Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Δελφίνι κουβαλάει το νεκρό μωρό του! (VIDEΟ)

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει εδώ και λίγες ώρες το βίντεο που δείχνει μια μάνα-δελφίνι να κουβαλάει το αποσυνθεμένο   πτώμα του μωρού της, λίγο έξω από την ακτή της Καλιφόρνιας.

Οι τουρίστες είδαν από μακριά τη μητέρα-δελφίνι να κουβαλάει το μικρό της κι έβγαλαν τις κάμερές του για να απαθανατίσουν τη σκηνή.
 Το βίντεο τράβηξε ο καπετάνιος του τουριστικού σκάφους Captain Dave’s Dolphin and Whale Watching Safari που επισήμανε ότιμε βάση την κατάσταση του πτώματος, πως η μάνα είναι πιθανόν να το κουβαλάει για ολόκληρες εβδομάδες για να μην πέση βόρα καρχαροειδών....

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το σχέδιο «Αθηνά»

athina
Η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, για τα τμήματα και τις κατευθύνσεις στα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, ψηφίστηκε σήμερα στην Βουλή με 148 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, 125 βουλευτές κατά, ενώ δύο ήταν και οι βουλευτές που ψήφισαν «παρών».
Υπέρ του σχεδίου «Αθηνά» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Μίμης Ανδρουλάκης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «κατά», ενώ «όχι» δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνος Μωραΐτης.
Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν «παρών» ήταν ο Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κασαπίδης.
Με την τροπολογία αυτή που ψηφίστηκε σήμερα, οι κατευθύνσεις μπορεί να είναι είτε εισαγωγικές είτε προχωρημένου εξαμήνου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νίκος Νικολόπουλος, είχαν ζητήσει την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας.
Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης εισαγωγικών κατευθύνσεων, αλλά και κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τα ΠΔ τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001 (τα ΠΔ για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά»).

XΡΙΣΤΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr

Ο Καραμανλής δεν ξέχασε τον Νάκο

Kostas-Karamanlis
Ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Αθανάσιου Νάκου:
“Όλοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Θανάση Νάκο, θρηνούμε για τον αδόκητο χαμό του. Χάνουμε έναν φίλο, έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν αγωνιστή της ζωής.
Έναν μετριοπαθή πολιτικό, με όραμα και ευαισθησίες, που είχε ως σταθερό γνώμονα των δράσεών του το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου.
Στην οικογένειά του εκφράζω την ειλικρινή μου συμπαράσταση και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου”.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Σαμαρά σε Στουρνάρα

samarasstournaras
Στο υπουργείο Οικονομικών μετέβη αιφνιδιαστικά το απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα και τα υπόλοιπα μέλη του οικονομικού επιτελείου για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, στο περιθώριο και της κορύφωσης της κρίσης στην Κύπρο, αλλά και ενόψει της επικείμενης επιστροφής του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, για να συνεχιστούν οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

ysterografa.gr

Η NEA ΔHMOKPATIA απαντά στο ΣΥΡΙΖΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως ανταπάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ, για τις σημερινές θέσεις στελεχών του, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Το νέο πιο σύντομο ανέκδοτο: “σύνθετες, ολοκληρωμένες πολιτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ”».
Επίσης από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ως απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ για τις πολιτικές εξελίξεις,  εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Αντί να ζητήσουν συγνώμη, επιμένουν να κάνουν υποδείξεις στον Κυπριακό λαό. Το θράσος τους δεν έχει όρια».

Ποιά «ανεξαρτησ​ία» της Δικαιοσύνη​ς;

Καμία εμπιστοσύνη δεν έχουν οι Έλληνες στην «ανεξαρτησία» της δικαιοσύνηςΜηδαμινή είναι η εμπιστοσύνη που έχουν οι Έλληνες στην «ανεξαρτησία» του συστήματος δικαιοσύνης στη χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον πίνακα επιδόσεων του 2013 για τα εθνικά συστήματα δικαιοσύνης στην ΕΕ, στην Ελλάδα επικρατεί κατάσταση αρνησιδικίας. Μάλιστα, η Ελλάδα κατατάσσεται 98η ανάμεσα σε 144 χώρες παγκοσμίως, σε ό,τι έχει να κάνει με την αντίληψη των πολιτών για την ανεξαρτησία των συστημάτων δικαιοσύνης στη χώρα τους, ενώ...

Πρωτοφανή μέτρα περιορισμού των συναλλαγών στην Κύπρο και «κούρεμα» στο 35%

Πρωτοφανή μέτρα περιορισμού των συναλλαγών στην Κύπρο και  «κούρεμα» στο 35%Πρωτοφανή μέτρα για χώρα της Ε.Ε που αφορούν στον περιορισμό των συναλλαγών, περιλαμβάνει το Προεδρικό Διάταγμα που εκδόθηκε από το κυπριακό υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να αποτρέψει πιθανή μαζική εκροή καταθέσεων. Ενδεικτικό της σκληρότητας των μέτρων είναι ότι προβλέπεται απαγόρευση μεταφοράς χαρτονομισμάτων στο εξωτερικό σε ευρώ ή ξένο συνάλλαγμα, άνω των 3.000 ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο ανά ταξίδι, ή 5.000 ευρώ με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα έως 5.000 ευρώ για κάθε τράπεζα. Τι προβλέπεται ακριβώς. Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινές πληροφορίες, περίπου στο 35% θα διαμορφωθεί το προκαταρκτικό κούρεμα στις καταθέσεις που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ στην τράπεζα Κύπρου. Το τελικό ποσοστό αναμένεται ότι θα υπολογιστεί τις επόμενες εβδομάδες, όταν και θα διαφανεί το ύψος των εκροών καταθέσεων, αλλά και το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Κύπρο. Όπως εκτιμάται, το ποσοστό της τάξεως του 35% θεωρείται ως το «ελάχιστο ποσοστό» κουρέματος...

