή του Σμόλιαν, στη νότια Βουλγαρία.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο της αρχής, Μπορίς Μπάλινσκι, τα τοπικά παραρτήματα της δημόσιας Αρχής Οδικής Υποδομής (ΑΟΥ) ήδη έχουν αναλάβει δράση για την εξομάλυνση της κυκλοφορίας στα χιονισμένα τμήματα του οδικού δικτύου της χώρας.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να συνεχιστεί, σύμφωνα με τους Βούλγαρους μετεωρολόγους, το κύμα κακοκαιρίας, που προκάλεσε ασυνήθιστη για τον ανοιξιάτικο Απρίλιο πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, αναγκάζοντας τους Βούλγαρους να ξαναβγάλουν από τα ντουλάπια τα χειμερινά ρούχα.

FIMOTRO

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΝΔ κ Γ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΠΕ, ΑΝΕΡΓΙΑ, Γ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑ​ΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩ​Ν ΜΕΤΡΟ


Όπως ξέρετε έχουμε καταγγείλει εδώ και καιρό τις μεθοδεύσεις που εφαρμόζονται στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο. Έχουμε τονίσει ότι, με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησής του πλήττεται η πολυφωνία του Πρακτορείου, απαξιώνεται και συρρικνώνεται το κύρος του, αναπτύσσονται απίστευτες μεθοδεύσεις σε βάρος των εργαζόμενων.
Το ζήτημα δεν είναι κομματικό. Είναι εθνικό.
Οι καταγγελίες μας δικαιώνονται.

Διεθνής επιτυχία της ΟΝΝΕΔ στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης

Νέο πολιτικό Πρόγραμμα της νεολαίας του ΕΛΚ:
Το Σάββατο 9 Απριλίου 2011 πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η Σύνοδος Νεολαιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP), με μοναδικό της θέμα τη διαμόρφωση του  Πολιτικού Προγράμματος για την περίοδο 2011 - 2013.
            Η αντιπροσωπία του Τομέα Εξωτερικών της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας διεκδίκησε και πέτυχε την υιοθέτηση 13 από τα συνολικά 14 ψηφίσματα που κατέθεσε συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά στη γενικότερη πολιτική κατεύθυνση του Προγράμματος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).
Ειδικότερα, έπειτα από εισήγηση της ΟΝΝΕΔ υιοθετήθηκαν προτάσεις που αφορούσαν
-       την ηπιότερη οικονομική προσαρμογή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης
-       την εφαρμογή ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης
-       την ταχύτερη και την απλούστευση των διαδικασιών του Διεθνούς Δικαστηρίου
-       την ενεργειακή αυτονομία και τις ασφαλέστερες πυρηνικές εγκαταστάσεις, όπου αυτές λειτουργούν
-       την αναποτελεσματικότητα της Συμφωνίας του Kyoto και την ανάγκη για μία νέα διεθνή περιβαλλοντική συνθήκη
-       την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Μπολόνια και την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της στα Πανεπιστήμια της Ευρώπης
-       την ενίσχυση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων προς μείωση της γραφειοκρατίας στα κράτη μέλη της Ε.Ε.

            Σημαντικότερη όμως επιτυχία, άμεσα συνδεδεμένη με τα εθνικά ζητήματα της χώρας μας αποτελεί η υιοθέτηση από τη νεολαία του ΕΛΚ της πρότασης της ΟΝΝΕΔ σχετικά με την άμεση ανάγκη αναθεώρησης των Διατάξεων της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ, που αφορά την παράνομη μετανάστευση. Σύμφωνα με την εν λόγω Συνθήκη, η οποία είναι σε ισχύ σήμερα, όσοι μετανάστες συλλαμβάνονται να έχουν εισέλθει παράνομα σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης απελαύνονται άμεσα στη χώρα από την οποία εισήλθαν, γεγονός που είναι εξαιρετικά άδικο για χώρες που δέχονται τεράστια κύματα μεταναστών, όπως η Ελλάδα.

