Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Το νομοσχέδιο για τα ταξί μείγμα νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων με σοβιετική συνταγή


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών, Επικοινωνιών και  Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Νομού Κοζάνης, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τα ταξί αποτελεί μοναδικό παράδειγμα ενός περίεργου μείγματος νεοφιλελεύθερων επιδιώξεων με σοβιετική συνταγή.
Και αυτό γιατί:  
·         Κρατικοποιεί νόμιμα περιουσιακά στοιχεία.
·         Εμποδίζει τους κατόχους των αδειών να  δουλέψουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, υποχρεώνοντάς τους να ενταχθούν σε εταιρείες, κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 5 παρ. 1  του Συντάγματος.
·         Συγκρούεται με τις διατάξεις του βασικού νόμου 3919/2011 περί απελευθέρωσης των επαγγελμάτων (άρθρο 1 και 2 παρ. 2 εδάφιο ζ) που η ίδια η Κυβέρνηση  ψήφισε τον περασμένο Φεβρουάριο.
·         Προκαλεί δραματικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και στο κυκλοφοριακό ιδιαίτερα των μεγάλων αστικών κέντρων, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης έκδοσης νέων αδειών ταξί.
·         Δημιουργεί μια νέα κατηγορία υπερχρεωμένων ανέργων.
·         Οδηγεί στη δημιουργία ΚΑΡΤΕΛ με την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού αδειών στα υπό υποχρεωτική ίδρυση νομικά πρόσωπα κεφαλαιουχικού χαρακτήρα.
Εάν τελικά ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία, ως Κυβέρνηση,  θα προχωρήσει στην άμεση κατάργησή του.
Η κυβέρνηση οφείλει να αλλάξει όσα προσκρούουν στο Σύνταγμα, όσα οδηγούν στη δημιουργία  ΚΑΡΤΕΛ, οφείλει να θεσμοθετήσει πληθυσμιακά κριτήρια, όπως αυτά που εφαρμόζονται στις περισσότερες  χώρες της Ε.Ε. και τα οποία - όπως ο προηγούμενος αρμόδιος Υπουργός κ. Ρέππας, πρόσφατα, διαβεβαίωσε – είχαν γίνει αποδεκτά και από την Τρόικα».