Η Ζέτα Μακρή καταλαμβάνει τη βουλευτική έδρα του θανόντος Αθανασίου Νάκου


Τη θέση του θανόντος αντιπρoέδρου της Βουλής και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αθανασίου Νάκου, καταλαμβάνει η Ζέτα Μακρή , βουλευτής Μαγνησίας με τη ΝΔ το 2000 και το 2004 , η οποία υπήρξε και η πρώτη επιλαχούσα στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση.
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ιδιωτικής κλινικής στην οποία νοσηλευόταν «ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Αθανάσιος Νάκος κατέληξε σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου από αναπνευστική ανεπάρκεια".
Τη θλίψη του για τον αιφνίδιο θάνατο του Θ. Νάκου, εκφράζει με δήλωσή του ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης:
«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Του συνοδοιπόρου στην πολιτική μας διαδρομή, του συναγωνιστή στις πολιτικές μάχες, του ευπατρίδη πολιτικού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά, μέχρι το τέλος.
Ο Θανάσης Νάκος υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη συνέχεια το Κοινοβούλιο, τιμώντας επάξια τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν εκπρόσωπο τους σε τέσσερις συναπτές εκλογικές αναμετρήσεις. Διετέλεσε Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης ενώ μέχρι σήμερα υπηρέτησε το Κοινοβούλιο από την θέση του Β’ Αντιπροέδρου. Η είδηση της απώλειας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη Βουλή σκορπίζοντας θλίψη σε όλους μας. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του».
Τέλος οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουν με ανακοίνωσή τους «την λύπη τους για τον θάνατο του Β’ αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου και απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Την Τρίτη του Πάσχα μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς

πρωτομαγια
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, από την Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα μεταφέρεται η αργία της Πρωτομαγιάς, καθώς συμφώνησε το υπουργείο στην πρόταση της ΕΣΕΕ. Η σχετική ΚΥΑ βρίσκεται ήδη για υπογραφή στο υπουργείο Εργασίας.
Έτσι, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά τη Μεγάλη Τετάρτη και κλειστά την Τρίτη του Πάσχα.

ΔΗΜΑΡ : Σεμνός ο Νάκος σεβάστηκε τους θεσμούς και τον πλουραλισμό

Η Δημοκρατική Αριστερά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για τον θάνατο του Αθανάσιου Νάκου:
Η ΔΗΜΑΡ για τον θάνατο του Νάκου“Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Αθανάσιο Νάκο.

Υπηρέτησε για δύο δεκαετίες το κοινοβούλιο και εκπροσώπησε τους πολίτες της Μαγνησίας που τον εξέλεξαν οχτώ φορές βουλευτή. Ήταν σεμνός και ανέδειξε σειρά ζητημάτων με τα οποία ασχολήθηκε για 20 χρόνια, σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πλουραλισμό.
Τον Ιούνιο του 2012 εξελέγη β’ αντιπρόεδρος της Βουλής, ασκώντας το έργο του με υπευθυνότητα. Η ΔΗΜΑΡ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στους οικείους του".

Τσίπρας: Ο Νάκος είχε κερδίσει εμπιστοσύνη και εκτίμηση


Alexis-TsiprasΔήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, για το θάνατο του Αθανάσιου Νάκου

Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου.
Έμπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός άνδρας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του και την εκτίμηση όλων των κομμάτων.
Στην οικογένειά του και στο φιλικό του περιβάλλον εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.

Βενιζέλος: Αγωνιστικός και καλοπροαίρετος ο Νάκος


Evangelos-VenizelosΤη βαθειά λύπη του για το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ο κ. Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο Θανάσης Νάκος, πιστός στις ιδέες του, αγωνιστικός και καλοπροαίρετος ήταν μία διακριτή, σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του μας θλίβει βαθιά. Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.

Σαμαράς για Νάκο: Αγαπημένος φίλος, πολύτιμος συνεργάτης

Antonis-Samaras
O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς για την απώλεια του Θανάση Νάκου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ο Θανάσης Νάκος, έφυγε σήμερα από κοντά μας.
Ο Θανάσης Νάκος ταυτίστηκε με την Πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια.
Πάνω από όλα, τίμησε με την προσφορά του τον τόπο του, τη Μαγνησία, ανταποδίδοντας την αγάπη των συμπατριωτών του.
Προσθέτω και εγώ τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του».