            Η συγκεκριμένη απόφαση του YEPP αποτελεί την καλύτερη επιβράβευση της πρότασης για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης γεγονός που έχουμε επισημάνει εδώ και αρκετούς μήνες με στόχο να πιέσουμε την ελληνική Κυβέρνηση να θέσει άμεσα το θέμα στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Είναι καιρός να δοθεί άμεσα λύση στο σημερινό απαράδεκτο καθεστώς που έχει καταστήσει την Ελλάδα αποθήκη ανθρώπινων ψυχών και το αίσθημα της ανασφάλειας κυρίαρχο πρόβλημα για τους Έλληνες πολίτες.


Από το Γραφείο Τύπου

O Δημήτρης Αβραμόπουλος στη Θεσσαλονίκη

Ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχει και να μιλήσει στην εκδήλωση παρουσίασης της πρότασης ψηφιακής στρατηγικής της Νέας Δημοκρατίας, με τον τίτλο «ThessalonikiForward», που αφορά στην τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Τομέας Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας και η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων.Πριν από την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τουριστικούς φορείς της πόλεως.

SOS! Βούλιαξε δρόμος στην Δυτική Κορινθία από την διάβρωση!- Ο δήμος ζητά βοήθεια από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας αλλά …δεν παίρνει απάντηση!

Για να καταλάβουμε κάτι και για να λέμε ΚΑΘΑΡΕΣ κουβέντες! Η Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας είναι διατεθειμένη να κάνει κάτι σχετικά με την διάβρωση των ακτών στην Δυτική Κορινθία η όχι; Κε Δέδε τι λέτε εσείς για το θέμα αυτό;
Έχετε δηλώσει (και το έχουμε αναφέρει) κατά το παρελθόν ότι σας απασχολεί σοβαρά το θέμα αυτό! Τότε για ποιο λόγο δεν απαντάτε στο έγγραφο του δήμου Ξυλοκάστρου που ζητάει την βοήθειά σας; Εδώ υπάρχει μία αντίφαση στις δηλώσεις που κάνετε κε αντιπεριφερειάρχη κατά καιρούς! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους δηλαδή!
Και τώρα θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι! Όλο και περισσότερο μεγαλώνει το πρόβλημα της διάβρωσης των ακτών στην παραλιακή ζώνη του Δήμου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης, όπως υποστηρίζουν σε  δηλώσεις τους και οι  υπεύθυνοι του δήμου.
Πριν λίγες μέρες το πρόβλημα της διάβρωσης πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς στο χωριό Λυκοποριά σημειώθηκε καθίζηση του δρόμου σε μήκος 30 μέτρων! Οι κάτοικοι είναι πλέον αναστατωμένοι και αναφέρουν ότι αν δεν ληφθούν το συντομότερο μέτρα από την Πολιτεία τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα για όλους στη συνέχεια! Εκτός από τους δρόμους κινδυνεύουν σπίτια!
Τα οικονομικά του νέου διευρυμένου δήμου Ξυλοκάστρου όπως τονίζουν οι αρμόδιοι του δήμου είναι πενιχρά για να αποκαταστήσουν το σημαντικό αυτό πρόβλημα και γι’ αυτό το λόγο, ο Δήμος με έγγραφο του ζήτησε την βοήθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ως τώρα  θετική απά­ντηση για τη συμβολή της στην επίλυση του προβλήματος που κινδυνεύει να θέσει εκτός χρήσης τους δρόμους της περιοχής της Λυκοποριάς και όχι μόνο! Γιατί αργεί η απάντηση κε Δέδε; Υπάρχει κάποιος λόγος;

KORINTHIAN NEWS

Ελλάδα και Πορτογαλία: Βίοι παράλληλοι (και) στις κολοτούμπες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Παρηγορηθείτε. Υπάρχουν κολοτούμπες και στην Πορτογαλία. Αυτοί που απέρριψαν τα μέτρα και έριξαν την κυβέρνηση, εμφανίζονται τώρα έτοιμοι να προσχωρήσουν στην «συμμαχία των προθύμων», που θα οδηγήσει την χώρα στο «ασφαλές καταφύγιο» (για να θυμηθούμε και την περσινή έκφραση του κ. Παπανδρέου) του ΔΝΤ.

Ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ηγέτης των Πορτογάλων Σοσιαλδημοκρατών, που με τους βουλευτές του είχε προκαλέσει, την πτώση της κυβέρνησης Σόκρατες καταψηφίζοντας τα μέτρα τα οποία ο υπηρεσιακός σήμερα πρωθυπουργός είχε φέρει στη Βουλή προς έγκριση, δήλωσε χθες έτοιμος να στηρίξει την κυβέρνηση που… έριξε, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία!

Θανάσης Δαβάκης: εξαιτίας της έλλειψης προγραμματισμού και της αναβλητικότητας εκ μέρους του ΥΠΠΟΤ, η επισκεψιμότητα μειώθηκε κατά 7,1% στους Αρχαιολογικούς Χώρους

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λακωνίας  κ. Θανάσης Δαβάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την επισκεψιμότητα στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους της πατρίδας μας για το 2010, δίνουν μια ανάγλυφη, χαρακτηριστική εικόνα για τα αποτελέσματα των έως σήμερα χειρισμών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠ.ΠΟ.Τ.
Με τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς Χώρους να ανοιγοκλείνουν εξαιτίας της έλλειψης προγραμματισμού και της αναβλητικότητας εκ μέρους του ΥΠΠΟΤ, η επισκεψιμότητα μειώθηκε κατά 7,1% στους Αρχαιολογικούς Χώρους.
Είναι φανερό ότι ενώ η πολιτιστική μας κληρονομιά εξακολουθεί να προκαλεί το ενδιαφέρον τόσο των ξένων επισκεπτών, όσο και των Ελλήνων, αυτό δεν έχει εκτιμηθεί ανάλογα από το ΥΠ.ΠΟ.Τ.
Η πρόσφατη ενημέρωση του Υπουργού κ. Γερουλάνου στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων για το «Πρόγραμμα αναβάθμισης Υπηρεσιών Επισκεπτών στους Αρχαιολογικούς Χώρους και τα Μουσεία» αποτελεί μια επανάληψη των ήδη εξαγγελθέντων από πέρυσι το Νοέμβριο και το ΥΠΠΟΤ δεν έχει προχωρήσει σε καμιά ουσιαστική ενέργεια βελτίωσης.
Ας αφήσει τα λόγια ο κύριος Υπουργός και ας περάσει στα έργα».

H Ντόρα Μπακογιάννη στη Δυτική Ελλάδα

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα επισκεφθεί το Σάββατο 16 Απριλίου την Πάτρα, όπου θα πραγματοποιηθεί η 4η προσυνεδριακή Συνδιάσκεψη του κινήματος με θέμα: «Θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την Παιδεία και το μεταναστευτικό». Επίσης θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις για την περιφερειακή ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου η Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί την Ηλεία, όπου θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς και θα εγκαινιάσει το γραφείο της Ομάδας Πρωτοβουλίας του κινήματος. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στον Πύργο, η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας», θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ, στις 19.15, στα γραφεία της Ομάδας Πρωτοβουλίας (28ης Οκτωβρίου 11). 

  Την Κυριακή 17 Απριλίου η Ντόρα Μπακογιάννη θα μεταβεί στο Μεσολόγγι, προσκεκλημένη του Δημάρχου της Ιεράς Πόλης, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 185 χρόνων από την έξοδο του Μεσολογγίου.

Grafeio Typou DIM Sim

Έκτακτο: της Κερατέας γίνεται τώρα στο βωμό των 12 Θεών!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μόλις λάβαμε, αυτή τη στιγμή, δυνάμεις των ΜΑΤ κατευθύνονται προς το βωμό των 12 Θεών. Ο Κοντυλοφόρος παρακαλεί τους πολίτες να μεταβούν στο σημείο ώστε να καθυστερήσει η κατάχωση μέχρι να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα αύριο. Μας αφορά όλους!Είναι θέμα ιστορικής μνήμης και πολιτισμού!

