Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 12/1/2011

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου την 12η του μηνός Ιανουαρίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 7:30 μ.μ. για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010:
• Έγκριση χώρου για την πραγματοποίηση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
• Τροποποίηση Συστατικής πράξης Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης αποχέτευσης Δήμου Ξυλοκάστρου (ΔΕΥΑΞ).
• Έγκριση δημοπράτησης για την εκμίσθωση Δημοτικού Ακινήτου.
• Έγκριση πρόσληψης έκτακτου εποχικού προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα.
• Ορισμός μελών επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών, προμηθειών ΕΚΠΟΤΑ άρθρου 46.
• Ορισμός μελών επιτροπής παραλαβής υλικών ΕΚΠΟΤΑ άρθρο 28.
• Δωρεά του υπ΄αριθμ. κυκλοφορίας ΚΗΗ 2933 ασθενοφόρου του Δήμου Ξυλοκάστρου στο Ε.Κ.Α.Β .

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
ΚΑΖΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου - Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλοκάστρου σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 11:30 στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.Θα ακολουθήσει αγώνας επίδειξης μπάσκετ από τις ακαδημίες μας και την ανδρική ομάδα καθώς και η κλήρωση των δώρων από τη λαχειοφόρο του Συλλόγου μας.

Ορισμός και Αρμοδιότητες Αντιδημάρχων Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης



Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ 1/2011

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ

Έχοντας υπόψη:


1.Τις διατάξεις των άρθρων 58 και 59 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87Α΄/7-6-2010)
2.Τα επίσημα πληθυσμιακά δεδομένα της τελευταίας απογραφής έτους 2001 της Ε.Σ.Υ.Ε. για τους Δήμους Ξυλοκάστρου και Ευρωστίνης, σύμφωνα με τα οποία ο πληθυσμός του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης ανέρχεται σε 21.155 κατοίκους.
3.Το γεγονός ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης αποτελείται από δύο δημοτικές ενότητες.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Προτίμηση στην Καζάνη , «άδειασμα» στον Ψαράκη

Η καλή μέρα από την αρχή φαίνεται λέει μία σωστή παροιμία. Έτσι και στο Ξυλόκαστρο φάνηκαν οι …αδυναμίες που υπάρχουν σε κάποια στελέχη της δημοτικής αρχής! Η κα Καζάνη για παράδειγμα είναι στην «εκλεκτή» ομάδα του κ. Κλαδούχου και ξεκινάει με τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου για τα δύο πρώτα χρόνια και για τη συνέχεια… θα δείξει! Είναι σίγουρο από πολλούς ότι η κα Καζάνη θα αξιοποιηθεί κατά το δυνατόν καλύτερο τρόπο αυτή την τετραετία όπως έχει γίνει και κατά το παρελθόν! Είναι όλα αυτά τα χρόνια από τους συνεργάτες του δημάρχου που έχουν αξιοποιηθεί περισσότερο (πρόεδρος του ΔΣ και αντιδήμαρχος). Αυτή η προτίμηση στο πρόσωπο της κας Καζάνη μήπως ενοχλεί;

--------

Θέμα συζήτησης είναι στο Ξυλόκαστρο αυτό το οποίο αναφέραμε στην αρχή της εβδομάδας σε ότι έχει να κάνει με το «άδειασμα» του δημάρχου στον Π. Ψαράκη. Δεν ανέλαβε κάποια σημαντική θέση. Ούτε στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου ήταν αλλά ούτε και αντιδήμαρχος σε κάποιο πόστο! Ο δήμαρχος έκλεισε όλες τις θέσεις με άλλους συνεργάτες του! Τώρα ακούγεται, επειδή το θέμα αυτό ακούγεται ιδιαίτερα στο Ξυλόκαστρο, ότι ο δήμαρχος να προτείνει στον κ. Ψαράκη να αναλάβει τον τομέα της ύδρευσης! Ισχύει κάτι τέτοιο; Και αν ναι τι θα κάνει ο κ. Ψαράκης; Θα το δεχτεί ή θα απορρίψει την πρόταση του δημάρχου;
ΠΗΓΗ : Korinthian news

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/1/2011: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ

Η προκλητική παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας από το κράτος στους ιδιώτες- μεγαλοεπιχειρηματίες συνεχίζεται...

