Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το σχέδιο «Αθηνά»

athina
Η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, για τα τμήματα και τις κατευθύνσεις στα τμήματα των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, ψηφίστηκε σήμερα στην Βουλή με 148 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ, 125 βουλευτές κατά, ενώ δύο ήταν και οι βουλευτές που ψήφισαν «παρών».
Υπέρ του σχεδίου «Αθηνά» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Μαρκόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος και Μίμης Ανδρουλάκης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η ΔΗΜΑΡ ψήφισαν «κατά», ενώ «όχι» δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη και Θάνος Μωραΐτης.
Οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές που ψήφισαν «παρών» ήταν ο Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κασαπίδης.
Με την τροπολογία αυτή που ψηφίστηκε σήμερα, οι κατευθύνσεις μπορεί να είναι είτε εισαγωγικές είτε προχωρημένου εξαμήνου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Νίκος Νικολόπουλος, είχαν ζητήσει την ονομαστική ψηφοφορία της τροπολογίας.
Με τις διατάξεις που ψηφίστηκαν παρέχεται η δυνατότητα ίδρυσης, συγχώνευσης, κατάτμησης, μετονομασίας και κατάργησης εισαγωγικών κατευθύνσεων, αλλά και κατευθύνσεων προχωρημένου εξαμήνου σε τμήματα πανεπιστημίων και ΤΕΙ, με τα ΠΔ τα οποία προβλέπονται για την ίδρυση, συγχώνευση, μετονομασία σχολών και τμημάτων Πανεπιστημίων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 4009/2001 (τα ΠΔ για την προώθηση του σχεδίου «Αθηνά»).

XΡΙΣΤΑΝΑ ΧΟΡΛΙΑΦΑΚΗ / ysterografa.gr