Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Εμφανίστηκε χθες στα κεντρικά της τράπεζας και ομολόγησε ατασθαλίες η διευθύντρια της ΑΤΕ Κυπαρισσίας


Στα κεντρικά γραφεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα εμφανίστηκε χθες το πρωί η διευθύντρια του υποκαταστήματος Κυπαρισσίας, όμως τα λεφτά εξακολουθούν να παραμένουν άφαντα. Η διευθύντρια μάλιστα -σύμφωνα και με τη δήλωση που έκανε αργότερα ο δικηγόρος Κυπαρισσίας Γιώργος Βαρβαρήγος που την εκπροσωπεί- ομολογεί ότι έχουν γίνει οικονομικές ατασθαλίες, για τις οποίες αναλαμβάνει την ευθύνη. Είχε ήδη στείλει σχετική επιστολή προς την τράπεζα για να διευκολύνει την έρευνα, ενώ γνωστοποίησε στη διοίκηση τη διεύθυνση διαμονής της και δήλωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση των αρχών.

Πιο αναλυτικά, το πρωί η διευθύντρια παρουσιάστηκε στο αρμόδιο γραφείο στα κεντρικά της Αγροτικής στην Αθήνα, συνοδευόμενη από το δικηγόρο της, και το μεσημέρι ο κ. Βαρβαρήγος έκανε την εξής δήλωση:

«Με σκοπό τη σωστή ενημέρωση της κοινής γνώμης, σας κάνω γνωστό ότι η μέχρι πρόσφατα διευθύντρια του καταστήματος ΑΤΕ Κυπαρισσίας εμφανίστηκε στα κεντρικά γραφεία της ΑΤΕ στην Αθήνα, δήλωσε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη συγκεκριμένων οικονομικών ατασθαλιών που έχουν συμβεί στο κατάστημα της Κυπαρισσίας, για τις οποίες ήδη είχε ενημερώσει με επιστολή της, ώστε να διευκολύνει την έρευνα και να μη ζημιωθούν όσοι την εμπιστεύτηκαν.

Αποχώρησε από την Κυπαρισσία υπό το βάρος της ψυχολογικής πίεσης των ευθυνών της, δήλωσε ότι αναλαμβάνει τις συνέπειες των πράξεών της, γνωστοποίησε τον τόπο κατοικίας της - καθώς επίσης δήλωσε ότι είναι στη διάθεση των αρχών για να δώσει τις αναγκαίες εξηγήσεις και διευκρινίσεις για ό,τι της καταλογισθεί».

Ετσι επιβεβαιώνεται και η πληροφορία που ήθελε τη διευθύντρια να έχει αφήσει στο υποκατάστημα της Κυπαρισσίας -μέσω άλλου προσώπου- επιστολή με αναλυτική αναφορά σε ποσά και πελάτες, μαζί με τα σχετικά παραστατικά από τις κινήσεις των λογαριασμών. Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι στην επιστολή αυτή ζητά να μη ζημιωθούν οι πελάτες της τράπεζας.

Από τους επιθεωρητές της Αγροτικής συνεχίζεται ο έλεγχος στο υποκατάστημα, όμως η υπόθεση παίρνει πλέον νέα τροπή, αφού η τράπεζα με την επιστολή της διευθύντριας έχει πια συγκεκριμένα στοιχεία για τις ατασθαλίες σε βάρος συγκεκριμένων πελατών. Βέβαια το ύψος του συνολικού ποσού δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά πρέπει να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ καθώς ο αριθμός των πειραγμένων λογαριασμών συνεχώς αυξάνεται. Εν τω μεταξύ, αρκετοί καταθέτες της τράπεζας πηγαίνουν καθημερινά στο υποκατάστημα για να ενημερωθούν.

Η υπόθεση άρχισε να ξεσκεπάζεται στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα λόγω του ελέγχου που είχε ξεκινήσει στο υποκατάστημα - στο πλαίσιο του οποίου εντοπίστηκαν κάποιες "ύποπτες" κινήσεις, με αποτέλεσμα η διευθύντρια να τραπεί σε φυγή. Μέχρι στιγμής πάντως, άγνωστο παραμένει πού βρίσκονται ή τι έχουν γίνει τα χρήματα που λείπουν.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