Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Πυρκαγιά σε δάαος στη Μεγαλόπολη

Δασίκη έκταση καίγεται στους Χράνους της Μεγαλόπολης. Η φωτιά έχει δύο πύρινα μέτωπα εκατέρωθεν της εθνικής οδού Κορίνθου - Καλαμάτας, τα οποία αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κάτοικοι της περιοχής. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν 23 πυροσβέστες σε πεζοπόρο τμήμα, 25 ακόμη σε έντεκα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.

«Ψαλίδι» 30% στις επικουρικές - Νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Οι μειώσεις θα εφαρμοστούν από την 1.1.2012 με στόχο να μηδενιστεί το έλλειμμα ως το 2015- Αυξάνονται και οι εισφορές

 
Σταδιακές περικοπές των επικουρικών συντάξεων από το 2012 ως το 2015, οι οποίες ενδέχεται να φθάσουν και το 30%, καθώς και αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τα επικουρικά ταμεία, περιλαμβάνει η νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου διμήνου (Σεπτέμβριος- Οκτώβριος). Οι μειώσεις θα εφαρμοστούν από την 1.1.1012 και θα αφορούν τόσο τους νυν όσο και τους μελλοντικούς συνταξιούχους, ενώ θα αλλάξει άρδην ο τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής » η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχει ήδη στα χέρια της τις αναλογιστικές μελέτες όλων των επικουρικών ταμείων, που δείχνουν συνολικό ετήσιο έλλειμμα της τάξεως των 740 εκατ. ευρώ. Το έλλειμμα αυτό θα πρέπει να μηδενιστεί το αργότερο ως το 2015, ώστε τα Ταμεία να είναι σε θέση να καταβάλλουν τις συντάξεις «ιδίοις δυνάμεις», χωρίς οποιαδήποτε ενίσχυση του κρατικού προϋπολογισμού.

«Με την εφαρμογή της ειδικής εισφοράς (τύπου ΛΑΦΚΑ) στις επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ τον Σεπτέμβριο, θα εξοικονομήσουμε 140 εκατ.ευρώ» εξηγεί ο υπουργός Εργασίας κ. Γ.Κουτρουμάνης, υπογραμμίζοντας ότι «με τα νέα μέτρα θα πρέπει να εξευρεθούν άλλα 600 εκατ. ευρώ».

Τα δύο βασικά μέτρα που ετοιμάζει το υπουργείο Εργασίας ώστε να πετύχει το ανάλογο οικονομικό αποτέλεσμα είναι: πρώτον, περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις- σταδιακά ως το 2015- και, δεύτερον, αύξηση κατά 1% των ασφαλιστικών εισφορών των επικουρικών ταμείων. « Δεν είναι δυνατόν με εισφορές 3% + 3% να δίδονται συντάξεις με αναπλήρωση από 26% ως 40%» δηλώνει ο κ. Κουτρουμάνης.

Το υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει ότι τα Ταμεία που θα αποδειχθεί ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα «προσαρμόσουν» τις επικουρικές συντάξεις «στα όρια των δυνατοτήτων τους ». Οι συντάξεις των επικουρικών ταμείων που δεν αντέχουν οικονομικά θα αναπροσαρμοστούν από το 2012 και εντεύθεν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Ταμεία που βρίσκονται στο «κόκκινο» δεν θα χορηγούν πλέον συντάξεις πάνω από το 20% της κύριας σύνταξης. «Γίνεται προσπάθεια το 20% να αποτελέσει το κατώτατο όριο των επικουρικών συντάξεων» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας, ωστόσο και το όριο αυτό δεν είναι βέβαιο. Οι μειώσεις των επικουρικών στο 20% της κύριας σύνταξης θα αφορούν όλους, δηλαδή τόσο τους νυν όσο και τους μελλοντικούς συνταξιούχους. Το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι η τελική μείωση των συντάξεων θα είναι της τάξεως του 5%6%, ενώ τα συνδικάτα ανεβάζουν το ποσοστό αυτό στο 30%.