Συνήγορος: «Κλαδεύει» τους δήμους Λαυρεωτική​ς, Βούλας, Χαϊδαρίου

Το… ελληνικό δαιμόνιο των δημάρχων που θέλουν να αυξήσουν τα έσοδα των δημοτικών τους ταμείων αποκαλύπτει η Συνήγορος του Πολίτη Καλλιόπη Σπανού, στην Ετήσια Έκθεσή της για το 2012. Οι… καινοτομίες «ανθούν», όπως αποκαλύπτει η Συνήγορος, κυρίως στις ανταποδοτικές υπηρεσίες. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Δήμου Λαυρεωτικής, που επέβαλε… τέλος κλαδέματος (!!!), το Δήμου Βούλας που χρεώνει τριπλάσια τέλη ταφής στους μη δημότες του και του Δήμου Χαϊδαρίου, που παρά την κείμενη νομοθεσία, αύξησε εν μέσω χρονιάς τα τροφεία. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την Κ. Σπανού:

H Eurostat στην… αγκαλιά της Intrasoft

Socratis-Kokkalis
H εταιρεία Intrasoft International του Ομίλου Intracom (του Σωκράτη Κόκκαλη) επελέγη από τη Eurostat μετά από διεθνή διαγωνισμό για την υλοποίηση ενός νέου έργου ανάπτυξης λογισμικού στον τομέα της προτυποποίησης και ηλεκτρονικής ανταλλαγής στατιστικών δεδομένων και μεταδεδομένων.
Οι εταιρείες του Ομίλου Κόκκαλη συνεχίζουν έτσι να επιδεικνύουν διεθνή κινητικότητα, με συμφωνίες για νέα έργα σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, σε μια εποχή κατά την οποία οι περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να σταθούν στα πόδια τους, λόγω της κρίσης.

ysterografa.gr

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Με αυτό το νομοσχέδιο είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να γκρεμίσετε αυτά που επιθυμείτε να ανασυγκροτήσετε».


Την αντίθεση επί της αρχής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου,  εξέφρασε ως ειδική αγορήτρια του κινήματος η βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Ναυτιλίας, Μίκα Ιατρίδη.
Στην ομιλία της, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο πρόγραμμα τους είχαν τονίσει την ανάγκη για την επανίδρυση αυτόνομου Υπουργείου Ναυτιλίας και ότι είχαν σχολιάσει θετικά τη δημιουργία του από την κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου.
Παρόλα αυτά, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό περισσότερο γκρεμίζει, παρά ανασυγκροτεί. Το παρόν νομοσχέδιο κινείται σε μια ακραία μνημονιακή πολιτική η οποία θέτει ζητήματα επιβίωσης των νησιωτών, αλλά και όσων εργάζονται στο χώρο της ναυτιλίας – ποντοπόρο, ακτοπλοΐα, λιμάνια, λιμενικό σώμα – σε μια ελαστική σχέση ζήτησης και προσφοράς, η οποία τελικά δεν οδηγεί πουθενά. Και η Μίκα Ιατρίδη κατέληξε ότι, ουσιαστικά, οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλούνται να λύσουν...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις σημερινές θέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Π. Λαφαζάνης μέχρι χθες: “Ασφαλώς η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωζώνη, αλλά και την Ε.Ε. χρειάζεται επανεξέταση”...
Π. Λαφαζάνης σήμερα: “Ουδέποτε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη”...
Π. Σκουρλέτης μέχρι χθες: “Κανένας από το ΣΥΡΙΖΑ δεν στηρίζει την έξοδο μας από το Ευρώ”...
Π. Σκουρλέτης σήμερα: “Πάση θυσία για τίποτα και σε τίποτα. Προφανώς, όχι και για το Ευρώ”...
Τι δεν καταλαβαίνεις..; Πιο σταθερές απόψεις έχεις δει ποτέ σου;».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ​Σ κ. Μ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝ​ΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡ​ΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, για την απώλεια του βουλευτή του κόμματος και Αντιπροέδρου της Βουλής, Θανάση Νάκου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αισθάνομαι βαθειά θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του αγαπητού φίλου και εκλεκτού συναδέλφου Θανάση Νάκου. Η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη πολιτική οικογένεια, την οποία υπηρέτησε ως κορυφαίο στέλεχος, βουλευτής, υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, περήφανη για το έργο που πρόσφερε στην ιδιαίτερη Πατρίδα του τη Μαγνησία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη χώρα μας γενικότερα, θα τιμά αιώνια τη μνήμη του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο εγκάρδια συλλυπητήρια».

H Aθηνά Κόρκα γιά την απώλεια του Αθ. Νάκου

Athena Korka - Αθηνά ΚόρκαΓια την πρόωρη απώλεια του αντιπροέδρου της Βουλής Αθανασίου Νάκου, σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της,  στο facebook , η τ. Βουλευτής Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα δήλωσε:
"Δεν ξέρω τι να πω για τον χαμό τόσο πρόωρα του φίλου και συναδέλφου Θανάση Νάκου! Θανάση καλό ταξίδι. Θερμα συλλυπητήρια στην οικογένεια του..."

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απεβίωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος

Athanasios-Nakos
Σοκ και θλίψη προκάλεσε στον πολιτικό κόσμο η είδηση του θανάτου του βουλευτή Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου.
Ο Αθανάσιος Νάκος νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες στη εντατική, μετά από εγχείρηση καρδιάς στην οποία υπεβλήθη, και παρουσιάστηκαν επιπλοκές, σε συνδυασμό με λοίμωξη.
Ο Αθανάσιος Σ. Νάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο το 1950.
Με σπουδές στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού, εργάζεται αρχικά στην Αθήνα, όπου ασχολείται με αναπτυξιακές μελέτες και μελέτες υδραυλικών έργων και στη συνέχεια στο Βόλο, όπου δραστηριοποιείται στην κατασκευή οικοδομικών...
και βιομηχανικών έργων. Μια σειρά από κατασκευαστικά έργα στη Μαγνησία φέρουν την υπογραφή του.

