Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Όλα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου

Όλα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου
Λίστα 6.000 νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από 150.000 ευρώ ανάρτησε του υπουργείο Οικονομικών στην ηλεκτρονική σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Δημόσιες Επιχειρήσεις, ιδιωτικές εταιρίες, συνεταιρισμοί αλλά και Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες συγκαταλέγονται στη λίστα. Στη λίστα που ανήρτησε στο διαδίκτυο το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνεται πάντως και ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων που έχει κηρύξει πτώχευση με αποτέλεσμα η είσπραξη των οφειλών τους να θεωρείται αδύνατη.

Μεταξύ των 6.000 επιχειρήσεων, βρίσκονται: Ο ΟΣΕ με χρέη 1,262 δισ. ευρώ που φιγουράρει πρώτος στον κατάλογο ως το μεγαλύτερος οφειλέτης, ενώ ακολουθούν στις πρώτες θέσεις ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών με 163,5 εκατ. ευρώ, αλλά και η Ολυμπιακή Αεροπορία (πριν την Olympic Air) με 152 εκατ. ευρώ. Ακόμη τα ναυπηγεία Νεώριον Σύρου έχουν οφειλές 146,5 εκατ. ευρώ, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ χρωστά 103,2 εκατ ευρώ. Η πτωχευμένη εταιρεία Γραμμή ΑΕ εμφανίζεται στη λίστα με χρέη 77,9 εκατ ευρώ. Η Λάρκο μεταλλευτική έχει χρέη 70,7 εκατ ευρώ, η Artisti Italiani 62,9 εκατ. ευρώ και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ 68,4 εκατ. ευρώ.

Η Ασπίς Πρόνοια Γενικών Ασφαλειών, που πτώχευσε, έχει οφειλές 38,5 εκατ. ευρώ, το Νέο Κανάλι Ραδιοτηλεοπτική - που επίσης έχει πτωχεύσει - εμφανίζεται με οφειλές 38,48 εκατ. ευρώ όπως και το Μινιόν με χρέη 22,32 εκατ ευρώ και η Πειραϊκή Πατραϊκή με οφειλές 20,6 εκατ ευρώ. Ο Πανιώνιος έχει χρέη 21,8 εκατ ευρώ, η Εξπρές Σέρβις 19,3 εκατ. ευρώ, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας 18,7 εκατ. ευρώ ενώ η ΠΑΕ Αθηναϊκός 15,9 εκατ. ευρώ.

Οι Αφοί Μιμίκου Κοτόπουλα έχει οφειλές 22,6 εκατ ευρώ, η Άρης Καλαθοσφαιρική ΑΕ 21,2 εκατ. ευρώ. Η Θεμελιοδομή Ανώνυμη Τεχνική Εταιρία ( που επίσης έχει πτωχεύσει) εμφανίζεται με οφειλές 20,45 εκατ. ευρώ ενώ στην ίδια κατηγορία βρίσκεται και η ΑΚΡΟΝ ΙΛΙΟΝ ΚΡΥΣΤΑΛ με χρέη 19,9 εκατ. ευρώ. Η Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ έχει οφειλές 13,74 εκατ. ευρώ και η ΑΕΛ (Λάρισα) χρωστάει 6,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το σύνολο των οφειλών που περιλαμβάνονται στον πίνακα ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ από τα 42 δισ. ευρώ συνολικά των ληξιπροθέσμων οφειλών. Η ανάρτηση των ληξιπροθέσμων οφειλών φυσικών προσώπων θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, την επιτάχυνση της οποίας έχει ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Τα στοιχεία των καταστάσεων αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο άρθρο 2 της ΠΟΛ 1185/2011 με ημερομηνία εξαγωγής 5/9/2011, αφορούν σε ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών με ημερομηνία λήξης έως 5/9/2010 και με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως την ημερομηνία άντλησης 5/9/2011.

Στις συγκεκριμένες καταστάσεις δεν περιλαμβάνονται οφειλές οι οποίες έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση τμηματικής καταβολής και οι οφειλές για την καταβολή των οποίων έχει διαταχθεί αναστολή με δικαστική απόφαση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 3 της ΠΟΛ 1185/2011. Συμπεριλήφθηκαν πλέον των οφειλών που αφορούν σε κωδικούς του προϋπολογισμού και οφειλές που έχουν βεβαιωθεί στους κωδικούς αριθμούς εσόδων που αφορούν στα Κεφάλαια Ασφαλίσεως Χρηματοδοτήσεων εκ Κεφαλαίων ή εγγυήσει του Ελληνικού Δημοσίου και σε καταργούμενους ειδικούς λογαριασμούς οι οποίοι βάσει αποφάσεων υπάγονται στα έσοδα προϋπολογισμού.

Η άντληση των στοιχείων, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα στοιχεία των βάσεων δεδομένων TAXIS/ICIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων όπως αυτά ενημερώνονται και τηρούνται από τις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία και όπως άλλωστε προβλέπεται και στη σχετική ΠΟΛ 1185/2011.

Σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο η ενημέρωση των βάσεων δεδομένων των Πληροφοριακών Συστημάτων TAXIS/ICIS από τις ΔΟΥ/Τελωνεία κατά την ημέρα άντλησης δεν ταυτίζεται με τα διαθέσιμα στις υπηρεσίες αυτές στοιχεία, τότε ενδεχομένως να μην υπάρχει ορθή αποτύπωση των ανά οφειλέτη αντλούμενων στοιχείων ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η αποκατάσταση των περιπτώσεων αυτών θα γίνει το ταχύτερο σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 7 της ΠΟΛ 1185/2011 σχετικά με τη διαδικασία άρσης/διόρθωσης δημοσιοποίησης εγγραφής (π.χ. μετά από επικοινωνία με την αρμόδια ΔΟΥ ή το Τελωνείο). 

newpost.gr

Εμφανίστηκε χθες στα κεντρικά της τράπεζας και ομολόγησε ατασθαλίες η διευθύντρια της ΑΤΕ Κυπαρισσίας


Στα κεντρικά γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα εμφανίστηκε χθες το πρωί η διευθύντρια του υποκαταστήματος Κυπαρισσίας, όμως τα λεφτά εξακολουθούν να παραμένουν άφαντα. Η διευθύντρια μάλιστα -σύμφωνα και με τη δήλωση που έκανε αργότερα ο δικηγόρος Κυπαρισσίας Γιώργος Βαρβαρήγος που την εκπροσωπεί- ομολογεί ότι έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες, για τις οποίες αναλαμβάνει την ευθύνη. Είχε ήδη στείλει σχετική επιστολή προς την τράπεζα για να διευκολύνει την έρευνα, ενώ γνωστοποίησε στη διοίκηση τη διεύθυνση διαμονής της και δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση των αρχών.

