Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ: Να βρεθεί άμεσα λύση για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

Σε δελτίο τύπου από την βουλευτή Κορινθίας κα Κ. Φαρμάκη αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Οι πέντε νέοι εθνικοί αυτοκινητόδρομοι που είναι υπό κατασκευή αντιμετωπίζουν προβλήματα ως προς την εκτέλεση των έργων, τα οποία σε πολλούς από αυτούς έχουν παύσει από το 2010. Η κυριότερη αιτία του προβλήματος, είναι η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες.
Στο πλαίσιο αυτό η Βουλευτής Κορινθίας Κατερίνα Φαρμάκη, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων, προς τον Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, με θέμα τις εξελίξεις στην Ολυμπία Οδός. Στην ερώτησή της η Βουλευτής, ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό, εάν το Υπουργείο έχει επεξεργαστεί και καταλήξει σε συγκεκριμένο σχέδιο προκειμένου τα εμπλεκόμενα μέρη, τα οποία είναι το Ελληνικό Δημόσιο, η Παραχωρησιούχος Εταιρεία και οι Τράπεζες που χρηματοδοτούν μέρος του έργου, να συγκλίνουν και να αρχίσουν εκ νέου τα έργα.
Παράλληλα, με αφορμή τις συνομιλίες που διεξάγονται τους τελευταίους μήνες μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, η κα Φαρμάκη στην ερώτησή της ζητά από τον Υπουργό να παρουσιάσει τα όποια αποτελέσματα των συνομιλιών και εάν έχει οριστεί καταληκτική ημερομηνία, στην οποία θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι συνομιλίες…»