Ν. Δ.: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΩ​Ν ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩ​Ν - ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Πραγματοποιήθηκε, χθες, συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Συνεδριακών Διαδικασιών (ΚΕ.ΣΥ.Δ.), παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη και του προέδρου της ΚΕ.ΣΥ.Δ. κ. Φίλιππου Ταυρή.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση του πρώτου Προσυνεδρίου του κόμματος στη Ρόδο, ενώ προγραμματίστηκαν δράσεις που αφορούν στο δεύτερο Προσυνέδριο.
·         Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του πρώτου Προσυνεδρίου, τέσσερα κλιμάκια, με επικεφαλής βουλευτές του κόμματος, επισκέφθηκαν νησιά του Νοτίου Αιγαίου και είχαν διάλογο με εκπροσώπους εβδομήντα τριών (73) παραγωγικών φορέων.  Στις εργασίες του Προσυνεδρίου παραβρέθηκαν οι πρόξενοι της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Αυστρίας, του Βελγίου και της Τουρκίας.
·         Η Κεντρική Επιτροπή Συνεδριακών Διαδικασιών συζήτησε, επίσης, οργανωτικά θέματα που αφορούν στην εξόρμηση στελεχών του κόμματος, για το επόμενο Προσυνέδριο, που θα γίνει στις 31 Μαρτίου, στη Μυτιλήνη. Αποφασίστηκε, επίσης, ότι το τρίτο Προσυνέδριο του κόμματος θα γίνει στα Επτάνησα.
·         Στο μεταξύ, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Συνεδριακών Διαδικασιών ορίζονται ως επικεφαλής των τριών Επιτροπών Παραγωγής Πολιτικού Έργου (Ε.Π.Π. Ε.) οι:
- Μισέλ – Άννα Ασημακοπούλου,βουλευτής Ιωαννίνων, στην Επιτροπή Ιδεολογικού
- Κωνσταντίνος Σκρέκας,βουλευτής Τρικάλων, στην Επιτροπή Πολιτικής και Προγράμματος
- Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, βουλευτής Φθιώτιδος, στην Επιτροπή Καταστατικού.


Όταν ο Τσίπρας έκλεψε τους δασκάλους του Παπανδρέου

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μέσα στον γενικό ορυμαγδό των τελευταίων ημερών και την... επίθεση αγάπης του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κύπρο, πέρασε εντελώς απαρατήρητη μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή των καθηγητικών εξορμήσεων του κ. Τσίπρα.

Παρακολουθώντας, λοιπόν, τον πολύ καθηγητή Κέβιν Φέδερστοουν να συντονίζει την συζήτηση με τον κ. Τσίπρα στο LSE και να του απευθύνει γλαφυρές ερωτήσεις εκ του ασφαλούς (του… ελληνικού μισθού του), συνειδητοποιεί κανείς πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται – έστω και ως φάρσα.

Επιτρέψτε μου – μπας και αποφύγουμε την… φάρσα - να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σας σχετικά με τον καθηγητή Φέδερστοουν και την έδρα «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου μίλησε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 1994, ομάδα καθηγητών του LSE έφθασε στην Αθήνα αναζητώντας χορηγούς για μια έδρα ελληνικών σπουδών.

Ο λαός σώζεται ή σώζει;

Γράφει η Νατάσα Ράγιου
δημοσιογράφος- τ. βουλευτής
Δεν ξέρω αν είμαστε στα πρόθυρα της τρέλας ή αν έχουμε τρελαθεί ήδη- έτσι κι αλλιώς, οι διαχωριστικές γραμμές ποτέ δεν ήταν ευδιάκριτες…

Δεν ξέρω αν την ώρα της μαυρίλας -απαισιοδοξίας- απόγνωσης- κακού χαμού, εκεί που αρνείσαι να ξυπνήσεις το πρωί, είναι καθόλου παρηγοριά το ότι «έτσι είναι όλοι»…

Δεν ξέρω αν θα είναι μακάριοι οι ολιγαρκείς τα χρόνια που έρχονται, όπως μου είπε ένας «μεγάλος»…

Δεν ξέρω αν έχουν πάντα δίκιο οι «δημοκρατικές πλειοψηφίες»- μάλλον όχι αν κάνει κανείς μια πρόχειρη αναδρομή στην σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα...