Πιο αναλυτικά, το πρωί η διευθύντρια παρουσιάστηκε στο αρμόδιο γραφείο στα κεντρικά της Αγροτικής στην Αθήνα, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της, και το μεσημέρι ο κ. Βαρβαρήγος έκανε την εξής δήλωση:

«Με σκοπό τη σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης, σας κάνω γνωστό ότι η μέχρι πρόσφατα διευθύντρια του καταστήματος ΑΤΕ Κυπαρισσίας εμφανίστηκε στα κεντρικά γραφεία της ΑΤΕ στην Αθήνα, δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη συγκεκριμένων οικονομικών ατασθαλιών που έχουν συμβεί στο κατάστημα της Κυπαρισσίας, για τις οποίες ήδη είχε ενημερώσει με επιστολή της, ώστε να διευκολύνει την έρευνα και να μη ζημιωθούν όσοι την εμπιστεύτηκαν.

Αποχώρησε από την Κυπαρισσία υπό το βάρος της ψυχολογικής πίεσης των ευθυνών της, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεών της, γνωστοποίησε τον τόπο κατοικίας της - καθώς επίσης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των αρχών για να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις και διευκρινίσεις για ό,τι της καταλογισθεί».

Ετσι επιβεβαιώνεται και η πληροφορία που ήθελε τη διευθύντρια να έχει αφήσει στο υποκατάστημα της Κυπαρισσίας -μέσω άλλου προσώπου- επιστολή με αναλυτική αναφορά σε ποσά και πελάτες, μαζί με τα σχετικά παραστατικά από τις κινήσεις των λογαριασμών. Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι στην επιστολή αυτή ζητά να μη ζημιωθούν οι πελάτες της τράπεζας.

Από τους επιθεωρητές της Αγροτικής συνεχίζεται ο έλεγχος στο υποκατάστημα, όμως η υπόθεση παίρνει πλέον νέα τροπή, αφού η τράπεζα με την επιστολή της διευθύντριας έχει πια συγκεκριμένα στοιχεία για τις ατασθαλίες σε βάρος συγκεκριμένων πελατών. Βέβαια το ύψος του συνολικού ποσού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά πρέπει να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ καθώς ο αριθμός των πειραγμένων λογαριασμών συνεχώς αυξάνεται. Εν τω μεταξύ, αρκετοί καταθέτες της τράπεζας πηγαίνουν καθημερινά στο υποκατάστημα για να ενημερωθούν.

Η υπόθεση άρχισε να ξεσκεπάζεται στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα λόγω του ελέγχου που είχε ξεκινήσει στο υποκατάστημα - στο πλαίσιο του οποίου εντοπίστηκαν κάποιες "ύποπτες" κινήσεις, με αποτέλεσμα η διευθύντρια να τραπεί σε φυγή. Μέχρι στιγμής πάντως, άγνωστο παραμένει πού βρίσκονται ή τι έχουν γίνει τα χρήματα που λείπουν.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ν. Νικολόπουλος: "Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, δυστυχώς, αναλώνεται σε στείρες επιθέσεις στη Ν.Δ."

Ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή το δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με θλίψη διαπιστώνουμε, ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, δυστυχώς, αναλώνεται σε στείρες επιθέσεις στη Ν.Δ., οι οποίες υποκρύπτουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Και αυτό, τη στιγμή που έπρεπε να εξαντλεί το 100% των δυνατοτήτων του Οργανισμού στην αντιμετώπιση της ανεργίας που καλπάζει ανοδικά πάνω από το 17% και στη στήριξη των ανέργων στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.
Επικαλείται την εφαρμογή πολλών προγραμμάτων, αποσιωπώντας την καθυστέρηση στην υλοποίησή τους και τις χιλιάδες αναπάντητες ενστάσεις.
Ως προς την απορροφητικότητα, τα προγράμματα απασχόλησης έχουν βαλτώσει τα δύο τελευταία χρόνια. Η εισροή χρημάτων από κοινοτικούς πόρους σε ποσοστό 92% προέρχονται από δράσεις που εκτελούνται αυτή την περίοδο, αλλά είχαν υπογραφεί, εγκριθεί και ξεκινήσει, επί των ημερών της Ν.Δ.
Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας. Απαιτούμε την κινητοποίηση του ΟΑΕΔ, ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που έχει για τη στήριξη των ανέργων. Απαιτούμε μηδενική καθυστέρηση και υψηλή αποτελεσματικότητα προς αυτή την κατεύθυνση.
Ας μην ξεχνάει ο κ. Διοικητής ότι ο ΟΑΕΔ αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα εργαλείο της Ελληνικής Πολιτείας προκειμένου να αντιμετωπίσει αλλά και να αναστρέψει το μεγαλύτερο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα της χώρας: την ανεργία».