Το Δερβένι τίμησε τον πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει σήμερα τον πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό ναό της πόλης. Χθες το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Εσπερινός από από ιερείς της Αρχιερατικής περιφέρειας Δερβενίου. Σήμερα έγινε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου πλαισιωμένος από ιερείς της περιφέρειας Δερβενίου όπου την παρακολούθησαν πλήθος πιστών. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι βουλευτές του Νομού κ. κ. Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη και Κώστας Κόλλιας , ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος , ο τ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Δημήτρης Σκούρας , μέλη του Δημοτικού συμβουλίου , οι τοπικές αρχές κ.α. Μετά την Θεία λειτουργία ακολούθησε δεξίωση από την Δημοτική Αρχή στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού πνευματικού Κέντρου Δερβενίου σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου. Παράλληλα εδέχθη τις ευχές των παρευρισκομένων και ο εορτάζοντας Αρχιερατικός επίτροπος Δερβενίου , Ιερέας του Αγίου Ιωάννου, π. Ιωάννης Γιαννακάς. «Χρόνια πολλά».

Κρίσιμες οι ώρες για τον Θανάση Βέγγο

Μπροστά στην δυσκολότερη στιγμή της «μάχης» βρίσκεται εδώ και δεκαοχτώ μέρες καθώς παλεύει να κρατηθεί στη ζωή ο «καλός μας άνθρωπος», Θανάσης Βέγγος, αφού ύστερα από ένα ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη, βρίσκεται διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός».

Αντώνης Σαμαράς: "Φώτιση σημαίνει: φεύγει το σκοτάδι και έρχεται η αισιοδοξία".

ImageΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, παρέστη στην  τελετή καθαγιασμού των υδάτων στο λιμάνι του Πειραιά. Μετά το πέρας της τελετής, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χρόνια πολλά σε όλους.
Φώτιση σημαίνει: φεύγει το σκοτάδι και έρχεται η αισιοδοξία.
Αυτό, με τη βοήθεια του Θεού, ελπίζω να γίνει φέτος, για τον κάθε Έλληνα και κυρίως για την Πατρίδα μας, αυτές τις δύσκολες ώρες.
Να είστε καλά
».

www.onned-korinthias.gr

Δείχνει το «τυρί» κρύβει τη «φάκα»

Η Φωτό Μου







Γράφει ο Κλεισθένης.

 

Μετά την παταγώδη αποτυχία των εξεταστικών επιτροπών, που λειτούργησαν σε λογικές, «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», «αν τιμωρήσουμε κάποιον αυτός θα μιλήσει και θα συμπαρασύρει το πολιτικό σύστημα στην καταστροφή» και «ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα χαθούμε απ’ τον πολιτικό χάρτη όλοι μαζί», ο Ραγκούσης μας ανακοίνωσε ότι θα αλλάξει ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων και ο έλεγχος του «πόθεν έσχες» των πολιτικών με αναδρομική ισχύ. Φυσικά στους ελέγχοντες εκτός των δικαστικών θα μετέχουν και βουλευτές. Η πλειοψηφία θα είναι από δικαστικούς. Τα ερωτήματα πολλά.

Γιώργος ο "Ριψοκίνδυνος"!!!

Από τον Κερατσινιώτη

"Ζούμε σε μια ανθρωπότητα που οδηγείται από ανθρώπους που κυβερνούν όπως τους βγει...
'Έχετε δει κανέναν να ρισκάρει;...
Μόνο ο Γιώργος ρισκάρει...
Πολλές φορές..."
Τάδε έφη ο αδελφός του πρωθυπουργού μας, Νικόλας Παπανδρέου σε συνέντευξη του στο περιοδικό "DOWNTOWN"