Η Κύπρος… πήρε στο λαιμό της την ελληνική οικονομία

cypriot-banks

Γράφει η ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΤΣΑ

Απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την έκθεσή τους στην Κύπρο καταγράφουν ελληνικές εισηγμένες επιχειρήσεις, όπως προκύπτει από στοιχεία που δίνουν οι ίδιες στην δημοσιότητα από χθες το πρωί μετά από αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σε κάποιες περιπτώσεις οι απώλειες κεφαλαίων φτάνουν τα 29 εκατομμύρια ευρώ για μια και μόνο επιχείρηση ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου οι θυγατρικές εταιρείες ελληνικών εισηγμένων στην Κύπρο θα επηρεάσουν αρνητικά τον συνολικό κύκλο εργασιών ακόμη και σε ποσοστό 25%.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, το κούρεμα των καταθέσεων των επιχειρήσεων που αναμένεται να φθάσει το 40-50% στην Τράπεζα Κύπρου και το 80% στην Λαϊκή θα έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν εισαγωγές προϊόντων, αλλά και να μην μπορούν να πληρώσουν μισθούς. Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, “στις εταιρείες με κεφάλαιο πάνω από 100.000€ ουσιαστικά έχει κατασχεθεί το κεφάλαιο κίνησης, κάτι που πρακτικά ισοδυναμεί με χρεοκοπία για 9 στις 10 επιχειρήσεις”.
Σε καθεστώς αβεβαιότητας αναμένεται να βρεθούν για μία ακόμη φορά και 60.000 Έλληνες που μετέβησαν και εργάζονται στην Κύπρο λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.
Άμεσες αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις και στον ελληνικό τουρισμό καθώς η συρρίκνωση των εισοδημάτων στο νησί θα περιορίσει και τις μετακινήσεις τους. Πέρυσι 429.000 Κύπριοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα ενισχύοντας μάλιστα σημαντικά και τους τζίρους των καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας. Παράγοντες του τουρισμού εκφράζουν φόβους για μείωση των αφίξεων κατά 30% φέτος που αναμένεται να φτάσει το 50% το 2014.
Στάση αναμονής τηρούν και οι παράγοντες της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με εκτιμήσεις το 20% των Κυπρίων έχει επενδύσει στην Ελλάδα είτε σε αστικά ακίνητα είτε σε ξενοδοχειακές μονάδες.
Σε καθεστώς ασφυξίας αναμένεται να παραμείνουν οι Κυπριακές επιχειρήσεις μετά την επιβολή των μέτρων περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων γεγονός που εντείνει την ανησυχία των Ελλήνων εξαγωγέων καθώς 1 στα 4 1 προϊόντα που διακινούνται στην Κυπριακή αγορά προέρχονται από την Ελλάδα με την αγορά του νησιού να είναι ιδιαίτερα εξαρτημένη από τις εισαγωγές σε ποσοστό 80%- 85% και την αξία των εισαγωγών να φτάνει τα 6,3 δισ.€ εκ των οποίων το 1 δισ.€ αφορά σε εισαγωγές από την Ελλάδα.
Η Κύπρος εισάγει από την Ελλάδα πετρελαιοειδή, ηλεκτρικές συσκευές, φάρμακα,παρασκευάσματα διατροφής, δημητριακά και νωπά προϊόντα.
Ήδη ροδακινοπαραγωγοί από την περιοχή της Πέλλας, που αυτή την εποχή κλείνουν τις συμφωνίες για την αποστολή προϊόντων στο νησί προβλέπουν μείωση ακόμη και κατά 30% στις παραγγελίες.

ysterografa.gr

Βουλή: Σε ονομαστική ψηφοφορία σήμερα το σχέδιο «Αθηνά»

Σε ονομαστική ψηφοφορία τίθεται σήμερα στη Βουλή το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αθηνά», με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και των ανεξάρτητων βουλευτών Γιάννη Μιχελογιαννάκη και Νίκου Νικολόπουλου. Την ίδια ώρα, σε πολλές πόλεις της χώρας, όπου καταργούνται τμήματα, οι σπουδαστές και φοιτητές σχεδιάζουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Σημειώνεται πως ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης, διαφοροποιημένος από τις αρχικές προτάσεις, διαθέτει πλέον 405 τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ συνολικά, έναντι 534 τμημάτων πριν την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», δηλαδή ο αριθμός αυτών που καταργήθηκαν ή συγχωνεύτηκαν είναι 129, ενώ σε μεταβατικότητα τίθενται 26 τμήματα.
Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στη μία μετά το μεσημέρι, στην Ομόνοια. Συμμετοχή αποφάσισαν οι Σπουδαστικοί Σύλλογοι ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πάτρας, ΣΤΕΦ, ΣΔΟ και ΣΕΥΠ του ΤΕΙ Ηρακλείου, ΤΕΙ Ρεθύμνου, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Καβάλας, ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Κοζάνης, ΣΔΟ ΤΕΙ Λάρισας, ΤΕΙ Λαμίας, ΤΕΙ Μεσολογγίου, ΤΕΙ Λευκάδας, οι σύλλογοι οικότροφων Εστίας ΑΣΠΑΙΤΕ, Εστίας ΤΕΙ Χαλκίδας και Εστίας ΤΕΙ Ηρακλείου.
Στη Θεσσαλονίκη, η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών της πόλης οργανώνουν συγκέντρωση στις 11:00 μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Στην κινητοποίηση, θα συμμετέχουν σπουδαστές και φοιτητές από τις Σέρρες.
Στην Πάτρα, οι φοιτητικοί σύλλογοι Μαθηματικού και Φυσικού, Πληροφορικής Χαροκόπειου και ο Σύλλογος Οικότροφων Εστίας Πανεπιστημίου Πάτρας στηρίζουν την κινητοποίηση και καλούν τους φοιτητές σε μαζική συμμετοχή.
Στην Ξάνθη, στη γενική τους συνέλευση οι φοιτητές του Πολυτεχνείου αποφάσισαν ανάλογη κινητοποίηση το πρωί, ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», αλλά και ζητώντας δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές.