Από το ιστολόγιο της Πύλης Ιάσωνος αλιεύσαμε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση):


ΠΑΣΟΚ εναντίον Παπανδρέου

ΟΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Κ. Καραμανλής, πριν από τις εκλογές του 2009, μιλούσε για την ανάγκη λήψης σκληρών μέτρων στον τομέα της Οικονομίας, όπως το πάγωμα μισθών, και γινόταν δυσάρεστος στους πολίτες, ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπανδρέου, επέλεγε την τακτική των υποσχέσεων, μοιράζοντας αφειδώς παροχές στα λόγια, επαναλαμβάνοντας το γνωστό σλόγκαν «υπάρχουν χρήματα», αλλά αποφεύγοντας επιμελώς να ξεκαθαρίσει πού θα τα έβρισκε. Μόνο που οι προσδοκίες που είχε καλλιεργήσει ο κ. Παπανδρέου διαψεύστηκαν αμέσως μετά τις εκλογές. Οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν γρήγορα, όμως τα προβλήματα της Οικονομίας διογκώνονταν και η κυβέρνηση συνέχιζε να επιδεικνύει χαρακτηριστική αδράνεια, παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. και ο νέος πρόεδρός της, Α. Σαμαράς, την καλούσε συνεχώς να πάρει μέτρα και να δανειστεί εγκαίρως.
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ στην, καταδικαστική, όπως αποδεικνύεται, προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης και την υπογραφή του περιώνυμου Μνημονίου, το οποίο ο Γ. Παπανδρέου και ο υπουργός του των Οικονομικών μάς διαφήμιζαν ως μονόδρομο. Μόνο ο Α. Σαμαράς επέμενε ότι υπήρχε εναλλακτική λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Τώρα, ακόμα και οι βουλευτές και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαπιστώνουν τη σκληρή πραγματικότητα και ζητούν αλλαγή πολιτικής. Είναι χαρακτηριστική η ευθεία τοποθέτηση της Β. Παπανδρέου, η οποία υποστήριξε ξεκάθαρα ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει και γι’ αυτό η αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να γίνει τώρα, αφού δεν πρόκειται να αποφευχθεί. Οι εξελίξεις δικαιώνουν την ειλικρινή και έντιμη στάση της Ν.Δ. Είναι βέβαιο ότι αν η σημερινή κυβέρνηση είχε δράσει εγκαίρως, η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει μεγάλο μέρος από όσα ακολούθησαν, όπως επισήμανε πλέον και η Β. Παπανδρέου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΑ FINAL FOUR TOY ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Tα αποτελέσματα των χθεσινών αγώνων του παιδικού πρωταθλήματος Κορινθίας περιόδου 2010 – 11 για τα final four.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ                                 1 - 2
ΚΥΨΕΛΟΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ/ΔΙΟΥ                        2 - 0
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΠΕΛΟΠΑΣ                                         1 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ       1 - 0

Οι αγώνες του Σαββάτου

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011  ΩΡΑ: 10.30
ΝΕΜΕΑΣΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛ/ΣΤΡΟΥ
ΒΡΑΧΑΤΙΟΥΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
ΣΠΟΡ ΚΑΜΠΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΣΟΦΙΚΟΥΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥΚΟΡΙΝΘΟΣ ‘06ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΣΤΑΔ.ΒΕΛΟΥΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥΣΑΡΩΝΙΚΟΣ

Δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα

«Η υποχρεωτική δωρεά οργάνων δεν αποτελεί λύση στο πρόβλημα»