Πάντως στα Ταμεία που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα οι παροχές θα διατηρηθούν. Οι περικοπές θα είναι οριακές στα υγιή Ταμεία, αλλά ιδιαίτερα μεγάλες σε όσα αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Ταυτοχρόνως το υπουργείο στον διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους που θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο θα υποβάλει την πρόταση για αύξηση των ασφαλίστρων κατά 1%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι κλάδοι εργαζομένων, όπως οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί, έχουν ήδη υποβάλει ανάλογη πρόταση για την ενίσχυση των επικουρικών τους ταμείων.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν- σύμφωνα με τις αναλογιστικές μελέτες- το ΕΤΕΑΜ (επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ) και τα Ταμεία των τραπεζών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, «το επικουρικό ταμείο του ΙΚΑ (ΕΤΕΑΜ) παρουσιάζει κάθε μήνα έλλειμμα 30 εκατ. ευρώ».
 
 

Οι διακοπές των πολιτικών

Σε κα΄θε πολη και χωριό, σε κάθε νησί και παραλία, όπου κι αν βρισκόταν κανείς αυτές τις ημέρες πολιτικό δεν συναντούσε όπως άλλα χρόνια.
Εκτός από τους αρχηγούς των κομμάτων που επίσης επέλεξαν ξενοδοχεία με απομονωμένες παραλίες, οι περισσότεροι έμειναν στα εξοχικά τους, ή σε σπίτια φίλων.
Πάντως, κανένας μα κανένας, όπως και οι ευρωπαίοι συνάδελφοί τους άλλωστε δεν στερήθηκε τις διακοπές του!

Τρείς αποδράσεις για τον πρωθυπουργό


Δεν ήταν η πρώτη απόδραση του κ. Παπανδρέου για το φετεινό καλοκαίρι. Πήγε λίγες ημέρες στην Σέριφο και στην Πάρο και τώρα βρίσκεται στην Σκιάθο. Μένει στο ξενοδοχείο Skiathos Princess και όταν βρισκόταν στην παραλία δεν σταματούσε στιγμή να γυμνάζεται. Κοιλιακοί, ραχιαίοι και μετά βόλτες με το κανό του έχοντας πάντα μαζί του σε αδιάβροχη θηκη το iPad και το κινητό του. Και όποτε δεν ήταν στην θάλασσα έκανε το άλλο του αγαπημένο άθλημα, το ποδήλατο.
Το κανό του δεν είναι αυτό που είχαμε γνωρίσει το προηγούμενο καλοκαίρι αφού εκείνο καταστράφηκε στα βράχια της ύδρας. Το καινούριο είναι κατασκευασμένο από φάιμπεργκλας και ίνες άνθρακα και θεωρείται ιδανικό για μεγάλες αποστάσεις. Έχει προστατευτικό κέλυφος για τον ήλιο, είναι ελαφρύ και δεν αναποδογυρίζει εύκολα σε περίπτωση θαλασσοταραχής.