Συνήγορος: «Χάλκινο» σε ΟΤΑ για κακοδιοίκηση

Το… χάλκινο μετάλλιο στην κακοδιοίκηση παίρνουν οι δήμοι και οι περιφέρειες το 2012, σύμφωνα με την έκθεση της Συνηγόρου του Πολίτη Καλλιόπης Σπανού. Συγκεκριμένα, οι ΟΤΑ βρίσκονται στην τρίτη θέση με 12,87% μετά τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι μακράν πρώτα με 27% και το υπουργείο Οικονομικών που ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 14,8%. Στην τέταρτη θέση της κακοδιοίκησης βρίσκονται οι υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών με 10,18% και ακολουθούν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης με 6,57%, η ΔΕΗ με 5,75 και οι Διευθύνσεις Αλλοδαπών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με 5,38%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, οι αναφορές στο Συνήγορο του Πολίτη όχι μόνο αυξήθηκαν κατά 10% σε σχέση με πέρυσι και ανήλθαν σε 11.702 με προεξάρχοντα θέματα την κοινωνική ασφάλιση, τη φορολογία και το οικιστικό περιβάλλον καθώς και εκείνων που σχετίζονται με την είσοδο και την παραμονή αλλοδαπών (αντιστοιχούν στο 65% των αναφορών το 2012) αλλά και στις περισσότερες περιπτώσεις που ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου σε βάρος διοικητικών οργάνων και δη δημάρχων, δεν κατέληξε πουθενά: «Οι διαδικασίες ατονούν ή δεν καταλήγουν σε κάτι συγκεκριμένο», επεσήμανε η κ. Σπανού, τονίζοντας ότι όταν ο Συνήγορος ζητεί πειθαρχικό έλεγχο δημοσίων υπαλλήλων, διατάσσονται συστηματικά ΕΔΕ.
Από τις αναφορές που έγιναν προκύπτει ότι το 58,73% ήταν βάσιμες, για ένα ποσοστό της τάξεως του 34,79% η καταγγελία του πολίτη δεν ήταν δικαιολογημένη και στο 6,48% διακόπηκε για διαφόρους λόγους η έρευνα.
Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 2012

aftodioikisi.gr
 

Πάνοπλη η Εορδαϊκή Δύναμη στην Αθήνα

Η Εορδαϊκή Δύναμη Πτολεμαΐδας κατεβαίνει πάνοπλη στην Αθήνα για να διεκδικήσει -αλλά και να αποσπάσει νέες διακρίσεις- στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα νέων tae kwon do που θα διεξαχθεί στις 30-31 Μαρτίου στην Αγ. Βαρβάρα και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκης 2ου Λυκείου».
Στην αποστολή θα συμμετέχουν η Τριταθλήτρια κόσμου Γραμματικούλα Χρηστίδου, η Ειρήνη Μπουράκη, η Ειρήνη Γκανίδου και ο Ελευθέριος Τσιάρδας και ο προπονητής Χρήστος Χρηστίδης.
Η ομάδα δηλώνει έτοιμη να προσθέσει και άλλους τίτλους στην τροπαιοθήκη της.
Ωστόσο σε αυτό το σημείο να τονιστεί πως τα έξοδα διαμονής των αθλητών και του προπονητή θα τα αναλάβει ο φορέας πρόληψης ηλεκτρονικού εθισμού ΔΙΑΔΡΑΣΙΣ στο πλαίσιο συνεργασίας που υπάρχει με την Εορδαϊκή Δύναμη.
pinakio.blogspot.gr

Ο βιολιστής του τρένου


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
Μικρές νότες που να χρωματίζουν για λίγο την γκρίζα –πλέον- ζωή μας φαίνεται πως αναζητούμε όλοι. Έτσι λέμε, αλλά όταν αυτές έρχονται σε ανύποπτο χρόνο εμείς πως αντιδρούμε;
Μη ψάχνετε απαντήσεις γιατί θα χρειαστεί να κρυφτείτε πίσω από το δάχτυλο σας. Ο λόγος είναι μπροστά στην αληθινή σκηνή όλοι ψαρώνουμε και μουδιάζουμε. Έτσι συνέβη και χθες με το βιολιστή του τρένου. Έναν άνθρωπο που μοιράστηκε μαζί μας νότες για λίγα μόνο σεντ.
Οι περισσότεροι τον αγνόησαν, άλλοι πάλι τον κοιτούσαν αδιάφορα και κάποιοι συνέχισαν να συζητάνε δυνατά. Εμένα πάλι το δικό μου μυαλό έτρεξε σε αναμνήσεις και σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν αν στο τρένο ήμουν με αυτή που αγαπούσα. Έτσι έκλεισα τα μάτια και φαντασιώθηκα πως στο βαγόνι ήμουν με εκείνη και μόνο και κοιτιόμασταν με πάθος κάτω από το μουσικό χαλί του βιολιστή του τρένου... Επιτρέψτε μου λοιπόν να αφιερώσω το κομμάτι σε εκείνη και μόνο και να της δώσω την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή τις ψυχές μας θα συνοδεύει ο ήχος της μουσικής. Δείτε το βίντεο...

Πινάκιο (pinakio.blogspot.gr

Εκείνος που “ερωτεύτηκε” η Χίλαρι, αλλά δεν έγινε βασιλιάς

David-Miliband-Hillary-Clinton

Του ΜΑΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ
Το ιστορικό ανέκδοτο για τη Χίλαρι και τον Μπιλ Κλίντον, που μπορεί να μην είναι και τόσο… ανέκδοτο, είναι γνωστό και πολλές φορές αφηγημένο: Λίγο μετά τη νίκη του άλλοτε Κυβερνήτη του Άρκανσα στις προεδρικές εκλογές του 1992 απέναντι στον Πρόεδρο Μπους τον πρεσβύτερο, το Πρώτο Ζευγάρι των ΗΠΑ βρισκόταν σε ένα βενζινάδικο.
Εκεί, η Χίλαρι αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός από τους υπαλλήλους έναν παλαιότερο δεσμό της, για να προκαλέσει το αυθόρμητο και… χαιρέκακο σχόλιο του Μπιλ Κλίντον: “Αν είχες μείνει μαζί του, σήμερα θα ήσουν κι εσύ στο βενζινάδικο”. Η απάντηση της Χίλαρι, θρυλική και… θυελλώδης: “Αν είχα μείνει μαζί του, σήμερα θα ήταν εκείνος Πρόεδρος των ΗΠΑ”.