συζήτηση γύρω από το προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

Αθήνα, 12 Απριλίου 2011

Με νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Υγείας, το πρόβλημα της έλλειψης δωρεάς οργάνων  επιχειρείται να αντιμετωπισθεί με μια  επέμβαση στην αυτοδιάθεση του ατόμου. Ενώ μέχρι τώρα δωρητής οργάνων γινόταν το άτομο με σχετική δήλωσή του, αυτό αντιστρέφεται. Το νομοσχέδιο θα καθιστά κάθε άτομο δότη οργάνων μετά το θάνατό του, εκτός αν εν ζωή είχε ασκήσει σχετική προσφυγή αντίταξης, στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.
Η αντιστροφή αυτή θέτει σημαντικά  νομικά ζητήματα βιοηθικής, όπως και κάθε περιορισμός ή "αναδιατύπωση" της αυτοδιάθεσης του ατόμου. Η  συγκατάθεση αποτελεί ένα κομβικό  ζήτημα όσον αφορά την ελεύθερη χρήση  στοιχείων της προσωπικότητας.
Πολλοί νομικοί διατυπώνουν ωστόσο, συγκεκριμένες ενστάσεις. Σύμφωνα με μια ανασκόπηση των αναλύσεων που κυκλοφορούν στον ημερήσιο Τύπο και το διαδίκτυο (βλ. eLawyer),  η θετική συγκατάθεση είναι το σύστημα "opt-in":  όταν επιλέγεις με δική σου πρωτοβουλία την διάθεση στοιχείων της προσωπικότητάς σου. Αυτό είναι το σημερινό σύστημα για τους δότες οργάνων.
Το αντίστροφο σύστημα είναι το "opt-out": τα όργανα διατίθενται αυτοδικαίως, εκτός αν έχεις αντίρρηση και την έχεις ασκήσει εν ζωή. Μπορεί να ακούγεται το ίδιο, αλλά δεν είναι.
Αν τελικά ψηφισθεί η πρόταση του Υπουργείου, το νεκρό σώμα θα ανήκει κατ' αρχήν στο κράτος, και η ελεύθερη βούληση θα είναι μια εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Εκτός των άλλων, πρόκειται για ένα πιεστικό μέτρο που ενέχει από τη φύση του μια υποβόσκουσα, αλλά σοβαρή κοινωνική αποδοκιμασία για όσους δηλώσουν "opt-out": αφού ο νόμος "κανονικό" θεωρεί το κοινωνικώς αναγκαίο (δηλαδή την αντιμετώπιση της έλλειψης μοσχευμάτων), το άτομο θα διστάσει να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του για "opt-out", αναλογιζόμενο τελικά τις παρενέργειες, αλλά και το μεγάλο ηθικό δίλημμα στο οποίο μας θέτει με το ζόρι η Πολιτεία.
Ως  Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας  θεωρούμε ότι τέτοια πιεστικά διλήμματα σε μια δημοκρατική κοινωνία, δεν επιτρέπεται να τα επιβάλλει ο νομοθέτης. Η ίδια η έννοια της  ελευθερίας επιβάλλει η λήψη της απόφασης για δωρεά ή μη των οργάνων να γίνεται χωρίς προϋποθέσεις και μόνο με θετικό τρόπο, όχι ως εξαίρεση από τον κανόνα. Οφείλει το Κράτος να ενισχύσει τις πολιτικές ενδυνάμωσης του εθελοντισμού και όχι να εφαρμόζει αυταρχικές πολιτικές προκειμένου να καλύψει τις δικές του αδυναμίες.

Τομέας  Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
onned-korinthias.gr

Κυκλοφόρησε επίσημα το "Αχ Βαχ, με έκαψες Βαρβάρα!" του λαϊκού τραγουδοποιού Θωμά Σοπιλίδη

Κυκλοφόρησε επίσημα το CD  του λαϊκού τραγουδοποιού Θωμά Σοπιλίδη με τίτλο "Αχ Βαχ, με έκαψες Βαρβάρα!"  από την Link Music
Διατίθεται σε όλα τα δισκοπωλεία, καθώς και σε όλα τα πολυκαταστήματα με τμήμα μουσικής σε όλη την Ελλάδα, από την Sound forge (ΤΗΛ 210 9718410)
Στον υπόλοιπο κόσμο είναι διαθέσιμο σε CD από τις εταιρίες «CD baby» και «Super D One Stop» και επίσης διατίθεται από τις παρακάτω πλατφόρμες  πώλησης ψηφιακής μουσικής:
  • ITunes
  • Amazon Mp3
  • Emusic
  • Rhapsody
  • Napster
  • MySpace Music
  • Spotify
  • Liquid Digital
  • Verizon V-Cast
  • Shockhound
  • Nokia
  • Last.fm
  • Zune
  • MediaNet
  • Tradebit
  • GreaIndieMusic
  • Thumbplay
Τα τραγούδια του cd, πέντε σε αριθμό, τρία λαϊκά, μια μπαλάντα και η ..Βαρβάρα, έχουν ήδη αγαπηθεί από το κοινό και τους μουσικούς παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα, μιας και τα έχουν εντάξει στις εκπομπές τους, και στο εξωτερικό ακόμη, μέσα από τις ζωντανές εμφανίσεις του τραγουδοποιού που μεταδίδονται ζωντανά σε όλο το κόσμο μέσω του ιστοχώρου www.sopilidis.fm
Πληροφορίες για τον τραγουδοποιό (Βιογραφικό, Συνεργασίες, εμφανίσεις) μπορείτε να βρείτε στο www.sopilidis.fm Μπορείτε να ακούσετε δωρεάν τα τραγούδια στον ιστοχώρο www.sopilidis.fm στο μενού “ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ» Συντονιστείτε στο www.sopilidis.fm για να μαθαίνετε τα νέα του τραγουδοποιού!
Υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας
Ελένη Ράπτη
press@sopilidis.fm