Ευχές για Ζάρκο, Νικολάου από Κόρινθο

Καλή επιτυχία στους τέως ποδοσφαιριστές της, Φάνη Ζάρκο και Σταύρο Νικολάου, για τη μεταγραφή τους σε Παναχαϊκή και Θρασύβουλο αντίστοιχα ευχήθηκε η ΠΑΕ Κόρινθος.
Παράλληλα, γνωστοποιήθηκε ότι η «Μπάρτσα» θα δώσει φιλική αναμέτρηση με τον Πανηλειακό το Σάββατο στις 10/9 και ώρα 17.30 στο Δημοτικό Στάδιο της Κορίνθου.
Το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Κόρινθος αναφέρει τα εξής:
«1) Η ΠΑΕ ΚΟΡΙΝΘΟΣ εύχεται καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία στους τέως ποδοσφαιριστές της, Ζάρκο Φάνη και Νικολάου Σταύρο, για την μεταγραφή τους στις ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ και ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ αντίστοιχα.
2) Το Σάββατο 10/09 στις 17.30 θα δώσει φιλικό παιχνίδι η ΠΑΕ ΚΟΡΙΝΘΟΣ με τον ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου.
Εκ του Δ.Σ. της

Στη Γ’ Εθνική υποβιβάζεται ο Ηρακλής

Στη Γ' εθνική κατηγορία (Φούτμπολ Λιγκ 2) υποβιβάζεται ο Ηρακλής αν μέχρι αύριο το πρωί στις 11 δεν παραιτηθεί επισήμως της προσφυγής του από τα πολιτικά δικαστήρια.
Την απόφαση αυτή πήρε σήμερα, μετά από συνεδρίαση (δια περιφοράς λόγω του κατεπείγοντος), η εκτελεστική γραμματεία της ΕΠΟ, η οποία στην ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων:
«Ομόφωνα αποφάσισε να επιβάλλει στην ΠΑΕ Ηρακλής την ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012. Στην ίδια ως άνω ΠΑΕ δίδεται χρονικό περιθώριο έως την Παρασκευή 9/9/2011 και ώρα 11:00, να παραιτηθεί επισήμως της προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια και να ενημερώσει για τούτο εγγράφως την ΕΠΟ. Σε διαφορετική περίπτωση, μετά την παρέλευση του ως άνω χρονικού ορίου, ισχύει απολύτως η ποινή του υποβιβασμού στην αμέσως κατώτερη κατηγορία για την περίοδο 2011-2012».

Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε ο Ηρακλής
Η ΠΑΕ Ηρακλής κατέθεσε σήμερα αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο, διεκδικώντας το μπλοκάρισμα της συμμετοχής του Αστέρα Τρίπολης στους αγώνες του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Με την κίνησή της αυτή η ΠΑΕ Ηρακλής υλοποίησε την απαίτηση του φίλαθλου κόσμου της ομάδας, που τάχθηκε στην πλειοψηφία του υπέρ της προσφυγής στην δικαιοσύνη για την απόφαση που τον υποβιβάζει από το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

ΠΗΓΕΣ: ΕΠΟ, ΝΕΤ, ΕΡΑΣΠΟΡ, ΑΠΕ

Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" σας προσφέρουν τα σχολικά βιβλια

Οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" σας προσφέρουν την ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου για να δουν οι μαθητές από τώρα τα βιβλία τους, αφού στα σχολεία θα τα δουν από Νοέμβριο. Μέσω της ιστοσελίδας http:digitalschool.minedu.gov.gr  οι μαθητές μπορούν πλέον να ανοίξουν ηλεκτρονικά το βιβλίο τους και να διαβάσουν ακόμα και τώρα, πριν χτυπήσουν δηλαδή τα κουδούνια στα σχολεία.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ ΓΙΑ ΚΕΔΕ, ΠΕΔ , ΜΠΛΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Με στόχο να κάνει μια καλή καταγραφή ως μειοψηφία στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και να κερδίσει 4 με 5 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας) η ΝΔ έχει ήδη αποφασίσει, σύμφωνα με πληροφορίες , να στηρίξει για πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. το δήμαρχο Λάρισας Κώστα Τζανακούλη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για προέδρους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ) η Συγγρού πρόκειται να στηρίξει τους:

- Αττική: Το δήμαρχο Κηφισιάς Νίκο Χιωτάκη ή τον πρώην πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ και πρώην δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Καλογερόπουλο.

- Ανατολική Μακεδονία-Θράκη: Το δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη.

- Κεντρική Μακεδονία: Το δήμαρχο Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου.

- Δυτική Μακεδονία: Το δήμαρχο Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη ή το δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη.

- Ήπειρο: Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση, καθώς και δεν έχει δήμαρχο σε κάποια από τις μεγάλες πόλεις

- Θεσσαλία: Το δήμαρχο Καρδίτσας Κώστα Παπαλό ή το δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό.

- Στερεά Ελλάδα: Πιθανότατα το δήμαρχο Λαμιέων Γιώργο Κοτρωνιά και με λιγότερες πιθανότητες το δήμαρχο Χαλκιδεών Θανάση Ζεμπίλη.

- Δυτική Ελλάδα: Το δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό.

- Ιονίων Νήσων: Πιθανότατα το δήμαρχο Κεφαλονιάς Αλέξανδρο Παρίση, ενώ «παίζει» με λιγότερες πιθανότητες και ο δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

- Πελοπόννησο: Πρόκειται για περιοχή που η ΝΔ υπολογίζει να κερδίσει γι’ αυτό και οι υποψηφιότητες που έχουν εκδηλωθεί είναι τρεις και ισχυρές: ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης -που έχει και τις περισσότερες πιθανότητες-, Άργους Δημήτρης Καμπόσος και Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.

- Κρήτη: Τον τέως δήμαρχο Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη.

- Βόρειο Αιγαίο: Τον πρώην δήμαρχο Μυτιλήνης Αριστείδη Χατζηκομνηνό.

