Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ν. Νικολόπουλος: "Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, δυστυχώς, αναλώνεται σε στείρες επιθέσεις στη Ν.Δ."

Ο Υπεύθυνος Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή το δελτίο τύπου του ΟΑΕΔ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Με θλίψη διαπιστώνουμε, ότι η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, δυστυχώς, αναλώνεται σε στείρες επιθέσεις στη Ν.Δ., οι οποίες υποκρύπτουν μικροκομματικές σκοπιμότητες.
Και αυτό, τη στιγμή που έπρεπε να εξαντλεί το 100% των δυνατοτήτων του Οργανισμού στην αντιμετώπιση της ανεργίας που καλπάζει ανοδικά πάνω από το 17% και στη στήριξη των ανέργων στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.
Επικαλείται την εφαρμογή πολλών προγραμμάτων, αποσιωπώντας την καθυστέρηση στην υλοποίησή τους και τις χιλιάδες αναπάντητες ενστάσεις.
Ως προς την απορροφητικότητα, τα προγράμματα απασχόλησης έχουν βαλτώσει τα δύο τελευταία χρόνια. Η εισροή χρημάτων από κοινοτικούς πόρους σε ποσοστό 92% προέρχονται από δράσεις που εκτελούνται αυτή την περίοδο, αλλά είχαν υπογραφεί, εγκριθεί και ξεκινήσει, επί των ημερών της Ν.Δ.
Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας. Απαιτούμε την κινητοποίηση του ΟΑΕΔ, ώστε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα που έχει για τη στήριξη των ανέργων. Απαιτούμε μηδενική καθυστέρηση και υψηλή αποτελεσματικότητα προς αυτή την κατεύθυνση.
Ας μην ξεχνάει ο κ. Διοικητής ότι ο ΟΑΕΔ αποτελεί το υπ’ αριθμόν ένα εργαλείο της Ελληνικής Πολιτείας προκειμένου να αντιμετωπίσει αλλά και να αναστρέψει το μεγαλύτερο κοινωνικοοικονομικό πρόβλημα της χώρας: την ανεργία».