Όταν ένας κόσμος τρώει τα παιδιά του, τότε δεν είναι αυτός ο κόσμος που τους ανήκει.


Με τρομάζω όταν από τη μία δείχνω ευαισθησία σε εικόνες που σου φέρνουν ανατριχίλα, εικόνες όπου παιδιά τρώνε αποφάγια στα σκουπίδια, στρατιώτες σημαδεύουν νήπια, ανθρώπινοι σκελετοί στέκουν κουρνιασμένοι αναμένοντας το θάνατο, πουλιά περιμένουν ως λεία τους ένα μικρό εξαντλημένο παιδί και αμέσως μετά θα βγω σε ένα κλαμπ να τα σπάσω με την παρέα μου.

Με τρομάζω όταν συγκινούμαι με ανατριχιαστικά βίντεο και εικόνες που δείχνουν την αθλιότητα του κόσμου και παρολαυτά θα γυρίσω την πλάτη στον άστεγο, τον άπορο, τον αδύναμο ζητιάνο.

Με τρομάζω όταν λυπούμαι με την ασχήμια στον κόσμο και έπειτα κάθομαι μπροστά από έναν καθρέφτη για δύο ώρες προσπαθώντας να σουλουπώσω λίγο τις ατέλειες μου με μπογιές προσώπου.

Με τρομάζω όταν αφήνω αυτές τις εικόνες να μου μιλούν χωρίς λόγια ενώ εγώ προσπαθώ να μιλήσω στους άλλους με χίλιες λέξεις για να καταλάβουν ποια είμαι.

Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Με μοναδικό θέμα την Ψήφιση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, έτους 2011 συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Ο προϋπολογισμός ο όποιος είναι ύψους 20 εκ. ευρώ περίπου, τα χρέη του δήμου ανέρχονται στα 2.5 εκ. ευρώ και ο δανεισμός στα 4.5 εκ. ευρώ , ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της « Κίνησης Πολιτών» του Δημάρχου Αντώνη Κλαδούχου και εν μέρη από την «Δημοτική Αναγέννηση» του Δημήτρη Σκούρα, ενώ καταψηφίστηκε από την «Συμπολιτεία» με τον Ανδρέα Ζάρρο και τον Βλάση Σούρλο. Κλείνοντας τη συζήτηση ο δήμαρχος Αντώνης Κλαδούχος έκανε έναν απολογισμό « Εμείς… εμείς… εμείς… » υπεραμύνοντας των έργων που πραγματοποίησε στο Δήμο Ξυλοκάστρου. Τέλος άφησε αιχμές για τη διαχείριση και τα χρέη του πρώην Δήμου Ευρωστίνης.

Highlights και μετα-υπολογισμός διημέρου...


Έληξε το διήμερο μαρτύριο στο δημοτικό συμβούλιο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και μπορούμε να κάνουμε έναν πρόχειρο μετα-υπολογισμό.
Η αποψινή συζήτηση του προϋπολογισμού είχε, κι αυτή με τη σειρά της, πολλά ενδιαφέροντα σημεία και μπορούμε να πούμε ότι το "συνολικό πακέτο με μία διανυκτέρευση" (χωρίς ημιδιατροφή), ανέδειξε νέα ήθη και έθιμα στο συμβούλιο. Ζήσαμε μεγάλες στιγμές που σιγά σιγά θα σας τις περιγράψω.