- Νότιο Αιγαίο: Το δήμαρχο Νάξου Μανώλη Μαργαρίτη ή το δήμαρχο Θήρας Νίκο Ζώρζο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ: Να βρεθεί άμεσα λύση για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

Σε δελτίο τύπου από την βουλευτή Κορινθίας κα Κ. Φαρμάκη αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι πέντε νέοι εθνικοί αυτοκινητόδρομοι που είναι υπό κατασκευή αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς την εκτέλεση των έργων, τα οποία σε πολλούς από αυτούς έχουν παύσει από το 2010. Η κυριότερη αιτία του προβλήματος, είναι η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Στο πλαίσιο αυτό η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα τις εξελίξεις στην Ολυμπία Οδός. Στην ερώτησή της η Βουλευτής, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν το Υπουργείο έχει επεξεργαστεί και καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου τα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία είναι το Ελληνικό Δημόσιο, η Παραχωρησιούχος Εταιρεία και οι Τράπεζες που χρηματοδοτούν μέρος του έργου, να συγκλίνουν και να αρχίσουν εκ νέου τα έργα.
Παράλληλα, με αφορμή τις συνομιλίες που διεξάγονται τους τελευταίους μήνες μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, η κα Φαρμάκη στην ερώτησή της ζητά από τον Υπουργό να παρουσιάσει τα όποια αποτελέσματα των συνομιλιών και εάν έχει οριστεί καταληκτική ημερομηνία, στην οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες…»

Η Πολιτεία οφείλει με τους νόμους της να εκφράζει την αποδοκιμασία της κοινωνίας, όχι μόνο για την παραγωγή και τη διακίνηση, αλλά και για τη χρήση των ναρκωτικών


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηλείας, κ. Κώστας Τζαβάρας και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος, βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:


Τα πάντα για 4 νεά νομοσχέδια (Αυθαίρετα, ναρκωτικά, ταξί, κτηνοτροφία)


Πλήρης απελευθέρωση σε ταξί - επιβατηγά δημόσιας χρήσης με το νομοσχέδιο που δημοσιέτηκε. Τι προβλέπει. Την αποποινικοποίηση για πρώτη φορά, των ναρκωτικών για χρήση  και πλήθος άλλων αλλαγών, προβλέπει το νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. Οι τελευταίες αλλαγές στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που ψηφίστηκε στη Βουλή. Ριζικές αλλαγές στην κτηνοτροφία φέρνει το νέο νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε παρουσίασε χθες στο υπουργικό συμβούλιο...

  περισσότερα

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο Νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς ο Κώστας Κόλλιας

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε στο Νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, προκειμένου να εκθέσει την τελευταία ημέρα συζήτησης του νέου θεσμικού πλαισίου τις θέσεις της παράταξης. Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:

«Η εκπροσώπηση της παράταξης που υπηρετώ στην ολομέλεια του κοινοβουλίου, σε ένα νομοσχέδιο τόσο κρίσιμο για τον αγροτικό κόσμο, ήταν για εμένα μεγάλη τιμή, αλλά και σπουδαία ευκαιρία να διατυπώσω τις θέσεις, αλλά και τις σοβαρές διαφωνίες της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για τους συνεταιρισμούς.

Όπως ανέφερα και στην ομιλία μου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας προσήλθε σε αυτή τη συζήτηση με ειλικρινή διάθεση συναίνεσης. Η τοποθέτηση του εισηγητή μας, έδειξε ξεκάθαρα ότι είχαμε όλη την καλή διάθεση να συνεισφέρουμε, όχι μόνο με εποικοδομητική κριτική, αλλά ακόμα και με θετική ψήφο. Καταθέσαμε προτάσεις, τις οποίες είχαμε επεξεργαστεί έπειτα από εξαντλητικό διάλογο με στελέχη του αγροτοσυνεταιριστικού χώρου. Καταθέσαμε συγκεκριμένες τροποποιήσεις επάνω στο νομοσχέδιο, προκειμένου να γεφυρώσουμε τις διαφορές με την Κυβέρνηση. Οι περισσότερες έγιναν δεκτές, δυστυχώς όμως ο κύριος Υπουργός δεν συζήτησε καν τις δύο κυριότερες, οι οποίες για εμάς ήταν κόκκινη γραμμή προκειμένου να δώσουμε τη συγκατάθεσή μας: την υποχρεωτικότητα και την αναγκαστική διάλυση των Ενώσεων.

Αυτό το σημείο δημιούργησε τριβές και στην κυβερνητική παράταξη. Υπήρξαν Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που την σχολίασαν αρνητικά και άλλοι που ξεκαθάρισαν ότι δεν θα ψηφίσουν το συγκεκριμένο άρθρο. Και είναι λογικό, διότι πολλοί συνάδελφοι προέρχονται από περιοχές που διαθέτουν μία ή περισσότερες υγιείς Ενώσεις, οι οποίες οδεύουν προς υποχρεωτική διάλυση. Αυτό επεσήμανα κι εγώ, φέρνοντας ως παράδειγμα  την Ένωση της Νεμέας. Ο ίδιος ο κύριος Σκανδαλίδης, όταν επισκέφθηκε την περιοχή, διαπίστωσε ότι υπάρχουν στη Νεμέα μία υγιής Ένωση και ένας υγιής οινοποιητικός συνεταιρισμός. Ο συνεταιρισμός αποτελεί το 70% των μελών την Ένωσης, παράγει κρασιά ΠΟΠ Νεμέας, είναι δυναμικός, με αναπτυξιακές προοπτικές. Αυτός ο συνεταιρισμός δεν θα ενταχθεί σε τυχόν πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό που θα προκύψει από την υποχρεωτική μετατροπή της Ένωσης. Από την άλλη μεριά, η Ένωση Νεμέας είναι ενεργή, αναπτύσσεται, συνάπτει συμβάσεις. Αν η Ένωση διαλυθεί και ο οινοποιητικός συνεταιρισμός αποχωρήσει μαζί με τη μερίδα του τι θα συμβεί; Αυτή η υγιής Ένωση θα μείνει με το 30% των μελών, χωρίς περιουσία και, βεβαίως, θα διαλυθεί.