Στην Πύλο για μπάνια όπως πάντα ο Α.Σαμαράς
Ο Πρόεδρος της Ν. Δ. κ. Αντώνης Σαμάρας βρίσκεται στην Πύλο από την προηγούμενη Τρίτη με την οικογένειά του. Κατέλυσε στο ξενοδοχείο Karalis Beach και οι μετακινήσεις του ήταν εξαιρετικά περιορισμένες. Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα στην παραλία, αφού μέρες με πολύ κύμα όλοι ήθελαν βοήθεια για να επιστρέψουν στην ακτή!
Αύριο θα πάει στην Ημαθία στην Παναγία Σουμελά για να συμμετάσχει στον εορτασμό του 15αύγουστου.
Στην Σκόπελο είναι από την προπερασμένη Παρασκευή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος μένει στο εξοχικό που έχει ο πεθερός του στο νησί με την κόρη του και οικογενειακούς φίλους. Για μπάνιο στην ιδιωτική παραλία Adrina Resort, όπου δεν είχε πολύ κόσμο και ίσως να πετύχαινει και κανέναν Αγανακτισμένο. Φυσικά και τον αναγνώρισαν αλλά κανείς δεν φάνηκε να είχε διάθεση για κουβέντα.
Και ο κ. Βενιζέλος θα πάει στην Παναγία Σουμελά στην Ημαθία.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι στην Λευκάδα και θα κάνει Δεκαπενταύγουστο στην Πρέβεζα.
Στην Πάρο είναι Ραγκούσης και Παμπούκης, στην Ρόδο ο Μ. Καρχιμάκης, στην Χαλκιδική στο σπίτι της η κα Διαμαντοπούλου, στο εξοχικό της στην Κεφαλονιά η κα Αλέκα Παπαρήγα, στο εξοχικό του στις ΛΙβανάτες ο Γ. Καρατζαφέρης.
Στην Κρήτη είναι ο Αλέξης Τσίπρας, στην Ζάκυνθο ο Φώτης Κουβέλης και στα Χανιά η Ντόρα Μπακογιάννη.

 newsit.gr

ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ - ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ - ΣΕΚ - ΕΕΕΕΚ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ

Λιτανεία στο Δερβένι απόψε



ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΕΡΕΝΙ (VIDEO APXEIOY
Με κατάνυξη , σύνεση και αγάπη εορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»
Δεκάδες οι εκκλησίες και τα μοναστήρια της Παναγίας που τιμούν τη μνήμη της και τα οποία αυτές τις μέρες έχουν την τιμητική τους. Στην περιοχή μας πολλές εκκλησίες είναι αφιερωμένες στη Μνήμη Της όπως η Παναγία στο Ορεινό Χελυδόρι , η Παναγία στο Άνω Πιτσά , η Παναγία η Κορφιώτισσα στο Καμάρι, το μοναστήρι της Παναγίας των βράχων στο Φενεό , η Κοίμηση της Θεοτόκου στο Δερβένι όπου απόψε παραμονή θα γίνει λιτανεία της Εικόνας Της και άλλες πολλές –πολλές ανοίγουν αυτές τις μέρες τις πύλες τους να δεχτούν τους χιλιάδες προσκυνητές που θα έρθουν να τιμήσουν τη Μνήμη Της….
Πανηγυρική Γιορτή ,η οποία αποτελεί συνέχεια της εθνικής και θρησκευτικής παράδοσης του Αλησμόνητου Πόντου,διοργανώνει το Πανελλήνιο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Σουμελά», στην Καστανιά Ημαθίας, σήμερα και αύριο, 15 Αυγούστου.
Την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, ενώ θα παραστούν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς, βουλευτές, η στρατιωτική ηγεσία, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

Τα ρίχτερ "χορεύουν¨" 4,8 r στο Μελιγαλά και 3,5 r. στη .Ζάκυνθο


Τα ρίχτερ "χορεύουν" την Νοτιοδυτική Ελλάδα καθώς :
Σεισμική δόνηση μεγέθους 4.5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 04.06 τα ξημερώματα, βορειοδυτικά της Καλαμάτας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται7χλμ. βορειοανατολικά του Μελιγαλά, 27 χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας, και 111 χλμ. νότια της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου ο σεισμός ήταν 4.8R.
Επίσης να σημειώσουμε ότι στις 07.00 το πρωί στην ίδια περίπου περιοχή σημειώθηκε μετασεισμός 2.8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ , 30χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας, με το εστιακό βάθος τα 2χλμ.
Τέλος  στις 06.53 τα ξημερώματα, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου.σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 3.5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 48 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, και 136 χλμ, νοτιοδυτικά της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 10 χλμ.
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή θύματα

 
1