Ομιλία Ν.Γ. Μιχαλολιάκ​ου στην Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής

Χρυσή Αυγή - Γραφείο Τύπου
Αύριο, Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 16:00 στην αίθουσα της Γερουσίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος

ΚΕΔΕ: 176 αντιδήμαρχοι – δημόσιοι υπάλληλοι υπό παραίτηση

Την εκτίμηση πως περίπου 176 αντιδήμαρχοι – δημόσιοι υπάλληλοι θα παραιτηθούν, επειδή δε θα λαμβάνουν καμία αποζημίωση, έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης. Αιτία το νομοσχέδιο που συζητείται την Πέμπτη στη Βουλή και περιλαμβάνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 31ης/12/12. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ενώ στην ΠΝΠ υπήρχε η πρόβλεψη να πληρώνονται από το δήμο με το μισθό της οργανικής τους θέσης οι αντιδήμαρχοι – δημόσιοι υπάλληλοι που δε δικαιούνται αντιμισθίας, εντούτοις, επί του πρακτέου, με το νομοσχέδιο, αυτή η ρύθμιση καταργείται.
Να σημειωθεί πως, όπως αναφερόταν στο με Αριθ. Πρωτ.: οικ. 532/07-01-13 διευκρινιστικό έγγραφο του ΥΠΕΣ προς τους δήμους της χώρας για την από 31-12-2012 ΠΝΠ (ΦΕΚ 256Α/2012), δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι όλων των δήμων, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων των δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, πρόεδροι Συνδέσμων των οποίων ο πληθυσμός των μελών του συνολικά είναι άνω των 200.000 κατοίκων, καθώς και οι Συμπαραστάτες του Δημότη και της Επιχείρησης όλων των δήμων, «οι οποίοι έχουν την υπαλληλική ιδιότητα και λαμβάνουν ειδική άδεια για όλο το διάστημα της θητείας τους, δικαιούνται να επιλέξουν είτε την αντιμισθία είτε τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης».
Επιπλέον, με το νομοσχέδιο, ανατρέπεται άλλη μια διάταξη της ΠΝΠ: ενώ στην Νομοθετική Πράξη προβλεπόταν αντιμισθία για τους αντιδημάρχους των νησιωτικών δημοτικών κοινοτήτων, ήτοι των νήσων Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί (Δήμου Κέρκυρας), Κάλαμος (Δήμου Λευκάδας), Αντικύθηρα (Δήμου Κυθήρων), Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια και Σχοινούσσα (Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων), «προκειμένου να δύνανται να ασκούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους και να υπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες», όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά, και πάλι με το νομοσχέδιο αυτό καταργείται.
Όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά στην ΠΝΠ, η αντιμισθία δινόταν προκειμένου οι αντιδήμαρχοι των συγκεκριμένων νησιωτικών κοινοτήτων «να δύνανται να ασκούν απρόσκοπτα τα καθήκοντά τους και να υπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες. Η στάθμιση άλλωστε των ιδιαίτερων συνθηκών των νησιωτικών περιοχών και η μέριμνα του νομοθέτη για τις επιπτώσεις των διατάξεων ειδικώς για το νησιωτικό χώρο (ρήτρα νησιωτικότητας) προβλέπονται στο άρθρο 101 του Συντάγματος, καθώς και στη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

aftodioikisi.gr

Παιδικός Διαγωνισμός Ταλέντων στο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου

Με δελτίο τύπου ο Δήμος Λουτρακίου - ΑγίωνΘεοδώρων ανακοινώνει ότι:  
zh5KG_tRcbs.jpg Το «ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ» Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου, την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 και ώρα 6 μ.μ., φιλοξενεί τη διοργάνωση παιδικού διαγωνισμού ταλέντων (για παιδιά ηλικίας από 4 έως 15 ετών) στο οποίο συμμετέχουν παιδιά από Ουκρανία, Ρωσία, Λευκορωσία, Καζακστάν, Μπασκορτοστάν και Μπουρατσίγια, από τον Οργανισμό Νεολαίας «Πόσιτιβ», του Ντόνετσκ της Ουκρανίας.
Τα παιδιά θα διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες ταλέντων (τραγούδι, χορό, ταχυδακτυλουργικά, παραδοσιακές ενδυμασίες των χώρων τους κ.α.).
Συμμετέχουν παιδιά από τα τμήματα ευρωπαϊκών χορών του Προμηθέα - καθηγήτρια χορού Ιωάννα Χατζηαθανασίου. 
Είσοδος ελεύθερη. 
Διάρκεια: 18.00-21.00.