Η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια τέτοια διαδικασία που τους βάζει όλους στο ίδιο τσουβάλι και καταδικάζει σε βέβαιο θάνατο τις υγιείς συνεταιριστικές μονάδες. Ούτε βεβαίως μπορούσαμε να αποδεχθούμε το εκβιαστικό δίλημμα «μετατροπή ή διάλυση». Είχαμε θέσει τρεις στόχους για την αναδιάρθρωση του συνεταιριστικού χώρου: εξυγίανση, κλαδικότητα, επιχειρηματικότητα. Κανένας από τους τρεις δεν επιτυγχάνεται με το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης. Διότι δίνει δυνατότητα σε χρεοκοπημένους συνεταιρισμούς να αποφύγουν, εντέλει, την εκκαθάριση, δεν θεσπίζει επί της ουσίας την κλαδικότητα και όχι μόνο δεν προωθεί, αλλά υπονομεύει την επιχειρηματική οργάνωση. Διότι, μεταξύ άλλων, υπονομεύει εκ προοιμίου την οικονομική βιωσιμότητα των νέων σχημάτων και κατακερματίζει τον συνεταιριστικό χώρο. Όπως έχω αναφέρει, η Νέα Δημοκρατία έχει εναλλακτική πρόταση, την έχει συζητήσει με τους αγρότες μας και σύντομα θα την θέσει στην κρίση του ελληνικού κοινοβουλίου.»


Άρης Σπηλιωτόπουλος...Η Υπουργός Παιδείας αδυνατεί, ακόμα και σήμερα, να δώσει μια πειστική απάντηση στα όσα τραγελαφικά συμβαίνουν σχετικά με τα βιβλία


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η Υπουργός Παιδείας αδυνατεί, ακόμα και σήμερα, να δώσει μια πειστική απάντηση στα όσα τραγελαφικά  συμβαίνουν σχετικά με τα βιβλία και τις ανακοινώσεις που βγαίνουν μέσα από το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.

Η ίδια δεν γνωρίζει ακόμη τι συμβαίνει  μέσα στο Υπουργείο! Από τη μια οι αντιφατικές απαντήσεις των συναρμόδιων Υπουργείων με τη δημόσια συγγνώμη της  Υπουργού  χωρίς αιτιολογία, από την άλλη η συνέντευξη του ΟΕΔΒ που προκαλεί πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων και τέλος η πρόσφατη ανακοίνωση των υπαλλήλων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας  που κυκλοφόρησε μέσα στο ίδιο το Υπουργείο, απαιτούν εδώ και τώρα συγκεκριμένες απαντήσεις».

-------------
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., βουλευτής Αρκαδίας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, έκανε την παρακάτω δήλωση:



«Η επίθεση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στον αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστών, με στόχο τη συγκάλυψη των κυβερνητικών ευθυνών σ’ ό,τι αφορά τις τεράστιες καθυστερήσεις στην παραγωγή των σχολικών βιβλίων.

Τα γεγονότα, όμως, βοούν.

Ο φάκελος του σχετικού διαγωνισμού στάλθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο με καθυστέρηση έξι μηνών.

Η ηγεσία του υπουργείου αδράνησε προκλητικά, οδήγησε σε αδιέξοδο τη διαδικασία παραγωγής βιβλίων και κατέληξε σε απευθείας ανάθεση.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές δεν θα παραλάβουν, παρά μετά από μήνες, τα βιβλία τους. Θα τα αναπληρώσουν με φωτοτυπίες, γεγονός που θα αυξήσει τη δημόσια δαπάνη. Και, παράλληλα, θα έχει ως συνέπεια νέα αφαίμαξη του οικογενειακού προϋπολογισμού.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών και ζητά από τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την πρωτοφανή αποτυχία να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικό έτος».

Νέα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2012 ζητά η τρόικα - Έρχονται νέες περικοπές δαπανών!

Γράφει ο Χρήστος Καψάλης
Νέα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2012 ζητά η τρόικα - Έρχονται νέες περικοπές δαπανών!
Ανεπαρκή φαίνεται πως κρίνει η τρόικα τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και κάνει λόγο για απόκλιση, η οποία πρέπει να καλυφθεί, στην επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα του 2001. Ως εκ τούτου, η τρόικα, που δεν δέχεται καμία περεταίρω αναθεώρηση στόχων, ζητεί τη λήψη και νέων μέτρων στον προϋπολογισμό του 2012, προκειμένου η Ελλάδα να λάβει την επόμενη δόση του δανείου, όπως λένε πηγές της Ευρωζώνης.

Χρήστος Σταϊκούρας...Η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας έχει επιδεινωθεί


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με την ύφεση του 2ου τριμήνου του 2011, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας έχει επιδεινωθεί.

Μ. Τζίμας ...επειδή άλλαξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρέπει να αλλάξει και η νέα δομή Ειδικών Δυνάμεων;


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, μετά από σχετικά δημοσιεύματα, κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση για την αναδιάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για το θέμα ο κ. Μ. Τζίμας έκανε την ακόλουθη  δήλωση:
«Πριν λίγους μήνες ενημερώθηκε η Βουλή των Ελλήνων από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για τη νέα Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων, που εγκρίθηκε από το ΚΥΣΕΑ.
Δημοσιεύματα και πληροφορίες φέρουν, τώρα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προχωρά σε νέα αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, με αντικειμενικό σκοπό την αλλαγή στη δομή τους.
Αν αληθεύουν οι πληροφορίες δημιουργούνται σοβαρά ερωτηματικά:
Γιατί το ΥΠΕΘΑ προχωρά, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και μάλιστα υπό τους ίδιους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, στην αλλαγή της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων;
Μήπως, επειδή άλλαξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, πρέπει να αλλάξει και η νέα δομή Ειδικών Δυνάμεων;
Τόσο πρόχειρα ενέκρινε το ΚΥΣΕΑ, τον Ιούνιο του 2011, τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.
Με τις Ένοπλες Δυνάμεις κανένας δεν μπορεί να πειραματίζεται.
Διαδικασίες αυτού του είδους δημιουργούν προβληματισμό και αναστάτωση στο στρατιωτικό προσωπικό της χώρας.
Για το ζήτημα καταθέσαμε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας».


