Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Με αυτό το νομοσχέδιο είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να γκρεμίσετε αυτά που επιθυμείτε να ανασυγκροτήσετε».


Την αντίθεση επί της αρχής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, που συζητείται στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου,  εξέφρασε ως ειδική αγορήτρια του κινήματος η βουλευτής Δωδεκανήσου και τομεάρχης Ναυτιλίας, Μίκα Ιατρίδη.
Στην ομιλία της, η βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο πρόγραμμα τους είχαν τονίσει την ανάγκη για την επανίδρυση αυτόνομου Υπουργείου Ναυτιλίας και ότι είχαν σχολιάσει θετικά τη δημιουργία του από την κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του Ιουνίου.
Παρόλα αυτά, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό περισσότερο γκρεμίζει, παρά ανασυγκροτεί. Το παρόν νομοσχέδιο κινείται σε μια ακραία μνημονιακή πολιτική η οποία θέτει ζητήματα επιβίωσης των νησιωτών, αλλά και όσων εργάζονται στο χώρο της ναυτιλίας – ποντοπόρο, ακτοπλοΐα, λιμάνια, λιμενικό σώμα – σε μια ελαστική σχέση ζήτησης και προσφοράς, η οποία τελικά δεν οδηγεί πουθενά. Και η Μίκα Ιατρίδη κατέληξε ότι, ουσιαστικά, οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα από αυτά που καλούνται να λύσουν...