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Λουτρακίου και η αλήθεια για τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου

Απο το Γραφείο Τ'υπου του Δήμου Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων ανακοινώνεται ότι:
Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, κ. Κώστας Λογοθέτης, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, την Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 και ώρα 12:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα τα γεγονότα στο Λουτράκι, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.
Επίσης σε Δελτίο τύπο από τον Δήμο Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων με τίτλο Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ αναφέρονται τα εξής:
Χύθηκε πολύ μελάνι και ακούστηκαν ακόμα περισσότερα, με αφορμή τα γεγονότα της 25ης Μαρτίου, για το τι προηγήθηκε και το τι ακολούθησε.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να καταστεί σαφής η θέση μας, αναφέρουμε τα ακόλουθα:
Ø  Η παρούσα Δημοτική Αρχή ούτε δύναται ούτε σκοπεύει να απαγορεύσει την έκφραση πολιτικής άποψης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είτε πρόκειται για δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης είτε της αντιπολίτευσης. Από κει και πέρα το ύφος και το περιεχόμενο της τοποθέτησης χαρακτηρίζει τον καθένα. 
Ø  Η Δημοτική Αρχή για τον λόγο αυτό, δεν προτίθεται να υπογράψει «δηλώσεις μετάνοιας» ή «δηλώσεις συγνώμης» για όσα λέγονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας αυτού.
Ø  Ο βουλευτής Ευστάθιος Μπούκουρας προσκλήθηκε ατομικά χωρίς επιπλέον διαδικασίες και διατυπώσεις, ως το τυπικό ορίζει, όπως και οι υπόλοιποι βουλευτές του Νομού Κορινθίας, κάτι το οποίο έπραξαν και άλλοι Δήμοι του Νομού. Η δεδομένη πρόσκληση ως είναι λογικό συμπεριλαμβάνει και την απόδοση τιμών μέσω της κατάθεσης στεφάνου στο μνημείο ηρώων όπως οι νόμοι ορίζουν.
Ø  Ομάδα πολιτών εξέφρασε σε επίσκεψή της στο δημαρχείο την πρόθεσή της να εμποδίσει την κατάθεση στεφάνου από τον ανωτέρω βουλευτή. Οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αποτρέψει μια τέτοια ενέργεια δεν έφεραν αποτέλεσμα, ούτε την ίδια στιγμή ούτε σε επόμενη συνάντηση το Σάββατο.
Ø  Η τήρηση της τάξης σε δημόσιες συγκεντρώσεις είναι κύρια ευθύνη και έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, η δε Δημοτική Αρχή συνεργάζεται με όποιο τρόπο της ζητηθεί για το σκοπό αυτό.
Ø  Η Δημοτική Αρχή δε ζήτησε, ούτε και θα ζητήσει συγνώμη για κάτι στο οποίο δεν ήταν υπεύθυνη.
Ø  ΣΥΓΝΩΜΗ πρέπει να ζητήσουμε και ζητούμε μόνο από τα παιδιά μας, στα οποία με την συμπεριφορά μας ως κοινωνία διδάσκουμε έλλειψη σεβασμού, διχόνοιας και συμπεριφορές τραμπουκισμού.
Ø  Θα έπρεπε να ζητηθεί ένα δημόσιο συγνώμη, από εκείνους που κατά συνήθεια προκαλούν την κοινωνία με εκδηλώσεις βίας και μίσους, για λόγους εντυπωσιασμού, ανεξαρτήτως πολιτικής έκφρασης.
Η Δημοτική Αρχή δεν θα επιτρέψει ξανά τέτοια γεγονότα και θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για την αποφυγή αυτών, τα οποία αμαυρώνουν την εικόνα του Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων αλλά και τους θεσμούς της Δημοκρατίας.

Όταν οι συμμαχίες μετατρέπονται σε ηγεμονίες

Άρθρο του Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki)*

Χρήστου Α. Κατσαρού (Chris Sintiki).jpgΣε μια απίστευτη επίδειξη αυταρχισμού και εκδικητικότητας η Γερμανία απορρίπτει κάθε εναλλακτικό σχέδιο της Κυπριακής Δημοκρατίας για οικονομική διάσωση της τελευταίας. Η κυρία Μέρκελ, που ο διεθνής τύπος τη χαρακτήρισε ως εμμονική και επικίνδυνη, και ο κύριος Σόιμπλε, ως άλλος Μέττερνιχ, που πολύ θα ήθελε να ηγείται αυτός της καγκελαρίας, αλλά δυστυχώς είναι προς το παρόν υποχρεωμένος να αρκεστεί στη θέση του Υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, χωρίς να υποτιμάμαι το αξίωμά του, που άλλωστε τον καθιστά σχεδόν πανίσχυρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και που προσπαθεί να ξεπεράσει το γεγονός ότι είναι δεύτερος και όχι πρώτος τη τάξει ασκώντας πολιτικές μισαλλοδοξίας και ρεβανσισμού έναντι άλλων κρατών, θα έπρεπε ίσως να γνωρίζουν καλύτερα ιστορία και να θυμούνται ότι κάθε φορά που μία δύναμη φτάνει στο ζενίθ της ακολουθεί κάμψη και παρακμή. Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε βασιζόμενη στα ιδανικά της ισότητας των εταίρων της και της αλληλεγγύης. Κι αν οι υπόλοιποι τους συγχωρούσαν μέχρι τώρα ότι ήθελαν να έχουν τον πρώτο λόγο εξαιτίας της δυνατής τους οικονομίας, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει δεκτό να μετατρέψουν αυτή την ανοχή σε καθεστώς οικονομικής κατοχής της Ευρώπης, ειδικά με το παρελθόν που έχει η κατά τα άλλα φίλη Γερμανία, περί καθυποτάξεως της Ευρώπης στο άρμα της, είτε με στρατιωτικά μέσα στον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο είτε με οικονομικά μέσα , όπως συμβαίνει τώρα.