Χρήστος Ζώης,η θέση της Ελλάδας στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης επιδεινώθηκε σημαντικά


O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Ζώης, για τους δείκτες Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ντόρα Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε τώρα άμεσες επενδύσεις

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ‘Ολι Ρεν κρατώντας την μπλούζα που έφτιαξαν οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με το μήνυμα «Στηρίζουμε την Ελλάδα».



Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, από τις Βρυξέλλες όπου μίλησε στην ημερίδα για την ελληνική οικονομία με τίτλο "Reset Greece. Rebuilding a competitive economy", την οποία διοργανώνει η Ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
        
        
«Είμαι σήμερα εδώ, στις Βρυξέλες, για να συμμετάσχουμε ως Δημοκρατική Συμμαχία σε μία ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη για την ανάπτυξη  και να στηρίξουμε ένα νέο ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας.
Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επιτέλους, ότι θα εφαρμόσει όσα ήδη έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη και ανίκανη να υλοποιήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά και αυτές δεν είναι αρκετές.
Η αγορά στραγγίζει, στενάζει καθημερινά, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τώρα άμεσες επενδύσεις με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καθώς και μείωση των φορολογικών συντελεστών, διότι διαφορετικά κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία είχε παρουσιάσει αναλυτικά αυτές τις προτάσεις στο εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε. Δυστυχώς με την ατολμία και την αδράνεια της κυβέρνησης καθώς και την ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φτάσαμε στο σημείο ο λογαριασμός να μην βγαίνει».

Στραβός γιαλός, στραβό αρμένισμα, σίγουρο ναυάγιο Ρέγκλινγκ: Το πρόγραμμα της τρόικας δεν αποδίδει!

 
 
Οι ξένοι δεν πιστεύουν τις νέες ανακοινώσεις της Αθήνας, η έκτη δόση δεν είναι δεδομένη, σύμφωνα με τον Γιουνκέρ, το πρόγραμμα της τρόικας είναι λάθος, σύμφωνα με τον Ρέγκλινγκ και η Ελλάδα κατακλύζεται από αλλεπάλληλα απεργιακά κύματα και φοιτητικές κινητοποιήσεις. Με κλειστά πανεπιστήμια και χωρίς σχολικά βιβλία.
Μπροστά στις συνέπειες του αυτοκρατορικού, αλαζονικού, ασυνάρτητου και αγχωμένου τρόπου με τον οποίο συμφωνήθηκε το Μνημόνιο, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και χωρίς να προηγηθεί διάλογος με την τρόικα – πλην αυτού που έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου – βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

Το πράγμα ξεκίνησε με ένα στραβό αρμένισμα σε στραβό γιαλό και ολοκληρώνεται με ένα ναυάγιο.

Από το «βουρ στο ταψί», στο «φουλ για απολύσεις»

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ήθελα να ήξερα, αφού η κυβέρνηση δεν επρόκειτο να το αποφύγει το πικρό ποτήρι, γιατί το ζάλισε τόσο πολύ, ώστε να καταντήσει ακόμη πιο φαρμακερό;

Και ποιος να τα φανταζόταν όλα αυτά δύο ακριβώς χρόνια πριν, όταν οι προεκλογικές υποσχέσεις μοιράζονταν αφειδώς και από όλους;

Από τα ίδια δηλαδή πρόσωπα που σήμερα προβαίνουν σε εντελώς διαφορετικές διακηρύξεις, χωρίς καμιά ντροπή;

Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την καθυστέρηση. Αν το ΠΑΣΟΚ αποφάσιζε να συγκρουστεί με το βαθύ του κράτος από την πρώτη στιγμή – αλλά πώς; ήταν τόσο νωπές οι προεκλογικές ανοησίες – δεν θα είχε υποβληθεί σε όλη αυτή την ταλαιπωρία ο λαός και πιθανόν τώρα να η χώρα να έβλεπε φως στην άκρη του τούνελ.

Τώρα, το σκοτάδι παραμένει και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι τελικώς θα υπάρξει κάποιο είδος σωτηρίας.

Η ΠΡΩΤΗ ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ. Τα μαργαριτάρια της τουρκικής διπλωματίας

 
Εάν ήθελε να συνοψίσει κανείς τα αποτελέσματα της πολιτικής των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες που εφήρμοσε ο κ Νταβούτογλου θα διαπίστωνε τα εξής:

-Η Τουρκία αθέτησε την υπογραφή της στη συμφωνία που έκανε με την Αρμενία ενώπιον της Αμερικανίδας υπουργού των εξωτερικών κ. Κλίντον.

-Με την υπογραφή της συμφωνίας αυτής διασαλεύτηκαν οι σχέσεις της Άγκυρας με το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο έπαυσε να την εμπιστεύεται.

-Προσπάθησε να μεσολαβήσει για τη βελτίωση των σχέσεων της Συρίας με το Ισραήλ και κατάφερε να γίνει εχθρός και με τις δυο χώρες. Σήμερα απειλή με πόλεμο το Ισραήλ και συνεργάζεται με την Αμερική για την ανατροπή του Προέδρου της Συρίας κ. Άσαντ.

«Βαποράκι» το κράτος με τη μεθαδόνη ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ Η ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΣΤΕΓΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Α. Λοβέρδο και τον υπουργό των Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο έστειλαν οι Σύλλογοι Οικογένειας ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων) σχετικά με την περικοπή της επιχορήγησης προς τον οργανισμό, που προσφέρει πολλά στον αντιναρκωτικό αγώνα.

Παράλληλα, διαμαρτύρονται για την (επικοινωνιακή) έμφαση που δίνεται στα υποκατάστατα (μεθαδόνη) που στην ουσία συντηρούν το πρόβλημα και κρατούν τους νέους δέσμιους της εξάρτησης, σε αντίθεση με τα στεγνά προγράμματα που δίνουν οριστική λύση στο τρομερό πρόβλημα του εθισμού στις ουσίες.

Έως 1.300 ευρώ οι μειώσεις στο Δημόσιο από 1η Οκτωβρίου – Παραδείγματα

Τα 89 επιδόματα που “κόβονται” άμεσα φέρνουν μεγάλες μειώσεις ειδικά σε περιπτώσεις υπαλλήλων όπως του υπουργείου Οικονομικών ή της πολιτικής αεροπορίας

Τα λεγόμενα “ρετιρέ” θα δουν μεγάλες μειώσεις, όμως μεγάλη θα είναι και η μείωση για όλους αφού πλην ελαχίστων περιπτώσεων τα επιδόματα αποτελούν παρελθόν από τον επόμενο μήνα.
Ιδού λοιπόν τα ποσά που θα χάσουν οι υπάλληλοι ανάλογα το βαθμό και την εκπαίδευσή τους.

Τα επιδόματα ανά υπουργείο με ποσά

Πρωτοφανής ταπείνωση του Υπ. Παιδείας συνολικά



Γράφει ο Βασίλης Μπαλάφας
Μετά τον εκκωφαντικό διασυρμό της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, κας Φ. Γεννηματά, ήρθε η σειρά της πρωτοφανούς ταπείνωσης της ίδιας της Υπουργού, κας Διαμαντοπούλου και του Υπουργείου Παιδείας συνολικά.

Η κα Γεννηματά απάντησε προ ημερών σε ερώτηση για το άσυλο, στη Βουλή, ότι «σύμφωνα με τον νέο νόμο, ο οικείος πρύτανης κάθε πανεπιστημίου είναι υπεύθυνος για την τήρηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας ...», αποδεικνύοντας ότι δεν έχει την παραμικρή γνώση σχετικά με το νόμο που η ίδια ψήφισε και που υποτίθεται ότι συνέδραμε στο να καταρτιστεί.

Προχθές, ήρθε η σειρά της ίδιας της κας Διαμαντοπούλου και των μυστικοσυμβούλων του Υπουργείου Παιδείας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε παράνομα τα πέντε σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούσαν την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων αποφοίτων πτυχιούχων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.).

Συνάντιση Σαμαρά - Ευρωβουλευτων Ν. Δ.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε χθες με τους βουλευτές και τους ευρωβουλευτές του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Αντάλλαξε απόψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και μεταξύ άλλων είπε:





ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ



«Εμείς δεν συνδυάζουμε το θεσμό της εργασιακής εφεδρείας με απολύσεις. Αντίθετα προτείναμε το συγκεκριμένο θεσμό για να αποφευχθούν απολύσεις. Και εξηγήσαμε αναλυτικά γιατί, με την εφαρμογή του, θα είχε  όφελος και η οικονομία και η κοινωνία. Η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο».



 ΓΙΑ ΤΑΞΙ





«Υποστηρίζουμε τη θέσπιση πληθυσμιακών κριτηρίων. Υποστηρίζουμε, δηλαδή, μια λύση με την οποία –όπως πρόσφατα αποκάλυψε και ο πρώην αρμόδιος υπουργός κ. Ρέππας– η Τρόικα ήταν απολύτως σύμφωνη».



ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ



«Δεν χαϊδεύουμε αυτιά.

Δεν είμαστε ΠΑΣΟΚ που έταζε τα πάντα στους πάντες.

Αποδοκιμάσαμε, κατ’ επανάληψη, ακραίες συμπεριφορές.

Ζητούμε να μην παγιδευτεί κανένας στο παιχνίδι «κοινωνικού αυτοματισμού» που παίζει η κυβέρνηση στρέφοντας τη μια κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης».

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤ​ΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Συνεχίζεται η Εσωτερική Διαβούλευση για την ολοκλήρωση του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, μετά από οδηγίες του Προέδρου το κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ VPRC – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΕΠΙΚΑΙΡΑ”

Η Νέα Δημοκρατία πρωτοστατεί στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της Δημόσιας διοίκησης


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Χρήστος Ζώης, και ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, κ. Νότης Μηταράκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:



«Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί κορυφαίο ζήτημα τη μείωση του Δημοσίου και τον περιορισμό του σπάταλου κράτους. Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, εδώ και δύο χρόνια, δεν έκανε τίποτε.

Αντίθετα, διόγκωσε το κράτος συγκροτώντας δεκάδες νέες γραμματείες και δημόσιους φορείς. Και αύξησε το κόστος λειτουργίας του. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, ενώ ο λαός υποβάλλεται σε σκληρές θυσίες, οι δαπάνες αυξήθηκαν, το πρώτο 7μηνο του χρόνου, κατά  2,8 δισ. ευρώ σε σχέση με πέρσι.     

Ντόρα Μπακογιάννη: Χρειαζόμαστε τώρα άμεσες επενδύσεις


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, από τις Βρυξέλλες όπου μίλησε στην ημερίδα για την ελληνική οικονομία με τίτλο "Reset Greece. Rebuilding a competitive economy", την οποία διοργανώνει η Ομάδα των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
        
        
«Είμαι σήμερα εδώ, στις Βρυξέλες, για να συμμετάσχουμε ως Δημοκρατική Συμμαχία σε μία ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε τη μάχη για την ανάπτυξη  και να στηρίξουμε ένα νέο ξεκίνημα της ελληνικής οικονομίας.
Βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή. Χθες η κυβέρνηση ανακοίνωσε, επιτέλους, ότι θα εφαρμόσει όσα ήδη έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και η κυβέρνηση δείχνει αδύναμη και ανίκανη να υλοποιήσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές. Αλλά και αυτές δεν είναι αρκετές.
Η αγορά στραγγίζει, στενάζει καθημερινά, γι’ αυτό χρειαζόμαστε τώρα άμεσες επενδύσεις με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας καθώς και μείωση των φορολογικών συντελεστών, διότι διαφορετικά κανείς δεν θα έρθει να επενδύσει στην Ελλάδα.
Η Δημοκρατική Συμμαχία είχε παρουσιάσει αναλυτικά αυτές τις προτάσεις στο εναλλακτικό μεσοπρόθεσμο που κατέθεσε. Δυστυχώς με την ατολμία και την αδράνεια της κυβέρνησης καθώς και την ανευθυνότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φτάσαμε στο σημείο ο λογαριασμός να μην βγαίνει».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η θέση μας είναι πολύ απλή. Η Ευρώπη αντί να υπερχρηματοδοτεί το δημόσιο τομέα που δεν δουλεύει στην Ελλάδα, πρέπει να δώσει πολύ περισσότερα χρήματα για επενδύσεις.
Και εμείς, ως Δημοκρατική Συμμαχία, έχουμε αναλάβει και το κόστος να προτείνουμε τις περικοπές στη δημόσια δαπάνη που όλοι γνωρίζουμε ότι είναι αναγκαίες, αλλά είχαμε και την προβλεπτικότητα να έρθουμε ένα μήνα πριν στην Ευρώπη και να τους ζητήσουμε περισσότερες επενδύσεις και γι’ αυτό έχουμε και την αξιοπιστία να το κάνουμε και σήμερα».

Το νομοσχέδιο για τα ταξί μείγμα νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων με σοβιετική συνταγή


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και  Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Νομού Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα ταξί αποτελεί μοναδικό παράδειγμα ενός περίεργου μείγματος νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων με σοβιετική συνταγή.
Και αυτό γιατί:  
·         Κρατικοποιεί νόμιμα περιουσιακά στοιχεία.
·         Εμποδίζει τους κατόχους των αδειών να  δουλέψουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεώνοντάς τους να ενταχθούν σε εταιρείες, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 5 παρ. 1  του Συντάγματος.
·         Συγκρούεται με τις διατάξεις του βασικού νόμου 3919/2011 περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων (άρθρο 1 και 2 παρ. 2 εδάφιο ζ) που η ίδια η Κυβέρνηση  ψήφισε τον περασμένο Φεβρουάριο.
·         Προκαλεί δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο κυκλοφοριακό ιδιαίτερα των μεγάλων αστικών κέντρων, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης έκδοσης νέων αδειών ταξί.
·         Δημιουργεί μια νέα κατηγορία υπερχρεωμένων ανέργων.
·         Οδηγεί στη δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αδειών στα υπό υποχρεωτική ίδρυση νομικά πρόσωπα κεφαλαιουχικού χαρακτήρα.
Εάν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση,  θα προχωρήσει στην άμεση κατάργησή του.
Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει όσα προσκρούουν στο Σύνταγμα, όσα οδηγούν στη δημιουργία  ΚΑΡΤΕΛ, οφείλει να θεσμοθετήσει πληθυσμιακά κριτήρια, όπως αυτά που εφαρμόζονται στις περισσότερες  χώρες της Ε.Ε. και τα οποία - όπως ο προηγούμενος αρμόδιος Υπουργός κ. Ρέππας, πρόσφατα, διαβεβαίωσε – είχαν γίνει αποδεκτά και από την Τρόικα».


Ανακοινώσεις Βενιζέλου: Σοκ και δέος άμεσης εφαρμογής στην οικονομία & το Δημόσιο



Τις οριστικές αποφάσεις της κυβέρνησης για όλα τα μείζονα ανοιχτά θέματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος, δίνοντας σαφές στίγμα, ότι η πολιτική των υπουργείων μετατρέπεται σε συνολική κυβερνητική πολιτική, η οποία θα συγκρουστεί με όποιο κόστος με τις κοινωνικές δυνάμεις, προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς το Eurogroup.
Οι οριστικές αποφάσεις αφορούν στην άμεση ιδιωτικοποίηση οργανισμών και δημόσιας περιουσίας, την άμεση κατάργηση φορέων του δημοσίου, τη διεύρυνση του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας σε όλο το Δημόσιο εκτός του «στενού», την εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου σε όλο εύρος του δημόσιου τομέα χωρίς την ισχύ της «προσωπικής διαφοράς», το πλήρες άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις.

Βουτηγμένοι στα χρέη οι δήμοι όλης της χώρας !

Ποσά – μαμούθ πολλών εκατομμυρίων ευρώ χρωστούν οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία των μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων τους που κατατέθηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Το eklogika.gr δικαιώνεται αφού είχε αποκαλύψει τα χρέη των δήμων προν από ένα χρόνο (στις 24/8/2010) δημοσιοποιώντας αναλυτικές λίστες με τα χρέη των (καποδιστριακών δήμων) μόνο προς τράπεζες και το Ταμείο Παρακαταθηκών και δανείων, σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονταν από έγκυρες τραπεζικές πηγές). Δείτε εδώ το σχετικό αναλυτικό θέμα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι βουτηγμένοι στα χρέη με μεγάλα ποσά είναι ακόμη και μικροί δήμοι της χώρας. Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις μεγάλους δήμους της χώρας, από τα στοιχεία προκύπτει ότι:
Ο δήμος Αθηναίων έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 210.970.188 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 76.743.219 ευρώ
Ο δήμος Πειραιά έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 131.240.573 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 26.313.926 ευρώ
Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις 43.617.543 ευρώ και βραχυπρόθεσμες 12.733.015
Ο δήμος Πάτρας έχει μακροχρόνιες υποχρεώσεις 27.490.160 ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 19.638.412 ευρώ.
Τα στοιχεία τηρούνται στη βάση δεδομένων του υπουργείου, η οποία ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των δήμων και διαβιβάστηκαν στη Βουλή στις 23 Αυγούστου από τον υπουργό, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Βελόπουλου σχετικά με τα χρέη των δήμων.
Για να δείτε τα αναλυτικά στοιχεία με τα χρέη των δήμων όλης της χώρας, πατήστε εδώ.

eklogika.gr